Top 8 Appcues concurrenten aller tijden [Functionality and Price Comparison]

Op zoek naar de beste Appcues concurrenten in termen van prijs en functionaliteit? Je bent op de juiste plaats.

Appcues is een goed product als het gaat om user onboarding, maar past het wel bij uw bedrijf? Het antwoord ligt niet altijd voor de hand.

Vandaag bekijken we de belangrijkste concurrenten van Appcues, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van een digitaal adoptieplatform voor het onboarden van gebruikers.

TL;DR

 • Userpilot zou uw keuze moeten zijn als u geïnteresseerd bent in contextuele onboarding. Dit betekent dat uw onboarding gepersonaliseerd is voor elke individuele gebruiker. Dit verbetert de activeringsgraad van gebruikers veel beter dan uw standaard product walkthroughs kunnen.
 • Chameleon is een fantastische keuze als u zowel uw werknemers als uw gebruikers wilt onboarden. Dit is vooral belangrijk bij het opleiden van klantgerichte teams, die uw product volledig moeten beheersen voordat ze met uw gebruikers kunnen communiceren.
 • Intercom’s Product Tours is uw go-to als u Intercom’s top of the range berichtenplatform wilt gebruiken. Het is eenvoudig om beide aspecten van Intercom samen te gebruiken om uw klanten een samenhangende productervaring te bieden.
 • UserIQ is een fantastische keuze als je meer diepgaande analyses wilt dan de andere Appcues alternatieven bieden. Hiermee kunt u zich verdiepen in uw klantgezondheidsscores en productbetrokkenheid bijhouden, zodat u kunt werken aan een product waar uw gebruikers van houden.
 • Inline Manual zou uw eerste keuze moeten zijn als u een product hebt dat in veel verschillende talen over de hele wereld wordt gebruikt. Ze ondersteunen elke taal, wat betekent dat u dezelfde geweldige productervaring kunt bieden, ongeacht waar uw gebruikers zich bevinden.
 • Pendo is geweldig in gebruikersanalyse en biedt een aangepaste berekening van de gebruikersbetrokkenheidsscore. Maar het kan snel heel duur worden als je alle mogelijkheden wilt gebruiken.
 • Userguiding is de goedkoopste optie, maar ook de meest buggy en met beperkte functionaliteit.
 • WalkMe is de beste voor onboarding van werknemers op apps van derden. hoewel het ook onboarding van klanten biedt, is de tool daar niet echt het beste voor.

Wat is Appcues?

Appcues is een van de eerste digitale adoptieplatforms op de markt die je helpt bij het bouwen van klant onboarding ervaringen zonder te hoeven coderen.

Het is een goede keuze omdat het een groot aantal onboarding-elementen biedt, maar het grootste nadeel is dat het snel duur kan worden.

Er zijn goedkopere en waardevollere alternatieven voor Appuces die je kunt gebruiken om de productadoptie te verhogen met behulp van contextuele in-app onboarding-ervaringen.

We kunnen gerust zeggen dat Appcues de weg heeft vrijgemaakt voor de concurrenten die we in dit artikel bespreken, waaronder wijzelf, en met goede reden.

Appcues prijzen

Appcues heeft drie prijsplannen:

 • Essentials Plan: begint bij 249 dollar/maand bij jaarlijkse facturering met 2500 MAU.
 • Growth Plan begint bij $879/maand bij jaarlijkse facturering, opnieuw bij 2500 MAU.
 • Enterprise Plan heeft geen vaste prijzen, u moet een offerte op maat aanvragen.

Appcues PROs en CONs

PRO: Meerdere UI-elementen

Zoals we al zeiden, bieden de functies van Appcues een reeks verschillende UI-elementen. Deze omvatten tooltips, slideouts, modals, hotspots, en praktisch elk UI-element dat je kunt bedenken. Dit betekent dat u de perfecte inwerkervaring kunt creëren door de verschillende elementen te combineren in verschillende productrondleidingen en flows.

PRO: Beproefd en vertrouwd instrument

Appcues bestaat al een tijdje, dus je weet dat je ze kunt vertrouwen. Duizenden bedrijven gebruiken Appcues om betere gebruikerservaringen op te bouwen, dus u kunt dat ongetwijfeld ook.

Appcues biedt praktisch een bibliotheek met informatieve inhoud voor SaaS-bedrijven. Zij kunnen u alles leren over onboarding. Wij denken altijd dat een goede blog een teken is van een goed bedrijf.

Het lijkt erop dat Appcues duidelijk beproefd is als het gaat om user onboarding. Dat gezegd hebbende, het is niet perfect.

Er zijn enkele redenen waarom het misschien niet de juiste pasvorm voor je is…

CON: Kan een beetje verwarrend zijn om te gebruiken.

Appcues is niet het makkelijkste product om te gebruiken.

Jaren van nieuwe functies toevoegen heeft het een beetje opgeblazen. Zoiets eenvoudigs als het creëren van een nieuwe ervaring vereist veel geklungel. U kunt een stroom opbouwen met behulp van een sjabloon in slechts één klik vanaf hun hoofddashboard. Maar om het daadwerkelijk te bewerken moet je erop klikken, de Builder openen, de Flow selecteren (want de Builder begint vanaf nul) en dan beginnen met bewerken.

Te veel schermen en klikken voor een eenvoudige taak. Dit kan verwarrend zijn voor een beginner.

CON: Beperkte elementstyling zonder CSS

Als je een echt geweldige onboarding-ervaring wilt creëren, moeten de elementen die je gebruikt passen bij het uiterlijk van je app. Hoewel Appcues enige aanpasbaarheid biedt, vereisen veel ontwerpwijzigingen CSS-codering. Als je geen codering wilt doen is het misschien moeilijk om Appcues te gebruiken.

CON: Het kan snel duur worden.

Appcues prijzen zijn een beetje misleidend. Je ziet een geweldige startprijs, maar dan, na het lezen van de kleine lettertjes, begrijp je dat het Essentials plan gewoon basis is. Je kunt er geen checklists mee maken en je kunt een launchpad hebben zodat gebruikers on-demand ervaringen kunnen triggeren.

Oké, dus dat zijn de voor- en nadelen. Laten we eens duiken in Appcues alternatieven.

Top Appcues concurrenten

Er zijn veel alternatieven voor Appcues, waaronder het coderen van je eigen in-app ervaringen. Maar als je op zoek bent naar een hulpmiddel, dan zijn hier de acht beste concurrenten waar je naar moet kijken.

Deze tools bieden allemaal een reeks onboarding-elementen voor gebruikers, UI-aanpassing en zijn ontworpen om uw productervaring te helpen verbeteren.

Elk van deze Appcues alternatieven heeft echter ook zijn eigen unieke use case. Deze verschillende use cases zullen voor sommige bedrijven meer geschikt zijn dan voor andere. Hopelijk heeft u aan het eind van dit artikel geleerd welke het beste bij u past.

Appcues concurrent #1: Userpilot- Voor contextuele onboarding en on-demand hulp

Userpilot is veruit het beste en dichtstbijzijnde alternatief voor Appcues.

Het biedt een zeer vergelijkbare gebruikerservaring en functies, een breder scala aan UI-patronen en acties om echt interactieve ervaringen te bouwen, betere ondersteuning, en een betere prijs-kwaliteitverhouding.

U kunt flows en in-app ervaringen bouwen met behulp van:

 • modals
 • slideouts
 • tooltips
 • hotspots
 • banners
 • gedreven acties
 • checklists voor gebruikers (deze vindt u niet in het Appcues Essentials plan)
 • micro-enquêtes en NPS-enquêtes
 • self-serve ondersteuning via een in-app resource center (deze vind je niet in het Appcues Essentials plan)

Waar zit het addertje dan? Userpilot biedt niet zoveel integraties als Appcues doet (die, let op, extra kosten als je meer dan de basis nodig hebt).

Appcues vs Userpilot

Niet om op te scheppen, maar hier is wat echte gebruikers zeggen over Appcues vs Userpilot.


Het grootste verschil tussen Userpilot en Appcues (en de meeste andere concurrenten) is dat Userpilot zich richt op contextuele onboarding.

Dit betekent dat u triggers in uw app kunt plaatsen die verschijnen als en wanneer uw gebruiker ze nodig heeft. Niet te vergeten dat u lokalisatie kunt inschakelen en uw stromen automatisch kunt vertalen. Lokalisatie is inbegrepen in alle plannen.

Om het zo eenvoudig mogelijk te stellen: Wij zorgen ervoor dat de juiste gebruiker op het juiste moment de juiste boodschap te zien krijgt met behulp van geavanceerde segmentatieopties waarmee u aangepaste segmenten kunt maken en flows kunt triggeren op basis van productgebruik, reacties van gebruikers op feedback, NPS-score, aangepaste gebeurtenissen, enz.


In tegenstelling tot Appcues heeft Userpilot ook native tooltips en een on-demand helpwidget (Resource Center) die uw reactieve onboarding kunnen aandrijven.

Contextueel onboarding werkt heel goed. Het personaliseert in wezen de onboarding-flow voor elke individuele gebruiker, zodat het voor hem werkt.

Geloof je ons niet? Welnu, zie hoe Albacross haar activeringspercentage met meer dan 33% kon verbeteren in slechts 14 dagen door gebruik te maken van contextuele onboarding.

Userpilot is een van de beste Appcues alternatieven die er zijn, die volledige aanpassing van elementen biedt met NUL codeer kennis, het herkent ELK in-app element, oh, en het is ook exclusief gebouwd voor SaaS producten.

Zeker, het bestaat misschien nog niet zo lang als Appcues, maar Userpilot is uw tijd meer dan waard.

Boek een demo bij ons door op de onderstaande banner te klikken en wij laten het u zien!

Userpilot prijzen

De prijzen van Userpilot hebben drie hoofdplannen:

 • Traction- vanaf $249/mo jaarlijks betaald voor 2500 MAU
 • Groei – vanaf 499 dollar/mo jaarlijks betaald voor 10000 MAU
 • Enterprise – vanaf $1000/mo jaarlijks betaald voor 10000 MAU (toegewijde infrastructuur, SLA’s, prioritaire ondersteuning en meer ondernemingsbehoeften)

Vergeleken met Appcues Essentials plan – $ 249 per maand (jaarlijks gefactureerd), tot 2.500 MAU’s, en tot 5 gebruikerssegmenten, 10 in-app evenementen en 10 doelen. Het biedt ook geen onboarding checklists of launchpads (het triggeren van de ervaringen vanuit het in-app notificatiecentrum).

Het basisplan van Userpilot – $ 249 per maand (jaarlijks gefactureerd), tot 2.500 MAU’s en onbeperkte gebruikerssegmenten, in-app evenementen en doelen. Dit omvat checklists en een launchpad equivalent.

Beperkte gebruikerssegmentatie in het basisplan van Appcues maakt het vrij nutteloos wanneer je serieus wilt werken aan gebruikersadoptie. Appcues zal je dus snel dwingen om te upgraden naar hun Groeiplan, dat $879 (!) per maand kost, jaarlijks gefactureerd! Dus in wezen – moet je $ 10.548 vooraf betalen als je het Appcues pad wilt bewandelen.

Appcues concurrent #2: Chameleon- Voor in-app en employee onboarding

Chameleon heeft veel weg van de andere Appcues alternatieven. Het stelt u in staat om verbazingwekkende onboarding-ervaringen te creëren, biedt basisaanpassingsopties en biedt een breed scala aan UI-elementen om mee te werken.

In feite biedt het meer elementen dan alle andere concurrenten van Appcues. Maar het nadeel is de leercurve.

U kunt kiezen uit modals, slide-outs, checklists en hun unieke launchers. Launchers zijn in-app widgets die een gebruiker aanzetten tot actie. Een voorbeeld is een bericht waarin een nieuwe functie wordt aangekondigd en de gebruiker wordt gevraagd die uit te proberen.

Waar Chameleon echter echt in uitblinkt, is de onboarding van de werknemers. Zo kunt u uw nieuwe medewerkers alles leren wat ze moeten weten over uw product.

Dit is vooral nuttig voor klantgerichte teams die uw product grondig moeten begrijpen om hun werk te kunnen doen.

Appcues vs Kameleon

In termen van onboarding biedt Kameleon een ruime keuze aan UI-elementen, maar het ontbreekt een beetje aan maatwerk. Als u echter op zoek bent naar onboarding van werknemers, dan is Kameleon een uitstekende keuze.

Kameleon prijzen

Chameleon biedt drie prijsplannen:

 • Opstart: vanaf $349/maand met beperkte functies
 • Groei: vanaf $899/mo
 • Enterprise: verbeterde beveiliging en ondersteuning met aangepaste prijzen

Appcues concurrent #3: Intercom’s product tours voor klantenondersteuning

Intercom wordt vooral erkend als een van de populairste platforms voor klantenberichten. Intercom lanceerde echter zijn “Product Tours” functie.

Met Intercoms Product Tours kunt u adoptie stimuleren en nieuwe gebruikers aantrekken door rondleidingen in uw product te creëren.

Omdat het niet de belangrijkste focus van Intercom is, ontbreekt het Product Tours aan UI-elementen. Je hebt niet veel keuze, wat betekent dat je geen checklists, modals of andere belangrijke UI-elementen kunt gebruiken.

Als u daarentegen net zo geïnteresseerd bent in de berichtenwidget van Intercom, dan is Product Tours een goede keuze. Als u de berichtgeving van Intercom al gebruikt, dan is het heel eenvoudig om Product Tours toe te voegen.

Het is ook zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk, en dus bijzonder geschikt voor startende ondernemingen.

Appcues vs Intercom

Wat Appcues alternatieven betreft, is Intercoms Product Tours niet de sterkste en meest ontwikkelde. Het heeft beperkte functionaliteit als het gaat om onboarding van gebruikers.

Als je een reeks tooltips wilt maken om gebruikers door je UI te leiden, en je gebruikt al andere Intercom-producten, dan is dit misschien een goed uitgangspunt in plaats van Appcues.

Product Tour GAN Intercom lineair

Dat gezegd zijnde, Intercom schittert als het gaat om zijn customer messaging platform. Als u dat wilt gebruiken, is Product Tours wellicht de gemakkelijkste oplossing, zodat u twee vliegen in één klap slaat.

Prijzen voor intercoms

De producttours van Intercom zijn een add-on, dus je kunt ze alleen krijgen als je al een abonnement bij hen hebt. Het basis Starter plan begint bij $74 en je moet $199/mo betalen voor de product tours functie.

Appcues concurrent #4: UserIQ- Voor diepgaande analytics

UserIQ is een customer success platform en Appcues alternatieven, vooral vanwege de diepgaande analytics die het biedt.

Net als Pendo is UserIQ trots op het verschaffen van belangrijke inzichten met de gegevens die u verzamelt. Hiermee kunt u bijhouden hoe uw gebruikers met uw product omgaan en kunt u klantgezondheidsscores meten.

Dit geeft u de informatie die u nodig heeft om uw UX te verbeteren.

Deze gegevens leveren ook een ander nuttig vermogen op. Hiermee kunt u uw gebruikers segmenteren en vervolgens voor elk segment verschillende onboardingstromen creëren. Dit biedt meer controle en personalisatie over uw onboarding.

Het is ook vermeldenswaard dat UserIQ zeer goed werkt met mobiele apps, niet alleen met SaaS-producten.

Appcues vs UserIQ

Van alle Appcues concurrenten die we in dit artikel hebben behandeld, heeft UserIQ de meest diepgaande analytics. Als dat is wat je nodig hebt, dan is het een geweldige keuze.

De gebruikerssegmentatie is een uiterst nuttige functie, maar wees ervan bewust dat de onboarding tools die het biedt relatief beperkt zijn in vergelijking met andere Appcues alternatieven die we hebben behandeld. En u kunt gemakkelijk goede segmentatie en meer functionaliteit krijgen met Userpilot.

UserIQ prijzen

UserIQ vermeldt geen prijzen op hun website, maar gezien het feit dat ze zichzelf vergelijken met Pendo en Gainsight, kunt u een te duur product verwachten.

Appcues concurrent #5: Inline Manual – voor internationalisatie

Als u een product hebt dat wordt gebruikt in landen over de hele wereld, dan is de kans groot dat internationalisering hoog op uw prioriteitenlijst staat.

Uw onboarding moet dezelfde talen ondersteunen als uw product, en dat is waar Inline Manual om de hoek komt kijken. In feite beweren ze elke mogelijke taal te ondersteunen. (We weten niet zeker of dat ook voor Dothraki geldt…)

Inline Manual bevat dezelfde gedetailleerde analyses als UserIQ, inclusief gezondheidsscores en het volgen van gebruikers. Het heeft ook een schat aan UI-elementen om uit te kiezen.

Ze beweren ook dat ze de beste klantenservice hebben, die zelfs de laagst betalende klanten ondersteuning van hoog niveau biedt.

Als u een product hebt dat wordt gebruikt in landen over de hele wereld, dan is de kans groot dat internationalisering hoog op uw prioriteitenlijst staat.

Uw onboarding moet dezelfde talen ondersteunen als uw product, en dat is waar Inline Manual om de hoek komt kijken. In feite beweren ze elke mogelijke taal te ondersteunen. (We weten niet zeker of dat ook voor Dothraki geldt…)

Inline Manual bevat dezelfde gedetailleerde analyses als UserIQ, inclusief gezondheidsscores en het volgen van gebruikers. Het heeft ook een schat aan UI-elementen om uit te kiezen.

Ze beweren ook dat ze de beste klantenservice hebben, die zelfs de laagst betalende klanten ondersteuning van hoog niveau biedt.

Appcues vs Inline Manual

Inline Manual heeft veel te bieden op het gebied van UI-elementen en analyses. De ondersteuning voor elke taal in de wereld is echter wat het onderscheidt van de andere Appcues concurrenten (behalve Userpilot, dat lokalisatie van inhoud ondersteunt).

Inline handmatige prijzen

De inline handleiding biedt twee plannen: Standaard PRO en Enterprise.

Het standaard PRO plan begint bij $158/mo voor slechts 250MAU.

Dat maakt het iets prijziger dan sommige andere producten, en als je alleen onboarding-functionaliteit wilt, dan doen anderen dat beter.

Appcues concurrent #6- Pendo- voor zakelijke en mobiele onboarding

Pendo is een behoorlijk uitgebreide user onboarding tool, zeker als je ook op zoek bent naar mobiele app onboarding.

Pendo cloud biedt ingebouwde gebruikersanalyses, die geavanceerder zijn dan die van Appcues.

We hebben de producttours (of gidsen, zoals zij ze noemen) van Pendo geprobeerd en vonden de ervaring behoorlijk buggy en verwarrend – zeker niet zo gebruiksvriendelijk als Appcues.

Als het gaat om onboarding biedt Pendo hetzelfde als Appcues en zijn concurrenten, maar rekent veel meer voor beperkte functionaliteit.

Pendo dashboard

Appcues vs Pendo

Vergelijkbaar met Appcues en een aantal van hun alternatieven hier vermeld, Pendo biedt NPS, checklists, modals, en een resource center, dus het lijkt erop dat Pendo soortgelijke functionaliteit biedt als Appcues. Het verschil zit hem in de prijs.

Pendo prijzen

Pendo kost echter een arm en een been – ook al is hun prijs op maat, zij rekenen van $9000 tot $50.000 per jaar.

Aan de andere kant heeft Pendo onlangs een beperkte *gratis* versie uitgebracht tot 1.000 MAU’s met beperkte mogelijkheden.

Appcues concurrent #7: Userguiding- goedkoper maar met beperkte functionaliteit

Gebruikersbegeleiding

De UI van Userguiding lijkt erg op die van Appcues, dus het lijkt misschien een keurig en *veel* goedkoper Appcues alternatief (het begint vanaf slechts $69 per maand, jaarlijks gefactureerd), maar pas op – als iets te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook zo.

Appcues vs Userguiding

Userguiding komt nergens in de buurt van Appcues als het gaat om UX. Het is ook niet erg betrouwbaar en buggy.

De producttours van Userguiding zijn vrij moeilijk te bouwen, ook al was het de bedoeling dat de ervaring vergelijkbaar zou zijn. Het biedt opties voor gebruikersfeedback en NPS.

Het probleem met Userguiding is dat het simpelweg zijn concurrenten kopieert, waardoor het altijd een stap achterloopt in termen van functionaliteit en kwaliteit.

Als je een startup in een zeer vroeg stadium bent en je kunt je geen andere tools zoals Userpilot veroorloven – dan kan Userguiding een Appcues-alternatief voor je zijn.

Prijsstelling voor gebruikers

Userguiding biedt drie plannen aan

 • Basic: vanaf $69mo per jaar – echt beperkt en met Userguiding
 • Professional: $299/mo per jaar
 • Zakelijk: $499/mo per jaar

Appcues concurrent #8: WalkMe- voor enterprise employee onboarding

Last but not least – is er WalkMe – de pionier op het gebied van digitale adoptietools. WalkMe is een cloudgebaseerd platform waarmee u producttours kunt maken, niet alleen voor uw eigen webapp maar ook voor producten van derden.

Dit is ook de reden waarom Walkme zich de laatste tijd richt op de onboarding van werknemers door derden voor zakelijke klanten.

Walkme

Appcues vs WalkMe

Aangezien WalkMe’s walkthroughs niet bepaald de gemakkelijkste zijn om te bouwen en te gebruiken voor SaaS – zou ik niet zeggen dat het een goed alternatief is voor Appcues, ook al hoor je de naam‘WalkMe‘ veel in de context van digitale adoptie.

Als u op zoek bent naar onboarding-ervaringen voor software van derden, dan is WalkMe de tool die u nodig hebt. Anders zijn er betere Appcues alternatieven die we hier behandelen.

WalkMe prijzen

WalkMe biedt zowel de Employee experience als een customer experience plan aan, maar ze vermelden geen prijzen op hun website. U zult een offerte op maat moeten aanvragen.

Conclusie: welke Appcues concurrent is het beste alternatief voor jou?

Elk bedrijf heeft zijn eigen eisen als het gaat om onboarding van gebruikers. In plaats van te proberen te beslissen welke van deze Appcues-concurrenten de beste is, moet je je concentreren op welke het beste bij jou past.

Met andere woorden, welk product helpt de problemen op te lossen waarmee u wordt geconfronteerd?

We hebben zowel de functionaliteiten van Appcues belangrijkste concurrenten behandeld, maar ook hun prijzen. Userpilot is verreweg de beste prijs-kwaliteitverhouding die u kunt krijgen, dus waarom zou u het niet eens proberen? Vraag een Userpilot demo aan en ga aan de slag met contextuele onboarding.

Userpilot:

Userpilot zou uw keuze moeten zijn als u geïnteresseerd bent in contextuele onboarding. Dit betekent dat uw onboarding gepersonaliseerd is voor elke individuele gebruiker. Dit verbetert de activeringsgraad van gebruikers veel beter dan uw standaard product walkthroughs kunnen.

Kameleon:

Chameleon is een fantastische keuze als u zowel uw werknemers als uw gebruikers wilt onboarden. Dit is vooral belangrijk bij het opleiden van klantgerichte teams, die uw product volledig moeten beheersen voordat ze met uw gebruikers kunnen communiceren.

Intercom’s Product Tours:

Intercom’s Product Tours is uw go-to als u Intercom’s top of the range berichtenplatform wilt gebruiken. Het is eenvoudig om beide aspecten van Intercom samen te gebruiken om uw klanten een samenhangende productervaring te bieden.

UserIQ:

UserIQ is een fantastische keuze als je meer diepgaande analyses wilt dan de andere Appcues alternatieven bieden. Hiermee kunt u zich verdiepen in uw klantgezondheidsscores en productbetrokkenheid bijhouden, zodat u kunt werken aan een product waar uw gebruikers van houden.

Inline Manual:

Inline Manual zou uw eerste keuze moeten zijn als u een product hebt dat in veel verschillende talen over de hele wereld wordt gebruikt. Ze ondersteunen elke taal, wat betekent dat u dezelfde geweldige productervaring kunt bieden, ongeacht waar uw gebruikers zich bevinden.

previous post next post

Leave a comment