UserGuiding Alternatieven – Betere User Onboarding Platforms voor uw SaaS

Op zoek naar het juiste UserGuiding alternatief? Dan ben je op de juiste plaats!

In deze blogpost gaan we de voor- en nadelen van het gebruik van UserGuiding als een onboarding en engagement tool voor SaaS uiteenzetten en geven we je de beste alternatieven die passen bij jouw specifieke behoeften en use cases.

Laten we beginnen!

TL;DR

 • Het grootste verkoopargument van UserGuiding is het Basic-plan van $99 per maand, maar dat bevat niet alle elementen die je nodig hebt om een positieve onboarding-ervaring op te bouwen.
 • Een UserGuiding alternatief zoals Userpilot of andere agile digitale adoptieplatforms komen met de noodzakelijke elementen die nodig zijn om een contextuele, gepersonaliseerde gebruikerservaring te creëren.
 • Appcues is een goed alternatief voor UserGuiding, maar het Essential plan laat je maar één onboarding flow bouwen en geeft je minder dan vijf publiekssegmenten.
 • Pendo is zeer robuust wat betreft analytics, maar het mist nuttige elementen die nodig zijn om onboarding flows te ontwerpen en is met 9.000 tot 50.000 dollar per jaar erg duur (zonder maandelijkse factureringsopties).
 • De onboardingoplossingen van Intercom zijn betaalbaar, maar ze zijn alleen geschikt voor eenvoudige onboardingstromen, omdat ze meer geavanceerde functies missen die je op andere platforms vindt.
 • Product Fruits mag dan goedkoop zijn, maar de UI is te onhandig om effectief te gebruiken en het heeft niet genoeg flexibiliteit om SaaS-bedrijven te ondersteunen bij hun groei.

Wat is UserGuiding?

gebruikersbegeleiding prijzen

UserGuiding is een no-code tool voor user onboarding.

Het heeft verschillende onboardingfuncties zoals interactieve producttours, hoogtepunten van functies, onboarding-checklists, NPS-enquêtes en nog veel meer. Toch is het niet zo’n beweeglijk digitaal adoptieplatform als men zou verwachten.

In de volgende sectie gaan we dieper in op elke individuele functie van het UserGuiding enablement platform om u te helpen beslissen over uw keuze van een gebruiker adoptie/onboarding tool.

Gebruikersbegeleiding

Inwerken van gebruikers

De producttours van UserGuiding bieden stapsgewijze begeleiding zodat nieuwe gebruikers vertrouwd raken met uw product en de functies ervan, zodat ze niet vastlopen in een bepaalde fase van hun user journey.

Eigenschap goedkeuring

Met UserGuiding kun je UI-patronen zoals tooltips implementeren om nieuwe functies te promoten en klanten over te halen ze te gebruiken.

Checklists voor inwerken

Met UserGuiding kunt u checklists maken die leiden tot een snelle onboarding van gebruikers en minder giswerk over wat de volgende stap kan zijn.

NPS-onderzoeken

Microsurveys die uw nettopromotorscore meten, kunnen u helpen de grenzen van het succes van de klant vast te stellen en deze problemen op te lossen om de kans op doorverwijzingen te vergroten.

In-app berichtgeving

In-app messaging kan worden gebruikt om nieuwe functies aan te kondigen, activiteitswaarschuwingen te versturen, of de onboarding van gebruikers te verbeteren via modals, tooltips en andere elementen.

Interactief hulpcentrum

Met interactieve helpcentra kan uw bedrijf meer klanten ondersteunen en de klanttevredenheid verbeteren zonder dat u alleen op uw supportteam hoeft te vertrouwen.

Voordelen en nadelen van UserGuiding

Om een weloverwogen beslissing te nemen voordat u in de software investeert, is het essentieel om de voor- en nadelen van UserGuiding te begrijpen:

Voors

 • Goedkoop genoeg voor beginnende SaaS-bedrijven om te betalen.
 • Goede klantenondersteuning
 • Meerdere UI patronen om uit te kiezen bij het bouwen van onboarding flows

Nadelen

 • De tool kan een beetje buggy worden
 • Ondersteunt geen volledig interactieve producttours
 • Segmenteringsfuncties zijn niet erg intuïtief en kunnen extra hulp van een ontwikkelaar vereisen.
 • Het slechte UI-ontwerp kan uw team zelfs vertragen

Gebruikersprijzen

gebruikersbegeleiding alternatief
De verschillende prijsplannen die bij UserGuiding horen

Basis

Het Basic-plan van $99/maand geeft u toegang tot basisfuncties zoals gebruikersidentificatie, integraties en NPS-enquêtes, maar beperkt u tot twee checklists en 20 gidsen (modals, tooltips, enz.) zonder de mogelijkheid om Userguiding te verwijderen.

Verder heb je alleen toegang tot e-mail en chatondersteuning.

Professioneel

Het professionele plan van $399/maand is aanzienlijk duurder, maar dan krijg je onbeperkte gidsen en checklists en toegang tot maximaal vijf teamleden, vergeleken met één bij het basisplan.

U kunt ook de UserGuiding verwijderen en krijgt volledige toegang tot de klantenservice. Dit voelt meer aan als een instapplan, waarbij het basisniveau een betaalde proefversie is.

Bedrijf

Het Corporate-plan begint bij $699/maand en ondersteunt aangepaste MAU’s. Als UserGuiding’s enterprise tier, komt het plan met aanpasbare CSS en gratis coaching beschreven als “zeer gepersonaliseerde leerervaringen”. U krijgt ook een SLA en DPA.

Is het de moeite waard?

UserGuiding beoordelingen

Zoals we in eerdere hoofdstukken hebben gezien, heeft dit instrument zijn deel van de ups en downs. Laten we eens kijken naar enkele van de gebruikersbeoordelingen die hun klanten online hebben geplaatst.

Gebruikersbegeleiding beoordeling

Gebaseerd op wat mensen zeggen, is er ruimte voor verbetering omdat de app buggy is en een gebrek aan een intuïtieve UI om je te helpen uitzoeken hoe je hem moet gebruiken.

Gebruikersbegeleiding beoordeling

Als u er de tijd voor neemt, kunt u eraan wennen en het benadrukt belangrijke kenmerken van uw product als de beperkingen van hun basisprijsplan voor u geen probleem zijn.

Gebruikersbegeleiding beoordeling
Bron: G2

Voor het geld dat je moet betalen om hun branding te kunnen verwijderen uit je in-app berichten en gidsen en niet beperkt wordt tot hoeveel je er kunt bouwen, zijn er alternatieven voor UserGuiding die meer functionaliteit en waarde bieden voor het geld.

Beste gebruikersgids alternatieven

UserGuiding alternatief #1: Userpilot

Bouw in-app flows en leid gebruikers door het onboarding proces met behulp van Userpilot. Vraag een demo aan en ga aan de slag.

Userpilot is een productgroei platform gemaakt voor SaaS bedrijven die product adoptie willen stimuleren, klant succes willen verhogen, en een aanzienlijke vermindering van churn willen bereiken.

We zijn een beetje bevooroordeeld, maar we zijn het beste UserGuiding alternatief.

Het is ook een van de meest veelzijdige UserGuiding alternatieven met functies zoals geavanceerde segmentatie, aankondigingsmodals, feature tagging en microsurveys.

Userpilot functies

Userpilot helpt u een meer contextueel onboardingproces te creëren door de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste gebruiker te tonen met behulp van geavanceerde segmentatiefuncties en onbeperkte gidsen, checklists en andere onboarding UI-patronen.

UI patronen die u kunt bouwen met Userpilot.

Userpilot werkt geweldig voor niet-technische mensen, omdat u uw checklists en andere in-app berichten kunt instellen en aanpassen om uw gebruikers stapsgewijze begeleiding te bieden, zonder dat ze daarvoor hoeven te coderen.

Interactieve walkthrough gebouwd met Userpilot. Vraag een demo aan en zie hoe eenvoudig u gebruikers in uw app kunt begeleiden.

Met Userpilot kunt u uw elementen stylen zonder enige codering. Zo krijgt u precies de uitstraling die u wilt en blijft uw merk consistent.

In het analysedashboard kunt u het gebruikersgedrag in het product volgen, door u ingestelde doelen bijhouden, en andere belangrijke statistieken om u te helpen bedrijfsprocessen af te stemmen op de resultaten die u wilt bereiken.

Userpilot dashboard voor het bijhouden van doelen

Het verzamelen van gegevens is immers de beste manier om nieuwe bedrijfsprocessen vorm te geven, en elk digitaal adoptieplatform moet robuuste analyses bieden om het succes van de klant te volgen.

Bevalt het wat je ziet? U kunt een gratis consultatiegesprek met ons aangaan!

Userpilot prijzen

Voor maximaal 2.500 maandelijkse actieve gebruikers kost Userpilot slechts 249 dollar per maand, waardoor het betaalbaarder is dan andere alternatieven voor UserGuiding.

Het is misschien duurder dan het UserGuiding Basis plan, maar je krijgt eigenlijk meer voor je geld:

 • Alle functies zijn zonder beperkingen of restricties
 • Dankzij de intuïtieve interface kunt u snel en met minimale wrijving in-app flows bouwen.
 • Gratis on-demand live chat ondersteuning
 • Drie onboarding gesprekken met het Userpilot klantensucces team in tegenstelling tot UserGuiding die dit soort ondersteuning alleen biedt op haar dure Professional en Corporate plannen.
 • Onbeperkte toegang tot live webinars over hoe u meer uit Userpilot kunt halen en uw onboarding flows kunt verbeteren.

Userpilot installatie

De installatie van Userpilot vereist minimale codering en neemt slechts enkele minuten in beslag.

U hoeft alleen maar de Userpilot Chrome-extensie te installeren, uw ontwikkelingsteam een JavaScript-fragment in de code van uw toepassing te laten invoegen, en voila, u kunt aan de slag.

Uw ontwikkelingsteam zal iets meer moeten doen om aangepaste gebeurtenissen te gebruiken.

Dat gezegd zijnde, kunt u gebruikers targeten met die aangepaste gebeurtenissen zonder extra codering zodra alles is ingesteld.

Met Userpilot is het ook eenvoudig om onboardingflows te creëren met zijn drag-and-drop UI-editor. Dankzij dit gebruiksgemak kunt u meerdere variaties maken en deze stromen vervolgens split-testen met behulp van de functie productexperimenten.

Samenvatting

Als u een no-code digitaal adoptieplatform wilt dat u zal helpen een gepersonaliseerde, gestroomlijnde onboarding-ervaring te creëren om de betrokkenheid van gebruikers en productadoptie te verhogen, dan is Userpilot een betere optie dan Userguiding.

Je krijgt zeker meer waar voor je geld. Boek een demo om te zien hoe het werkt.

UserGuiding alternatief #2: Appcues

Appcues dashboard

Appcues is een van de top alternatieven om te overwegen als je op zoek bent naar een beter software adoptie platform dan UserGuiding.

Het was een van de eerste digitale adoptieplatforms die checklists, tooltips en andere UI-patronen implementeerde die we nog steeds gebruiken voor productadoptie.

Appcues is in de eerste plaats ontworpen om onboarding-ervaringen van klanten op te bouwen door verschillende elementen te mengen en te combineren die een gebruiker helpen meer te weten te komen over het platform.

Het probleem is dat Appcues flows beperkt zijn tot één beschikbare actie en slechts een paar UI-patronen, en het is veilig om te zeggen dat als je adoptie wilt stimuleren en de retentie wilt verhogen, vrijwel elke webapplicatie meer dan dat nodig heeft.

Userpilot daarentegen heeft vier beschikbare acties waarmee je verder kunt gaan bij het creëren van onboarding flows of productadoptie-ervaringen.

Appcues onboarding flow

Een andere tekortkoming van het Appcues platform waardoor het niet één van de beste UserGuiding alternatieven is, is de moeilijkheid waarmee je te maken krijgt bij het aanpassen van onboarding elementen. Net als UserGuiding software is Appcues niet volledig codevrij, omdat je CSS nodig hebt om basiselementen als bakens en wiggen te stylen.

Appcues prijzen

Appcues is ook duurder dan UserGuiding. Het goedkoopste plan kost $299/maand of bijna $3.000/jaar als je jaarlijks factureert.

Hierdoor zijn de jaarlijkse kosten bijna gelijk aan die van Userpilot, maar met een paar opmerkelijke beperkingen als het gaat om in-app content creatie en engagement tactieken.

Met het Essentials-plan kunt u slechts één onboarding-flow bouwen en minder dan vijf doelgroepsegmenten maken.

Als uw bedrijf meer dan dat nodig heeft, moet u upgraden naar het volgende plan, dat maar liefst 879 dollar per maand kost. Hierdoor voelt het Essentials-plan aan als een lite- of proefversie.

Samenvatting

Appcues platform is absoluut een leider in onboarding software met een rijke bibliotheek van middelen en nuttige inhoud.

Het brede scala aan functies kan u helpen onboardingflows te creëren die gebruikers aanspreken, maar omdat het product al lang bestaat, is het vrij duur en opgeblazen geworden.

Gebruikersgids alternatief #3: Pendo

Pendo dashboard

Pendo is een populair platform voor productadoptie en user onboarding.

Het heeft een aantal echt goede functies, maar is erg duur voor een digitaal adoptieplatform en geeft klanten niet de optie om maandelijks te factureren, waardoor de aanloopkosten nog hoger worden.

Dit is wat je krijgt voor de prijs:

 • Diepgaande analyses die u helpen de productervaring voor uw gebruikers te optimaliseren en de adoptiegraad van de software te verbeteren
 • Met gebruikerssegmentatie kunt u gebruikers in verschillende categorieën indelen en voor hen de meest geschikte onboarding-ervaring creëren.
 • Producttours, gidsen, checklists en NPS-enquêtes
 • Onboarding flows voor zowel web als mobiele platforms

Pendo prijzen

Pendo vermeldt geen prijzen op zijn websites, maar bronnen geven jaarlijkse kosten variërend van $9.000/jaar tot $50.000/jaar.

U kunt kiezen uit één gratis plan en drie betaalde plannen. Het gratis niveau ondersteunt slechts 1.000 MAU’s en heeft beperkte functies beschikbaar, geen integraties en geen klantenondersteuning.

Upgraden naar het Team-plan ontsluit analyses, API-toegang en in-app gidsen, terwijl je ook een aangepast aantal MAU’s kunt instellen voor je plan.

Het Pro plan komt met extraatjes zoals SAML 2.0 SSO, roadmaps, feedback, en de mogelijkheid om één integratie op je account te gebruiken.

Ten slotte voegt het Enterprise-plan één extra sleutel toe voor een web- of mobiele app, maximaal drie integraties, een beveiligingsaudit, installatie van de ontwikkelomgeving en 24/5 live chatondersteuning naast snellere SLA’s.

Dit maakt de prijsstructuur kostbaar, beperkend en vooraf zeer duur.

Samenvatting

Met de beperkte elementen, het gebrek aan maandelijkse facturering en het feit dat Pendo niet eens 100% codevrij is, is het moeilijk te verkopen om tot 50.000 dollar per jaar te betalen.

U kunt meer lezen over deze tool in ons artikel over Pendo alternatieven.

Gebruikersgids alternatief #4: Intercom

De onboarding functies van Intercom Product Tourzijn misschien niet zo complex als andere UserGuiding alternatieven, maar het zou een goede optie kunnen zijn voor kleine startups die een basis onboarding proces willen bouwen voor hun 500 MAU’s.

Het werkt nog beter als je al een Intercom chat widget op je site of app hebt.

Veel elementen die cruciaal zijn voor een positieve onboarding-ervaring, zoals checklists en tooltips, maken echter geen deel uit van het aanbod van Intercom.

Het is ook geen platform voor digitale adoptie of productgroei, dus als je een tool zoekt om met je mee te groeien, dan is dit het niet.

Dat gezegd hebbende, deze lichtgewicht tool maakt het gemakkelijk om lineaire producttours op te zetten die gebruikers met een paar modals door onboarding kunnen leiden.

Het grootste verkoopargument is het feit dat het in een paar klikken kan integreren met de rest van Intercom, zodat bedrijven die het platform al gebruiken een naadloze ervaring krijgen.

Intercom Product Tours prijzen

De prijs begint bij $49/maand, wat een redelijke prijs is voor de no-code builder, sjablonen en rapportage, maar wees voorbereid op een sterke prijsverhoging wanneer de 500 MAUs drempel wordt overschreden.

De functies zijn ook niet schaalbaar genoeg om de kosten te rechtvaardigen.

Samenvatting

Intercom Product Tours is geen goede keuze als u op zoek bent naar iets analytisch dat helpt bij het opbouwen van gestroomlijnde gebruikerservaringen en de productgroei aanvult.

En als u hoopt op meer dan 500 gebruikers, wordt dit alternatief snel te duur.

UserGuiding alternatief #5: Product Fruit

Product Fruit dashboard

Product Fruits is vergelijkbaar met UserGuiding in die zin dat ze vergelijkbare functies hebben, een onintuïtieve UI, en prijzen die niet echt zinvol zijn voor grote ondernemingen.

De gebruikerservaring kan alleen worden omschreven als onhandig en over het algemeen moeilijk te gebruiken.

Product Vruchten onhandige UX

Product Prijzen fruit

Het Growing-plan op instapniveau van Product Fruits begint bij 59 dollar per maand voor maximaal 1.500 MAU’s, waarbij de kosten oplopen naarmate u meer dan 50.000 MAU’s bereikt.

U kunt ook een aangepaste offerte krijgen voor het Enterprise-plan als u meer dan 50.000 MAU’s hebt.

Samenvatting

Hoewel Product Fruits betaalbaar is, maken de onhandige UI en de beperkte mogelijkheden het een ongewenste optie.

Contextuele product walkthroughs maken zal uiterst moeilijk zijn als u niet over de juiste tools beschikt, dus investeren in een meer capabele oplossing zal op lange termijn lonen.

Conclusie

Hoewel UserGuiding een aantal goede functies heeft, is het niet noodzakelijkerwijs de beste optie voor iedereen.

Het komt erop aan een oplossing te vinden met alle functies die u nodig hebt om een contextuele onboarding-ervaring te creëren en die tegelijkertijd eenvoudig genoeg is om de productiviteit van de werknemers te handhaven.

Wil je codevrije productervaringen bouwen met een robuustere tool dan Userguiding? Boek een demo call met ons team en ga aan de slag met Userpilot!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

previous post next post

Leave a comment