Den ultimative guide til annoncering af nye funktioner i SaaS

Når du har arbejdet på og lanceret en ny produktfunktion, er det næste skridt at få dine brugere til at bruge den, ikke sandt? Det er her, at en ny funktion kommer ind i billedet.

Meddelelser om nye funktioner er et must, hvis du vil have dine brugere til at vide, hvilke opdateringer eller nye udgivelser der findes i dit produkt. Dette er afgørende, da det hjælper dem med at få dem til hurtigere at indføre funktioner.

Men hvordan kan du gøre disse meddelelser korrekt, så du sikrer, at de bliver set på det rigtige tidspunkt og af den rigtige kunde? I dette blogindlæg beskriver vi alt, hvad du skal vide om annonceringen af nye funktioner i din app.

Lad os dykke dybt ned i det!

TL;DR

 • En meddelelse om en ny funktion hjælper dig med at kommunikere nyheder om dine produktfunktioner og en ny version til enten aktive kunder, kunder, der er gået ud af din virksomhed, eller til at tiltrække potentielle kunder.
 • Det har flere fordele, fordi det er med til at fremme opdagelsen af produkter og funktioner. Dette øger igen din adoptionsrate og reducerer afgangen.
 • For at planlægge en vellykket annoncering af en ny funktion skal produktteams have et specifikt mål for hver annoncering og planlægge for flere kanaler(meddelelser i appen, blogindlæg osv.). Ud over disse bør du også segmentere din målgruppe for at sikre, at meddelelser kun sendes ud til dem, der rent faktisk har brug for dem, uden at forstyrre andre målgrupper.
 • En god meddelelse om en funktion viser tydeligt, hvad læseren får ud af den, har en klar CTA og bruger forskellige former for indhold som f.eks. gifs og videoer.
 • Der er flere kanaler til at sende disse meddelelser. Meddelelser i appen er de mest almindelige, men andre metoder, som f.eks. indlæg på sociale medier, e-mails, pressemeddelelser, blogindlæg osv. kan også være gode metoder, afhængigt af det mål, du håber at opnå med dinfunktion/produktlancering.
 • Ved at inkludere disse kanaler til annoncering af funktioner som en del af din markedsføringsstrategi sikrer du, at dit hårde arbejde betaler sig, og at opbygningen/lanceringen af nye funktioner ikke går ubemærket hen.
 • Userpilot gør annonceringen af nye funktioner mere effektiv. Med Userpilot kan du spørge dine kunder om deres foretrukne nye funktioner, oprette forskellige UI/UX-mønstre og segmentere din målgruppe for at levere det rigtige budskab på det rigtige tidspunkt. Book en demo for at prøve Userpilot i dag!

 

Prøv det bedste værktøj til annoncering af nye funktioner til dit SaaS nu!

FÅ EN DEMO

 • 14 dages prøveperiode
 • Intet kreditkort påkrævet

Hvad er en meddelelse om en ny funktion?

En meddelelse om en ny funktion er den første fase af introduktionen af en ny funktion. Det er den måde, hvorpå du informerer både kunder og aktive kunder om ændringer i dit produkt.

Disse ændringer kan enten være helt nye funktioner eller opdateringer af tidligere funktioner, og de kan være i form af både korte meddelelser som f.eks. meddelelser i appen eller længere meddelelser som udgivelsesnoter eller blogindlæg.

Hvorfor er det vigtigt at annoncere nye funktioner?

Udviklingen af en ny funktion er kun en del af arbejdet. Hvis du skaber det, vil dine brugere (og potentielle kunder) ikke bare finde og bruge det. Du skal fortælle dem, at sådanne løsninger findes, og vise dem, hvordan de kan bruge disse funktioner.

Nye funktionsudgivelser hjælper dig med at øge din
opdagelse af funktioner
og
vedtagelse af funktioner
ved at lade brugerne hurtigt finde de funktioner, der er mest nyttige for dem.

En meddelelse om en ny funktion kan også være en god kilde til at tiltrække
nye brugere
til dit produkt ved at gøre potentielle brugere opmærksomme på, hvordan din løsning kan passe godt til dem. Disse offentlige annoncer opfordrer potentielle kunder til at prøve dit produkt.

Endelig er det vigtigt at annoncere nye funktioner for at geninddrage
afviste brugere
der måske har forladt dit produkt, fordi der manglede en funktion.

Men for at få de bedste resultater af dine funktionsannoncer skal du vide, hvornår du skal sende dem og hvordan du skal gøre det for at få nye funktioner indført.

Sådan skaber du meddelelser om nye funktioner, der skaber accept

Når du skal skrive din tekst til annoncering af en ny funktion/produkt, er der flere bedste metoder, som du skal bruge for at sikre, at dit budskab er klart og tydeligt og straks viser, at det er til gavn for brugeren.

Nogle af de bedste metoder til tekstforfatning, du kan bruge, er følgende:

 • Vis fordelene ved den nye funktion, og hvordan den hjælper brugeren med at få arbejdet gjort.
 • Tilpas meddelelser i appen baseret på de forskellige kundesegmenter.
 • Tilpas annonceringen af funktioner til din strategi for brugernes indslusning.
 • Tilføj en CTA for at fortælle brugeren, hvad han/hun skal gøre nu. Fokuser på én handling, som du forventer, at de skal gøre: det er normalt “Prøv det” eller “Få mere at vide”.
 • Brug billeder, ikoner, gifs eller mikrovideoer for at gøre meddelelsen mere tiltalende.
 • Sørg for at holde dig i overensstemmelse med dit branddesign, så dit budskab er let genkendeligt.

Sådan skaber du en god strategi for annoncering af funktioner

Ved at tilføje nye funktioner forbedrer du kvaliteten af dit produkt og øger værdien for dine kunder, men disse fordele vil ikke blive realiseret uden de rette meddelelser. Lad os se, hvad en god strategi for annoncering af funktioner består af.

Definer et mål

Det første, du skal gøre, er at fastsætte, hvilket mål du ønsker at opnå med denne meddelelse om funktionen. Ønsker du, at dine eksisterende kunder skal opdage og tage funktioner til sig? Ønsker du at tiltrække nye kunder til dit produkt? Ønsker du at geninddrage brugere, der har forladt jer, fordi I manglede visse funktioner?

Ved at skitsere det ønskede mål kan du beslutte, hvilket format og tidspunkt der er bedst egnet til at vise din nye funktion.

Hvis du f.eks. ønsker at annoncere en funktion, som eksisterende brugere har efterspurgt i lang tid, og hvis det er noget, der kan adskille dig fra dine konkurrenter, giver det mest mening at bruge flere kanaler til at annoncere din funktion. En offentlig annoncering på sociale medier tiltrækker potentielle kunder til dit produkt, mens meddelelser i appen eller e-mails med annoncering af funktioner hjælper dig med at nå dine eksisterende kunder.

Husk på, at dine mål skal være SMART.

SMART-målsætningsramme.

SMART-målsætningsramme.

Vælg din målgruppe

Dit produkt tjener sandsynligvis flere brugerpersonaer og kan bruges til flere forskellige formål. Målret brugerne for at sende den rigtige besked til den rigtige målgruppe i stedet for at overvælde dem alle med beskeder og detaljer om funktioner, som de måske ikke finder nyttige. Dette er en god praksis, når du annoncerer funktioner i appen.

Med et værktøj som Userpilot til brugerindføring og -adoption kan du segmentere dine brugere på baggrund af flere attributter, f.eks. produktbrug og engagement, brugerdefinerede begivenheder, svar på undersøgelser, NPS osv.

Segmentering af brugerpilot

Udnyt Userpilots avancerede segmentering.

Segmenter dit publikum som du ønsker!

FÅ EN DEMO

 • 14 dages prøveperiode
 • Intet kreditkort påkrævet

 

Vælg kanaler til annoncering af nye funktioner

Som vi nævnte tidligere, er det dit mål, der afgør, hvilken kanal der skal bruges til at annoncere din nye funktion. Dette er de forskellige typer:

 • Meddelelser i appen til eksisterende brugere.
 • E-mail-meddelelser for at få kunder, der har forladt virksomheden, tilbage.
 • Meddelelser fra egne kanaler: blogartikler og indlæg på sociale medier.
 • Andre kanaler til offentliggørelse af meddelelser: pressemeddelelser og offentliggørelse af nye funktioner til potentielle brugere.

A/B-test og optimering af beskeder i appen

Test altid hver enkelt del af din meddelelse om en ny funktion (CTA’er, placeringer osv.), samt tidspunktet for afsendelse og den anvendte kanal.

Test hjælper dig med at se, hvilke meddelelser i appen, som brugerne er mest engagerede i, og hvilken type funktionsudgivelse, der får brugerne til at tage imod den.

Med Userpilot kan du køre A/B-tests på dine meddelelser i appen ved at vælge denne mulighed, når du opretter dit flow og forbinder det med dit mål.

Userpilot A/B-testning.

Userpilot A/B-testning.

A/B-test af dine nye funktionalitetsannoncer med Userpilot!

FÅ EN DEMO

 • 14 dages prøveperiode
 • Intet kreditkort påkrævet

 

Meddelelse om ny funktion: Typer og eksempler

Vi har tidligere nævnt, at der er flere kanaler, du kan bruge til at annoncere din nye funktion.

Lad os dykke dybt ned i hver enkelt annonceringskanal og dens fordele.

Meddelelser om nye funktioner i appen

Meddelelser i appen er den mest almindelige kanal til at dele produktopdateringer og lancering af funktioner. Uanset hvilke andre kanaler du vælger at bruge, er produktinterne beskeder en obligatorisk kanal.

Lad os se på nogle eksempler på annoncering af funktioner i appen.

Eksempel på annoncering af ny funktion i appen 1 – Postify

Du kan bruge en slide-out til at gøre opmærksom på nye funktioner i din app. Det fungerer godt, fordi det også giver brugeren øjeblikkelig adgang til at afprøve det.

Et tip kunne være at segmentere dine kunder efter dem, der enten har bedt om en funktion, eller som vil få mest værdi af den. På denne måde sendes hver ny funktion kun ud til den rigtige kunde og ikke til hele brugerbasen.

Se, hvordan Postfity gør dette:

Meddelelse om ny funktion i Postify.

Meddelelse om ny funktion i Postify.

eksempel 2 på annoncering af ny funktion i appen – Miro

Miro er en visuel platform, der bruger udgivelsesnoter direkte i produktet.

Der er en opdateringsmodal, der vises, når du logger ind. Herfra kan en eksisterende kunde se nye funktioner og produktopdateringer og læse den fulde versionsnotat, når de klikker på CTA’en “open changelog”.

Der er dog ingen, der har lyst til at læse en komplet udgivelsesnote i appen. Desuden tjekker de ikke konstant din udgivelsesside. Derfor er det vigtigt at bruge meddelelser i appen for at sikre, at brugerne ikke går glip af det, der er vigtigt for dem.

Miro-meddelelse i appen.

Miro-meddelelse i appen.

Eksempel 3 på annoncering af en funktion i appen – Figma

UI-modaler er gode til flere typer meddelelser, og de fungerer ret godt til at introducere eksisterende brugere til den nye funktion. Da modals normalt opfattes som påtrængende, giver det mening at bruge dette en gang og blande det med andre meddelelser i appen for at sikre, at relevante brugere opdager og tager funktionen til sig.

Her er en god meddelelse om udgivelse af en ny funktion fra Figma; et godt billede, der viser, hvordan de nye funktioner fungerer, plus deres CTA fører til udgivelsesnotatet eller opfordrer brugerne til at engagere sig på stedet.

Figma nyhed om ny funktion.

Figma nyhed om ny funktion.

Meddelelser om nye funktioner pr. e-mail

Meddelelser om funktioner pr. e-mail er gode til mere end at nå ud til nuværende kunder. De kan bruges til at geninddrage brugere, der har forladt jer, fordi I manglede visse funktioner.

Brug undersøgelser om afgang for at få feedback fra disse brugere om, hvorfor de forlod virksomheden. Du kan også bede dem om at give mere uddybende oplysninger om de funktioner, de ønsker.

Ud fra dette kan du lave en liste over folk, der ønsker en bestemt funktion, og derefter afgøre, om det er værd at bygge den. Glem ikke at bede dem om tilladelse til at modtage en e-mail med en meddelelse om en ny funktion, hvis du laver den.

Eksempel på meddelelse om ny funktion pr. e-mail – Asana

Asana bruger e-mailmeddelelser som en måde at geninddrage sine inaktive brugere på.

Asana e-mail-meddelelse.

Asana e-mail-meddelelse.

Du kan også bruge denne strategi til at tiltrække de brugere, som faldt fra, fordi dit produkt var fejlbehæftet eller langsomt. Ligesom i Asana kan du sende e-mailopdateringer til sådanne brugere for at informere dem om, at problemet allerede er løst.

Eksempel på annoncering af ny funktion i e-mail – Miro og zoom

Jeg har allerede talt om Miros “hvad er nyt”-afsnit i app-meddelelser, men her er hvordan de også bruger e-mailen til produktlancering.

Følgende eksempel er en e-mail med en ny funktion, der viser, at én kort meddelelse ikke er nok – du skal altid have en strategi og en række meddelelser på forskellige kanaler.

Emnelinjen i deres e-mail er kort og godt og viser fordelene ved den nye funktion (integrationen med Zoom).

Miro og Zoom e-mail-meddelelse.

Miro og Zoom e-mail-meddelelse.

Blogindlæg om nye funktioner

Blogindlæg er en fantastisk måde ikke blot at annoncere nye funktioner på, men også at fortælle historien bag dem. Du kan beskrive inspirationen til funktionen, de brugere eller brugssituationer, der vil få størst fordel af den, oplyse brugerne om, hvordan den fungerer, og endda inkludere casestudier, der viser, hvor vigtig den nye funktion er for brugernes rejse.

Lancér disse typer af blogartikler, når nye funktioner er blevet indført, for at sikre, at de fungerer og er nødvendige. Du kan derefter bruge bloggen som en kanal til at tiltrække nye kunder.

Eksempel på meddelelse om en funktion i et blogindlæg – Userpilot

Her er et eksempel fra Userpilot, som ikke ligefrem er en ny funktion, men en vigtig opdatering til virksomheder, hvor sikkerhed er vigtig. Vi ønskede at sikre, at budskabet nå ud til et større publikum ved at inkludere potentielle kunder og ikke kun eksisterende kunder.

Blogindlæg fra Userpilot

Userpilot annoncerer nye opdateringer via et blogindlæg.

Meddelelser om nye funktioner på de sociale medier

Sociale medier er en anden sekundær kanal, der er nyttig til at nå ud til medlemmer af din målgruppe (uden for dine aktive kunder).

Prøv at fokusere på at dele vigtige nye funktioner i stedet for konstant at opdatere publikum med mindre opdateringer.

Sociale medier er en fantastisk kanal, fordi de giver dig mulighed for at eksperimentere med forskellige indholdsformater. Du kan bruge videoer, gifs, populære memes osv. og forskellige sociale mediekanaler til at annoncere nye produktfunktioner og få adgang til brugerfeedback i realtid.

Eksempel på annoncering af en ny funktion på sociale medier – Asana

Asana brugte en video på LinkedIn til at annoncere en ny funktion. Videoer er en god måde at fremhæve, hvordan funktionen fungerer, og få potentielle kunder til at prøve den af.

Meddelelse om Asana på de sociale medier

Asana bruger sine sociale medier til at annoncere nye funktioner.

Eksterne kanaler – nye funktioner

Der findes flere eksterne kanaler, der kan hjælpe dig med at annoncere nye funktioner eller give produktopdateringer til ikke blot dine nuværende kunder, men også til potentielle kunder.

Disse forskellige kanaler er:

 • Onlinefællesskaber: Normalt på Slack eller sociale medier. hvis du har dit eget eller er medlem af fællesskaber med din målgruppe, kan dette være en platform til at annoncere funktioner.
 • Annoncer: Betalte annoncer enten på nettet eller på sociale medier hjælper dig med at nå ud til et større publikum af dine potentielle kunder.
 • Pressemeddelelser: Dette gøres, når et nyt produkt lanceres.

 • Webinarer
  : Til at introducere eksisterende brugere til produktets nye funktioner og tiltrække nye brugere.
 • Meddelelser på webstedet: Websites eller landingssider skal levere dit unikke værditilbud (UVP). Du kan også vise, hvilken værdi dine brugere kan få ud af dine nye funktioner.
 • Produktjagt: Til salgsformål, når du enten præsenterer et nyt produkt eller en større lancering.

Eksempel på udgivelsesnoter til ekstern kanal – Poptin

Product Hunt er en stor platform til deling og opdagelse af produkter. Det hjælper folk uden for din brugerbase med at finde dit produkt eller nye funktioner og kan øge dine chancer for at få produktet vedtaget og erhvervet.

Det bruges oftest til annoncering af nye produkter eller til en større produktudgivelse, der kan få nye øjne til at se dit brand.

Her er et eksempel fra Poptin, der opregner nye funktioner og forbedringer i deres 2.0 produktudgivelsesnoter.

Meddelelse om en ny funktion.

Meddelelse om en ny funktion.

Sådan annoncerer du effektivt nye funktioner i appen med Userpilot

Userpilot er en platform til produktovertagelse, men det betyder ikke, at den kun kan bruges, når du har udviklet produktet. Du kan nemt bruge det til at oprette meddelelser om produkter. Lad os få mere at vide om dens funktionalitet.

Opret forskellige UI/UX-mønstre i appen for at annoncere nye funktioner

Du kan ikke forvente, at dine kunder falder over nye funktioner, efterhånden som de bevæger sig gennem deres brugerrejse.

Tooltips og hotspots er to effektive værktøjer i dit arsenal, der kan hjælpe dig med at henlede brugernes opmærksomhed præcis der, hvor den skal være, og stimulere til at opdage funktioner.

et tooltip, der viser nye funktioner

Brug et værktøjstip til at vise nye funktioner i appen.

Til store meddelelser kan du lave bannere, modaler eller slideouts for at fange dine eksisterende kunders opmærksomhed.

Et banner, der præsenterer en ny funktion

Brug bannere og modals til at vise nye funktioner frem.

Segmenter kunderne for at annoncere din funktion korrekt

Det er ikke nok at antage, at brugerne bare vil opdage nye funktioner: Du skal informere specifikke segmenter om funktioner, der er relevante for dem og deres brugeroplevelse.

Med Userpilot kan du vise produktmeddelelser til specifikke brugersegmenter uden at bombardere dine aktive brugere med oplysninger, som de ikke har brug for.

Userpilots avancerede segmentering

Userpilots avancerede segmentering.

Du kan dele specifikke brugergrupper op efter hele seks forskellige kriterier:

 • Brugerdata (herunder navn, id, abonnement, enhedstype, tilmeldingsdato og en lang række andre oplysninger).
 • Virksomhedsdata.
 • Brug af individuelle funktioner.
 • Allerede eksisterende segmenter.
 • Engagementprofiler (herunder UI-mønsterspecifikke, som f.eks. tjeklister med “igangværende”).
 • Brugerfeedback (f.eks. kan du nu straks målrette et segment af brugere, der måske har klaget over en bestemt fejl via en undersøgelse, og informere dem direkte, når den er rettet).

Indsaml kundefeedback med undersøgelser i appen

Sørg for, at de nye funktioner, du arbejder på, er ventet af dine brugere. Med Userpilots undersøgelser i appen kan du indsamle anmodninger om funktioner og arbejde på at udvikle din næste produktfunktion for at sikre kundernes succes.

Vælg, hvornår og hvor i din applikation det giver mening at lancere undersøgelser, og tilpas dem til at matche dit branding.

undersøgelse i appen

Opret og tilpas undersøgelser i apps kodefrit med Userpilot.

Konklusion

Hvis afgang er SaaS-virksomhedernes fjende, så er adoption løsningen. Men produkt- og funktionsadoption sker ikke bare af sig selv, den tiltænkte målgruppe skal finde dem og bruge dem. Derfor må dit produktteam ikke ignorere en plan for annoncering af en ny funktion/produktannoncering.

Med Userpilot kan du kommunikere din næste lancering til kunderne med vores mange forskellige meddelelseskanaler i appen. Book en demo med vores team og kom i gang!

Prøv det bedste værktøj til annoncering af nye funktioner i appen nu!

FÅ EN DEMO

 • 14 dages prøveperiode
 • Intet kreditkort påkrævet

 

 

previous post next post

Leave a comment