Appcues vs Pendo: Hvilken er bedre til SaaS-bruger Onboarding?

Appcues vs Pendo? Hvilket er det bedste værktøj til onboarding af brugere til at skabe aktivering, engagement og i sidste ende kundesucces?

Lad os gå direkte i gang!

TL;DR

  • Appcues og Pendo er begge typer onboarding-software, der er designet til at hjælpe med at øge kundeengagementet.
  • Men det er ikke kun en Pendo vs. Appcues-debat: der er flere Appcues- og Pendo-alternativer at overveje.
  • Når det kommer til UI-mønstre (som modals, tooltips og slideouts), har Appcues fire muligheder og Pendo tre – sammenlignet med Userpilots seks (*host* ydmygt pral).
  • Produktrundvisninger og vejledninger i appen er også vigtige værktøjer til at øge engagementet. Mens Pendos vejledninger i det væsentlige er sammenkædede værktøjstips, har Appcues en række skabeloner (som dog er forbeholdt de dyrere abonnementer).
  • Userpilot er et kraftfuldt værktøj uden kode med enorme tilpasningsmuligheder og kan give mere værdi for pengene, når det gælder opbygning af vejledning i appen.
  • Tjeklister kan udgøre en central del af SaaS onboarding-flowet. Begge apps tilbyder tjeklister – men i Pendo er de kun tilgængelige via ressourcecenteret. Userpilot har en selvstændig checklistefunktion, selv på deres basisabonnementer.
  • En anden vigtig funktion, der hjælper med at få flere funktioner indført, er et ressourcecenter. I konkurrencen Pendo vs. Appcues vinder Pendo komfortabelt, da Appcues ikke tilbyder et ressourcecenter. Men Userpilot har et imponerende ressourcecenter med avancerede funktioner som f.eks. modulgruppering og vejledning i appen.
  • Når det kommer til analyse, indsamling af brugerfeedback og forståelse af data om produktbrug, tilbyder både Pendo og Appcues relativt lidt – indtil du opgraderer til dyrere abonnementer. Det er en skarp sammenligning med Userpilot.
  • I stedet for at vælge mellem Appcues eller Pendo kan du få en Userpilot-demo for at få mere værdi.

Er Appcues og Pendo det samme?

Appcues og Pendo er forskellige applikationer, men der er flere områder, der overlapper hinanden.

Den vigtigste differentiator? Pris.

Pendo stiller et begrænset antal funktioner gratis til rådighed, og Appcues tilbyder en gratis prøveperiode, men hvis du vil begynde at bruge seriøse funktioner, begynder omkostningerne hurtigt at stige for begge.

Appcues vs Pendo: Er der et bedre alternativ?

Begge værktøjer vil hjælpe dig med at få arbejdet gjort. Men afhængigt af din brugssituation er der andre muligheder, som du kan overveje.

For mellemstore SaaS-virksomheder, der drives af produktteams, er Userpilot et langt mere omkostningseffektivt alternativ (fra 249 USD om måneden).

De har et mere omfattende udvalg af brugergrænseflademønstre end Appcues eller Pendo og ingen begrænsninger i funktionaliteten i startpakken “Traction”.

Brugerne foretrækker marginalt de administrative aspekter af Appcues og mener, at begge produkter er lige nemme at sætte op. Userpilot anses dog for at være langt mere anvendelig og opfylder forretningsbehovene mere effektivt.

Visuel oversigt over Userpilot versus Appcues fordele.
Userpilot står sig godt i forhold til Appcues.

Userpilot klarer sig særdeles godt i forhold til Pendo på tværs af en række dimensioner: fra opfyldelse af forretningsbehov til opsætning, support og retning af køreplanen.

Visuel oversigt over Userpilot versus Pendos fordele.
Userpilot er positivt vurderet af brugerne på tværs af forretningsbehov, brugervenlighed og nem opsætning.

Værdi for pengene: Appcues vs Pendo vigtigste forskelle

I denne del af artiklen vil vi virkelig gå i dybden med de enkelte områder af produktfunktionaliteten. På den måde kan vi finde ud af, hvilket værktøj der er den bedste løsning, afhængigt af din brugssituation.

Appcues vs. Pendo brugergrænseflademønstre til brugerindlæring

Begge værktøjer har en række brugergrænseflademønstre at vælge imellem.

Appcues bruger slideouts, modals, tooltips og hotspots.

Skærmbillede af Appcues brugergrænseflademønstre.
Vælg det bedste brugergrænseflademønster til opgaven.

Til sammenligning tilbyder Pendo tre primære UI-mønstre: Lightbox (som i bund og grund er en form for modal), bannere og tooltips.

Skærmbillede af Pendos brugergrænsefladeindstillinger.
Pendos tre brugergrænseflader giver en række muligheder.

Hvor meget koster det?

Alle disse muligheder er tilgængelige i Pendos gratis og Appcues startpakke.

Bedre alternativ til onboarding-software

I sammenligning med de 3 og 4 muligheder, der er tilgængelige med Pendo og Appcues, kan Userpilot prale af 6 forskellige UI-mønstre: modal, slideout, tooltip, hotspot, native tooltips og bannere.

Du har to muligheder for at give dem liv:

  • Med flows, hvor forskellige mønstre og handlinger kædes sammen for at skabe interaktive vejledninger)
  • Med spotlights til at skabe mere statiske oplevelser som hotspots eller bannere
Skærmbillede af indstillingerne i Userpilot UI
Udarbejd effektive produktoplevelser med Userpilot.

Appcues vs Pendo produktture og guider

Produktrundvisninger er en vigtig del af enhver effektiv produktoplevelse ved onboarding. De består normalt af forskellige onboarding-elementer, der skal hjælpe en ny bruger med at udføre en opgave.

Pendo og Appcues tilbyder begge en version af denne mulighed (selv om de kalder dem “Guides” og “Flows”).

Pendos produktrundvisninger er i bund og grund en række værktøjstip. De klarer opgaven, men de er ikke særlig brugervenlige.

Skærmbillede af Pendos produkttur
At sætte værktøjstips i rækkefølge sammen er en “rå og klar” måde at opbygge produktrundvisninger på.

Appcues har en række forudbyggede skabeloner, hvilket betyder, at det næsten ikke tager nogen tid at oprette din egen rundvisning. Der er dog et par ulemper.

Basisabonnementet indeholder ingen tilpasningsmuligheder overhovedet. Hvis du beslutter dig for at opgradere til Appcues Growth-planen, kan du kun tilpasse elementer som tooltips eller modaler ved at redigere CSS’en direkte.

Det betyder mere kodning – og mere involvering af udviklere – end du måske forventer.

Skærmbillede af Appcues produkttur.
Tilpasning er kun en mulighed i avancerede Appcues-planer.

Hvor meget koster det?

Du kan bygge 3 vejledninger med Pendos gratis plan. Du kan kun bruge grundlæggende skabeloner med Appcues, medmindre du opgraderer til deres vækstplan (som starter ved $879).

Bedre alternativ til onboarding-software

Især sammenlignet med Appcues og Pendos begrænsede muligheder for tilpasning er Userpilot et virkelig kodefrit værktøj.

Selv på den laveste Traction-plan kan du tilpasse hvert enkelt UI-element direkte i den enkle editor, så ikke-tekniske teams (som marketing eller kundesucces) kan bruge værktøjet.

En anden forskel er fleksibilitet.

Appcues-skabeloner giver alle deres brugere en fast sekvens af onboarding-begivenheder på en meget lineær måde. Til sammenligning anerkender Userpilot, at ikke to brugere vil interagere med dit produkt på samme måde. Det giver dig mulighed for at oprette skræddersyede, fuldt interaktive rundvisninger, der udløses af brugernes handlinger.

Appcues vs Pendo checklister

Tjeklister er meget effektive onboarding-funktioner, som du skal være opmærksom på i enhver software til brugerindlæring. Både Pendo og Appcues tilbyder dem til deres brugere, men der er nogle vigtige forskelle.

Appcues giver kunderne mulighed for at bruge interaktive, tilpassede tjeklister, der er målrettet specifikke brugersegmenter. Pendo-tjeklisterne er kun tilgængelige via ressourcecenteret, hvilket betyder, at kunderne skal klikke sig gennem hjælpeknappen for at få adgang til dem og tilbyder mindre tilpasning.

Skærmbillede af Pendo Resource Center.
Adgang til tjeklister via Ressourcecentret er ikke den hurtigste løsning.

Hvor meget koster det?

Appcues-checklister er kun tilgængelige i vækstplanen til $ 879/måned (som faktureres årligt). Det er faktisk en billigere løsning end Pendo, hvor de kun er tilgængelige på Pro-planen (som ifølge nogle online anmeldelser kan koste op til 5.000 USD/år).

Bedre alternativ til onboarding-software

Userpilot har funktionalitet med flere tjeklister. Det betyder, at du nemt kan oprette forskellige tjeklister, der hjælper brugerne med at guide dem fra den ene milepæl til den næste i deres rejse.

Du kan også indbygge opgaver med flere forskellige udløsningsmuligheder: Kør et script, henvis brugerne til en URL-adresse eller start et flow. Du kan endda markere opgaver som værende færdige fra starten for at tilskynde dine brugere til at fortsætte.

Mest imponerende af alle? Prisen. Alt dette er tilgængeligt på startpakken (som koster 249 USD/måned).

Skærmbillede af Userpilot-checklister.
Userpilot tilbyder en lang række muligheder – selv på basisabonnementer – i Userpilot.

Appcues vs Pendo ressourcecenter

Pendo vinder denne runde af en simpel grund: Appcues understøtter ikke opbygning af ressourcecentre i appen.

Pendos ressourcecenter betragtes som en guide i appen og tilbyder de vigtigste funktioner, som du forventer: adgang til en række former for hjælp og support.

Pendo tillader dog ikke gruppering af moduler. Det betyder, at kunderne måske skal scrolle gennem en meget lang liste for at finde det svar, de leder efter.

Skærmbillede af Pendo Resource Center.
Pendos ressourcecenter er ret simpelt.

Hvor meget koster det?

Pendos prissætning er ikke særlig klar her: det er ikke tydeligt, om denne funktionalitet er tilgængelig i Team-abonnementet, eller om du skal opgradere til Pro- eller Enterprise-udgaverne.

Uanset hvad er det en betydelig investering i betragtning af den noget enkle brugergrænseflade og de begrænsede tilpasningsmuligheder.

Bedre alternativ til onboarding-software

Ud over at tilbyde betydeligt forbedret funktionalitet sammenlignet med Pendo, er Userpilots imponerende ressourcecenterfunktionalitet tilgængelig i alle deres abonnementer.

Et eksempel er modulgruppering, som giver dig mulighed for at gruppere lignende områder tematisk (uden kodning). Det gør det nemmere for dine kunder at få adgang til den support, de søger.

Skærmbillede af Userpilot Resource Center.
Userpilot kan prale af en kraftfuld ressourcecenterfunktion.

Userpilot giver dig også mulighed for at tilbyde support i appen direkte til dine brugere. Det er et stort løft for den samlede produktoplevelse for dine brugere, at de ikke bliver omdirigeret til apps fra tredjeparter.

Appcues vs Pendo analyser

Produktanalyser er et vigtigt datasæt for enhver dygtig produktchef, især når det gælder brugernes onboarding.

Appcues har en noget begrænset kapacitet og tilbyder overvågning og sporing af op til 10 funktioner på deres “Essentials”-niveau.

Pendo tager kronen på dette område med sit imponerende ry for dybdegående analysefunktioner. Du kan bruge dem til at identificere adfærdsmønstre, spore fastholdelsesgraden over tid eller finde afbrydelsespunkter i brugerrejsen.

Men når det gælder indsamling af brugerfeedback, kommer Pendo til kort. I stedet for NPS har Pendo en proprietær måling – Product Engagement Score (PES) – som er en sammensmeltning af adoption, fastholdelse og vækst.

Hvor meget koster det?

Medmindre du vælger et af de højere medlemskaber i Pendo, går du glip af tilpassede rapporter, PES-scoringer, afstemninger og NPS-analyser, så du kun har meget grundlæggende analyser.

Skærmbillede af Pendo-priserne.
Pendos gratis abonnement har begrænsede muligheder.

Det er en lignende historie for Appcues.

Skærmbillede af Appcues.
Growth- og Enterprise-abonnementer tilbyder brugerne meget mere.

Bedre alternativ til onboarding-software

Ud over et udvidet udvalg af produktanalysefunktioner giver Userpilot dig også mulighed for at grave i kvalitative data om brugernes holdning.

Du kan også udføre eksperimenter ved hjælp af A/B-test – en væsentlig fordel i forhold til Pendo.

a/b-test af userpilot dashboard
A/B-test af flows i appen i Userpilot

Sammenligning af Appcues vs Pendo prissætning

Appcues og Pendo har begge forskellige styrkeområder.

Men de har også noget til fælles: Hvis du virkelig skal begynde at frigøre værdi for din app, hvad enten det drejer sig om analyse eller support, er startplanerne ikke egnet til formålet.

Skærmbillede af Pendos prismuligheder
Pendo har en række forskellige abonnementer til rådighed.

Hvis du vil undgå kritiske begrænsninger i din onboarding-oplevelse, skal du opgradere til de dyrere abonnementer.

Skærmbillede af Appcues prismuligheder.
For de fleste mellemstore og store SaaS-produkter er “Essentials”-planen ikke nok.

Userpilot tilbyder derimod et stort udvalg af funktioner, selv på gratis- og begynderniveau. Den har et uovertruffent niveau af tilpasning og fleksibilitet, der understøttes af imponerende analysefunktioner. Den er velegnet til både store og små virksomheder.

Konklusion

For at SaaS-virksomheder kan overleve og trives, skal de få brugernes onboarding til at fungere korrekt. Derfor er det afgørende vigtigt at vælge det rigtige værktøj til opgaven.

Der er en række overvejelser at tage hensyn til, lige fra prisfastsættelse til funktionalitet, sikkerhed og nem implementering. Når man tager i betragtning, hvordan Appcues og Pendo klarer sig i forhold til Userpilot, er valget dog relativt enkelt.

Vil du bygge produktoplevelser uden kode? Book et demoopkald med vores team og kom i gang!

next post

Leave a comment