UserGuiding Alternativer – Bedre brugerindlæringsplatforme til din SaaS

Leder du efter det rigtige UserGuiding-alternativ? Så er du kommet til det rette sted!

I dette blogindlæg vil vi gennemgå fordele og ulemper ved at bruge UserGuiding som et onboarding- og engagementværktøj til SaaS og give dig de bedste alternativer, der passer til dine specifikke behov og brugssituationer.

Lad os komme i gang!

TL;DR

 • UserGuidings største salgsargument er Basic-abonnementet til 99 $/måned, men det indeholder ikke alle de elementer, du har brug for til at opbygge en positiv onboarding-oplevelse.
 • Et UserGuiding-alternativ som Userpilot eller andre agile digitale adoptionsplatforme indeholder de nødvendige elementer til at skabe en kontekstuel, personlig brugeroplevelse.
 • Appcues er et godt alternativ til UserGuiding, men i Essential-planen kan du kun bygge ét onboardingflow og får mindre end fem målgruppesegmenter.
 • Pendo er meget robust analytisk set, men det mangler nyttige elementer, der er nødvendige for at designe onboarding-flow, og det er virkelig dyrt med 9.000 til 50.000 dollars om året (uden månedlige faktureringsmuligheder).
 • Intercoms onboarding-løsninger er overkommelige, men de er kun velegnede til grundlæggende onboarding-flow, da de mangler mere avancerede funktioner, som du finder på andre platforme.
 • Product Fruits er måske billigt, men brugergrænsefladen er for klodset til at bruge den effektivt, og den har ikke tilstrækkelig fleksibilitet til at understøtte SaaS-virksomheder, når de vokser.

Hvad er UserGuiding?

brugervejledning prissætning

UserGuiding er et værktøj uden kode til brugerindlæring.

Den har flere onboarding-funktioner som interaktive produktrundvisninger, højdepunkter for funktioner, tjeklister til onboarding, NPS-undersøgelser og meget mere. Når det er sagt, er det ikke den smidige digitale adoptionsplatform, som man kunne forvente.

I det næste afsnit vil vi se nærmere på hver enkelt funktion i UserGuiding-platformen for at hjælpe dig med at beslutte dig for dit valg af et værktøj til brugeradoption/onboarding.

Brugerstyrende funktioner

Brugernes indslusning

UserGuidings produktrundvisninger tilbyder trinvis vejledning, så nye brugere bliver fortrolige med dit produkt og dets funktioner, så de ikke går i stå på et bestemt tidspunkt i deres brugerrejse.

Vedtagelse af en funktion

Med UserGuiding kan du implementere brugergrænseflademønstre som f.eks. tooltips for at promovere nye funktioner og få kunderne til at bruge dem.

Tjeklister til indslusning

Med UserGuiding kan du oprette tjeklister, der fører til hurtig brugeropstart og mindre gætteri om, hvad det næste skridt kan være.

NPS-undersøgelser

Mikroundersøgelser, der måler din net promoter score, kan hjælpe dig med at identificere grænserne for kundens succes og løse disse problemer for at øge chancerne for henvisninger.

Beskeder i appen

Meddelelser i appen kan bruges til at annoncere nye funktioner, sende aktivitetsadvarsler eller forbedre brugernes indføring via modaler, tooltips og andre elementer.

Interaktivt hjælpecenter

Interaktive hjælpecentre gør det muligt for din virksomhed at yde support til flere kunder og forbedre kundetilfredsheden uden at skulle stole udelukkende på dit supportteam.

UserGuiding fordele og ulemper

For at træffe en informeret beslutning, før du investerer i softwaren, er det vigtigt at forstå fordelene og ulemperne ved UserGuiding:

Fordele

 • Billigt nok til, at SaaS-virksomheder i den tidlige fase har råd til det
 • God kundesupport
 • Flere brugergrænseflademønstre at vælge imellem, når du opbygger onboarding-flow

Ulemper

 • Værktøjet kan være en smule fejlbehæftet
 • Understøtter ikke fuldt interaktive produktrundvisninger
 • Segmenteringsfunktioner er ikke særlig intuitive og kan kræve yderligere hjælp fra en udvikler
 • Det dårlige design af brugergrænsefladen kan faktisk gøre dit team langsommere

BrugerGuidende priser

brugervejledning alternativ
De forskellige prisplaner, der er inkluderet i UserGuiding

Grundlæggende

Basic-abonnementet til 99 $/måned giver dig adgang til grundlæggende funktioner som brugeridentifikation, integrationer og NPS-undersøgelser, men begrænser dig til to tjeklister og 20 vejledninger (modaler, tooltips osv.) uden mulighed for at fjerne Userguiding-branding.

Desuden har du kun adgang til support via e-mail og chat.

Professionel

Professional-abonnementet til 399 $/måned er betydeligt dyrere, men du får ubegrænsede vejledninger og tjeklister og adgang til op til fem teammedlemmer, sammenlignet med ét i basisabonnementet.

Du vil også kunne fjerne UserGuiding-branding og få fuld adgang til kundesupport. Det føles mere som en begynderplan, hvor Basic-niveauet er en betalt prøveversion.

Virksomheder

Corporate-abonnementet starter ved 699 USD/måned og understøtter brugerdefinerede MAU’er. Som UserGuidings virksomhedsniveau leveres abonnementet med tilpasselig CSS og gratis coaching, der beskrives som “meget personlige læringsoplevelser”. Du får også en SLA og en DPA.

Er det det værd?

Anmeldelser af UserGuiding

Som vi har set i tidligere afsnit, har dette værktøj sin del af op- og nedture. Lad os se nærmere på nogle af de brugeranmeldelser, som deres kunder har skrevet online.

Anmeldelse af UserGuiding

Baseret på hvad folk siger, er der plads til forbedringer, fordi appen er fejlbehæftet og mangler en intuitiv brugergrænseflade, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du bruger den.

Anmeldelse af UserGuiding

Hvis du bruger tid på det, kan du vænne dig til at bruge det, og det fremhæver vigtige egenskaber ved dit produkt, hvis begrænsningerne i deres grundlæggende prisplan ikke er et problem for dig.

Anmeldelse af UserGuiding
Kilde: G2

For de penge, du skal betale for at kunne fjerne deres branding fra dine meddelelser og vejledninger i appen og ikke være begrænset til, hvor mange du kan lave, er der alternativer til UserGuiding, som tilbyder mere funktionalitet og værdi for pengene.

Bedste alternativer til UserGuiding

UserGuiding alternativ #1: Userpilot

Opbyg flows i appen, og guide brugerne gennem onboarding-processen ved hjælp af Userpilot. Få en demo, og kom i gang.

Userpilot er en platform til produktvækst, der er udviklet til SaaS-virksomheder, som ønsker at øge produktadoptionen, øge kundetilgangen og opnå en betydelig reduktion i antallet af afbrud.

Vi er lidt forudindtagede, men vi er det bedste UserGuiding-alternativ.

Det er også et af de mest alsidige UserGuiding-alternativer med funktioner som avanceret segmentering, annonceringsmodaler, funktionstagging og mikroundersøgelser.

Funktioner i Userpilot

Userpilot hjælper dig med at skabe en mere kontekstuel onboarding-proces ved at vise det rigtige budskab til den rigtige bruger på det rigtige tidspunkt ved hjælp af avancerede segmenteringsfunktioner og ubegrænsede vejledninger, tjeklister og andre brugergrænseflademønstre til onboarding.

Brugergrænseflademønstre, som du kan bygge med Userpilot.

Userpilot er fantastisk til ikke-tekniske personer, da du kan oprette og tilpasse dine tjeklister og andre meddelelser i appen for at tilbyde trinvis vejledning til dine brugere uden at skulle kode.

Interaktiv gennemgang bygget med Userpilot. Få en demo, og se, hvor nemt du kan begynde at guide brugerne i din app.

Med Userpilot kan du style dine elementer uden kodning. Det giver dig mulighed for at få præcis det udseende, du ønsker, og holde din branding konsistent.

På analyseinstrumentbrættet kan du overvåge brugeradfærd i produktet, spore de mål, du har sat op, og andre vigtige målinger, der hjælper dig med at skræddersy forretningsprocesser til de resultater, du ønsker at opnå.

Userpilot Målsporing dashboard

Når alt kommer til alt, er indsamling af data den bedste måde at forme nye forretningsprocesser på, og enhver platform til digital adoption bør tilbyde robuste analyser til at spore kundernes succes.

Kan du lide det, du ser? Du kan deltage i et gratis rådgivningsopkald med os!

Priser på Userpilot

For op til 2.500 aktive brugere om måneden koster Userpilot kun 249 USD om måneden, hvilket gør det mere overkommeligt end andre alternativer til UserGuiding.

Den er måske dyrere end UserGuiding Basic-planen, men du får faktisk mere for pengene:

 • Alle funktioner er uden begrænsninger eller restriktioner
 • Den intuitive grænseflade betyder, at du hurtigt kan opbygge flows i appen med minimal friktion
 • Gratis on-demand live chat-support
 • Tre onboarding-samtaler med Userpilots kundeserviceteam i modsætning til UserGuiding, som kun tilbyder denne type support på deres dyre Professional- og Corporate-planer
 • Ubegrænset adgang til live webinarer, der fokuserer på, hvordan du får mere ud af Userpilot og forbedrer dine onboarding-flow

Installation af Userpilot

Installation af Userpilot kræver minimal kodning og tager kun et par minutter.

Alt du skal gøre er at installere Userpilot Chrome-udvidelsen, få dit udviklingsteam til at indsætte en JavaScript-snippet i koden til din applikation, og voila, så er du i gang.

Dit udviklingsteam skal foretage lidt mere opsætning, hvis du vil bruge bruger brugerdefinerede begivenheder.

Når det er sagt, vil du kunne målrette brugere ved hjælp af disse brugerdefinerede begivenheder uden yderligere kodning, når alt er blevet oprettet.

Det er også nemt at oprette onboarding-flow med Userpilot med dets drag-and-drop UI editor. Denne brugervenlige faktor betyder, at du kan oprette flere variationer og derefter splitteste disse flows ved hjælp af produkteksperimentfunktionen.

Resumé

Hvis du ønsker en digital adoptionsplatform uden kode, der hjælper dig med at skabe en personlig, strømlinet onboarding-oplevelse for at øge brugerengagementet og produktadoptionen, er Userpilot en bedre løsning end Userguiding.

Du får helt sikkert mere værdi for pengene. Book en demo for at se, hvordan det fungerer.

Brugervejledende alternativ nr. 2: Appcues

Appcues instrumentbræt

Appcues er et af de bedste alternativer at overveje, hvis du leder efter en bedre platform til softwareadoption end UserGuiding.

Det var en af de første digitale adoptionsplatforme, der implementerede tjeklister, værktøjstip og andre UI-mønstre, som vi stadig bruger til produktadoption den dag i dag.

Appcues er først og fremmest designet til at opbygge kundeoplevelser ved at blande og matche forskellige elementer, der hjælper brugeren med at lære mere om platformen.

Problemet er, at Appcues flows er begrænset til én tilgængelig handling og kun nogle få brugergrænseflademønstre, og det er sikkert at sige, at hvis du ønsker at fremme udbredelsen og øge fastholdelsen, har stort set alle webapplikationer brug for mere end det.

Userpilot har på den anden side fire tilgængelige handlinger, som giver dig mulighed for at gå videre, når du opretter onboarding-flow eller produktadgangsoplevelser.

Flow ved indslusning i Appcues

En anden mangel ved Appcues-platformen, der forhindrer den i at være et af de bedste UserGuiding-alternativer, er de vanskeligheder, du vil støde på, når du tilpasser onboarding-elementer. Ligesom UserGuiding-software er Appcues ikke helt kodefri, da du skal bruge CSS til at style grundlæggende elementer som f.eks. beacons og wedges.

Prisfastsættelse af ansøgninger

Appcues er også dyrere end UserGuiding, idet det billigste abonnement koster 299 USD/måned eller næsten 3.000 USD/år, hvis du fakturerer årligt.

Dette gør den årlige pris næsten identisk med Userpilot, men med et par bemærkelsesværdige begrænsninger, når det kommer til oprettelse af indhold i appen og taktik for engagement.

Med Essentials-planen kan du kun oprette én onboarding-flow og oprette mindre end fem målgruppesegmenter.

Hvis din virksomhed har brug for mere end det, skal du opgradere til det næste abonnement, som koster hele 879 USD om måneden. Det får Essentials-planen til at føles som en lite- eller prøveversion.

Resumé

Appcues platform er helt klart førende inden for onboarding-software med et rigt bibliotek af ressourcer og nyttigt indhold.

Dens brede vifte af funktioner kan hjælpe dig med at skabe onboarding-flow, der appellerer til brugerne, men da produktet har eksisteret i lang tid, er det blevet ret dyrt og for omfattende.

UserGuiding alternativ #3: Pendo

Pendo instrumentbræt

Pendo er en populær platform til produktintroduktion og brugerindlæring.

Den har nogle rigtig gode funktioner, men er meget dyr for en digital adoptionsplatform, og den giver ikke kunderne mulighed for at fakturere månedligt, hvilket yderligere øger de indledende omkostninger.

Her er, hvad du får for prisen:

 • Detaljerede analyser, der hjælper dig med at optimere produktoplevelsen for dine brugere og forbedre softwareadgangen
 • Med brugersegmentering kan du opdele brugerne i forskellige kategorier og skabe de mest passende onboarding-oplevelser for dem
 • Produktrundvisninger, vejledninger, tjeklister og NPS-undersøgelser
 • Onboarding-flow for både web- og mobilplatforme

Pendo prissætning

Pendo oplyser ikke priserne på sine websteder, men kilder oplyser årlige omkostninger på mellem 9.000 $/år og 50.000 $/år.

Der er en gratis plan og tre betalte planer at vælge imellem. Gratisniveauet understøtter kun 1.000 MAU’er og har begrænsede funktioner, ingen integrationer og ingen kundesupport.

Ved at opgradere til Team-planen får du adgang til analyser, API-adgang og vejledninger i appen, og du kan også indstille et brugerdefineret antal MAU’er på din plan.

Pro-planen indeholder fordele som SAML 2.0 SSO, køreplaner, feedback og muligheden for at bruge én integration på din konto.

Endelig tilføjer Enterprise abonnementet en ekstra nøgle til en web- eller mobilapp, op til tre integrationer, en sikkerhedsrevision, installation af udviklingsmiljøet og 24/5 live chat-support sammen med hurtigere SLA’er.

Det gør prisstrukturen dyr, restriktiv og meget dyr på forhånd.

Resumé

Med de begrænsede elementer, manglende månedlig fakturering og ikke engang 100 % kodefri er det svært at betale op til 50.000 dollars om året for Pendo.

Du kan læse mere om dette værktøj i vores artikel om Pendo alternativer.

Brugervejledning alternativ 4: Intercom

Intercom Product Tour‘s funktioner til brugerindføring er måske ikke så komplekse som andre UserGuiding-alternativer, men det kan være en god mulighed for små startups, som ønsker at opbygge en grundlæggende indføringsproces for deres 500 MAU’er.

Det fungerer endnu bedre, hvis du allerede har en Intercom chat widget på dit websted eller din app.

Men mange elementer, der er afgørende for at skabe en positiv onboarding-oplevelse, som f.eks. tjeklister og tooltips, er ikke en del af Intercom’s tilbud.

Det er heller ikke en platform til digital adoption eller produktvækst, så hvis du leder efter et værktøj til at vokse med dig, er det ikke det rette.

Når det er sagt, gør dette lette værktøj det nemt at oprette lineære produktturer, der kan guide brugerne gennem onboarding med et par modaler.

Det største salgsargument er det faktum, at den kan integreres med resten af Intercom med få klik, så virksomheder, der allerede bruger platformen, får en problemfri oplevelse.

Intercom Produkt Rundvisninger prissætning

Prisen starter ved $49/måned, hvilket er en fornuftig pris for no-code builder, skabeloner og rapportering, men vær klar til en kraftig prisstigning efter at have passeret 500 MAU’er.

Dens funktioner er heller ikke skalerbare nok til at retfærdiggøre prisen.

Resumé

Intercom Product Tours er ikke et godt valg, hvis du leder efter noget analytisk, der hjælper med at opbygge strømlinede brugeroplevelser og supplerer produktvækst.

Hvis du håber at kunne skalere til mere end 500 brugere, vil dette alternativ hurtigt blive for dyrt.

UserGuiding alternativ #5: Produktfrugter

Produkt Frugt instrumentbræt

Product Fruits minder om UserGuiding, idet de har lignende funktioner, en uintuitiv brugergrænseflade og en pris, der ikke rigtig giver mening for store virksomheder.

Brugeroplevelsen kan kun beskrives som klodset og generelt svær at bruge.

Produktet Frugt kluntet UX

Produkt Frugt prissætning

Product Fruits’ Growing-plan på begynderniveau starter ved 59 USD/måned for op til 1.500 MAU’er, og omkostningerne stiger, efterhånden som du bevæger dig mod 50.000 MAU’er.

Du kan også få et skræddersyet tilbud på Enterprise-planen, hvis du har mere end 50.000 MAU’er.

Resumé

Product Fruits er overkommelig, men den klodsede brugergrænseflade og de begrænsede funktioner gør den til en uønsket løsning.

Det vil være ekstremt svært at lave kontekstuelle produktgennemgange, hvis du ikke har de rigtige værktøjer, så det vil betale sig i det lange løb at investere i en mere effektiv løsning.

Konklusion

UserGuiding har nogle gode funktioner, men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning for alle.

Det handler om at finde en løsning, der har alle de funktioner, du har brug for til at skabe en kontekstuel onboarding-oplevelse, samtidig med at den er enkel nok til at opretholde medarbejdernes produktivitet.

Vil du bygge produktoplevelser uden kode ved hjælp af et mere robust værktøj end Userguiding? Book et demoopkald med vores team og kom i gang med Userpilot!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

previous post next post

Leave a comment