WalkMe vs. Whatfix Tärkeimmät ominaisuudet Vertailuopas [+Vaihtoehdot]11 min read
Digitaalisen käyttöönottofoorumin (DAP) valinta voi olla hankalaa. Pitäisikö sinun valita suuret nimet, kuten WalkMe tai Whatfix?
Vaikka Walkme ja Whatfix ovat melko samankaltaisia, ne eivät ole täysin keskenään vaihdettavissa. Tässä artikkelissa selvitämme selkeästi erot ja kerromme, miten voit valita parhaan DAP-ohjelman yrityksesi käyttöönoton tarpeisiin.
Mennään siis suoraan asiaan!
Get The Insights!
The fastest way to learn about Product Growth, Management & Trends.
TL;DR
- WalkMe ja Whatfix ovat molemmat digitaalisen käyttöönoton alustoja, joiden avulla voit luoda mukautettavia tuotekierroksia ja analysoida tuotteen käyttötietoja.
- WalkMe tarjoaa parempaa käyttäjäanalytiikkaa ja asiakastukea. Whatfix on helpompi toteuttaa, ylläpitää ja integroida muihin työkaluihin.
- Molempia alustoja voi käyttää ilman ohjelmointitaitoja, mutta niiden täysipainoinen mukauttaminen edellyttää koodausta.
- WalkMe ja Whatfix markkinoivat itseään suurille yrityksille, joilla on työntekijöiden perehdytys- ja koulutustarpeita. Whatfix on kuitenkin helpommin pk-yritysten saatavilla.
- Kumpikaan alusta ei julkaise hintatietojaan, mutta käyttäjien arvioiden mukaan WalkMe alkaa noin 9000 dollarista vuodessa ja Whatfix noin 1200 dollarista kuukaudessa.
- Jos etsit kohtuuhintaista, kooditonta SaaS-asiakkaiden aloitusratkaisua, Userpilot on loistava vaihtoehto Whatfixille ja WalkMe:lle ( ei sovellu työntekijöiden aloitusratkaisuksi kolmannen osapuolen sovelluksissa). Voit helposti rakentaa koodittomia käyttöönottokokemuksia ja edistää tuotteen käyttöönottoa.
- Userpilot on myös hyvä vastine rahalle, sillä sen hinnoittelusuunnitelmat alkavat 249 dollarista kuukaudessa ja sisältävät kaikki tarvittavat ominaisuudet ja kehittyneet analyysit, jotka tukevat tuotteen käyttöönottoa koskevia tarpeitasi.
- Myös tukitiimisi toivottaa Userpilotin tervetulleeksi – sillä se voi auttaa
vähentää tukipyyntöjen määrää jopa 83 %.
, kiitos Resurssikeskuksesta ja sovelluksen sisäisestä reaktiivisesta opastuksesta. -
Oletko kiinnostunut luomaan asiakkaillesi loistavan käyttöönottokokemuksen? Hanki Userpilotin demo tänään!
Mikä on WalkMe?
Ytimeltään WalkMe on yritysratkaisu, jolla voit kouluttaa työntekijöitäsi tehokkaasti käyttämään työkalujasi. Alustan avulla voit luoda räätälöitävissä olevia, syvällisiä tuotekohtaisia oppimissuunnitelmia, joiden avulla käyttäjät voivat oppia ohjelmistosi ja seurata edistymistään.
WalkMe:tä voidaan käyttää myös SaaS-käyttäjien hyväksymiseen, mutta se ei ole sen ensisijainen painopiste, joten et saa joitakin keskeisiä ominaisuuksia, joita tarvitaan tähän.
WalkMe-ominaisuuksien yleiskatsaus
WalkMe:n kaksi keskeistä ominaisuutta – tuotteiden läpikäynti ja käyttäjäanalytiikka – ovat varsin tehokkaita ja monipuolisia käyttäjien perehdyttämisessä.
Jos sinulla on jonkin verran ohjelmointitaitoa ja teknisiä valmiuksia, voit tehdä näistä ominaisuuksista entistäkin hienostuneempia. Mutta niille, joilla ei ole koodausosaamista, WalkMe tarjoaa editorityökalun, jonka avulla sen perustoiminnot on helppo ja nopea määrittää.
WalkMe:n avulla voit:
- Määritä räätälöitävissä olevat tuotekierrokset näytön opastuksella.
- Luo peruskäyttäjäsegmenttejä haarautuvilla läpikäyntikokemuksilla.
- Kommunikoi käyttäjien kanssa sovelluksen sisäisillä viesteillä ja ilmoituksilla.
- Tarkastele analytiikkaa käyttäjien vuorovaikutuksesta ja sitoutumisesta ohjelmistoihisi.
Koodausosaamisen avulla voit mukauttaa käyttöliittymäelementtejä, käyttöönottovirtoja ja analytiikkaa entistä enemmän. Tai voit palkata WalkMe-teknikon auttamaan sinua siinä.
Joka tapauksessa WalkMe on erittäin perusteellinen käyttäjien perehdyttämisessä, erityisesti työntekijöiden koulutuksessa.
Mikä on Whatfix?
Whatfix on monin tavoin melko samanlainen kuin WalkMe. Sen tyypillisiä asiakkaita ovat myös suuret, yritystason yritykset, joilla on työntekijän ja käyttäjän sisäänoton tarpeita. Se tarjoaa sovelluksen sisäistä ohjausta web-, työpöytä- ja mobiilisovelluksiin, joilla edistetään suuryritysten digitaalista muutosta.
Whatfix-ominaisuuksien yleiskatsaus
Whatfix tarjoaa mahdollisuuden luoda tuotekierroksia ”ilman koodia”. Mutta kuten WalkMe, se vaatii jonkin verran ohjelmointitaitoa, jotta käyttöliittymäelementtejä ja käyttäjäkokemusta voidaan muokata.
Lyhyesti sanottuna Whatfixin avulla voit:
- Luo mukautettuja tuotekierroksia käyttäjien perehdyttämistä ja työntekijöiden koulutusta varten.
- Sisällytä lisäominaisuuksia, kuten sisäänoton tarkistuslistoja.
- Aseta perustason kontekstisidonnainen käyttöönotto käyttäjäkokemuksen eriyttämiseksi.
- Integroi ja yhdistä erilaisia työkaluja, kuten tuotteiden käyttöanalyysit ja asiakastukikanavat.
Tässä vaiheessa voi vielä tuntua vaikealta erottaa WalkMe ja Whatfix toisistaan. Tähän mennessä tarkastelemamme perusominaisuudet ovat enimmäkseen samat.
Tarkastellaan siis tarkemmin, miten nämä kaksi digitaalista käyttöönottofoorumia eroavat toisistaan.
WalkMe vs. Whatfix digitaalisten adoptioalustojen vertailu
Kuten olemme jo todenneet, WalkMe ja Whatfix tarjoavat periaatteessa samat ominaisuudet ja toiminnot, joiden avulla voit lisätä uusien käyttäjien tuottavuutta ottamalla työkalusi nopeammin käyttöön.
On kuitenkin käynyt ilmi, että näiden ominaisuuksien laadussa ja laajuudessa on joitakin huomattavia eroja kussakin tuotteessa.
Seuraavassa on lueteltu joitakin tärkeimpiä erottavia tekijöitä:
Toteutuksen vertailu: tarvittava tekninen osaaminen
Kaiken kaikkiaan Whatfix on helpompi asentaa ja ottaa käyttöön kuin WalkMe. Sinun tarvitsee vain asentaa Chrome- tai Firefox-laajennus ja kopioida muutama JavaScript-pätkä, jotta pääset alkuun.
Toisaalta WalkMe:n asennusprosessi on paljon monimutkaisempi. Kyseessä on on-premise-ratkaisu, mikä tarkoittaa, että se on toteutettava paikallisesti. Tämä vaatii melko paljon teknistä osaamista ja usein WalkMe-sertifioidun asiantuntijan apua.
Analytiikkavertailu: sisäänottotiedot
Tässä kohtaa Whatfix alkaa jäädä jälkeen. WalkMe:llä on käyttäjäystävällinen kojelauta, josta voi tarkastella sisäänkirjautumista ja digitaalista käyttöönottoa koskevia tietoja sekä analytiikkaa käyttäjien edistymisestä, kun taas Whatfixillä on varsin rajalliset analyyttiset ominaisuudet.
Whatfixin avulla voit integroida Google Analyticsin tai muita vastaavia työkaluja käyttäjien käyttäytymistietojen seurantaan ja mittaamiseen, mutta tämä ei vastaa WalkMe:n tukeman täydellisen analytiikka-alustan tehoa ja mukavuutta.
Se tarkoittaa myös sitä, että todella vankan tuotekäytön analytiikan saaminen Whatfixin avulla edellyttää lisätyökalun hankkimista.
Tuoteintegraatioiden vertailu
Vaikka Whatfixin käyttäjäanalytiikka on rajoitus, sen integrointikyky osoittautuu eduksi.
Whatfix on suunniteltu niin, että se on helppo integroida analytiikkatyökalujen, LMS:n ja asiakastukikanavien kanssa. Useiden ulkoisten työkalujen tai erillisten, mahdollisesti sekavien tukikanavien sijasta Whatfix yhdistää ne kaikki toisiinsa sujuvamman käyttökokemuksen takaamiseksi.
WalkMe tarjoaa kokonaisuutena vankemman järjestelmän, mutta se ei tue samaa integraatiotasoa kuin Whatifx.
Asiakastuen vertailu
Sekä WalkMe että Whatfix ovat luonteeltaan suhteellisen teknisiä, joten tuki on avainasemassa.
WalkMe saattaa olla vaikeampi asentaa, mutta se tarjoaa yleensä parempaa tukea. Henkilökohtaistamisen tai mukautetun toteutuksen elementtien osalta saatat joutua maksamaan tästä tuesta, mutta WalkMe on tunnettu siitä, että se tarjoaa teknistä apua.
Sen sijaan Whatfix-käyttäjät raportoivat, että se ei aina ole täysin yhteensopiva heidän tuotteensa kanssa ja että he voivat saada puutteellista tukea. Itse asiassa Whatfixin suurin itsepalvelutuen resurssi on sen foorumi, ja sielläkin kysymyksiin vastaavat usein muut Whatfix-käyttäjät.
Työntekijöiden ja SaaS-käyttäjien perehdyttäminen: voiko molempia tehdä?
Merkittävin huomioitava seikka on luultavasti se, että sekä WalkMe että Whatfix ovat yritysratkaisuja, jotka on suunniteltu suurille yrityksille, joilla on suuri käyttäjäkunta.
Näin ollen yksi niiden tärkeimmistä käyttötapauksista on työntekijöiden perehdyttäminen ja koulutus.
Tarkoittaako tämä sitä, että WalkMe- ja Whatfix-ohjelmia ei voi käyttää SaaS-asiakkaiden alkuunpanossa? Ei lainkaan.
Käyttäjäkoulutus on vain enemmän heidän alaansa kuin asiakkaiden perehdyttäminen, jotta voidaan lisätä käyttäjien aktivointia ja tuotteiden käyttöönottoa.
Tämä ero on tärkeä. Työntekijöiden perehdyttämisessä ei ole tarvetta ajaa käyttäjää ”AHA-hetkeen”, jolloin hän löytää tuotteen arvon. SaaS-yrityksille tämä hetki on kriittinen tuotteen hyväksymisen ja käyttäjien pysymisen kannalta.
Työntekijöillä ei ole valinnanvaraa – heidän on käytettävä tuotetta tai verkkotyökalua.
Tämä tarkoittaa, että WalkMe ja Whatfix priorisoivat käyttötapauksen, joka auttaa käyttäjiä olemaan tuottavampia ohjelmiston kanssa, mutta ei välttämättä saamaan siitä enemmän arvoa.
SaaS-yritysten on pystyttävä motivoimaan aktivointia ja torjumaan vaihtuvuutta.
Sekä WalkMe että Whatfix pystyvät tekemään tämän rajoitetusti, mutta eivät siinä määrin kuin asiakkaan sisäänpääsyn käyttötapauksiin keskittyneet ratkaisut.
WalkMe vs. Whatfix hinnoittelun vertailu
WalkMe tai Whatfix eivät julkaise tarkkoja hintatietojaan. On kuitenkin joitakin vihjeitä, joiden avulla voimme tehdä arvion.
Molemmat alustat vaativat käyttäjiä pyytämään tarjouksen. Whatfix toteaa, että ”hinnoittelumme perustuu täysin asiakkaan vaatimuksiin ja käyttöön” :
WalkMe tarjoaa Basic- ja Custom-paketteja:
Jos yritys välttää hintatietojen julkaisemista, se tarkoittaa yleensä sitä, että sen palvelut eivät ole halpoja.
Käyttäjien arvostelujen perusteella näyttää siltä, että WalkMe:n Basic-paketti alkaa noin 9 000 dollarista vuodessa. Whatfix-arvostelujen mukaan heidän palvelunsa alkavat 1 200 – 2 000 dollarista kuukaudessa.
Emme kuitenkaan voi suoraan verrata näitä hintoja. WalkMe:n Basic-paketti on paljon rajoitetumpi kuin Whatfixin tarjoamat yleiset ominaisuudet.
Mutta toisaalta emme tiedä tarkalleen, mitä ominaisuuksia Whatfix-asiakkaat saavat 1200 dollarilla kuukaudessa.
WalkMe vs Whatfix vaihtoehto: Userpilot
Userpilot on tehokas tuotteiden käyttöönottoalusta, jonka avulla voit rakentaa nopeasti henkilökohtaisia, joustavia ja kontekstisidonnaisia sovelluksen sisäisiä kokemuksia, jotka on suunnattu eri käyttäjäsegmenteille – ja kaikki tämä kirjoittamatta riviäkään koodia.
Haluan tehdä selväksi, että Userpilot ei ole tarkoitettu työntekijöiden perehdyttämiseen ja kouluttamiseen. Pikemminkin se sopii parhaiten keskisuurille SaaS-yrityksille, jotka haluavat tehdä laadukasta käyttäjien käyttöönotosta ja saada käyttöönsä kehittynyttä tuoteanalytiikkaa yhdellä työkalulla.
Userpilot on kehitetty erityisesti SaaS-tuotetiimeille, jotka haluavat parantaa käyttäjien sisäänpääsykokemusta ja lisätä käyttäjien aktivointia.
Voit rakentaa valtavan määrän erilaisia käyttäjien sisäänpääsykokemuksia ja sovelluksen sisäisiä opastusvirtoja ilman koodausta.
Kun aloitat Userpilotin käytön, saat käyttöösi seuraavat keskeiset ominaisuudet:
- Unohda sovelluksen sisäisten kokemusten koodaaminen: Userpilot on koodaamaton ratkaisu, joka vaatii sovelluskehittäjiltäsi vain rivin javascriptia sovelluksen sisälle ja sinulta Chrome-laajennuksen, joka avaa visuaalisen rakentajan.
- Rakenna sovelluksen sisäisiä virtoja käyttämällä laajinta valikoimaa käyttöliittymämalleja (modaalit, diaoutit, työkaluvihjeet, pikanäppäimet, bannerit) ja sovelluksen sisäisiä käyttöönottokokemuksia (tarkistuslistat, mikrokyselyt, NPS-kyselyt, sovelluksen sisäinen resurssikeskus) käyttäjien opastamiseksi ja työkalun digitaalisen käyttöönoton mahdollistamiseksi.
- Saat käyttöösi sisäänrakennetun NPS-työkalun, jolla voit kerätä ja analysoida käyttäjien mielipiteitä, jotta voit parantaa sisäänottoprosessia todellisten tietojen perusteella.
- Luo ja seuraa sovelluksen sisäisten tapahtumien yhdistelmiä, kuten klikkauksia, siirtymisiä ja lomakkeen täyttämistä, ja analysoi sitten kaikki nämä vuorovaikutukset omien mukautettujen tapahtumien alla, jotka voidaan rakentaa ilman koodia tai API-kutsuja.
- Käytä edistynyttä tuoteanalytiikka ja sovelluksen sisäisten virtojen analytiikka, joiden avulla voidaan tunnistaa, missä käyttäjät tarvitsevat apua, miten he suorittavat tehtäviä ja suorittavatko he niitä, ja luoda rakeisia käyttäjäsegmenttejä, joiden avulla voidaan käynnistää sovelluksen sisäisiä kokemuksia kontekstisidonnaisesti (segmentointi käyttäjän tunnistetietojen, sovelluksen sisäisen sitoutumisen, mukautettujen tapahtumien, klikkausten, siirtymisten, lomakkeiden täyttämisen, käyttäjäpalautteen vastausten, NPS-pisteiden ja muiden tietojen perusteella).
- Paranna käyttöönottokokemusta sovelluksen sisäisellä ohjeella käynnistämällä resurssikeskus suoraan sovelluksen sisällä. Lisää sovelluksen sisäisiä oppaita ja video-oppaita ja anna käyttäjille mahdollisuus tehdä hakuja tietopankista tai ottaa yhteyttä tukeen. Itsepalvelu ei ole koskaan ollut helpompaa, eikä tukitiimisi tarvitse enää käsitellä samoja toistuvia kyselyitä.
Paras käyttäjien perehdytys on kontekstisidonnaista, ja se tapahtuu juuri siellä, missä käyttäjät sitä tarvitsevat, eli sovelluksesi sisällä. Ei ole olemassa parempaa digitaalisen hyväksynnän alustaa, joka tarjoaa enemmän vastinetta rahalle kuin Userpilot.
Varaa esittelyaika tiimimme kanssa ja valmistaudu rakentamaan parhaat käyttöönottokokemukset, joita käyttäjät ovat nähneet.
Userpilot-hinnoittelu
Userpilot tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle verrattuna muihin vastaaviin markkinoilla oleviin työkaluihin. Jopa sen perustason paketti (Traction) tarjoaa kaikki tarvittavat ominaisuudet ilman käyttörajoituksia.
Hinta-ominaisuussuhde on Userpilotin paras. Muut markkinoilla olevat halvemmat työkalut eivät varmasti täytä tarpeitasi, ja muut, kuten Pendo, ovat budjetin ulkopuolella. Userpilot on tuossa pisteessä. – Saurav S.
Hinnoittelun eriyttäminen tapahtuu pääasiassa palvelutasolla (esim. mukautettu verkkotunnuksen hosting, oma Customer Success Manager, SLA) ja perustuu yrityksesi kuukausittaisten aktiivisten käyttäjien (MAU) määrään.
Tässä on yksityiskohtainen Userpilotin hinnoittelu:
- Traction: Tämä suunnitelma on 249 dollaria/kk enintään 2500 käyttäjälle.
- Kasvu: Käyttäjiä on enintään 10 000, ja tämän paketin hinta on $499/kk.
- Yritys: Suurille yrityksille, nämä suunnitelmat alkavat 1000 dollarista/kk.
WalkMe vs. Whatfix – Kumpi on johtava digitaalisen käyttöönoton alusta?
Loppujen lopuksi WalkMe ja Whatfix ovat enemmän samanlaisia kuin erilaisia. Tiivistetään kuitenkin muutamia keskeisiä kohtia, joissa ne eroavat toisistaan:
- Whatfix on helpompi toteuttaa ja ylläpitää kuin WalkMe.
- Whatfix on helpommin lähestyttävä pk-yrityksille, mutta molemmat on suunnattu yritysohjelmistoyrityksille.
- WalkMe:ssä on paljon tehokkaampi sisäänrakennettu käyttäjäanalytiikka kuin Whatfixissä.
- WalkMe:n asiakastuki on huomattavasti paremmassa maineessa kuin Whatfixin asiakastuki tehokkaan avun tarjoajana.
- Kummankin tarkkaa hinnoittelua ei tiedetä, mutta jos pärjäät WalkMe:n Basic-paketilla, se on todennäköisesti halvempi kuin Whatfix.
Toisaalta, muista: Jos käyttötapauksesi ei ole työntekijöiden perehdyttäminen ja etsit käyttäjäystävällisempää, edullisempaa ja intuitiivisempaa perehdyttämisratkaisua käyttäjien hyväksynnän lisäämiseksi, Userpilot voi olla juuri se, mitä tarvitset!
Oletko kiinnostunut luomaan asiakkaillesi loistavan käyttöönottokokemuksen? Tutustu Userpilot-demoon jo tänään!