Sovelluksen sisäinen opastus SaaS:lle: Parhaat käytännöt, esimerkit ja työkalut [UPDATED for 2023]

in-app guidance 101

Sovelluksen sisäinen opastus on osa
käyttäjän käyttöönotto
joka tapahtuu tuotteesi sisällä.

Sovelluksen sisäiset opastuskehotteet opastavat käyttäjiäsi tuotteesi läpi ja näyttävät heille, miten se voi ratkaista heidän erityiset kipupisteensä. käyttäjien aktivointi (uusien käyttäjien käyttöönoton vaiheessa) tai auttamalla heitä löytämään uusia ominaisuuksia, avaamaan lisäarvoa ja lisäämään tuloja (käyttäjäpolun myöhemmissä vaiheissa).

Sovelluksen sisäinen opastus voi olla monessa eri muodossa: tuotekierroksia, interaktiivisia läpikäyntejä, sisäänoton tarkistuslistoja, natiiveja työkaluvihjeitä ja jopa kokonaisia resurssikeskuksia.

Vuorovaikutteiset läpikäynnit kannustavat toimimaan sen sijaan, että ne vain esittelisivät ominaisuuksia, joten ne “opettavat käyttäjiä tekemällä”. Näin ne auttavat ratkaisemaan tiettyjen käyttäjien erityisiä kipupisteitä paljon tehokkaammin kuin lineaariset tuotekierrokset.

Tässä postauksessa käymme läpi sovelluksen sisäisen opastuksen eri tyypit, näytämme esimerkkejä kustakin tyypistä, parhaita työkaluja ja kerromme, miten voit Userpilotin avulla luoda helposti tehokkaita sovelluksen sisäisiä oppaita, joiden avulla voit perehdyttää käyttäjiäsi ja auttaa kohdeyleisöäsi löytämään tuotteestasi enemmän arvoa.

TL;DR – Miten opastaa käyttäjiä sovelluksen sisällä tylsistyttämättä heitä?

  • Sovelluksen sisäistä opastusta käytetään sovelluksen sisällä tapahtuvaan käyttäjien käyttöönottoon. Sitä voidaan käyttää sekä uusille käyttäjille (käyttäjien aktivoimiseksi) että edistyneille käyttäjille (käyttäjien sitouttamiseksi ja omaksumiseksi).
  • Sovellusopastuksella on myönteinen vaikutus kaikkiin käyttäjämittareihin koko käyttäjämatkan ajan.
  • Sovelluksen sisäinen opastus on seuraavanlaista Tuotekierrokset, vuorovaikutteiset läpikäynnit, työkaluvihjeet, tarkistuslistat tai resurssikeskus – mieluiten näiden käyttöliittymämallien yhdistelmä!
  • Hyvien sovelluksen sisäisten oppaiden tulisi olla vuorovaikutteisia, henkilökohtaisia ja kontekstisidonnaisia. Vältä etupainotteista tiedottamista tylsillä kierroksilla! Ohjaa käyttäjiä aina sen tavoitteen yhteydessä, joka heidän on saavutettava tietyssä vaiheessa käyttömatkaa.
  • Sovelluksen sisäisen opastuksen rakentamiseen kannattaa käyttää tuotteen käyttöönottoalustaa sen sijaan, että koodaat sen itse tyhjästä. Näin säästät paljon rahaa kehitysresursseissa ja voit joustavasti muuttaa ja A/B-testata oppaita mielesi mukaan.
  • Parhaat sovelluksen sisäiset ohjaustyökalut ovat
    Userpilot
    (paras hinta-laatusuhteen ja toiminnallisuuden kannalta) ja Appcues. Muita hyviä vaihtoehtoja (vaikkakin rajoitetuilla toiminnoilla) ovat Intercom, Userflow ja Userguiding.

Varaa ilmainen neuvonta SaaS-järjestelmääsi varten!

Kokeile Userpilotia ilmaiseksi

  • 14 päivän kokeilujakso
  • Luottokorttia ei tarvita

 

Mitä ovat sovelluksen sisäiset oppaat SaaS:ssä?

Sovelluksen sisäinen ohjauskehote tarjoaa käyttäjille kontekstisidonnaista tukea lyhyillä viesteillä, jotka edistävät käyttäjien sitoutumista tuotteeseen ja johtavat tuotteen käyttöönottoon.

On olemassa useita erilaisia sovelluksen sisäisiä viestejä (UI-malleja), joita voit yhdistää luodaksesi sovelluksen sisäistä opastusta ohjelmistossasi. Siitä hyvässä sovelluksen sisäisessä markkinointiopastuksessa on kyse.

Nyt kun tiedämme, mistä on kyse, katsotaanpa, millaisia erilaisia sovelluksen sisäisiä ohjauskehotuksia on ja miten niitä rakennetaan!

 

Tyyppi 1: Tuotekierrokset

Aloitetaan selventämällä, mitä tuotekierros tarkalleen ottaen on ja mikä sen rooli onboarding-prosessissa on, ja miksi sovelluskierrokset eivät tarjoa asianmukaista sovelluksen sisäistä opastusta.

Tuotekierros näyttää uusille käyttäjille viestien sarjan tuotteesi eri ominaisuuksista, jotta he tietävät, mistä ne löytyvät.

sovelluksen sisäinen ohjaus slack

Mutta tarvitseeko loppukäyttäjien todella nähdä
kaikki ominaisuudet
kerralla? Ja kuinka paljon he todella muistavat tällaisen kierroksen jälkeen?

Kun tuotekierros on ohi, loppukäyttäjät jäävät käytännössä yksin ilman kontekstisidonnaista apua tai sovelluksen sisäisiä tukiviestejä.

Ja tässä on ongelman ydin.

Tuotekierroksilla on useita käyttäjäkokemukseen vaikuttavia ongelmia:

twiittaa tuotekierroksia

  • Ne ovat tylsiä – kuka tykkää klikkailla kaikkia näitä “seuraava”-painikkeita ja nähdä kaikki merkityksettömät ominaisuudet? Tämä vaikuttaa kauheasti käyttäjien sitoutumiseen ja hyväksyntään.
  • Ne “lataavat” tietoa etupainotteisesti – sen sijaan, että ne “opettaisivat tekemällä”, ne näyttävät kaikki ominaisuudet, joita et ehkä edes tarvitse ennen kuin vasta paljon myöhemmin käyttäjän matkan aikana. Tämä on vastoin “just-in-time” -käyttäytymispsykologiaa.
  • Ne koskettavat vain pintaa – ne näyttävät sinulle “mitä”, mutta eivät “miksi” ja “kuka”.
  • Ne eivät johda sinua tiellä kohti käyttäjien hyväksyntää.
  • Ne eivät tarjoa kontekstisidonnaista opastusta , joka on mukautettu käyttäjän matkan vaiheeseen.
  • Niitä ei ole räätälöity käyttäjän tarpeiden mukaan – tyypillisesti ne ovat “yhden koon” ratkaisuja, eivätkä ne ole responsiivisia tai interaktiivisia – seuraava askel ei muutu sen perusteella, mitä teit edellisessä askeleessa.Ja usein ihmiset yksinkertaisesti vihaavat niitä….

Siksi yhä harvemmat tuotetiimit sisällyttävät tuotekierrokset osaksi perehdytystä. Itse asiassa State of SaaS Onboarding -raportissamme havaitsimme, että alle kolmannes käytti tuotekierrosta.

Sen sijaan läpikäyntioppaiden luominen voi vaikuttaa merkittävästi digitaaliseen käyttöönottoprosessiin.

Esimerkkejä tuotekierroksista

Katso esimerkkejä lineaarisista tuotekierroksista nähdäksesi, mitä tarkoitan:

tylsä tuotekierros

Tylsä tuotekierros Social Animalta…

 

Intercom-tuotekierros

…ja yhtä tehoton kierros osoitteesta Get a Newsletter (Hanki uutiskirje)

Jos tuotekierrokset ovat niin tehottomia, mikä on vaihtoehto? Katsotaanpa, miksi interaktiiviset läpikäynnit ovat parempia!

Tyyppi 2: Interaktiiviset läpikäynnit

Vuorovaikutteinen läpikäynti on samanlainen kuin tuotekierros, mutta sillä on yksi keskeinen ero.

Tuotekierrokset ovat passiivisia, mutta läpikäynnit vaativat käyttäjältä toimia sen jälkeen, kun hänelle on näytetty kukin vaihe, eivätkä ne etene ennen kuin käyttäjä todella tekee toiminnon, mikä tekee niistä tehokkaamman käyttöliittymämallin käyttäjien perehdyttämisprosessissa.

sovelluksen sisäinen opastus stripo

Vain neljännes SaaS-yrityksistä käyttää tällä hetkellä interaktiivista sovelluksen sisäistä läpikäyntiä, joten se tarjoaa loistavan tilaisuuden päihittää kilpailijasi, parantaa käyttöönottoprosessia ja tarjota koulutusta ilman kattavia koulutuswebinaareja.

Lisäksi niiden rakentamiseen ei tarvita erityistä ohjelmistoalustaa, vaan voit käyttää lähes mitä tahansa digitaalisen käyttöönoton alustaa.

Miksi interaktiiviset läpikäynnit ovat tehokkaampia kuin tuotekierrokset?

Koska ihmiset oppivat paremmin tekemällä, läpikäynneillä on paljon etuja lineaarisiin tuoteoppaisiin verrattuna:

  • Interaktiiviset läpikäynnit ovat paljon kiinnostavampia , koska käyttäjän on toimittava. Heidän on napsautettava tiettyjä painikkeita tai syötettävä tekstiä jatkaakseen. Heille ei näytetä vaihetta 4 ennen kuin he ovat suorittaneet vaiheet 1, 2 ja 3.
  • Sovelluksen läpikäynnit tarjoavat arvoa etukäteen – ne saavat käyttäjät suorittamaan toimia, jotka osoittavat heille tuotteesi arvon heille (tärkeimmät aktivointipisteet) – ja kokemaan Aha! Hetki.
  • Tuotteen läpikäynnit lisäävät käyttäjien sitoutumista, kun jokainen osallistuu aktiivisesti uusien ominaisuuksien oppimiseen.

Todisteet siitä, että interaktiiviset läpikäynnit ovat tehokkaampia kuin tuotekierrokset.

Katso näitä tietoja eräältä asiakkaaltamme:

sovelluksen sisäiset ohjaustiedot

Musta suorakulmio korostaa tuotekierrosta. Alle puolet käyttäjistä, joille tuotekierros näytettiin, jatkoi sen loppuun.

Punaiset suorakulmiot näyttävät interaktiiviset läpikävelyt. Ero on selvä.

Sovelluksen sisäisten ohjausviestien avulla noin kaksi kolmasosaa käyttäjistä jatkaa loppuun asti ja sitoutuu ohjelmistoosi niin, että he ymmärtävät sen arvon.

Esimerkkejä interaktiivisista läpikäynneistä:

Vuorovaikutteisia läpikäyntejä on vaikea kuvata GIF-kuvaan, koska ne vaativat käyttäjältä toimia, jotta ne etenisivät, mikä tekee niistä pidempiä kuin tyypillinen 15 sekunnin GIF-kehys. Tässä on video, jossa esitellään interaktiivinen läpikävely (vertaa sitä aiemmissa jaksoissa esitettyyn tuotekierrokseen):

 

Tyyppi 3: Natiivit työkaluvihjeet

Natiivi tooltip on yksittäinen kehote, joka auttaa käyttäjiä ymmärtämään paremmin tuotteen tietyn ominaisuuden. Yleensä tällaiset telakoidut kehotukset lisätään käyttöliittymän tiettyyn elementtiin, joka ei ole itsestään selvä (kuten tämä Ahrefs-esimerkki), mikä edistää ominaisuuden syvempää käyttöönottoa:

ahrefs natiivi tooltip

Natiivit työkaluvihjeet soveltuvat erinomaisesti sovelluksen sisäisen opastuksen luomiseen asiakkaan matkan myöhemmissä vaiheissa – ne auttavat edistämään edistyneempien tuoteominaisuuksien käyttöönottoa.

Tuotteiden lanseerauksissa kannattaa käyttää myös natiiveja työkaluvihjeitä – aina kun tuotetiimisi lanseeraa uuden toiminnallisuuden sovelluksessasi, sinun kannattaa lisätä siihen kehotteita, jotta käyttäjä, joka ei ole saanut ilmoitussähköpostia, saa silti mahdollisuuden ottaa se käyttöön! Natiivit työkaluvihjeet ovat loistava keino saada uudet käyttäjät ottamaan käyttöön ominaisuus, jonka olet jo aiemmin lanseerannut.

Esimerkkejä natiivien työkaluvihjeiden käytöstä

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, miten voit käyttää natiiveja työkaluvihjeitä sovelluksen sisäiseen opastukseen:

backlink manager natiivi tooltips  postfity tooltip  userpilot tooltip

Kaikki nämä työkaluvihjeet rakennettiin ja muotoiltiin ilman koodia Userpilotissa.

Miten rakentaa natiivit työkaluvihjeet sovelluksen sisäistä opastusta varten?

Voit kovakoodata
natiivit työkaluvihjeet
(mikä ei ole kovin skaalautuvaa, jos niitä on muutettava, ja vie kehitysresursseja), tai käyttää koodittomia digitaalisen hyväksynnän alustoja niiden nopeaan luomiseen. Katso, kuinka helppoa on luoda natiivit työkaluvihjeet Userpilotissa (tämän rakentaminen vei minulta 1:24!).

Jos haluat lisätietoja tällaisista sovelluksen sisäisistä oppaista – katso tämä YouTube-video täältä:

 

Tyyppi 4: Käyttöönoton tarkistuslistat

Käyttöönoton tarkistuslistat ovat erityisen tehokkaita uusien käyttäjien käyttöönotossa – ne pakottavat käyttäjää ottamaan käyttöön tietyt ominaisuudet tietyssä järjestyksessä – ja johtavat hänet suorittamaan tietyt toimet.

Backlink manager tarkistuslista rakennettu Userpilotiin

Voit myös käyttää niitä (valitettavasti vain harvat SaaS-yritykset tekevät niin!) auttaaksesi edistyneempiä käyttäjiä omaksumaan enemmän ominaisuuksia sovelluksestasi ja edistämään näin tuotteen käyttöönottoa. Kukaan ei ole sanonut, että sinulla voi olla vain yksi tarkistuslista – voit rakentaa sellaisen tuotteen jokaiselle osa-alueelle ja käynnistää ne eri aikoina – kun käyttäjät ovat valmiita. Joissakin digitaalisissa hyväksymisalustoissa

Miten rakentaa tarkistuslistoja sovelluksen sisäistä opastusta varten?

Tarkistuslistojen laatiminen ilman koodia toimivan digitaalisen hyväksymisalustan avulla on erittäin helppoa ja vie kirjaimellisesti vain minuutteja:

  • luo tarkistuslistan widget (voit päättää, avataanko se automaattisesti vai käynnistääkö käyttäjä sen manuaalisesti).
  • lisätä tehtäviä, jotka käyttäjien on suoritettava, ja linkittää niihin interaktiiviset läpikäynnit TAI ohjata käyttäjä tietylle sivulle.
  • voit sitten päättää, haluatko, että kohde rastitetaan pois, kun käyttäjä käyttää tiettyä ominaisuutta TAI kun hän on saavuttanut tietyn tavoitteen (suorittamalla tietyn seuratun tapahtuman – tai vaikka
    tapahtumien yhdistelmää eli mukautettua tapahtumaa
    )

Tyyppi 5: Resurssikeskus

Resurssikeskus on eräänlainen apukeskittymä, jossa on erilaisia resursseja, jotka auttavat käyttäjiä pyynnöstä ja antavat Customer Success -tiimillesi mahdollisuuden kouluttaa käyttäjiä ilman reaaliaikaista inhimillistä panostusta. Jos käytät Userpilotin kaltaista digitaalista hyväksyntätyökalua, voit helposti rajoittaa, mikä segmentti näkee mitä sisältöä.

Voit lisätä niihin videoita, kokonaisia interaktiivisia oppaita, ohjeasiakirjoja jne. Käyttäjät löytävät ne yksinkertaisesti etsimällä asiaankuuluvaa aihetta.

Osanon resurssikeskus

Resurssikeskukset vähentävät todistetusti huomattavasti käyttäjiltäsi tulevien tukipyyntöjen määrää. Tapaustutkimuksissa,
Osano onnistui karsimaan 25 % tukipyynnöistään.
– kun taas Growth Mentor
vähensi tukipyyntöjen määrää peräti 87 prosenttia.
resurssikeskuksemme käyttöönoton jälkeen!

Miten rakentaa resurssikeskus?

Jos käytät tuotteen käyttöönottoalustaa, resurssikeskuksen rakentaminen vie kirjaimellisesti vain minuutteja: vedä ja pudota sisältö ja sovelluksen sisäiset ohjeet valmiiseen widgettiin. Sitten voit mukauttaa apuvidgetin täysin sovelluksesi natiivin käyttöliittymän tyyliin sopiv aksi:

Katso se alla olevalta videolta:

Todellisia esimerkkejä loistavista sovelluksen sisäisistä oppaista

On ihan hyvä puhua siitä, miten hienoa sovelluksen sisäinen opastus voi olla, mutta havainnollistan asiaa käytännön esimerkeillä.

Platformly

Platformly on markkinoinnin automaatiotyökalu. Monenlaiset ominaisuudet voivat olla uusille käyttäjille ylivoimaisia, joten Platformly lisäsi Userpilotin avulla sovelluksen sisäistä opastusta.

alustakohtainen sovelluksen sisäinen opastus

Sen lisäksi, että Platformly tarjoaa käyttäjille tarkistuslistan ja tyhjien tilojen hyödyntämisen, se tarjoaa interaktiivisen läpikäynnin, joka auttaa käyttäjiä pääsemään alkuun.

platformly onboarding

Sen sijaan, että käyttäjille vain näytettäisiin, miten kojelauta rakennetaan, se opastaa heitä vaihe vaiheelta.

Nämä interaktiiviset läpikäyntioppaat ovat olemassa jokaisesta Platformlyn tärkeimmästä ominaisuudesta, ja niihin voi tutustua milloin tahansa.

Tämä johti yli 40 prosentin valmistumisasteeseen, mikä on poikkeuksellista monimutkaiselle SaaS-tuotteelle.

Voit lukea lisää Plaformlyn sisäänkirjautumisesta täältä.

Twilio

Twilio on pilvipohjainen viestintäalusta puheluiden soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen.

Käyttöönottovirta alkaa kysymällä erilaisia kysymyksiä kunkin käyttötapauksen selvittämiseksi.

twilio-sovelluksen sisäinen opastus

Tämän jälkeen käyttäjille näytetään läpikäynti, joka opastaa käyttäjiä aktivointiin.

Läpikäynti on räätälöity johdantokysymysten määrittelemän käyttötapauksen mukaan, jotta käyttäjät saavat heti käyttöönsä tarvittavat tiedot.

Twilio käyttää työkaluvihjeitä osoittamaan käyttäjille, mitkä ominaisuudet ja toimenpiteet heidän on suoritettava.

twilio onboarding

Ensimmäisen interaktiivisen läpikäynnin päätteeksi käyttäjillä on oma puhelinnumero, jota he voivat käyttää sovelluksen kanssa.

Sen jälkeen Twilio vie asioita pidemmälle ottamalla käyttöön seuraavan interaktiivisen läpikäynnin, joka perustuu jälleen yksilölliseen käyttötapaukseen.

twilio interaktiivinen läpikäynti

Twilio antaa käyttäjien oppia tekemällä ja varmistaa näin, että käyttäjät pääsevät alkuun oikealla jalalla.

Hootsuite

Hootsuite on sosiaalisen median hallintatyökalu. Se tarjoaa muutamia erilaisia “viisaita oppaita”. Nämä ovat pääasiassa interaktiivisia läpikäyntejä, jotka on suunnattu keskeisten ominaisuuksien, kuten “sosiaalisen verkoston lisääminen”, ympärille.

hootsuiten sovelluksen sisäinen opastus

Käyttäjät voivat sitten valita, mitä oppaita he haluavat käyttää sen mukaan, mitä he haluavat saavuttaa.

Läpikäyntioppaat opastavat ja auttavat käyttäjiä ja kannustavat heitä käyttämään tuotetta luonnollisella tavalla.

Esimerkiksi sen sijaan, että Hootsuite antaisi suoran linkin kyseiselle sivulle, se näyttää, miten sinne voi siirtyä valikon avulla.

hootsuite onboarding

Tämä valmistelee heitä tuotteen tulevaan käyttöön.

Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten sovelluksen sisäinen opastus voi tuottaa käyttäjille arvoa heti.

Grammarly

Grammarly on kieliopin tarkistustyökalu.

Kun käyttäjät ovat rekisteröityneet ja asentaneet Chrome-laajennuksen, heille näytetään demodokumentti. Tämä asiakirja sisältää sovelluksen sisäisiä ohjeita, ja se on (tarkoituksella) täynnä virheitä ja kirjoitusvirheitä.

Miksi? Uudet käyttäjät voivat siis korjata sen Grammarlyn avulla.

grammarly-sovelluksen sisäinen opastus

Näin käyttäjät oppivat tekemällä.

Se on todella nokkela tapa rakentaa aktivointikierros, jonka tuloksena käyttäjät ovat valmiita aloittamaan tuotteen käytön heti.

Ihmiskunta

Työkalu on suunniteltu auttamaan yritysten omistajia ja johtajia seuraamaan työntekijöidensä aikatauluja.

Humanity toimii tuotteena vain, jos käyttäjät lisäävät siihen työntekijöitään.

Tässä kohtaa sovelluksen sisäinen opastus tulee kyseeseen.

Se opastaa johtajia tilien perustamisessa näyttö kerrallaan.

inhimillisyys sovelluksen sisäistä opastusta

Se näyttää, miten johtajat voivat lisätä työntekijöitä ja määrittää heidän työvuoronsa.

inhimillisyys onboarding

Mutta mikä tärkeintä, se pakottaa käyttäjän tekemään sen itse.

Miksi sinun pitäisi käyttää työkaluja sovelluksen sisäisen opastuksen luomiseen?

Pitäisikö sinun koodata sovelluksen sisäiset oppaat vai käyttää siihen tarkoitettua ohjelmistoa? Ehdottomasti jälkimmäinen. Seuraavassa on lueteltu sovelluksen sisäisen opastuksen luomiseen käytettävien työkalujen tärkeimmät edut:

  • niiden avulla voit rakentaa kauniita sovelluksen sisäisiä kokemuksia ilman, että sinun tarvitsee koodata kaikkea alusta alkaen.
  • saat hallintapaneelin, versionhallinnan, A/B-testauksen, tiimitoiminnallisuuden.
  • ne vapauttavat suunnitteluresursseja siihen, mikä on todella tärkeää – tuotteen rakentamiseen ja parantamiseen.
  • Useimmissa niistä on sisäänrakennettu analytiikka, joten voit mitata käyttäjien sitoutumista, kokeilla tai muuttaa sitä tarvittaessa nopeasti.
  • Jotkin tuoteopastusohjelmistot tarjoavat mahdollisuuden rakentaa kierroksia kolmansien osapuolten sovellusten päälle – työntekijöiden tuottavuuden edistämiseksi (esim. Salesforce-sovelluksen sisäisen opastuksen rakentaminen uusien työntekijöiden Salesforce-käyttäjille).

Toivottavasti tämä vakuuttaa sinut siitä, että todella tarvitset työkalun tuotekierrosten rakentamiseen ja että ei ole hyvä idea vain pyytää kehittäjiäsi rakentamaan niitä tyhjästä.

Parhaat työkalut sovelluksen sisäisten oppaiden luomiseen

Olemme kattaneet
parhaat työkalut sovelluksen sisäiseen ohjaukseen
laajasti tässä postauksessa (kuvakaappauksen kanssa, joten teen siitä vain yhteenvedon tässä (ja voit lukea koko vertailun täältä ). P.S. Mainitsen vain työkalut käyttäjien perehdyttämiseen, en työntekijöiden perehdyttämiseen kolmannen osapuolen työkaluihin (esim. Salesforce-sovelluksen opastuksen rakentaminen koulutustarkoituksiin).

3 parasta sovelluksen sisäistä ohjaustyökalua käyttäjien mukaan (G2 ja Capterra):

  1. Userpilot

    Userpilot tarjoaa kaikki käyttöliittymämallit, joita tarvitaan käyttäjien opastamiseen sovelluksen läpi (tuotekierrokset, läpikäynnit, työkaluvihjeet, tarkistuslista, resurssikeskus) ilman rajoituksia. Sen käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja analytiikka on kaikista ohjelmistojen käyttöönottoalustoista vankinta.

    userpilot-rakennusvirratUserpilot maksaa halvimmillaan vain 249 dollaria, ja jopa sen yrityspaketti on erittäin edullinen (1000 dollaria kuukaudessa). Se tarjoaa myös rajattomasti sovelluksen sisäisiä kyselyitä, jotka sisältyvät hintaan! Se ei ehkä sovellu, jos tarvitset natiivin integraation Salesforce-alustasi kanssa.

  2. Appcues

    Appcuesia kehutaan usein helppokäyttöisimmäksi alustaksi käyttäjien käyttöönotossa. Appcuesissa voi luoda virtoja todella nopeasti, mutta resurssikeskuksen puute ja hyvin rajallinen analytiikka tarkoittavat, että se ei ole paras vastine rahalle (ja se rajoittaa sinut vain yhteen tarkistuslistaan ja viiteen käyttäjäsegmenttiin 299 dollarin peruspaketissa!).

  3. IntercomIntercom on suosittu työkalu, jota käytetään tukeen ja tuotekierrosten luomiseen. Sen avulla voit luoda vain lineaarisia tuotekierroksia (ei siis mitään haarautuvia läpikäyntejä!), ja kuten olemme jo keskustelleet – tämä ei ole paras tapa edistää käyttäjien hyväksyntää! Sen rajallinen analytiikka tarkoittaa, että et pysty ymmärtämään käyttäjien käyttäytymistä Intercomin avulla.
  4. Userflow

    Userflow antaa sinun rakentaa sovellusoppaita kojelaudalleen, mutta toisin kuin Userpilot, Appcues ja Userguiding – sillä ei ole Chrome-laajennusta, jonka avulla voit rakentaa tuotteesi päälle.

    Userflow-kojelautaUserflow’ssa on joitakin hyviä ominaisuuksia, kuten versionhallinta, mutta siitä puuttuu resurssikeskus ja kehittynyt analytiikka.

  5. Käyttäjänohjaus

    UserGuiding on edullisempi, aloittelevan tason työkalu, joka tarjoaa useita ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä ottamaan uusia asiakkaita käyttöön ja lisäämään tuotteiden käyttöönottoa. UserGuiding on erinomainen rakentamaan käyttäjille yksinkertaisia käyttöönottokokemuksia. Se sisältää koodittoman rakentajan, segmentointivaihtoehtoja ja helposti lisättäviä käyttöliittymäkuvioita, kuten hotspotteja, työkaluvihjeitä ja modaaleja.
    Vaikka siinä on myös muita hienouksia, kuten resurssikeskus ja analytiikka, tämän tuotteen ydin on sen sisäänottovirtojen rakentaja. Jos etsit vain suhteellisen helppoa tapaa rakentaa yksinkertaisia sisäänottovirtoja, tämä voi olla hyvä valinta sinulle. Kuitenkin niiden, jotka etsivät enemmän analytiikkaa, räätälöintiä tai monimutkaisia integraatioita, kannattaa luultavasti etsiä muualta.

    Katso lisätietoja tästä vertailutaulukosta:

sovelluksen sisäinen ohjaustyökalu

Sovelluksen sisäisten oppaiden luominen Userpilotilla

Toivottavasti sinulla on nyt käsitys siitä, mitä voit saavuttaa sovelluksen sisäisellä opastustoiminnolla.

Katsotaan nyt, miten voit käyttää Userpilotin kaltaisia työkaluja, jotta voit helposti tarjota sovelluksen sisäistä opastusta verkkosovelluksesi käyttäjille.

Luo sovelluksen sisäinen uusi kokemus

Userpilotissa sovelluksen sisäisten oppaiden rakentamiseksi sinun on ensin luotava uusi virtaus.

 

sovelluksen sisäinen opastus Userpilotin avulla

Valitse sitten ensimmäinen askel. Useimmissa interaktiivisissa läpikäynneissä käytetään työkaluvihjeiden ja ohjattujen toimintojen yhdistelmää.

Ohjatut toiminnot ovat ainutlaatuisia Userpilotissa, ja ne tekevät tuotekierroksesta interaktiivisen läpikäynnin, joka on räätälöity käyttäjän kokemuksen mukaan. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse miettiä, miten hallita kehotusten käyttöoikeuksia tai rakentaa mukautettuja käyttöoikeuksia uusille kehotuksille, vaan voit sen sijaan rakentaa kokemuksia, jotka edistävät hyväksyntää.

Voit valita eri vaihtoehtoja sen mukaan, mitä haluat käyttäjän tekevän. Voit antaa heidän napsauttaa, leijuttaa tai raahata ja pudottaa kelluvan tai telakoidun kehotteen avulla.

 

sovelluksen sisäinen opastus Userpilot Driven Actionin avulla

Ne pakottavat käyttäjän todella tarttumaan tuotteeseesi, kun kehote tulee näkyviin. Voit käyttää tätä rohkaistaksesi käyttäjiä klikkaamaan seuraavalle näytölle.

Selitä työkaluvihjeen avulla, mitä käyttäjän on tehtävä ja miksi hänen pitäisi tehdä se.

sovelluksen sisäinen opastus Userpilot-työkaluvihjeiden avulla

Voit sitten ketjuttaa nämä ohjatut toiminnot ja työkaluvihjeet yhteen luodaksesi läpikäynnin.

Johtopäätökset: Miten luoda hyvää sovelluksen sisäistä opastusta?

Ennen kuin lähdemme liikkeelle, halusin jättää sinulle lyhyen yhteenvedon sovelluksen sisäisen ohjauksen parhaista käytännöistä:

  • Pidä aina mielessäsi tavoite – lähesty käyttäjien käyttöönottoa tietty lopputulos mielessäsi. Saatat esimerkiksi haluta, että käyttäjät lisäävät tiimin jäsenen tai edistävät uuden ominaisuuden käyttöönottoa.
  • Tee siitä vuorovaikutteinen – opasta käyttäjiäsi askel askeleelta, näytä heille, mitä he tarvitsevat välittömien tavoitteidensa saavuttamiseksi, ja vältä tietojen antamista etupainotteisesti (esim. pitkillä askel askeleelta -kierroksilla)!
  • Tarjoa sovelluksen sisäistä opastusta myös edistyneemmille käyttäjille – eli jatkuvaa perehdytystä – (esim. työkaluvihje, jossa kerrotaan uudesta ominaisuudesta), ei vain uusille käyttäjille suunnattuja virtoja.
  • Varmista, että interaktiiviset läpikäyntikierroksesi keskittyvät asiakkaan tavoitteen saavuttamiseen.
  • Pidä se lyhyenä ja ytimekkäänä, jotta käyttäjät eivät kyllästy, ja olet valmis.

Haluatko saada käyttäjät omaksumaan tuotteesi nopeammin? Varaa ilmainen demo Userpilotilta jo tänään!

previous post next post

Leave a comment