Alternativ till UserGuiding – Bättre plattformar för användarintroduktion för ditt SaaS-system

Letar du efter rätt alternativ till UserGuiding? Då är du på rätt plats!

I det här blogginlägget kommer vi att analysera fördelarna och nackdelarna med att använda UserGuiding som ett verktyg för onboarding och engagemang för SaaS och ge dig de bästa alternativen som kan passa dina specifika behov och användningsområden.

Nu sätter vi igång!

TL;DR

 • UserGuidings största försäljningsargument är Basic-planen för 99 dollar/månad, men den innehåller inte alla delar som du behöver för att skapa en positiv startupplevelse.
 • Ett UserGuiding-alternativ som Userpilot eller andra agila plattformar för digital anpassning innehåller de nödvändiga elementen för att skapa en kontextuell, personlig användarupplevelse.
 • Appcues är ett bra alternativ till UserGuiding, men i Essential-planen kan du bara bygga ett onboardingflöde och få färre än fem målgruppssegment.
 • Pendo är mycket robust när det gäller analys, men det saknar användbara element som krävs för att utforma onboardingflöden och är väldigt dyrt, mellan 9 000 och 50 000 dollar per år (utan månatliga faktureringsalternativ).
 • Intercoms onboarding-lösningar är prisvärda, men de är endast lämpliga för grundläggande onboardingflöden eftersom de saknar mer avancerade funktioner som du hittar på andra plattformar.
 • Product Fruits må vara billigt, men användargränssnittet är för klumpigt för att användas effektivt och det har inte tillräcklig flexibilitet för att stödja SaaS-företag när de växer.

Vad är UserGuiding?

användarvägledande prissättning

UserGuiding är ett kodfritt verktyg för att få in användare i systemet.

Den har flera funktioner för introduktion, t.ex. interaktiva produktturer, höjdpunkter för funktioner, checklistor för introduktion, NPS-undersökningar och mycket mer. Det är dock inte en så smidig plattform för digital adoption som man skulle kunna förvänta sig.

I nästa avsnitt kommer vi att ta en djupgående titt på varje enskild funktion i UserGuidings aktiveringsplattform för att hjälpa dig att bestämma dig för ditt val av ett verktyg för användarövertagande/onboarding.

Funktioner för användarvägledning

Inskolning av användare

UserGuidings produktvisningar ger stegvis vägledning så att nya användare kan bekanta sig med din produkt och dess funktioner så att de inte fastnar i ett visst skede av sin användarresa.

Antagande av en funktion

Med UserGuiding kan du implementera UI-mönster som verktygstips för att marknadsföra nya funktioner och få kunderna att använda dem.

Checklistor för inskolning

Med UserGuiding kan du skapa checklistor som leder till en snabb introduktion av användare och mindre gissningar om vad nästa steg kan vara.

NPS-undersökningar

Mikroundersökningar som mäter din nettopromotorpoäng kan hjälpa dig att identifiera gränserna för kundernas framgång och lösa dessa problem för att öka oddsen för remitteringar.

Meddelanden i appen

Meddelanden i appen kan användas för att tillkännage nya funktioner, skicka aktivitetsvarningar eller förbättra användarnas inlärning via modaler, verktygstips och andra element.

Interaktivt hjälpcenter

Interaktiva hjälpcenter gör det möjligt för ditt företag att stödja fler kunder och förbättra kundnöjdheten utan att behöva förlita sig enbart på ditt supportteam.

UserGuiding fördelar och nackdelar

För att kunna fatta ett välgrundat beslut innan du investerar i programvaran är det viktigt att förstå fördelarna och nackdelarna med UserGuiding:

Fördelar

 • Tillräckligt billigt för att SaaS-företag i tidiga skeden ska ha råd med det
 • Bra kundsupport
 • Flera UI-mönster att välja mellan när du skapar flöden för introduktion

Nackdelar

 • Verktyget kan bli lite buggigt
 • Stödjer inte helt interaktiva produktvisningar
 • Segmenteringsfunktionerna är inte särskilt intuitiva och kan kräva ytterligare hjälp från en utvecklare.
 • Den dåliga utformningen av användargränssnittet kan faktiskt göra ditt team långsammare.

Användarstyrande priser

användarvägledning alternativ
De olika prisplaner som ingår i UserGuiding

Grundläggande

Basic-planen för 99 dollar/månad ger dig tillgång till grundläggande funktioner som användaridentifiering, integrationer och NPS-undersökningar, men begränsar dig till två checklistor och 20 guider (modaler, verktygstips etc.) utan möjlighet att ta bort Userguiding-varumärket.

Dessutom har du bara tillgång till support via e-post och chatt.

Professionell

Professional-planen på 399 dollar per månad är betydligt dyrare, men du får obegränsat med guider och checklistor och tillgång till upp till fem teammedlemmar, jämfört med en i grundplanen.

Du kan också ta bort UserGuidings varumärke och få full tillgång till kundsupport. Detta känns mer som en nybörjarplan, där Basic-nivån är en betald testversion.

Företag

Corporate-planen börjar på 699 dollar/månad och stöder anpassade MAU:er. Som UserGuidings företagsnivå har planen anpassningsbar CSS och gratis coachning som beskrivs som “mycket personliga inlärningsupplevelser”. Du får också ett SLA och ett DPA.

Är det värt det?

Recensioner av UserGuiding

Som vi har sett i tidigare avsnitt har det här verktyget sin beskärda del av upp- och nedgångar. Låt oss ta en närmare titt på några av de användarrecensioner som deras kunder har skrivit på nätet.

UserGuiding granskning

Enligt vad folk säger finns det utrymme för förbättringar på grund av att appen är buggig och att det saknas ett intuitivt användargränssnitt för att hjälpa dig att förstå hur den ska användas.

UserGuiding granskning

Om du lägger ner tid kan du vänja dig vid att använda den och den lyfter fram viktiga egenskaper hos din produkt om begränsningarna i deras grundläggande prissättning inte är ett problem för dig.

UserGuiding granskning
Källa: G2

För de pengar du måste betala för att kunna ta bort deras varumärke från dina meddelanden och guider i appen och för att inte vara begränsad till hur många du kan bygga, finns det alternativ till UserGuiding som erbjuder mer funktionalitet och värde för pengarna.

Bästa alternativ till UserGuiding

UserGuiding alternativ 1: Userpilot

Bygg flöden i appen och guida användarna genom inskolningsprocessen med hjälp av Userpilot. Få en demo och kom igång.

Userpilot är en plattform för produkttillväxt som är avsedd för SaaS-företag som vill öka produktanvändningen, öka kundframgången och minska antalet kunder avsevärt.

Vi är lite partiska, men vi är det bästa alternativet till UserGuiding.

Det är också ett av de mest mångsidiga UserGuiding-alternativen med funktioner som avancerad segmentering, modala meddelanden, funktionstaggning och mikroundersökningar.

Funktioner i Userpilot

Userpilot hjälper dig att skapa en mer kontextuell onboarding-process genom att visa rätt budskap till rätt användare vid rätt tidpunkt med hjälp av avancerade segmenteringsfunktioner och obegränsat antal guider, checklistor och andra onboarding UI-mönster.

Användargränssnittsmönster som du kan bygga med Userpilot.

Userpilot fungerar utmärkt för icke-tekniska personer eftersom du kan konfigurera och anpassa checklistor och andra meddelanden i appen för att erbjuda steg-för-steg-vägledning till dina användare utan att behöva koda.

Interaktiv genomgång byggd med Userpilot. Få en demo och se hur enkelt det är att vägleda användarna i din app.

Med Userpilot kan du styla dina element utan att behöva programmera. På så sätt kan du få exakt det utseende du vill ha och hålla ditt varumärke konsekvent.

På analysinstrumentpanelen kan du övervaka användarnas beteende i produkten, spåra de mål du har satt upp och andra viktiga mätvärden som hjälper dig att anpassa affärsprocesserna till de resultat du vill uppnå.

Userpilot Målspårning instrumentpanel

Att samla in data är trots allt det bästa sättet att utforma nya affärsprocesser, och alla plattformar för digital adoption bör erbjuda robusta analyser för att spåra kundernas framgång.

Gillar du det du ser? Du kan hoppa på ett kostnadsfritt konsultationssamtal med oss!

Prissättning av Userpilot

För upp till 2 500 aktiva användare per månad kostar Userpilot endast 249 dollar per månad, vilket gör det mer prisvärt än andra alternativ till UserGuiding.

Den är kanske dyrare än UserGuiding Basic-planen, men du får faktiskt mer för pengarna:

 • Alla funktioner är utan begränsningar eller restriktioner.
 • Det intuitiva gränssnittet innebär att du kan bygga flöden i appen snabbt och med minimal friktion.
 • Gratis on-demand support via livechatt
 • Tre samtal med Userpilots kundsuccéteam vid inskolning, till skillnad från UserGuiding som endast erbjuder den här typen av support för sina dyra Professional- och Corporate-planer.
 • Obegränsad tillgång till webbinarier som fokuserar på hur du kan få ut mer av Userpilot och förbättra ditt onboardingflöde.

Installation av Userpilot

Installationen av Userpilot kräver minimal kodning och tar bara några minuter.

Allt du behöver göra är att installera Userpilot Chrome-tillägget, be ditt utvecklingsteam infoga en JavaScript-snippet i koden för din applikation och voila, du är igång.

Utvecklingsteamet måste göra lite mer inställningar om du använder anpassade händelser.

Du kommer dock att kunna rikta dig till användare med hjälp av dessa anpassade händelser utan ytterligare kodning när allt väl har ställts in.

Det är också enkelt att skapa onboardingflöden med Userpilot med hjälp av dess drag-and-drop UI-redigerare. Denna användarvänlighet innebär att du kan skapa flera varianter och sedan split-testa dessa flöden med hjälp av produktexperimentfunktionen.

Sammanfattning

Om du vill ha en plattform för digital adoption utan kod som hjälper dig att skapa en personlig, strömlinjeformad onboarding-upplevelse för att öka användarnas engagemang och produktanvändning är Userpilot ett bättre alternativ än Userguiding.

Du får definitivt mer värde för pengarna. Boka en demo för att se hur det fungerar.

Användarhandledning alternativ 2: Appcues

Instrumentpanel för Appcues

Appcues är ett av de bästa alternativen att överväga om du letar efter en bättre plattform för programvaruövertagande än UserGuiding.

Det var en av de första plattformarna för digital adoption som implementerade checklistor, verktygstips och andra UI-mönster som vi fortfarande använder för produkt adoption.

Appcues är främst utformad för att bygga upp en upplevelse av kundinskolning genom att blanda och matcha olika element som hjälper användaren att lära sig mer om plattformen.

Problemet är att Appcues flöden är begränsade till en tillgänglig åtgärd och bara några få UI-mönster, och det är säkert att säga att om du vill öka användningen och behålla användarna behöver praktiskt taget alla webbapplikationer mer än så.

Userpilot har däremot fyra tillgängliga åtgärder som gör att du kan gå längre när du skapar flöden för introduktion eller produktintroduktion.

Flöde för inskolning i Appcues

En annan brist i Appcues-plattformen som gör att den inte är ett av de bästa alternativen till UserGuiding är svårigheten att anpassa element för onboarding. I likhet med UserGuiding-programvaran är Appcues inte helt kodfri, eftersom du behöver CSS för att styla grundläggande element som fyrar och kilar.

Prissättning av Appcues

Appcues är också dyrare än UserGuiding och den billigaste planen kostar 299 dollar per månad eller nästan 3 000 dollar per år om du fakturerar årligen.

Detta gör att den årliga kostnaden är nästan identisk med Userpilot, men med några anmärkningsvärda begränsningar när det gäller skapande av innehåll i appen och taktik för engagemang.

Med Essentials-planen kan du bara bygga ett onboardingflöde och skapa färre än fem målgruppssegment.

Om ditt företag behöver mer än så måste du uppgradera till nästa plan som kostar hela 879 dollar per månad. Detta gör att Essentials-planen känns som en lätt eller testversion.

Sammanfattning

Appcues-plattformen är definitivt ledande när det gäller programvaror för onboarding med ett rikt bibliotek av resurser och användbart innehåll.

Dess breda utbud av funktioner kan hjälpa dig att skapa onboardingflöden som tilltalar användarna, men efter att ha funnits länge har produkten blivit ganska dyr och överdriven.

UserGuiding alternativ 3: Pendo

Pendo instrumentbräda

Pendo är en populär plattform för produktintroduktion och användarintroduktion.

Den har några riktigt bra funktioner men är väldigt dyr för en plattform för digital adoption och ger inte kunderna möjlighet att fakturera månadsvis, vilket ytterligare ökar den initiala kostnaden.

Här är vad du får för priset:

 • Djupgående analyser som hjälper dig att optimera produktupplevelsen för dina användare och förbättra användningsgraden av programvaran.
 • Med hjälp av användarsegmentering kan du dela in användare i olika kategorier och skapa de mest lämpliga introduktionsupplevelserna för dem.
 • Produktturer, guider, checklistor och NPS-undersökningar
 • Inskolningsflöden för både webb- och mobilplattformar.

Prissättning av Pendo

Pendo anger inga priser på sina webbplatser, men källor anger årliga kostnader på mellan 9 000 dollar/år och 50 000 dollar/år.

Det finns en gratis plan och tre betalda planer att välja mellan. Free-nivån stöder endast 1 000 MAU:er och har begränsade funktioner, inga integrationer och ingen kundsupport.

Genom att uppgradera till Team-planen får du tillgång till analys, API-åtkomst och guider i appen, samtidigt som du kan ställa in ett anpassat antal MAU:er för din plan.

Pro-planen har förmåner som SAML 2.0 SSO, färdplaner, feedback och möjligheten att använda en integration på ditt konto.

Slutligen lägger Enterprise-planen till ytterligare en nyckel för en webb- eller mobilapp, upp till tre integrationer, en säkerhetsgranskning, installation av utvecklingsmiljöer och support via livechatt dygnet runt samt snabbare SLA:er.

Detta gör prisstrukturen kostsam, restriktiv och mycket dyr i början.

Sammanfattning

Med de begränsade elementen, avsaknaden av månadsfakturering och att Pendo inte ens är 100 % kodfri är det svårt att betala upp till 50 000 dollar per år för Pendo.

Du kan läsa mer om det här verktyget i vår artikel om Pendo-alternativ.

UserGuiding alternativ 4: Intercom

Intercom Product Toursfunktioner för användarintroduktion är kanske inte lika komplexa som andra UserGuiding-alternativ, men det kan vara ett bra alternativ för små nystartade företag som vill bygga en grundläggande introduktionsprocess för sina 500 MAU:er.

Det fungerar ännu bättre om du redan har en Intercom-chat widget på din webbplats eller app.

Många element som är avgörande för att skapa en positiv onboarding-upplevelse, som checklistor och verktygstips, ingår dock inte i Intercoms erbjudande.

Det är inte heller en plattform för digital adoption eller produkttillväxt, så om du letar efter ett verktyg som kan växa med dig är det här inte det rätta.

Med det här lätta verktyget är det dock enkelt att skapa linjära produktvisningar som kan guida användarna genom onboarding med några få modaler.

Det största försäljningsargumentet är att den kan integreras med resten av Intercom med bara några få klick, så företag som redan använder plattformen får en sömlös upplevelse.

Intercom Product Tours prissättning

Priset börjar på 49 dollar/månad, vilket är ett bra pris för den kodfria byggaren, mallar och rapportering, men var beredd på en kraftig prisökning när du passerar tröskeln på 500 MAU:er.

Funktionerna är inte heller tillräckligt skalbara för att motivera kostnaden.

Sammanfattning

Intercom Product Tours är inget bra val om du letar efter något analytiskt som hjälper dig att skapa strömlinjeformade användarupplevelser och kompletterar produkttillväxten.

Om du hoppas kunna skala upp till mer än 500 användare blir detta alternativ snabbt för dyrt.

UserGuiding alternativ #5: Produktfrukter

Produkt Frukt instrumentbräda

Product Fruits liknar UserGuiding i det avseendet att de har liknande funktioner, ett ointuitivt användargränssnitt och en prissättning som inte riktigt är rimlig för stora företag.

Användarupplevelsen kan bara beskrivas som klumpig och allmänt svåranvänd.

Produkt Fruits klumpig UX

Produkt Frukt prissättning

Product Fruits’ första plan Growing börjar på 59 dollar/månad för upp till 1 500 MAU:er, och kostnaderna ökar när du närmar dig 50 000 MAU:er.

Du kan också få en anpassad offert för Enterprise-planen om du har mer än 50 000 MAU:er.

Sammanfattning

Product Fruits är prisvärt, men dess klumpiga användargränssnitt och begränsade funktioner gör det till ett oönskat alternativ.

Att bygga kontextuella produktgenomgångar är extremt svårt om du inte har rätt verktyg, så att investera i en mer kapabel lösning kommer att löna sig i längden.

Slutsats

Även om UserGuiding har en del bra funktioner är det inte nödvändigtvis det bästa alternativet för alla.

Det handlar om att hitta en lösning som har alla funktioner du behöver för att skapa en kontextuell onboarding-upplevelse samtidigt som den är tillräckligt enkel för att upprätthålla medarbetarnas produktivitet.

Vill du bygga produktupplevelser utan kod med hjälp av ett mer robust verktyg än Userguiding? Boka ett demosamtal med vårt team och kom igång med Userpilot!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

previous post next post

Leave a comment