Intercom Product Tour Alternatieven: Top 3 aller tijden [In-Depth Comparison]

Veel mensen vragen ons of er Intercom Product Tour alternatieven zijn die de moeite waard zijn om te bekijken.

Het blijkt dat er een paar alternatieven zijn die u kunnen helpen uw onboarding van gebruikers op te schalen.

Sommige van deze producten passen beter bij u en uw organisatie dan andere – wij zijn er om u te helpen uitzoeken welke het beste bij u past. We hebben elk product geprobeerd en getest, en we hebben geprobeerd zo onbevooroordeeld mogelijk te zijn. Voordat we ingaan op de alternatieven voor Intercom Product Tours, is het niet meer dan billijk dat we een blik werpen op de Intercom zelf.

Dus laten we beginnen!

TL;DR

  • Intercom is een platform voor klantencommunicatie en -betrokkenheid dat Product tours aanbiedt als add-on op hun plan.
  • Intercom Product Tours is een lichtgewicht onboarding tool waarmee u producttours kunt maken om klanten te begeleiden.
  • Hoewel het heel gemakkelijk is op te zetten en niet duur is als je hun chatwidget al gebruikt, zijn Intercom producttours in feite enkelvoudige, lineaire producttours die bestaan uit een paar modals met de knop “volgende”. Het is meer geschikt voor eenvoudige producten.
  • Er zijn betere alternatieven voor Intercom Product tours. Op de lijst staan Userpilot, Chameleon en Appcues.
  • Userpilot is het beste alternatief voor Intercom als u contextuele interactieve walkthroughs wilt bouwen met een breed scala aan UI-patronen zoals modals, tooltips, checklists, slideouts, banners, enz. Wat belangrijker is, u krijgt meer waar voor uw geld.

Probeer nu de beste producttour tool voor uw SaaS!

EEN DEMONSTRATIE KRIJGEN
  • 14 dagen uitproberen
  • Geen creditcard nodig

Wat doen Intercom Product Tours?

intercom product tours screenshot

Intercom is beter bekend als een van de meest populaire customer engagement producten. Hun Product Tours is een lichtgewicht user onboarding tool en u kunt er een eenvoudige producttour mee maken zoals de onderstaande:

U kunt het uiterlijk van uw UI-elementen een beetje aanpassen, maar meer serieuze aanpassingen kunt u alleen doen via CSS-codering.

Product Tours integreert ook rechtstreeks met Intercom’s product voor klantenondersteuning. Dit zorgt voor een consistente ervaring voor uw gebruikers.

Waarom zou u kiezen voor Intercom Product Tours?

Hier zijn enkele redenen waarom u Intercom Product Tours eens zou moeten proberen.

  • Intercom Product Tours kan direct integreren met de rest van Intercom is het grootste verkoopargument.
  • Als u de chatwidget van Intercom al gebruikt op uw site of in uw app, dan kunt u deze combineren met Product Tours. Dit creëert een geweldige productervaring voor uw gebruikers. Het maakt het ook gemakkelijker voor uw teams om te beheren. Ook kunt u hetzelfde dashboard gebruiken voor het verzenden van e-mails.
  • Het gereedschap is een relatief licht product. Het biedt niet zoveel mogelijkheden als sommige van de alternatieven die we later zullen bekijken. En het belangrijkste – het is geen digitaal adoptieplatform of een productgroeiplatform. Maar als je een relatief eenvoudig product hebt, geen tijd, en minder dan 500 gebruikers (vanwege de prijsstelling – daar komen we later op terug!) dan kan het gebrek aan functies juist nuttig voor je zijn.
  • Het is heel eenvoudig om de eenvoudige, lineaire producttour op te zetten en te bouwen, bestaande uit een paar modals
  • In het opstartplan, tot 500 MAU’s, is Intercom een van de goedkoopste opties, met slechts 49 dollar per maand.

Waarom zou u een Intercom Alternatief nodig hebben voor Product Tours?

Als u Intercom’s Product tours al gebruikt, moet u deze nadelen van de tool al hebben opgemerkt. Als u van plan bent het in de toekomst te proberen, kijk dan naar de lijst met nadelen.

  • Laat u niet misleiden: Intercom Producttours is in feite een enkele, lineaire producttour die bestaat uit een paar modals met de knop “volgende”.
  • Het is heel eenvoudig. Het voelt bijna als een MVP.
  • Ook de segmentatie- en analysemogelijkheden zijn zeer basaal. U kunt in principe zien hoeveel gebruikers in elke fase van het gebruikerstraject zijn afgehaakt. Dat is het.
  • De lichte functies van Intercom Product Tours zijn het meest geschikt voor eenvoudige producten.
  • Is uw product iets complexer, dan zult u meer verfijnde onboardingflows willen creëren. Dat kan niet in Intercom Product Tours. U kunt ook geen inleidingen doen, omdat het ontbreekt aan dia’s.
  • Het is geen digitaal adoptieplatform/productgroeiplatform. Het is letterlijk een onboarding tool waarmee je die ene producttour kunt maken.
  • Dit betekent dat u er geen checklists, modals, slideouts of niet-lineaire onboarding mee kunt maken.
  • Het gebrek aan onboarding-elementen betekent dat veel bedrijven alternatieven voor Intercom Product Tours zullen moeten overwegen. Dit wordt nog belangrijker naarmate je schaalt.
  • Het andere nadeel van het product van Intercom is het gebrek aan styling. U kunt uw onboarding-elementen aanpassen, maar alleen met CSS-codering. Als je geen verstand hebt van codering, kan dit een lastig en tijdrovend deel van het proces zijn. Misschien moet je de hulp inroepen van een ontwerper of ontwikkelaar.
  • De prijsstelling is misleidend. Ja, het mag dan wel de laagste instap hebben met 49 dollar, maar het is zo gemakkelijk om over de 500 MAU’s te gaan die je in het opstartplan mag hebben, en dan gaat de prijs exponentieel omhoog. Niemand weet zelfs hoeveel precies, omdat het niet duidelijk is op de website van Intercom.
  • Tot slot biedt Intercom Product Tours geen enkele vorm van splittesten. Dit is een belangrijk onderdeel van het opzetten van een inwerkproces, omdat u zo kunt leren welke inwerkstromen het meest effectief zijn. Zonder A/B-tests ben je in feite gewoon aan het gissen en hoop je dat je op het juiste antwoord stuit.

Hoeveel kosten Intercom Product Tours?

Product Tours wordt aangeboden als “add-on” op een bestaand Intercom-pakket.

Dat betekent dat als je nog niet betaalt voor Intercom, je een van hun plannen moet kopen, en dan ook nog de Product Tours add-on moet kopen.

Het goedkoopste “gewone” Intercom plan is hun Essential Plan. Dit kost u slechts 87 dollar per maand (voor 2 zetels en 200 actieve gebruikers). Meer gebruikers en meer stoelen kosten meer geld.

De Product Tours add-on kost u dan $149 per maand extra.

Dat betekent dat u in totaal minstens 200 dollar per maand betaalt voor het meest elementaire pakket.

De prijs schiet al snel omhoog als je meerdere teamleden moet uitnodigen, of als je een groot aantal gebruikers hebt.

Het is ook vermeldenswaard dat Intercom een startpakket voor een jaar aanbiedt voor 49 dollar per maand. Maar als je schaalt, dan zul je daarna waarschijnlijk toch een alternatief vinden!

Wat zijn de beste Intercom Product Tour alternatieven?

Intercom Product Tours is een goed hulpmiddel om een eenvoudige onboarding-flow voor minder complexe producten te creëren. Maar als je iets wilt dat speciaal is ontworpen om je te helpen bij het onboarden, dan moet je misschien op zoek naar een Intercom Product Tours alternatief.

Laten we dus eens kijken naar enkele van de beste alternatieven op de markt.

Intercom Product Tour Alternatief #1: Userpilot voor gepersonaliseerde onboarding

Met Userpilot kunt u de perfecte productervaring voor uw gebruikers creëren. Het is een alles-in-één productgroeiplatform om u te helpen uw gebruikers aan boord te krijgen, waardoor uw adoptiegraad verbetert.

Je kunt complete walkthroughs, tooltips, checklists – eigenlijk elk onboarding-element dat je kunt bedenken – toevoegen.

INTERACTIVE walkthrough Userpilot

We hebben ook een on-demand help widget, een in-app enquête & native tooltips die uw reactieve onboarding een boost kunnen geven.

U kunt die elementen dan aanpassen zonder een enkele regel code. Waar Userpilot echt in uitblinkt is zijn vermogen om contextuele inwerkervaringen te creëren. Deze worden geactiveerd wanneer een gebruiker een specifieke actie uitvoert.

Waarom zou u kiezen voor Userpilot?

Het belangrijkste verkoopargument van Userpilot is dat u er contextuele onboarding-ervaringen mee kunt creëren.

Met andere woorden, u kunt de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste gebruiker tonen.

Als uw gebruiker bijvoorbeeld pas waarde kan halen uit functie B nadat hij eerst functie A heeft ingesteld, heeft het geen zin om eerst functie B in te voeren.

Met Userpilot kunt u de onboarding-flow van functie B zo instellen dat deze wordt geactiveerd wanneer de gebruiker functie A instelt:

Contextuele onboarding is aanzienlijk effectiever als het gaat om het stimuleren van gebruikersadoptie.

Misschien is een nog betere functie van onze onboarding tool voor gebruikers wat wij noemen “gedreven acties”. Geen van de andere Intercom Product Tours alternatieven bieden dit.

In wezen betekent dit dat u een inwerkervaring kunt creëren over meerdere URL’s, zelfs dynamische URL’s (die voor elke gebruiker veranderen). Dit leidt tot nog interactievere onboarding flows.

Userpilot is ook een goede keuze voor wie volledige controle wil over het uiterlijk van zijn onboarding.

Andere onboarding tools bieden beperkte aanpassingsmogelijkheden of dwingen u om de styling te bewerken met CSS-code.

Userpilot biedt in-app maatwerk, zodat u de exacte look die u wilt bereiken zonder codering vereist.

Daarnaast biedt Userpilot nog heel wat andere nuttige tools als onderdeel van zijn productgroeipakket:

  • onboarding checklists: userpilot onboarding checklist
  • resource center:
  • zeer gedetailleerde segmentatiemogelijkheden:

 

  • dia’s perfect voor inleidingen:

…en nog veel meer! Probeer Userpilot nu gratis uit!

Waarom zou u niet kiezen voor Userpilot?

De belangrijkste reden dat Userpilot misschien niet de beste pasvorm voor u is, is dat het momenteel geen mobiele apps ondersteunt (hoewel we hieraan werken, en hopen het binnenkort uit te brengen!).

Wil je onboarding elementen toevoegen aan je mobiele app, dan zul je het voorlopig elders moeten zoeken.

Hoeveel kost Userpilot?

De prijzen van Userpilot zijn vrij eenvoudig. Het “Standard Plan” begint bij 249 dollar per maand (jaarlijks gefactureerd) voor maximaal 2.500 maandelijkse actieve gebruikers.

Dat plan biedt alle functionaliteit van het product. Geen enkele functie is beperkt.

Naarmate het aantal maandelijks actieve gebruikers toeneemt, stijgt ook de prijs. Het Growth-plan begint bij 499 dollar, en de Enterprise-plannen beginnen bij 1000 dollar.

Userpilot vs Intercom Product Tours

Userpilot biedt een uitgebreidere onboarding tool voor SaaS dan de lineaire Product Tours van Intercom.

U kunt kiezen uit een groot aantal UI-elementen, u kunt het uiterlijk van uw onboarding aanpassen zonder code, en u kunt contextuele onboarding bieden.

Als je een onboarding tool zoekt zonder alle extra functionaliteit (en kosten) die Intercom heeft, dan is Userpilot een goede keuze.

Intercom Product Tours Alternatief #2: Kameleon

intercom product tours alternatief kameleon

De meeste Intercom Product Tours alternatieven bieden een zekere mate van in-app UI aanpassing, en dan CSS codering bovenop.

Chameleon biedt iets geavanceerder als het gaat om maatwerk. Zij zullen uw UI-elementen voor u op maat coderen.

Dit betekent dat u zonder moeite precies de look kunt bereiken die u wilt.

Chameleon biedt ook een breed scala aan onboarding-elementen, waaronder checklists en modals.

Het biedt een beperkte triggerfunctie en basissegmentatie.

Waarom zou u voor Kameleon kiezen?

Het belangrijkste verkoopargument van Kameleon is de geavanceerde coderingsaanpassing.

Dit is bedoeld voor bedrijven die volledige controle willen hebben over het uiterlijk van hun onboarding, maar niet over de coderingsvaardigheden beschikken om het zelf te doen.

Het team van Chameleon regelt de aangepaste codering voor u als onderdeel van uw onboarding met hun product.

Chameleon heeft ook een groot aantal onboarding elementen. Eén daarvan, de draagraket, is exclusief voor hen. Hiermee kunt u zelf instapmenu’s of productaankondigingen verzorgen.

Waarom zou u niet voor Kameleon kiezen?

Het probleem met de custom coding aanpak van Chameleon is dat het u meer geld gaat kosten, en dat u ook moet wachten tot zij het werk daadwerkelijk doen.

Andere Intercom Product Tours alternatieven, zoals Userpilot, maken gedetailleerde aanpassingen mogelijk zonder codering. Dit is een veel betere optie voor snel evoluerende, schalende SaaS-bedrijven.

Kameleon is ook vrij moeilijk te gebruiken. De UI vergt enige gewenning, en is veel complexer. Het duurt langer voordat je het onder de knie hebt.

Chameleon biedt basis triggers voor uw onboarding flows, maar het is niet zo aanpasbaar als andere onboarding platforms.

U kunt uw gebruikers ook niet segmenteren, wat vooral nuttig is bij het personaliseren van uw onboardingstromen.

Hoeveel kost Chameleon?

De goedkoopste prijs die u betaalt voor Chameleon is 279 dollar. Dat is voor maximaal 2000 maandelijkse actieve gebruikers.

De prijs schiet al snel omhoog als je meer MAU’s toevoegt, of als je meer draagraketten wilt (het basisplan geeft je er 3).

Je moet ook upgraden naar hun “Growth Plan” als je je onboarding wilt A/B-testen.

De prijs van dit plan is maatwerk.

Is Chameleon een goed Intercom Product Tours alternatief?

Ja, en nee.

Chameleon biedt veel meer onboarding-functionaliteit dan Intercom Product Tours.

Het is ook zeer aanpasbaar als je je weg kunt vinden in de codering.

Chameleon is echter niet zo gemakkelijk op te starten als Intercom en vergt enige gewenning.

Het mist ook veel belangrijke onboarding functies die andere Product Tours alternatieven wel hebben.

Intercom Product Tours Alternatief #3: Appcues

Appcues was een van de eerste grote onboarding producten. Het maakte de weg vrij voor Intercom Product Tours en Userpilot.

Hiermee kunt u uw onboarding-flow opbouwen met behulp van een groot aantal elementen, waaronder modals, slideouts en tooltips.

Het biedt beperkte aanpasbaarheid en segmentatie op meerdere niveaus.

Je kunt je onboarding flows A/B testen via Appcues, om er zeker van te zijn dat je de meest effectieve ervaring biedt.

Waarom zou u voor Appcues kiezen?

Appcues bestaat al zo lang dat het een vertrouwde naam is geworden in de onboardingwereld.

Daardoor konden ze gestaag meer en meer functies aan het product toevoegen, wat resulteerde in een robuust onboarding platform.

Ze bieden een enorm scala aan UI-elementen. Dit helpt u om precies de onboarding flow te creëren die u wilt.

Het is ook vermeldenswaard dat Appcues een berg nuttige inhoud biedt. Ze delen veel best practices op hun blog en laten geweldige UX zien op hun Really Good UX site.

Deze informatie zal u zeker helpen als het gaat om uw eigen inwerkstromen.

Waarom zou je niet voor Appcues kiezen?

Hoewel de robuustheid van Appcues als positief kan worden gezien, is het ook een beetje een probleem.

Appcues heeft geleidelijk meer en meer functies toegevoegd, wat geweldig is, maar het betekent dat hun product nu vrij ingewikkeld te gebruiken is.

U moet vaak van de ene pagina naar de andere gaan, en dan weer terug, om uw onboarding-flow op te zetten.

Appcues beperken je ook als het gaat om maatwerk. Het biedt beperkte aangepaste opties in-app, maar voor meer detail moet je je eigen CSS codering gebruiken.

Ten slotte ondersteunt Appcues geen niet-lineaire onboarding. Met andere woorden, een gebruiker moet elke onboarding flow doorlopen, of die nu relevant voor hem is of niet.

Dit vermindert de effectiviteit van uw onboarding en kan leiden tot verminderde adoptie als u niet oppast.

Hoeveel kost Appcues?

Het goedkoopste plan van Appcues kost 249 dollar per maand (op jaarbasis).

Dit geeft u 1000 maandelijkse actieve gebruikers en 3 team seats. Het beperkt ook uw aanpassingsmogelijkheden en de integraties waartoe u toegang hebt.

Om de meeste van hun beste functies te gebruiken, moet u upgraden naar hun “Growth Plan”, dat begint bij 879 dollar per maand.

Is Appcues een goed Intercom Product Tours alternatief?

Als je bereid bent veel meer geld uit te geven aan je onboarding, dan is Appcues zeker een verbetering ten opzichte van Intercom Product Tours.

Je kunt kiezen uit een groot aantal UI-elementen, en je kunt de perfecte onboarding flow samenstellen.

Dat gezegd zijnde, andere alternatieven zijn niet alleen voordeliger, maar bieden ook extra functionaliteit die Appcues niet biedt.

Conclusie

Userpilot is het beste Intercom Product Tours alternatief omdat het de beste in-app aanpassing biedt en elk UI element biedt dat je nodig hebt om je onboarding flow te bouwen.

Het stelt u ook in staat om contextuele en niet-lineaire onboarding te creëren. Beide verbeteren de gebruikersadoptie drastisch.

In vergelijking met sommige van de andere Intercom Product Tours alternatieven is Userpilot ook relatief goedkoop om mee te beginnen.

Met Userpilot kunt u snel aan de slag. Vraag vandaag nog een demo aan!

Probeer nu de beste producttour tool voor uw SaaS!

EEN DEMONSTRATIE KRIJGEN
  • 14 dagen uitproberen
  • Geen creditcard nodig
previous post next post

Leave a comment