Алтернативе УсерГуидинг – боље платформе за укључивање корисника за ваш СааС

Тражите праву алтернативу за УсерГуидинг? Онда сте на правом месту!

У овом посту на блогу ћемо разложити предности и недостатке коришћења УсерГуидинг-а као алата за укључивање и ангажовање за СааС и дати вам најбоље алтернативе које могу одговарати вашим специфичним потребама и случајевима коришћења.

Хајде да почнемо!

ТЛ;ДР

  • Највећа продајна тачка УсерГуидинг-а је основни план од 99 УСД месечно, али он не долази са свим елементима који су вам потребни да бисте изградили позитивно искуство уласка.
  • Алтернатива УсерГуидинг-у као што је Усерпилот или друге агилне платформе за дигитално усвајање долази са неопходним елементима потребним за креирање контекстуалног, персонализованог корисничког искуства.
  • Аппцуес је добра алтернатива УсерГуидинг-у, али Ессентиал план вам омогућава да изградите само један ток укључивања и даје вам мање од пет сегмената публике.
  • Пендо је веома робустан у аналитичком смислу , али му недостају корисни елементи потребни за дизајнирање токова укључивања и заиста је скуп од 9.000 до 50.000 долара годишње (без опција месечног обрачуна)
  • Интерцом-ова решења за онбоардинг су приступачна, али су погодна само за основне токове укључивања јер им недостају напредније функције које бисте пронашли на другим платформама.
  • Продуцт Фруитс може бити јефтин, али корисничко сучеље је превише незграпно да би се ефикасно користило и нема довољно флексибилности да подржи СааС компаније како расту.

Шта је УсерГуидинг?

усергуидинг цена

УсерГуидинг је алатка без кодирања за уградњу корисника.

Има неколико функција укључивања као што су интерактивни обиласци производа, истакнуте функције, контролне листе за укључивање, НПС анкете и још много тога. Међутим, то није тако агилна платформа за дигитално усвајање као што би се могло очекивати.

У следећем одељку ћемо детаљно размотрити сваку појединачну функцију платформе за омогућавање УсерГуидинг како бисмо вам помогли да одлучите о избору алата за усвајање/укључивање корисника.

Функције корисничког водича

Укључивање корисника

Обиласци производа УсерГуидинг-а нуде упутства корак по корак, тако да се нови корисници упознају са вашим производом и његовим карактеристикама како се не би заглавили у одређеној фази свог корисничког пута .

Усвајање карактеристика

УсерГуидинг вам омогућава да примените обрасце корисничког интерфејса као што су описи алата да бисте промовисали нове функције и натерали клијенте да их користе.

Контролне листе за пријем

УсерГуидинг вам омогућава да креирате контролне листе које доводе до брзог укључивања корисника и мање нагађања о томе шта би могао бити следећи корак.

НПС анкете

Микро анкете које мере ваш нето резултат промотера могу вам помоћи да идентификујете границе успеха купаца и решите ове проблеме како бисте повећали шансе за препоруке.

Размена порука у апликацији

Размена порука у апликацији се може користити за најаву нових функција, слање упозорења о активностима или побољшање укључивања корисника путем модала, описа алата и других елемената.

Интерактивни центар за помоћ

Интерактивни центри за помоћ омогућавају вашем предузећу да подржи више клијената и побољша задовољство корисника без потребе да се ослањате искључиво на свој тим за подршку.

Предности и мане УсерГуидинг-а

Да бисте донели информисану одлуку пре него што уложите у софтвер, неопходно је разумети предности и недостатке УсерГуидинг-а:

Прос

  • Довољно јефтино да могу приуштити компаније у раној фази СааС-а
  • Добра корисничка подршка
  • Вишеструки УИ шаблони које можете изабрати приликом изградње токова укључивања

Цонс

  • Алат може мало покварити
  • Не подржава потпуно интерактивне обиласке производа
  • Функције сегментације нису баш интуитивне и могу захтевати додатну помоћ од програмера
  • Лош дизајн корисничког интерфејса може заправо успорити ваш тим

УсерГуидинг цене

усергуидинг алтернатива
Различити планови цена који су укључени у УсерГуидинг

Басиц

Основни план од 99 УСД месечно вам омогућава приступ основним функцијама као што су идентификација корисника, интеграције и НПС анкете, али вас ограничава на две контролне листе и 20 водича (модали, описи алата, итд.) без могућности да уклоните брендирање Усергуидинг-а.

Штавише, имаћете приступ само подршци за е-пошту и ћаскање.

Професионални

Професионални план од 399 УСД месечно је знатно скупљи, али добијате неограничене водиче и контролне листе и приступ до пет чланова тима, у поређењу са једним у основном плану.

Такође ћете моћи да уклоните бренд УсерГуидинг и добијете потпун приступ корисничкој подршци. Ово више личи на план за почетни ниво са основним нивоом који је плаћена пробна верзија.

Цорпорате

Корпоративни план почиње од 699 УСД месечно и подржава прилагођене МАУ. Будући да је УсерГуидинг ниво предузећа, план долази са прилагодљивим ЦСС-ом и бесплатним подучавањем описаним као „високо персонализовано искуство учења“. Такође ћете добити СЛА и ДПА.

Да ли је вредно тога?

УсерГуидинг рецензије

Као што смо видели у ранијим одељцима, овај алат има доста успона и падова. Хајде да детаљније погледамо неке од рецензија корисника које су њихови клијенти објавили на мрежи.

УсерГуидинг преглед

На основу онога што људи кажу, постоји простор за побољшање јер апликација греши и недостатак интуитивног корисничког интерфејса који би вам помогао да схватите како да је користите.

УсерГуидинг преглед

Ако уложите време, можете се навикнути на коришћење и истакне важне карактеристике вашег производа ако ограничења њиховог основног плана цена нису проблем за вас.

УсерГуидинг преглед
Извор: Г2

За новац који морате да платите да бисте могли да уклоните њихов бренд из порука и водича у апликацији и да не будете ограничени на то колико можете да направите, постоје алтернативе УсерГуидинг-у које нуде више функционалности и вредности за новац.

Најбоље алтернативе за вођење корисника

Алтернатива за УсерГуидинг #1: Усерпилот

Изградите токове у апликацији и водите кориснике кроз процес укључивања користећи Усерпилот. Набавите демо и почните.

Усерпилот је платформа за раст производа направљена за СааС компаније које желе да подстакну усвајање производа , повећају успех купаца и постигну значајно смањење одлива .

Мало смо пристрасни, али ми смо најбоља алтернатива за УсерГуидинг.

То је такође једна од најсвестранијих алтернатива УсерГуидинг-а са функцијама као што су напредна сегментација , модали најаве , означавање функција и микроиспитивања .

Карактеристике корисничког пилота

Усерпилот вам помаже да креирате контекстуалнији процес укључивања тако што приказује праву поруку правом кориснику у право време користећи напредне функције сегментације и неограничене водиче, контролне листе и друге шаблоне корисничког интерфејса .

УИ обрасци које можете да направите помоћу Усерпилот-а.

Усерпилот одлично функционише за људе који нису технички јер ћете моћи да подесите и прилагодите своје контролне листе и друге поруке у апликацији како бисте својим корисницима понудили упутства корак по корак без потребе за кодирањем.

Интерактивно упутство направљено уз Усерпилот. Набавите демо и видите како лако можете да почнете да водите кориснике унутар своје апликације.

Усерпилот вам омогућава да стилизујете своје елементе без икаквог кодирања. Омогућава вам да добијете тачан изглед који желите и да одржите свој бренд доследним.

Унутар контролне табле за аналитику можете пратити понашање корисника унутар производа, пратити циљеве које сте поставили и друге кључне метрике које ће вам помоћи да прилагодите пословне процесе резултатима које желите да постигнете.

Контролна табла за праћење циљева Усерпилот

На крају крајева, прикупљање података је најбољи начин да се обликују нови пословни процеси и свака платформа за усвајање дигиталних производа треба да понуди робусну аналитику за праћење успеха купаца.

Као што видите? Можете се обратити на бесплатни позив за консултације са нама !

Усерпилот цене

За до 2.500 активних корисника месечно, Усерпилот кошта само 249 УСД месечно, што га чини приступачнијим од других алтернатива УсерГуидинг-у.

Можда је скупљи од УсерГуидинг Басиц плана, али заправо добијате више за новац:

  • Све функције су без ограничења или ограничења
  • Интуитивни интерфејс значи да можете брзо да градите токове у апликацији са минималним трењем
  • Бесплатна подршка за ћаскање уживо на захтев
  • Три позива за учлањење са тимом за успех корисника Усерпилот за разлику од УсерГуидинг-а који нуди само ову врсту подршке у својим скупим професионалним и корпоративним плановима
  • Неограничен приступ вебинарима уживо који се фокусирају на то како да боље искористите Усерпилот и побољшате своје токове укључивања

Инсталација корисничког пилота

Инсталирање Усерпилот-а укључује минимално кодирање и траје само неколико минута.

Све што треба да урадите је да инсталирате Усерпилот Цхроме екстензију , да ваш развојни тим убаци ЈаваСцрипт исечак у код ваше апликације, и воила сте спремни.

Ваш развојни тим ће морати да обави мало више подешавања ако ћете користити прилагођене догађаје.

Уз то, моћи ћете да циљате кориснике користећи те прилагођене догађаје без додатног кодирања када све буде подешено.

Такође је лако креирати токове укључивања са Усерпилот-ом са његовим превуците и испустите УИ едитор. Овај фактор лакоће коришћења значи да ћете моћи да креирате више варијација, а затим да поделите тестове ових токова користећи функцију експеримената са производом .

Резиме

Ако желите платформу за дигитално усвајање без кода која ће вам помоћи да креирате персонализовано, поједностављено искуство укључивања како бисте повећали ангажовање корисника и усвајање производа, онда је Усерпилот боља опција у поређењу са Усергуидинг-ом.

Дефинитивно добијате већу вредност за новац. Резервишите демо да видите како функционише.

Алтернатива УсерГуидинг #2: Аппцуес

Аппцуес контролна табла

Аппцуес је једна од најбољих алтернатива које треба размотрити ако тражите бољу платформу за усвајање софтвера од УсерГуидинг-а.

Била је то једна од првих платформи за дигитално усвајање која је имплементирала контролне листе, описе алата и друге обрасце корисничког интерфејса које и данас користимо за усвајање производа.

Пре свега, Аппцуес је дизајниран да изгради искуство уласка корисника мешањем и усклађивањем различитих елемената који помажу кориснику да сазна више о платформи.

Проблем је у томе што су Аппцуес токови ограничени на једну доступну радњу и само неколико образаца корисничког интерфејса и са сигурношћу се може рећи да ако желите да подстакнете усвајање и повећате задржавање, практично свакој веб апликацији ће бити потребно више од тога.

Усерпилот, с друге стране, има четири доступне радње које вам омогућавају да идете даље када креирате токове укључивања или искуства усвајања производа.

Аппцуес ток укључивања

Још један недостатак платформе Аппцуес који је спречава да буде једна од најбољих алтернатива за УсерГуидинг је потешкоћа са којом ћете се суочити када прилагођавате елементе за укључивање. Слично као софтвер УсерГуидинг, Аппцуес није потпуно без кода јер ће вам требати ЦСС да бисте стилизовали основне елементе као што су беацонс и клинови.

Аппцуес прицинг

Аппцуес је такође скупљи од УсерГуидинг-а са својим најјефтинијим планом који кошта 299 долара месечно или скоро 3.000 долара годишње ако наплаћујете годишње.

Ово чини његов годишњи трошак скоро идентичним Усерпилот-у, али са неколико значајних ограничења када је у питању креирање садржаја у апликацији и тактике ангажовања.

Са Ессентиалс планом, можете да изградите само један ток укључивања и креирате мање од пет сегмената публике.

Ако вашој компанији треба више од тога, мораћете да надоградите на следећи план који кошта огромних 879 долара месечно. Због тога се Ессентиалс план осећа као лака или пробна верзија.

Резиме

Аппцуес платформа је дефинитивно лидер у онбоардинг софтверу са богатом библиотеком ресурса и корисним садржајем.

Његов широк спектар функција може вам помоћи да креирате токове укључивања који се допадају корисницима, али пошто постоји већ дуже време, његов производ је постао прилично скуп и надуван.

Алтернатива за УсерГуидинг #3: Пендо

Пендо дасхбоард

Пендо је популарна платформа за усвајање производа и онбоардинг корисника.

Има неке заиста добре карактеристике, али је веома скуп за платформу за дигитално усвајање и не даје купцима могућност месечног обрачуна што додатно повећава трошкове унапред.

Ево шта добијате по цени:

  • Детаљна аналитика која вам помаже да оптимизујете доживљај производа за своје кориснике и побољшате стопе усвајања софтвера
  • Сегментација корисника вам омогућава да поделите кориснике у различите категорије и креирате најприкладније искуство укључивања за њих
  • Обиласци производа, водичи, контролне листе и НПС анкете
  • Токови укључивања и за веб и за мобилне платформе

Пендо цена

Пендо не наводи цене на својим веб локацијама, али извори наводе годишње трошкове у распону од 9.000 долара годишње до 50.000 долара годишње.

Постоји један бесплатни план и три плаћена плана које можете изабрати. Бесплатни ниво подржава само 1.000 МАУ-ова и има ограничене доступне функције, без интеграција и корисничке подршке.

Надоградња на тимски план ће откључати аналитику, приступ АПИ-ју и водиче у апликацији, а истовремено ће вам омогућити да подесите прилагођени број МАУ-ова на свом плану.

Про план долази са погодностима као што су САМЛ 2.0 ССО, мапе пута, повратне информације и могућност коришћења једне интеграције на налогу.

Коначно, Ентерприсе план додаје један додатни кључ за веб или мобилну апликацију, до три интеграције, безбедносну ревизију, инсталацију дев окружења и подршку за ћаскање уживо 24 сата дневно, уз брже СЛА.

Ово чини структуру цена скупом, рестриктивном и веома скупом унапред.

Резиме

Са ограниченим елементима, недостатак месечног обрачуна, а чак ни 100% без кода, плаћање до 50.000 долара годишње за Пендо је тешко продати.

Више о овом алату можете прочитати у нашем чланку о Пендо алтернативама .

Алтернатива за УсерГуидинг #4: Интерфон

Функције за укључивање корисника у Интерцом Продуцт Тоур можда нису тако сложене као друге алтернативе УсерГуидинг-а, али би могле бити добра опција за мале стартапе који желе да изграде основни процес укључивања за својих 500 МАУ.

Функционише још боље ако већ имате виџет за интерком на свом сајту или у апликацији.

Међутим, многи елементи који су кључни за стварање позитивног искуства при укључивању, као што су контролне листе и описи алата, нису део Интерцом-ове понуде.

Такође није дигитално усвајање или платформа за раст производа, тако да ако тражите алат за раст са вама, онда то није то.

Уз то, овај лагани алат олакшава постављање линеарних обилазака производа који могу водити кориснике кроз онбоардинг са неколико модала.

Највећа продајна тачка је чињеница да се може интегрисати са остатком Интерцома у само неколико кликова, тако да ће компаније које већ користе платформу добити беспрекорно искуство.

Цене за Интерцом Продуцт Тоурс

Цене почињу од 49 УСД месечно, што је пристојна цена за креатор без кода, шаблоне и извештавање, али будите спремни на нагло повећање цене након што пређете праг од 500 МАУ.

Његове карактеристике такође нису довољно скалабилне да оправдају цену.

Резиме

Интерцом Продуцт Тоурс није добар избор ако тражите нешто аналитичко што помаже у изградњи поједностављеног корисничког искуства и допуњује раст производа.

Такође, ако се надате да ћете проширити више од 500 корисника, онда ће ова алтернатива брзо постати прескупа.

Алтернатива за УсерГуидинг #5: Воће производа

Контролна табла производа Воће

Продуцт Фруитс је сличан УсерГуидинг-у по томе што имају сличне карактеристике, неинтуитиван кориснички интерфејс и цене које немају смисла за велика предузећа.

Корисничко искуство се може описати само као незграпно и генерално тешко за коришћење.

Производ Воће незграпни УКС

Цене производа Воће

Почетни план гајења производа воћа почиње од 59 УСД месечно за до 1.500 МАУ са трошковима који се повећавају док се крећете ка 50.000 МАУ.

Такође можете добити прилагођену понуду за Ентерприсе план ако имате више од 50.000 МАУ.

Резиме

Иако је Продуцт Фруитс приступачан, његов незграпни кориснички интерфејс и ограничене функције чине га непожељном опцијом.

Израда контекстуалних водича за производе биће изузетно тешка ако немате праве алате, тако да ће се улагање у способније решење дугорочно исплатити.

Закључак

Иако УсерГуидинг може имати неке добре карактеристике, то није нужно најбоља опција за све.

Све се своди на проналажење решења које има све функције које су вам потребне да бисте креирали контекстуално искуство уласка у рад, док је довољно једноставно да одржи продуктивност запослених.

Желите да изградите искуства производа без кода користећи робуснији алат од Усергуидинг-а? Закажите демо позив са нашим тимом и почните да користите Усерпилот!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

previous post next post