Intercom Product Tour Alternativ: Topp 3 av alla tider [In-Depth Comparison]

Många frågar oss om det finns några Intercom Product Tour-alternativ som är värda att ta en titt på.

Det visar sig att det finns några alternativ som kan hjälpa dig att skala upp din användaranpassning.

Vissa av dessa produkter passar dig och din organisation bättre än andra – vi hjälper dig att ta reda på vilken produkt som passar bäst. Vi har provat och testat varje produkt och försökt vara så opartiska som möjligt. Innan vi går in på alternativen till Intercom Product Tours är det bara rättvist att ta en titt på själva Intercom.

Så låt oss börja!

TL;DR

  • Intercom är en plattform för kundkommunikation och engagemang som erbjuder produktvisningar som ett tillägg till deras plan.
  • Intercom Product Tours är ett lättviktigt verktyg som hjälper dig att skapa produktturer för att vägleda kunderna.
  • Även om det är mycket enkelt att installera och inte är dyrt om du redan använder deras chattwidget, är Intercoms produktturer i princip enstaka, linjära produktturer som består av några modaler med en “nästa”-knapp. Den är mer lämplig för enkla produkter.
  • Det finns bättre alternativ för Intercom Product tours. I listan ingår Userpilot, Chameleon och Appcues.
  • Userpilot är det bästa alternativet till Intercom om du vill bygga kontextuella interaktiva genomgångar med ett brett utbud av UI-mönster, t.ex. modaler, verktygstips, checklistor, slideouts, banners osv. Dessutom får du mer värde för pengarna.

Prova det bästa verktyget för produktvisning för ditt SaaS nu!

FÅ EN DEMONSTRATION
  • 14 dagars provperiod
  • Inget kreditkort krävs

Vad gör Intercom Product Tours?

skärmdump av intercom produktturer

Intercom är mer känt som en av de mest populära produkterna för kundinvolvering. Deras Product Tours är ett lättviktigt verktyg för att få in användare i systemet och du kan använda dem för att skapa en enkel produktturné som den här nedan:

Du kan anpassa utseendet på dina användargränssnittselement lite grann, men mer seriösa anpassningar kan endast göras med hjälp av CSS-kodning.

Product Tours integreras också direkt med Intercoms kundsupportprodukt. Detta garanterar en enhetlig upplevelse för dina användare.

Varför ska du välja Intercom Product Tours?

Här är några anledningar till varför du bör prova Intercom Product Tours.

  • Intercom Product Tours kan omedelbart integreras med resten av Intercom, vilket är det största försäljningsargumentet.
  • Om du redan använder Intercoms chattwidget på din webbplats eller i din app kan du kombinera den med Product Tours. Detta skapar en fantastisk produktupplevelse för dina användare. Det gör det också lättare för dina team att hantera. Du kan också använda samma instrumentpanel för att skicka e-post.
  • Verktyget är en relativt lätt produkt. Den har inte lika många funktioner som några av de alternativ som vi kommer att titta på senare. Och viktigast av allt – det är inte en plattform för digital adoption eller en plattform för produkttillväxt. Men om du har en relativt enkel produkt, ingen tid och färre än 500 användare (på grund av prissättningen – vi tar upp det senare!) kan bristen på funktioner faktiskt vara till nytta för dig.
  • Det är mycket enkelt att skapa en enkel, linjär produktvisning som består av några få modaler.
  • I startplanen, upp till 500 MAU:er, är Intercom ett av de billigaste alternativen, för bara 49 dollar per månad.

Varför kan du behöva ett Intercom-alternativ för produktvisningar?

Om du redan använder Intercoms produktresor bör du redan ha lagt märke till de nackdelar som verktyget har. Om du planerar att prova det i framtiden, titta då på listan över nackdelar.

  • Låt dig inte luras: Intercom Product tours är i princip en enda, linjär produktvisning som består av några modaler med knappen “nästa”.
  • Det är mycket enkelt. Det känns nästan som en MVP.
  • Segmenterings- och analysalternativen är också mycket enkla. Du kan i princip se hur många användare som hoppade av i varje skede av användarresan. Det var allt.
  • De lätta funktionerna i Intercom Product Tours lämpar sig bäst för enkla produkter.
  • Om din produkt är något mer komplex bör du skapa mer sofistikerade flöden för introduktion. Det kan du inte göra i Intercom Product Tours. Du kan inte heller göra presentationer av funktioner eftersom det inte finns några bildrutor.
  • Det är inte en plattform för digitalt införande eller produkttillväxt. Det är bokstavligen ett verktyg för att få in en användare som gör att du kan skapa just den produktturen.
  • Det betyder att du inte kan använda den för att skapa checklistor, modaler, bildrutor eller icke-linjära introduktioner.
  • Avsaknaden av onboardingelement innebär att många företag måste överväga alternativ till Intercom Product Tours. Detta blir ännu viktigare när du skalar.
  • Den andra nackdelen med Intercoms produkt är bristen på stil. Du kan anpassa dina onboardingelement, men endast med CSS-kodning. Om du inte kan kodning kan detta vara en svår och tidskrävande del av processen. Det kan hända att du måste ta hjälp av en designer eller utvecklare.
  • Prissättningen är bedräglig. Ja, det kanske har den lägsta ingångspunkten på 49 dollar, men det är så lätt att överskrida de 500 MAU:er som tillåts i startplanen, och då stiger priset exponentiellt. Ingen vet ens hur mycket exakt eftersom det inte framgår på Intercoms webbplats.
  • Slutligen erbjuder Intercom Product Tours inte någon form av split-testning. Detta är en viktig del av uppbyggnaden av en onboardingprocess, eftersom det innebär att du kan lära dig vilka onboardingflöden som är mest effektiva. Utan A/B-testning är du i praktiken bara en gissning och hoppas att du hittar rätt svar.

Hur mycket kostar Intercom Product Tours?

Product Tours erbjuds som ett tillägg till ett befintligt Intercom-paket.

Det betyder att om du inte redan betalar för Intercom måste du köpa en av deras planer och sedan köpa tillägget Product Tours.

Den billigaste “vanliga” Intercom-planen är deras Essential Plan. Det kostar dig så lite som 87 dollar per månad (för 2 platser och 200 aktiva användare). Fler användare och fler platser kostar mer pengar.

Tillägget Product Tours kostar dig då 149 dollar extra i månaden.

Det innebär att du totalt sett kommer att betala minst 200 dollar i månaden för det mest grundläggande paketet.

Priset stiger snabbt om du behöver bjuda in flera teammedlemmar eller om du har ett stort antal användare.

Det är också värt att påpeka att Intercom erbjuder ett startpaket för ett år för 49 dollar per månad. Men om du är en skalbagge kommer du förmodligen att hitta ett alternativ efteråt ändå!

Vilka är de bästa alternativen till Intercom Product Tour?

Intercom Product Tours är ett bra verktyg för att skapa ett enkelt flöde för att få in en användare i mindre komplexa produkter. Men om du vill ha något som är särskilt utformat för att hjälpa dig med din onboarding kan du behöva leta efter ett alternativ till Intercom Product Tours.

Låt oss därför ta en titt på några av de bästa alternativen på marknaden.

Intercom Product Tour-alternativ 1: Userpilot för personlig introduktion

Med Userpilot kan du skapa den perfekta produktupplevelsen för dina användare. Det är en allt-i-ett-plattform för produkttillväxt som hjälper dig att få in dina användare och förbättra din användningsgrad.

Du kan lägga till kompletta genomgångar, verktygstips, checklistor – i princip alla element som du kan tänka dig.

INTERACTIVE genomgång Userpilot

Vi har också en widget för hjälp på begäran, en enkät i appen och inbyggda verktygstips som kan öka din reaktiva onboarding.

Du kan sedan anpassa dessa element utan en enda rad kod. Där Userpilot verkligen briljerar är i sin förmåga att skapa kontextuella onboarding-upplevelser. Dessa utlöses när en användare utför en viss åtgärd.

Varför ska du välja Userpilot?

Det viktigaste försäljningsargumentet för Userpilot är att du kan använda det för att skapa kontextuella introduktionsupplevelser.

Med andra ord kan du visa rätt meddelande till rätt användare vid rätt tidpunkt.

Om användaren till exempel kan få värde från funktion B först när han eller hon har installerat funktion A, är det inte meningsfullt att först införa funktion B.

Med Userpilot kan du ställa in funktion B:s onboardingflöde så att det aktiveras när användaren ställer in funktion A:

Kontextuell onboarding är betydligt effektivare när det gäller att få användarna att ta till sig nya tjänster.

En ännu bättre funktion i vårt verktyg för användarintroduktion är kanske det som vi kallar “drivna åtgärder”. Inget av de andra alternativen för Intercom Product Tours erbjuder detta.

Det innebär i princip att du kan skapa en introduktionsupplevelse för flera webbadresser, även dynamiska webbadresser (som ändras för varje användare). Detta leder till ännu mer interaktiva onboardingflöden.

Userpilot är också ett bra val för dem som vill ha fullständig kontroll över hur deras onboarding ser ut.

Andra onboardingverktyg erbjuder antingen begränsad anpassning eller tvingar dig att redigera stilen med CSS-kod.

Userpilot erbjuder anpassning i appen så att du kan få exakt det utseende du vill ha utan att behöva programmera.

Utöver detta erbjuder Userpilot många andra användbara verktyg som en del av sin produktutvecklingssvit:

  • checklistor för inskolning: checklista för start av userpilot
  • resurscentrum:
  • mycket detaljerade segmenteringsalternativ:

 

  • bildskärmar som är perfekta för introduktioner av funktioner:

…och många fler! Prova Userpilot gratis nu!

Varför ska du inte välja Userpilot?

Den främsta anledningen till att Userpilot kanske inte passar dig är att det för närvarande inte finns stöd för mobilappar (men vi arbetar på detta och hoppas kunna släppa det snart!).

Om du vill lägga till onboarding-element i din mobilapp får du leta på annat håll för tillfället.

Hur mycket kostar Userpilot?

Userpilots prissättning är ganska enkel. Standardplanen börjar på 249 dollar per månad (faktureras årligen) för upp till 2 500 aktiva användare per månad.

Denna plan erbjuder all funktionalitet i produkten. Inga funktioner är begränsade.

När antalet aktiva månadsanvändare ökar, ökar också priset. Growth-planen börjar på 499 dollar och Enterprise-planen börjar på 1000 dollar.

Userpilot vs Intercom Produktturer

Userpilot erbjuder ett mer omfattande verktyg för introduktion för SaaS jämfört med Intercoms linjära produktvisningar.

Du kan välja mellan ett stort antal olika användargränssnittselement, du kan anpassa utseendet på din onboarding utan kod och du kan tillhandahålla kontextuell onboarding.

Om du vill ha ett verktyg för onboarding utan alla de extra funktioner (och kostnader) som Intercom har, är Userpilot ett utmärkt val.

Intercom Product Tours Alternativ 2: Chameleon

intercom produkt turer alternativ kameleon

De flesta av alternativen till Intercom Product Tours erbjuder en viss grad av anpassning av användargränssnittet i appen och sedan CSS-kodning ovanpå.

Chameleon erbjuder något mer avancerat när det gäller anpassning. De kodar dina användargränssnittselement för dig.

Det betyder att du kan få exakt det utseende du vill ha utan att du behöver anstränga dig.

Chameleon erbjuder också ett brett utbud av onboardingelement, inklusive checklistor och modaler.

Det ger begränsad utlösningsfunktionalitet och grundläggande segmentering.

Varför ska du välja Chameleon?

Chameleons främsta försäljningsargument är dess avancerade kodningsanpassning.

Detta riktar sig till företag som vill ha fullständig kontroll över hur deras onboarding ser ut, men som inte har kodningskunskaperna för att göra det själva.

Chameleons team kommer att hantera den anpassade kodningen för dig som en del av din introduktion i deras produkt.

Chameleon har också ett stort antal olika element för omskolning. En av dessa, lanseringen, är exklusiv för dem. Det gör det möjligt att tillhandahålla självbetjäningsmenyer eller produktmeddelanden.

Varför skulle du inte välja Chameleon?

Problemet med Chameleons metod för anpassad kodning är att det kommer att kosta dig mer pengar, och du måste också vänta på att de faktiskt utför arbetet.

Andra Intercom Product Tours-alternativ, som Userpilot, möjliggör detaljerad anpassning utan kodning. Detta är ett mycket bättre alternativ för SaaS-företag som utvecklas snabbt och skalar.

Chameleon är också ganska svår att använda. Användargränssnittet kräver lite tillvänjning och är mycket mer komplext. Det kommer att ta längre tid för dig att komma till rätta med det.

Chameleon erbjuder grundläggande triggers för dina onboardingflöden, men är inte lika anpassningsbar som andra onboardingplattformar.

Du kan inte heller segmentera dina användare, vilket är särskilt användbart när det gäller att anpassa dina onboardingflöden.

Hur mycket kostar Chameleon?

Det billigaste priset för Chameleon är $279. Det gäller för upp till 2 000 aktiva användare per månad.

Priset stiger snabbt om du lägger till fler MAU:er eller om du vill ha fler lanseringsenheter (grundplanen ger dig 3).

Du måste också uppgradera till deras “Growth Plan” om du vill göra A/B-tester av din onboarding.

Priset för den här planen är kundanpassat.

Är Chameleon ett bra alternativ till Intercom Product Tours?

Ja, och nej.

Chameleon erbjuder mycket mer funktionalitet för introduktion än Intercom Product Tours.

Det är också mycket anpassningsbart om du kan arbeta med kodning.

Chameleon är dock inte lika lätt att få igång som Intercom och kräver lite tillvänjning.

Den saknar också många viktiga funktioner för introduktion som andra Product Tours-alternativ har.

Intercom Product Tours Alternativ 3: Appcues

Appcues var en av de första stora produkterna för omskolning. Det banade väg för Intercom Product Tours och Userpilot.

Det gör att du kan bygga ditt onboardingflöde med hjälp av ett brett utbud av element, inklusive modaler, slideouts och tooltips.

Den erbjuder begränsad anpassningsbarhet och segmentering på flera nivåer.

Du kan göra A/B-tester av dina onboardingflöden via Appcues för att se till att du ger den mest effektiva upplevelsen.

Varför ska du välja Appcues?

Appcues har funnits så länge att det har blivit ett välkänt namn inom onboardingvärlden.

Som ett resultat av detta har de kunnat lägga till fler och fler funktioner till produkten, vilket har resulterat i en robust plattform för introduktion.

De erbjuder ett stort utbud av UI-element. Detta hjälper dig att skapa det exakta onboardingflödet du vill ha.

Det är också värt att påpeka att Appcues tillhandahåller ett berg av användbart innehåll. De delar med sig av många bästa metoder på sin blogg och visar upp bra UX på sin webbplats Really Good UX.

Den här informationen kommer definitivt att hjälpa dig när det gäller ditt eget onboardingflöde.

Varför ska du inte välja Appcues?

Även om Appcues robusthet kan ses som en fördel, är det också lite av ett problem.

Appcues har successivt lagt till fler och fler funktioner, vilket är bra, men det innebär att deras produkt nu är ganska komplicerad att använda.

Du måste ofta gå från en sida till en annan och sedan tillbaka igen för att skapa ett flöde för introduktion.

Appcues begränsar dig också när det gäller anpassning. Den erbjuder begränsade anpassningsalternativ i appen, men om du vill ha mer detaljer måste du använda din egen CSS-kodning.

Slutligen stöder Appcues inte icke-linjär introduktion. Med andra ord måste användaren gå igenom varje onboardingflöde i tur och ordning, oavsett om det är relevant för honom eller inte.

Detta minskar effektiviteten i din onboarding och kan leda till minskad acceptans om du inte är försiktig.

Hur mycket kostar Appcues?

Appcues billigaste plan kostar 249 dollar i månaden (vid årlig debitering).

Detta ger dig 1 000 aktiva användare per månad och 3 teamplatser. Det begränsar också dina anpassningsmöjligheter och de integrationer du har tillgång till.

För att använda de flesta av deras bästa funktioner måste du uppgradera till deras “Growth Plan”, som börjar på 879 dollar i månaden.

Är Appcues ett bra alternativ till Intercom Product Tours?

Om du är villig att spendera mycket mer pengar på din onboarding är Appcues definitivt bättre än Intercom Product Tours.

Det finns ett stort antal UI-element att välja mellan och du kan i stort sett skapa det perfekta onboardingflödet.

Med detta sagt är andra alternativ inte bara mer kostnadseffektiva, utan erbjuder också ytterligare funktioner som Appcues inte har.

Slutsats

Userpilot är det bästa alternativet till Intercom Product Tours eftersom det erbjuder den bästa anpassningen i appen och tillhandahåller alla användargränssnittselement som du behöver för att bygga ditt onboardingflöde.

Det gör det också möjligt att skapa kontextuell och icke-linjär onboarding. Båda dessa faktorer förbättrar drastiskt användarnas acceptans.

Jämfört med några av de andra alternativen till Intercom Product Tours är Userpilot också relativt billigt att komma igång med.

Med Userpilot är du igång på nolltid. Få en demo idag!

Prova det bästa verktyget för produktvisning för ditt SaaS nu!

FÅ EN DEMONSTRATION
  • 14 dagars provperiod
  • Inget kreditkort krävs
previous post next post

Leave a comment