De 8 främsta konkurrenterna till Appcues genom tiderna [Functionality and Price Comparison]

Letar du efter de bästa konkurrenterna till Appcues när det gäller pris och funktionalitet? Du är på rätt plats.

Appcues är en bra produkt när det gäller användarintroduktion, men passar den rätt för ditt företag? Svaret är inte alltid uppenbart.

Idag tar vi en titt på de främsta konkurrenterna till Appcues, så att du kan fatta ett välgrundat beslut när du väljer en digital adoptionsplattform för användarintroduktion.

TL;DR

  • Userpilot bör vara ditt val om du är intresserad av kontextuell onboarding. Detta innebär att din introduktion är personlig för varje enskild användare. Detta förbättrar användarnas aktiveringsgrad mycket bättre än vad vanliga produktgenomgångar kan göra.
  • Chameleon är ett fantastiskt val om du vill introducera både dina anställda och dina användare. Detta är särskilt viktigt när det gäller att utbilda team med kundkontakt, som måste behärska din produkt fullständigt innan de interagerar med dina användare.
  • Intercoms produktturnéer är din bästa lösning om du vill använda Intercoms toppmoderna meddelandeplattform. Det är enkelt att använda båda Intercom-aspekterna tillsammans för att ge dina kunder en sammanhängande produktupplevelse.
  • UserIQ är ett fantastiskt val om du vill ha mer djupgående analyser än vad de andra Appcues-alternativen erbjuder. Det ger dig möjlighet att ta reda på hur dina kunder mår och spåra produktengagemanget så att du kan arbeta för att leverera en produkt som användarna älskar.
  • Inline Manual bör vara ditt förstahandsval om du har en produkt som används på många olika språk runt om i världen. De har stöd för alla språk, vilket innebär att du kan erbjuda samma fantastiska produktupplevelse oavsett var dina användare befinner sig.
  • Pendo är bra på användaranalyser och erbjuder anpassad beräkning av användarengagemangspoäng. Men det kan snabbt bli riktigt dyrt om du vill använda alla dess möjligheter.
  • Userguiding är det billigaste alternativet, men det är också det mest felande och har begränsad funktionalitet.
  • WalkMe är det bästa alternativet för att få in anställda på företag i appar från tredje part. Även om det också erbjuder kundanpassning är verktyget inte det bästa för detta.

Vad är Appcues?

Appcues är en av de första plattformarna för digital adoption på marknaden som hjälper dig att bygga upp kundanpassningsupplevelser utan att du behöver programmera.

Det är ett bra val eftersom det erbjuder ett brett utbud av onboardingelement, men den största nackdelen är att det kan bli dyrt, och det snabbt.

Det finns billigare och mer värdefulla alternativ till Appuces som du kan använda för att öka produktanvändningen med hjälp av kontextuella inmatningsupplevelser i appen.

Man kan lugnt säga att Appcues banade väg för de konkurrenter som vi diskuterar i den här artikeln, inklusive oss själva, och det med goda skäl.

Prissättning av Appcues

Appcues har tre prisplaner:

  • Essentials Plan: börjar på 249 dollar/månad vid årlig fakturering med 2500 MAU.
  • Growth Plan börjar på 879 dollar/månad vid årlig fakturering, återigen vid 2500 MAU.
  • Enterprise Plan har ingen fastställd prissättning, du måste få en anpassad offert.

Appcues PROs och CONs

PRO: Flera olika användargränssnittsdelar

Som vi nämnde erbjuder Appcues funktioner en rad olika användargränssnittselement. Dessa inkluderar verktygstips, slideouts, modals, hotspots och praktiskt taget alla andra UI-element som du kan tänka dig. Det innebär att du kan skapa den perfekta onboarding-upplevelsen genom att kombinera de olika delarna i olika produktturer och flöden.

PRO: Beprövat och pålitligt verktyg

Appcues har funnits ett tag, så du vet att du kan lita på dem. Tusentals företag använder Appcues för att skapa bättre användarupplevelser, så det är ingen tvekan om att du också kan göra det.

Appcues tillhandahåller praktiskt taget ett bibliotek med informativt innehåll för SaaS-företag. De kan lära dig allt som finns att veta om onboarding. Vi anser alltid att en bra blogg är ett tecken på ett bra företag.

Det verkar som om Appcues är klart beprövat och testat när det gäller användarintroduktion. Det är dock inte perfekt.

Det finns några anledningar till varför det kanske inte passar dig…

CON: Kan vara lite förvirrande att använda

Appcues är inte den enklaste produkten att använda.

Flera år av tillägg av nya funktioner har gjort att den har blivit lite för stor. Något så enkelt som att skapa en ny upplevelse kräver en hel del krångel. Du kan bygga ett flöde med hjälp av en mall med ett enda klick från deras huvudinstrumentpanel. Men om du vill redigera den måste du klicka på den, öppna byggaren, välja flödet (eftersom byggaren startar från början) och sedan börja redigera.

För många skärmar och klick för en enkel uppgift. Detta kan vara förvirrande för en nybörjare.

CON: Begränsad styling av element utan CSS

Om du vill skapa en riktigt bra upplevelse vid ombordstigning måste de element du använder matcha utseendet på din app. Appcues erbjuder viss anpassningsbarhet, men många designändringar kräver CSS-kodning. Om du inte vill programmera kan det vara svårt att använda Appcues.

CON: Det kan bli dyrt väldigt snabbt

Appcues prissättning är lite missvisande. Du ser ett bra startpris, men efter att ha läst det finstilta förstår du att Essentials-planen bara är grundläggande. Du kan inte bygga checklistor med den och du kan ha en startplatta så att användarna kan skapa upplevelser på begäran.

Okej, så det finns för- och nackdelar. Låt oss titta närmare på Appcues alternativ.

De främsta konkurrenterna till Appcues

Det finns många alternativ till Appcues, bland annat genom att programmera egna upplevelser i appen. Men om du letar efter ett verktyg är det här de åtta främsta konkurrenterna du bör titta på.

Alla dessa verktyg erbjuder en rad olika element för användarintroduktion, anpassning av användargränssnittet och är utformade för att hjälpa dig att förbättra din produktupplevelse.

Alla dessa Appcues-alternativ har dock sina egna unika användningsområden. Dessa olika användningsområden passar vissa företag bättre än andra. Förhoppningsvis har du i slutet av den här artikeln lärt dig vilken som passar bäst för dig.

Appcues konkurrent nr 1: Userpilot – För kontextuell introduktion och hjälp på begäran

Userpilot är det överlägset bästa och närmaste alternativet till Appcues.

Den erbjuder en mycket likartad användarupplevelse och liknande funktioner, ett större utbud av gränssnittsmönster och åtgärder för att skapa verkligt interaktiva upplevelser, bättre support och bättre valuta för pengarna.

Du kan bygga flöden och upplevelser i appen med hjälp av:

  • modaler
  • bildskärmar
  • verktygstips
  • hotspots
  • banderoller
  • drivna åtgärder
  • checklistor för användarinskolning (du hittar inte dessa i Appcues Essentials-planen).
  • Mikroundersökningar och NPS-undersökningar.
  • Självbetjäning via ett resurscenter i appen (du hittar inte detta i Appcues Essentials-planen).

Var är då haken? Userpilot erbjuder inte lika många integrationer som Appcues (som kostar extra om du behöver mer än de grundläggande integrationerna).

Appcues vs Userpilot

Jag vill inte skryta, men här är vad riktiga användare säger om Appcues vs Userpilot.


Den största skillnaden mellan Userpilot och Appcues (och de flesta andra konkurrenter) är att Userpilot fokuserar på kontextuell onboarding.

Det innebär att du kan placera utlösare i din app som visas när användaren behöver dem. För att inte tala om att du kan aktivera lokalisering och automatiskt översätta dina flöden. Lokalisering ingår i alla planer.

För att uttrycka det så enkelt som möjligt: Vi ser till att rätt användare ser rätt meddelande vid rätt tidpunkt med hjälp av avancerade segmenteringsalternativ som låter dig skapa anpassade segment och utlösa flöden baserat på produktanvändning, användarfeedback, NPS-poäng, anpassade händelser osv.


Till skillnad från Appcues har Userpilot också verktygstips och en widget för hjälp på begäran (Resource Center) som kan driva din reaktiva onboarding.

Kontextuell introduktion fungerar riktigt bra. Det är i princip en personlig anpassning av onboardingflödet för varje enskild användare, vilket säkerställer att det fungerar för dem.

Tror du inte på oss? Se hur Albacross kunde förbättra sin aktiveringsgrad med över 33 % på bara 14 dagar genom att använda kontextuell onboarding.

Userpilot är ett av de bästa Appcues-alternativen du kan hitta där ute som erbjuder fullständig anpassning av element med noll kodningskunskaper, det känner igen VARJE enskilt element i appen, och det är också byggt uteslutande för SaaS-produkter.

Visst, det kanske inte har funnits lika länge som Appcues, men Userpilot är väl värt din tid.

Boka en demo med oss genom att klicka på bannern nedan så visar vi dig!

Prissättning av Userpilot

Userpilot har tre huvudplaner:

  • Traction – från 249 dollar per månad och årligen för 2500 MAU
  • Tillväxt – från 499 dollar/månad som betalas årligen för 10000 MAU
  • Enterprise – från 1000 dollar/månad som betalas årligen för 10000 MAU (dedikerad infrastruktur, SLA:er, prioriterad support och fler företagsbehov)

Jämfört med Appcues Essentials-plan – 249 dollar per månad (faktureras årligen), upp till 2 500 MAU:er, upp till 5 användarsegment, 10 händelser i appen och 10 mål. Det finns inte heller några checklistor eller startplattor för introduktion (erfarenheterna utlöses från meddelandecentret i appen).

Userpilots grundplan – 249 dollar per månad (faktureras årligen), upp till 2 500 MAU:er och obegränsat antal användarsegment, händelser i appen och mål. Detta inkluderar checklistor och en motsvarande startplatta.

Begränsad användarsegmentering i den grundläggande Appcues-planen gör den ganska oanvändbar när du vill arbeta seriöst med användarinflytande. Appcues kommer därför snabbt att tvinga dig att uppgradera till deras Growth-plan, som kostar 879 dollar (!) per månad och faktureras årligen! Så i princip måste du betala 10 548 dollar i förskott om du vill välja Appcues.

Appcues konkurrent nr 2: Chameleon – För inapp och introduktion av anställda

Chameleon är i stort sett i samma anda som de andra Appcues-alternativen. Den gör det möjligt att skapa fantastiska användarupplevelser, erbjuder grundläggande anpassningsmöjligheter och ett brett utbud av användargränssnittselement att arbeta med.

Faktum är att den erbjuder fler element än någon av de andra Appcues-konkurrenterna. Men nackdelen är att det är en inlärningskurva.

Du kan välja mellan modaler, slide-outs, checklistor och deras unika lanseringsprogram. Launchers är widgets i appen som uppmanar användaren att agera. Ett exempel är ett meddelande som meddelar en ny funktion och ber användaren att prova den.

Chameleon är dock bäst på att introducera anställda i företaget. På så sätt kan du lära dina nya medarbetare allt de behöver veta om din produkt.

Detta är särskilt användbart för team med kundkontakt som måste förstå din produkt för att kunna utföra sitt arbete.

Appcues vs Chameleon

När det gäller användargränssnittet erbjuder Chameleon ett brett urval av användargränssnittselement, men det är lite bristfälligt när det gäller anpassningsmöjligheter. Om du däremot är ute efter att få in anställda på plats är Chameleon ett utmärkt val.

Prissättning av kameleon

Chameleon erbjuder tre prisplaner:

  • Start: från 349 USD/månad med begränsade funktioner
  • Tillväxt: från $899/månad
  • Enterprise: förbättrad säkerhet och support med anpassad prissättning

Appcues konkurrent nr 3: Intercoms produktturer för kundsupport

Intercom är främst känt som en av de mest populära plattformarna för kundmeddelanden. Intercom lanserade dock funktionen “Product Tours”.

Med Intercoms Product Tours kan du främja acceptans och få in nya användare genom att skapa rundvandringar och rundturer i din produkt.

Eftersom det inte är Intercoms huvudfokus är Product Tours bristfällig när det gäller användargränssnittet. Du har inte mycket valmöjligheter, vilket innebär att du inte kan använda checklistor, modaler eller andra viktiga UI-element.

Om du däremot är lika intresserad av Intercoms widget för meddelanden är Product Tours ett utmärkt val. Om du redan använder Intercoms meddelandehantering är det väldigt enkelt att lägga till Product Tours.

Det är också mycket enkelt och lätt att använda och passar därför särskilt bra för startupföretag i tidiga skeden.

Appcues vs Intercom

När det gäller Appcues-alternativ är Intercoms Product Tours inte det starkaste och mest utvecklade. Den har begränsad funktionalitet när det gäller att ta in användare i systemet.

Om du vill bygga en serie verktygstips för att guida användarna genom användargränssnittet och du redan använder andra Intercom-produkter kan detta vara en bra utgångspunkt istället för Appcues.

Produktvisning GAN Intercom linjär

Med detta sagt är Intercom en av de bästa när det gäller plattformen för kundmeddelanden. Om du vill använda detta kan Product Tours vara den enklaste lösningen, så att du kan slå två flugor i en smäll.

Prissättning av intercom

Intercoms produktvisningar är ett tillägg, så du kan bara få dem om du redan har en prenumeration hos dem. Den grundläggande Starter-planen börjar på 74 dollar och du måste betala 199 dollar per månad för funktionen Product Tours.

Appcues konkurrent #4: UserIQ- För djupgående analyser

UserIQ är en plattform för kundframgång och ett alternativ till Appcues, främst på grund av den djupgående analysen som erbjuds.

I likhet med Pendo är UserIQ stolt över att ge viktiga insikter om de data du samlar in. Det gör det möjligt för dig att spåra hur användarna använder din produkt och mäta kundhälsovärden.

Detta ger dig den information du behöver för att förbättra din UX.

Dessa uppgifter ger också en annan användbar möjlighet. Det gör det möjligt att segmentera användarna och sedan skapa olika onboardingflöden för varje segment. Detta ger dig större kontroll och personlig anpassning av din onboarding.

Det är också värt att påpeka att UserIQ fungerar mycket bra med mobilappar, inte bara med SaaS-produkter.

Appcues vs UserIQ

Av alla Appcues-konkurrenter som vi har tagit upp i den här artikeln har UserIQ den mest djupgående analysen. Om det är vad du behöver är det ett utmärkt val.

Användarsegmenteringen är en mycket användbar funktion, men tänk på att de verktyg som erbjuds vid start är relativt begränsade jämfört med andra Appcues-alternativ som vi har tagit upp. Och du kan enkelt få bra segmentering och fler funktioner med Userpilot.

Prissättning av UserIQ

UserIQ anger inte priset på sin webbplats, men med tanke på att de jämför sig med Pendo och Gainsight kan man förvänta sig en överprisad produkt.

Appcues konkurrent #5: Inline Manual – för internationalisering

Om du har en produkt som används i länder runt om i världen är det troligt att internationalisering står högt på din prioriteringslista.

Din användaranpassning måste stödja samma språk som din produkt, och det är där Inline Manual kommer in i bilden. De hävdar att de har stöd för alla möjliga språk. (Vi är inte säkra på om det inkluderar dothraki…)

Inline Manual innehåller samma detaljerade analyser som UserIQ, inklusive hälsopoäng och användarspårning. Det finns också ett stort antal användargränssnittselement att välja mellan.

De hävdar också att de har den bästa kundservicen och att de ger även de lägst betalande kunderna support med hög kvalitet.

Om du har en produkt som används i länder runt om i världen är det troligt att internationalisering står högt på din prioriteringslista.

Din användaranpassning måste stödja samma språk som din produkt, och det är där Inline Manual kommer in i bilden. De hävdar att de har stöd för alla möjliga språk. (Vi är inte säkra på om det inkluderar dothraki…)

Inline Manual innehåller samma detaljerade analyser som UserIQ, inklusive hälsopoäng och användarspårning. Det finns också ett stort antal användargränssnittselement att välja mellan.

De hävdar också att de har den bästa kundservicen och att de ger även de lägst betalande kunderna support med hög kvalitet.

Appcues vs Inline Manual

Inline Manual har många fördelar när det gäller användargränssnitt och analys. Stödet för alla språk i världen är dock det som skiljer det från de andra Appcues-konkurrenterna (förutom Userpilot – som stöder lokalisering av innehåll).

Inline manuell prissättning

I inline-manualen finns två planer: Standard PRO och Enterprise.

Standard PRO-planen börjar på 158 dollar/månad för endast 250MAU.

Det gör den lite dyrare än vissa andra produkter, och om du bara vill ha funktionalitet för användarintroduktion är det bättre med andra produkter.

Appcues konkurrent nr 6 – Pendo- för företag och mobil onboarding

Pendo är ett ganska omfattande verktyg för användarintroduktion , särskilt om du också vill ha en mobilappsintroduktion.

Pendo cloud erbjuder inbyggd användaranalys, som är mer sofistikerad än Appcues analys.

Vi har provat Pendos produktturer (eller guider, som de kallar dem) och tyckte att det var ganska buggigt och förvirrande – definitivt inte lika användarvänligt som Appcues.

När det gäller onboarding erbjuder Pendo samma funktioner som Appcues och konkurrenterna, men tar mycket mer betalt för begränsade funktioner.

Pendo instrumentbräda

Appcues vs Pendo

I likhet med Appcues och ett antal av deras alternativ som listas här, erbjuder Pendo NPS, checklistor, modaler och ett resurscenter, så det verkar som om Pendo erbjuder liknande funktionalitet som Appcues. Skillnaden ligger i prissättningen.

Prissättning av Pendo

Pendo kostar dock en arm och ett ben – även om deras priser är anpassade tar de ut mellan 9000 och 50 000 dollar per år.

Å andra sidan har Pendo nyligen släppt en begränsad *gratis* version för upp till 1 000 MAU:er med begränsade funktioner.

Appcues konkurrent #7: Userguiding – billigare men med begränsad funktionalitet

Användarvägledning

Userguidings användargränssnitt är mycket likt Appcues, så det kan tyckas vara ett snyggt och *mycket* billigare Appcues-alternativ (det börjar från endast 69 dollar per månad med årlig fakturering), men se upp – om något är för bra för att vara sant är det oftast så.

Appcues vs Userguiding

Userguiding är inte i närheten av Appcues när det gäller UX. Det är inte heller särskilt pålitligt och buggigt.

Userguidings produktvisningar är ganska svåra att bygga upp, även om upplevelsen var avsedd att vara likartad. Den erbjuder alternativ för användarfeedback och NPS.

Problemet med Userguiding är att de helt enkelt kopierar sina konkurrenter, vilket gör att de alltid ligger ett steg efter när det gäller funktionalitet och kvalitet.

Om du är ett nystartat företag i ett mycket tidigt skede och inte har råd med andra verktyg som Userpilot kan Userguiding vara ett Appcues-alternativ för dig.

Användarstyrning av prissättning

Userguiding erbjuder tre planer

  • Basic: från 69 dollar per månad per år – mycket begränsad och har Userguiding-varumärke.
  • Professionell: $299/månad årligen
  • Företag: 499 USD/månad årligen

Appcues konkurrent nr 8: WalkMe- för anställningsstart för företag

Sist men inte minst finns WalkMe – pionjär inom digitala adoptionsverktyg. WalkMe är en molnbaserad plattform som gör det möjligt att skapa produktvisningar inte bara för din egen webbapplikation utan även för produkter från tredje part.

Detta är också anledningen till att Walkme nyligen har fokuserat på att erbjuda företagskunder verktyg från tredje part för anställningsstart.

Walkme

Appcues vs WalkMe

Eftersom WalkMe:s genomgångar inte precis är de enklaste att bygga och använda för SaaS – skulle jag inte säga att det är ett bra alternativ till Appcues, även om du hör namnetWalkMe ofta i samband med digital adoption.

Om du vill bygga inskolningsupplevelser för programvara från tredje part är WalkMe det verktyg du behöver. Annars finns det bättre Appcues-alternativ som vi har behandlat här.

Prissättning av WalkMe

WalkMe erbjuder både Employee experience och Customer experience plan, men de anger inga priser på sin webbplats. Du måste begära en anpassad offert.

Slutsats: Vilken konkurrent till Appcues är det bästa alternativet för dig?

Alla företag har sina egna krav när det gäller användarintroduktion. I stället för att försöka avgöra vilken av dessa konkurrenter till Appcues som är bäst bör du fokusera på vilken som passar bäst för dig.

Med andra ord, vilken produkt hjälper till att lösa de problem du står inför?

Vi har täckt både funktionerna hos Appcues främsta konkurrenter och deras priser. Userpilot är det absolut bästa värdet för pengarna du kan få, så varför inte prova det? Få en Userpilot-demo och kom igång med kontextuell användarintroduktion.

Användarpilot:

Userpilot bör vara ditt val om du är intresserad av kontextuell onboarding. Detta innebär att din introduktion är personlig för varje enskild användare. Detta förbättrar användarnas aktiveringsgrad mycket bättre än vad vanliga produktgenomgångar kan göra.

Kameleon:

Chameleon är ett fantastiskt val om du vill introducera både dina anställda och dina användare. Detta är särskilt viktigt när det gäller att utbilda team med kundkontakt, som måste behärska din produkt fullständigt innan de interagerar med dina användare.

Intercoms produktvisningar:

Intercoms produktturnéer är din bästa lösning om du vill använda Intercoms bästa meddelandeplattform. Det är enkelt att använda båda Intercom-aspekterna tillsammans för att ge dina kunder en sammanhängande produktupplevelse.

UserIQ:

UserIQ är ett fantastiskt val om du vill ha mer djupgående analyser än vad de andra Appcues-alternativen erbjuder. Det ger dig möjlighet att ta reda på hur dina kunder mår och spåra produktengagemanget så att du kan arbeta för att leverera en produkt som användarna älskar.

Inline Manual:

Inline Manual bör vara ditt förstahandsval om du har en produkt som används på många olika språk runt om i världen. De har stöd för alla språk, vilket innebär att du kan erbjuda samma fantastiska produktupplevelse oavsett var dina användare befinner sig.

previous post next post

Leave a comment