Pendo vs. Walkme – Hovedfunktioner og prissammenligning

Så du ønsker at oprette produktturnéer og gennemgange for at forbedre din brugerindlæring. Men hvilket værktøj er det rigtige til opgaven?

To af de store hitters derude er Pendo og Walkme. I dag vil vi sætte dem over for hinanden for at se, hvilken platform der er den stærkeste platform til digital adoption.

Så lad os gå i dybden og se, hvilket produkt der er bedst egnet til dine onboarding-behov!

TL;DR

  • Pendo og WalkMe er begge digitale adoptionsplatforme, der hjælper dig med at oprette brugervejledninger til at introducere kunder eller medarbejdere til din software.
  • Mens deres funktioner til vejledninger i appen, meddelelser i appen og brugeranalyser på mange måder ligner hinanden, fokuserer WalkMe på introduktion af medarbejdere til virksomheder på virksomhedsniveau, mens Pendo også hjælper med at skabe gennemgange til introduktion af kunder.
  • Pendo er stærkere end WalkMe til at udvikle brugernes onboarding-oplevelser og indsamle dybdegående analyser.
  • WalkMe arbejder kun med en tilpasset prisplan, som kræver, at du anmoder om et tilbud fra deres salgsteam (kan koste mellem 9.000 og 5.000.000 dollars om året).
  • Pendo tilbyder en meget begrænset gratis plan, en startpakke, der starter ved $7000/år, og brugerdefinerede prisplaner for de mere avancerede pakker, herunder en pakke til introduktion af medarbejdere.
  • Hverken Pendo eller WalkMe er særlig nemme at bruge, men Pendo kræver generelt mindre kodning og teknisk baggrund for et værktøj til brugerindføring.
  • Hvis du leder efter alternativer til Pendo og WalkMe, er Userpilot en stærk løsning til en overkommelig pris, der kombinerer kodefri brugervenlighed med tilpassede onboarding-flow og dybdegående analyser. Det koster dig heller ikke en arm og et ben at få adgang til avancerede analyser og funktioner til kundeengagement: Userpilots tilgængelige prisplaner starter ved 249 USD/måned.

 

Fordele og ulemper ved begge værktøjer

Pendo og WalkMe gør nogle lignende ting, men de er bestemt ikke ens. Lad os se på fordele og ulemper ved hver af dem.

Pendo fordele og ulemper

Pendo har specialiseret sig mest i produktanalyse, men har også effektive værktøjer til at skabe onboarding-flow (kaldet Pendo-guides).

pendo produkt tour demo

På trods af prisen og den stejle indlæringskurve har Pendo nogle få fordele i forhold til konkurrenterne.

  • Pendo er kendt for sine gode og brugervenlige analyseværktøjer som Paths, Retention og Funnels. (Fra 2. kvartal 2023 vil Userpilot have de samme analysefunktioner, men med mere robuste funktioner).
  • Pendo har et produktplanlægningsværktøj, der kan deles, til at organisere kundefeedback og prioritere funktioner af høj værdi. Det hjælper med at holde teamene på linje med den fælles guide til planlægning af funktioner.
  • Den fungerer både på webapps og mobilapps, så hvis du har brug for begge dele, er det måske et godt valg for dig.

Det er overraskende for et produktinddragelsesværktøj, der hævder at være “alt i ét”, at du ikke kan handle direkte på brugeranalyser fra Pendo i Pendo.

Det skyldes, at Pendo ikke giver dig mulighed for at målrette brugere, der er segmenteret efter begivenheder i appen, med de guider i appen, du har bygget med Pendo.

Her er en kort liste over Pendos ulemper:

  • Det giver dig heller ikke mulighed for at udløse oplevelser baseret på begivenheder i appen. Dette skyldes sandsynligvis teknisk gæld – men det gør Pendos analyser stort set IKKE brugbare.
  • Pendo tilbyder begrænsede onboarding-elementer, hvilket betyder, at du ikke altid kan skabe den bedste oplevelse for dine brugere. Hvis du vil have tjeklister, kan du kun få adgang til dem fra Ressourcecentret, hvilket ødelægger formålet med at have dem i første omgang.
  • Data om brugeradfærd vises med 1 times forsinkelse. Derfor kan du ikke udløse kontekstuelle meddelelser eller vejledning i appen som svar på, hvad brugerne gør.

Hvis du leder efter et værktøj, der viser dig brugeranalyser i realtid og giver dig mulighed for at udløse oplevelser i appen baseret på begivenheder i appen og brugeradfærd i realtid – så tilbyder Userpilot disse funktioner (og til en lavere pris).

 

WalkMe fordele og ulemper

WalkMe var en af de første på scenen for digital adoption. Den har mange af de samme nøglefunktioner som Pendo, men selv om den tilbyder værktøjer til kundevendte oplevelser, er den mere fokuseret på onboarding af medarbejdere.

wlakme produktfunktioner hjemmeside

WalkMe har sin del af fordele, der gør det til et solidt værktøj. Så hvad er WalkMe’s fordele?

Her er vores top tre:

  • Tilbyder en høj grad af tilpasning og fungerer både på dit eget værktøj og på tredjepartsværktøjer.
  • Giver dig mulighed for at oprette quizzer i appen for at teste brugerens eller medarbejderens viden efter at have gennemført et flow.
  • Få adgang til en omfattende liste over integrationer, der blot forbedrer din dataindsamling eller giver dig mulighed for at forbinde flere værktøjer i din stack.

Men,

  • Dens primære fokus er på onboarding af medarbejdere, så de funktioner, der tilbydes, er mest inden for dette område.
  • Der er en stejl indlæringskurve og en rimelig mængde teknisk viden nødvendig for at oprette WalkMe-brugervejledninger og få dem implementeret på den måde, som de er tiltænkt.
  • WalkMe er designet til virksomheder, og det afspejler sig i prisen.
  • Du kan ende med at bruge alt fra 9.000 til 50000 dollars om året på WalkMe. Det er mange penge for nystartede virksomheder og SMV’er.

Pendo vs. WalkMe til brugerindlæring

Både Pendo og WalkMe har en stærk tilstedeværelse, når det kommer til brugerindlæring. Der er også en god del overlapning med hensyn til deres kernefunktioner.

Til at begynde med vil begge dele give dig mulighed for at skabe effektive brugeroplevelser, der guider brugerne gennem brugerrejsen til aktivering.

Men de forskellige anvendelsesområder for hvert værktøj betyder, at der er store forskelle i de funktioner, de tilbyder.

Sammenligning af funktioner til brugersegmentering

En af de største forskelle er baseret på brugersegmentering, og dette er afgørende for SaaS-virksomheder.

Pendo tilbyder f.eks. brugervenlige værktøjer til at segmentere dine brugere og skabe skræddersyede onboarding-oplevelser for hvert segment.

 

Pendo segmentering og analytisk dashboard

WalkMe’s personaliserings- og segmenteringsfunktioner er begrænsede sammenlignet med Pendos funktioner. Siden de har skiftet til onboarding af medarbejdere, er WalkMe’s behov for brugersegmentering bare ikke så stort.

WalkMe segmenteringsinstrumentbræt

Sammenligning af brugergrænsefladeelementer

Pendo giver dig nogle grundlæggende UI-elementer som f.eks. tooltips, modals eller tjeklister til at støtte dine produktrundvisninger. Der er dog meget begrænsede muligheder på den gratis eller startplan.

WalkMe’s brugergrænseflade kan tilpasses – det er bare ikke let at gøre det.

Tilpasning og styling af dit onboardingflow kræver betydelig kodning og teknisk viden, og du skal sandsynligvis have hjælp fra en certificeret WalkMe-ekspert.

Pendo vs WalkMe: Produktbrugsanalyse

Analyser af produktbrug er vigtige, fordi de giver dine produktchefer mulighed for at afgøre, om dit onboardingflow opnår de ønskede resultater, og hvis ikke, hvordan du kan forbedre det.

Både Pendo og WalkMe giver dig adgang til analyser af produktbrug og onboarding, men ikke i helt samme omfang.

Som vi nævnte tidligere, tilbyder Pendo brugervenlige segmenteringsværktøjer med mulighed for at skræddersy onboarding-oplevelser i forhold til hvert segment. Det betyder også, at du kan få adgang til og sammenligne brugsanalyser mellem segmenter og få bedre indsigt i, hvordan din onboarding-proces kan (eller ikke kan) understøtte større aktivering og produktovertagelse.

Pendo adfærdsanalyser

Med Pendo kan du se analyser af data som brugerklik og tid på vejledningen. Desuden tilbyder den rapporter om stier, tragt og kundefastholdelse, der viser mønstre i brugeradfærd, og hvordan disse mønstre kan være forbundet med fastholdelse eller afgang.

pendo tragte

WalkMe’s dashboard til analyse af produktbrug giver dig også et effektivt og dybdegående indblik i, hvordan brugerne interagerer med onboarding-flowet, men manglen på stærke segmenteringsværktøjer begrænser dets anvendelighed til SaaS alvorligt.

walkme tragt

Kunder med forskellige brugssager, der oplever det samme onboardingflow, vil sandsynligvis opleve forskellige niveauer af værdi fra det. I en kontekst, hvor alle brugere er medarbejdere med lignende brugssager, er dette ikke noget problem.

Men hvis du har en SaaS-virksomhed med kunder, der har forskellige brugssituationer og personas, vil det at lægge alle disse analyser af produktbrug sammen sløre, hvor din onboarding fungerer eller skaber gnidninger.

Sammenligning af priserne på Pendo vs WalkMe

Det er svært at sammenligne priserne mellem Pendo og WalkMe, da WalkMe ikke offentliggør sine prisoplysninger.

Vi kan dog sige, at ingen af de to muligheder er billige. Især ikke for nystartede virksomheder og SMV’er.

Priser for WalkMe

WalkMe’s priser varierer afhængigt af kundens behov, men ligger generelt mellem 9.000 og 50.000 dollars om året (du skal bede om et tilpasset tilbud). Dette inkluderer ikke omkostningerne til en certificeret WalkMe-ekspert, som du sandsynligvis skal bruge for at få mere sofistikerede brugerdefinerede elementer til at fungere.

prissætning af walkme

Igen er WalkMe rettet mod store virksomheder, og deres priser afspejler dette.

Pendo prissætning

pendo prissætningsplaner

Pendo oplyser ikke priserne på sit websted for de højere niveauer. Nogle anmeldelser siger dog, at de har priser, der starter ved 20.000-25.000 dollars om året for et enkelt produkt og omkring 50.000 dollars om året for en mellemklassepakke.

Den vanskelige del af Pendos prisfastsættelse er, at du skal betale separat for forskellige moduler:

  • Pendo Free: op til 500 MAU, enkelt-app, grundlæggende funktionalitet og analyser.
  • Pendo Starter $7000/år: 2.000 MAU-grænse, multi-app og adgang til premium-funktioner som NPS, men det omfatter ikke avanceret analyse eller integrationerpendo prissætningsplaner gratis og starter
  • Pendo Vækst: Tilpasset MAU, single-app, NPS og PES, ressourcecenter og adgang til support sammenlignet med lavere abonnementer
  • Pendo Portfolio: Brugerdefineret MAU, multi-app, cross-journey-rapporter, eksperimentering og 1 gratis integration inkluderet.pendo prissætningsplaner vækst og portefølje
  • Pendo Feedback: Indsamling af anmodninger om funktioner er et separat modul med brugerdefineret prisfastsættelse.
  • Pendo Adopt: onboarding af medarbejdere er et separat modul med brugerdefineret prisfastsættelse

Sammenligning af Pendo vs WalkMe brugervenlighed

Inden vi går i gang med dette afsnit, er det værd at påpege, at det spørgsmål, som vi vil besvare, egentlig ikke er: “Hvilken er nemmest at bruge?”. Begge værktøjer er ikke særlig brugervenlige.

Det er snarere et spørgsmål om, hvad der er mindst vanskeligt.

Vi har allerede berørt dette en smule, så lad os begynde med opsætningen.

Sammenligning af opsætning og gennemførelse

WalkMe er en lokal software, hvilket betyder, at du skal installere den lokalt. Det er ikke så let som at dobbeltklikke på en eksekverbar fil, og det kræver faktisk en del tid, arbejde og teknisk viden.

WalkMe’s certificerede teknikere kan hjælpe dig med dette, men du skal ikke forestille dig, at du skal tilmelde dig WalkMe og begynde at bygge brugerdefinerede produktgennemgange med det samme.

Pendo er enklere og hurtigere at opsætte end WalkMe, men kræver stadig relativt avancerede tekniske færdigheder.

Brug af produktet

WalkMe tilbyder yderst tilpassede og sofistikerede produktgennemgange – hvis du altså har de nødvendige kodningsevner og tekniske færdigheder til at få dem til at fungere.

Du kan også betale for at få en certificeret ekspert til at hjælpe dig med de tekniske aspekter, men det gør bare et i forvejen dyrt produkt endnu dyrere.

Pendo tilbyder på den anden side Visual Design Studio som en måde at reducere behovet for kodning på. Desværre har dette to store ulemper.

Pendo visual design studio

For det første begrænser brugen af studiet dine muligheder for at tilpasse gennemgange og brugergrænsefladeelementer. For at gøre det skal du kunne skrive noget CSS.

For det andet kan Visual Design Studio være en smule besværligt at bruge. Du kan få vist dine gennemgange i studieinstrumentbrættet, men det er adskilt fra webappen, hvor du rent faktisk opretter dem.

Det betyder, at du hele tiden skal skifte mellem programmerne for at få en fornemmelse af, hvordan dine redigeringer virker. Desuden kan du ikke teste din gennemgang, før koden er blevet installeret via API.

Er Pendo bedre end WalkMe? Den endelige dom

Hvis du har fulgt med i regnskabet, er det nu tydeligt, at Pendo har vundet i de fleste kategorier.

Sammenfattende kan man sige, at Pendo kommer foran på grund af:

  • Mere kontrol over brugersegmentering og brugeranalyser.
  • er enklere at implementere og anvende.
  • Understøtter kundevendt onboarding i nystartede virksomheder og SMV’er – ikke kun store virksomheder, der foretager onboarding af medarbejdere.
  • Er sandsynligvis billigere. Dette er dog uklart uden at få et tilbud fra virksomheden.

På dette tidspunkt tænker du måske, at disse produkter virker nyttige, men at de ikke helt opfylder behovene i din SaaS-virksomhed eller dine mål for kundesucces.

Hvis der bare var en tredje mulighed, som er nemmere at bruge, mere fokuseret på SaaS-vækstmål og billigere.

Heldigvis findes der en sådan mulighed! Tillad mig at præsentere en tredje kandidat: Userpilot.

Bedre alternativer til Pendo eller WalkMe

Hvis du er en SaaS-virksomhed i det mellemste marked med et produktteam, er Userpilot måske lige den digitale adoptionsplatform, du har brug for. Det giver dig mulighed for at forbedre din brugeroprettelsesproces ved at opbygge meddelelser i appen og udløse dem kontekstuelt for at fremme kundeengagementet og i sidste ende produktadoption.

Lad os gennemgå nogle af Userpilots vigtigste funktioner og se, hvordan de kan sammenlignes.

Userpilot til brugerindlæring

Userpilot er udviklet specielt til SaaS-produktteams, der ønsker at forbedre deres brugerinddragelsesoplevelse og øge brugeraktiveringen.

Du kan opbygge et stort udvalg af brugerinddragelsesstrømme og meddelelser i appen uden at skulle kode. Det gør Userpilot til det perfekte onboarding-værktøj for ikke-tekniske personer.

userpilot instrumentbræt

Her er, hvad du får, når du begynder at bruge Userpilot:

  • Glem alt om kodning af oplevelser i appen: Userpilot kræver kun, at din udvikler installerer en linje javascript i din app, og at du downloader en Chrome-udvidelse, der åbner den visuelle builder.
  • Opbyg flows i appen ved hjælp af det største udvalg af UI-mønstre (modaler, slideouts, tooltips, hotspots, bannere) og onboarding-oplevelser i appen (tjeklister, mikroundersøgelser, NPS-undersøgelser, ressourcecenter i appen).
  • Få adgang til et indbygget NPS-værktøj til indsamling og analyse af brugerfeedback, så du kan forbedre din onboarding-proces på baggrund af reelle data.
  • Opret og spor kombinationer af in-app-hændelser som klik, hovers og formularudfyldninger, og analysér derefter alle disse interaktioner under dine egne brugerdefinerede hændelser, som kan oprettes uden kode eller API-kald.
  • Brug avanceret produktanalyse og analyse af flows i appen til at identificere, hvor brugerne har brug for hjælp, og opret granulære brugersegmenter til at udløse oplevelser i appen kontekstuelt(segmenter baseret på brugeridentifikationsdata, engagement i appen, brugerdefinerede hændelser, klik, hovers, formularudfyldninger, brugerfeedback-svar, NPS-scorer m.m.).
  • Forbedre onboarding-oplevelsen med hjælp i appen ved at lancere et ressourcecenter direkte i din app. Tilføj vejledninger og videovejledninger i appen, og giv brugerne adgang til at søge i vidensbasen eller kontakte support. Selvbetjening har aldrig været nemmere.
  • Userpilot er også designet til at fungere med dit produkt, men ikke med apps fra tredjeparter. Dette gør den fantastisk til onboarding af SaaS-brugere, men ikke så meget til onboarding af medarbejdere.

Book en demo med vores team, og gør dig klar til at skabe de bedste onboarding-oplevelser, dine brugere har set.

Funktioner til analyse af Userpilot-produkter

Userpilot har virkelig forbedret sin analysefunktionalitet i de seneste år, og tilbyder nu den mest robuste funktionalitet af alle produktadoptionsplatforme (herunder Pendo, som altid har været førende inden for brugeranalyse).

 

userpilot er pendo vs walkme alternativt værktøj

Kort sagt giver Userpilot-analyser dig mulighed for at:

  • Spor alle dine brugerinteraktioner med din app – uden kodning – med den kraftfulde funktionalitet til mærkning af funktioner kan du blot mærke dine brugeres handlinger (klik, hovers, formularudfyldninger) med en editor uden kode, hvor du kan pege og mærke oven på dit produkt.
  • Opret “brugertrapper” bestående af funktionsmærker og sporede begivenheder, og se, hvor dine brugere falder ud af trappen – og reager på disse afbrydelsespunkter med det samme med oplevelser i appen.
  • Spor brugen af funktioner efter brug af brugersegmenter med heatmaps direkte på de forskellige sider i dit produkt.
  • Opret brugerdefinerede hændelser, der også består af funktionstags – eller kombinationer af sporede hændelser, du har sendt gennem Userpilot-sporingsscriptet med funktioner, du har tagget med Chrome-udvidelsen.
  • Den effektive oversigt over tendenser giver dig mulighed for at filtrere dine begivenheder og funktionstags brug efter segmenter, tidsperiode og endda efter virksomhed. Dette giver dig mulighed for at spore og analysere tendenser i brugen af begivenheder og endda at gå ned til de enkelte brugere (eller virksomheder), der har deltaget i specifikke brugerdefinerede begivenheder, og vise dem den rigtige oplevelse i appen.
  • Analyser, hvordan brugerne bruger dine tjeklister eller ressourcecenter-moduler, identificer tendenser og A/B-test forskellige tilgange for at forbedre engagementet.
  • Sidst, men ikke mindst, giver Userpilot dig mulighed for at bruge alle disse data til at opbygge meget detaljerede brugersegmenter og nå brugere med de rigtige engagementstrømme på det rigtige tidspunkt.
  • Du kan endda oprette brugersegmenter baseret på undersøgelsessvar eller NPS-scoringer.

Userpilots brugervenlighed

Du kan få Userpilot op at køre på få minutter med Chrome-udvidelsen og ved at kopiere/klistre en linje JavaScript-kode ind i din app.

Ud over en enkelt linje ved installationen er der ingen kodning nødvendig for at få adgang til, implementere eller teste alle de værktøjer, funktioner og ressourcer, som Userpilot tilbyder.

Userpilots prisfastsættelse

Userpilot giver meget værdi for pengene sammenlignet med Pendo eller WalkMe. Selv deres entry-level-abonnement (Traction) giver alle de nødvendige funktioner uden nogen begrænsning i brugen.

Prisdifferentieringen sker for det meste på serviceniveauet (f.eks. tilpasset domænehosting, dedikeret Customer Success Manager, SLA) og er baseret på antallet af månedlige aktive brugere (MAU’er), som din virksomhed har.

Her er de detaljerede prisplaner:

  • Trækkraft: For op til 2.500 brugere koster dette abonnement 249 USD/måned.
  • Vækst: For op til 10.000 brugere koster denne plan 499 USD/måned.
  • Virksomhed: For store virksomheder begynder disse abonnementer fra $1000/måned.

For en lille eller mellemstor SaaS-virksomhed er det svært at argumentere for Userpilots værdi for pengene sammenlignet med de andre værktøjer i sin klasse.

Pendo vs WalkMe: Hvilken er den bedste platform til digital adoption?

Desværre er det ikke muligt at give en endelig anbefaling af, hvilket værktøj der er “bedst” generelt. Pendo har tendens til at slå WalkMe i de fleste SaaS-brugstilfælde, og Userpilot er en fantastisk, overkommelig løsning til SaaS-startups og SMV’er.

For at hjælpe dig med at træffe din beslutning, får du her en kort gennemgang af hvert produkts egnethed:

  • WalkMe er velegnet til virksomheder på virksomhedsniveau, der ønsker at foretage onboarding af medarbejdere, og som har store mængder penge og tekniske ressourcer.
  • Pendo tilbyder en noget bedre tilgængelighed og kundevendte SaaS onboarding-løsninger, men til en høj pris.
  • Usepilot er perfekt til SaaS-startups og små og mellemstore virksomheder, der leder efter prisbillige onboarding-værktøjer af høj kvalitet og nemme at bruge.

Lyder fleksibel, kodefri onboarding-software som et godt match for din virksomhed? Hvis det er tilfældet, kan du se en Userpilot-demo og komme i gang i dag!

previous post next post

Leave a comment