Pendo vs. Walkme – Hovedfunksjoner og prissammenligning
Så du vil lage produktomvisninger og gjennomganger for å forbedre brukerintroduksjonen din. Men hvilket verktøy er riktig for jobben?
To av de store slagerne der ute er Pendo og Walkme. I dag skal vi sette dem mot hverandre for å se hvilken som kommer ut som den sterkeste digitale adopsjonsplattformen.
Så la oss grave inn og se hvilket produkt som passer best til dine ombordstigningsbehov!
TL;DR
- Pendo og WalkMe er begge digitale adopsjonsplattformer som hjelper deg med å lage brukerveiledninger for ombordstigning av kunder eller ansatte til programvaren din.
- Mens funksjonene deres for guider i appen , meldinger i appen og brukeranalyse er like på mange måter, fokuserer WalkMe på introduksjon av ansatte for bedrifter på bedriftsnivå, mens Pendo hjelper til med å lage gjennomganger for kundeintroduksjon også.
- Pendo kommer sterkere ut enn WalkMe for å utvikle brukeropplevelser og samle inn dybdeanalyse .
- WalkMe fungerer kun på en tilpasset prisplan som krever at du ber om et tilbud fra salgsteamet deres (kan bruke fra $9000 til $50000 i året).
- Pendo tilbyr en svært begrenset gratisplan , en startpakke som starter på $7000/år , og tilpassede prisplaner for sine mer avanserte pakker, inkludert en ansatt ombord.
- Verken Pendo eller WalkMe er spesielt enkle å bruke, men Pendo krever generelt mindre koding og teknisk bakgrunn for et brukeronboarding-verktøy .
- Hvis du leter etter Pendo- og WalkMe-alternativer , er Userpilot en sterk, rimelig løsning som kombinerer kodefri brukervennlighet med tilpassbare onboarding-flyter og dybdeanalyse. Det koster deg heller ikke en arm og et ben å få tilgang til avanserte analyse- og kundeengasjementfunksjoner: Userpilots tilgjengelige prisplaner starter på $249/måned.
Fordeler og ulemper med begge verktøyene
Pendo og WalkMe gjør noen lignende ting, men de er definitivt ikke likeverdige. La oss ta en titt på fordeler og ulemper ved hver.
Pendo fordeler og ulemper
Pendo spesialiserer seg mest på produktanalyse, selv om det absolutt har kraftige verktøy for å lage onboarding-flyter (kalt Pendo-guider ).
Til tross for prisen og dens bratte læringskurve, har Pendo noen få fordeler sammenlignet med konkurrentene .
- Pendo er kjent for sine gode og brukervennlige analyseverktøy som Paths, Retention og Funnels. (Fra og med Q2 2023 vil Userpilot ha de samme analysefunksjonene, med mer robust funksjonalitet).
- Pendo har et delbart produktplanleggingsverktøy for å organisere tilbakemeldinger fra kunder og prioritere funksjoner med høy verdi. Det hjelper med å holde team på linje med den delte funksjonsplanleggingsveiledningen.
- Det fungerer på nettapper og mobilapper, så hvis du trenger begge deler, kan dette være et godt valg for deg.
Overraskende nok for et produktengasjementverktøy som hevder å være “alt i ett”, kan du ikke handle direkte på brukeranalysene fra Pendo i Pendo.
Det er fordi Pendo ikke lar deg målrette mot brukere segmentert etter hendelser i appen med guidene du har laget med den.
Her er en kort liste over Pendos ulemper:
- Den lar deg heller ikke utløse opplevelser basert på hendelser i appen. Dette er sannsynligvis på grunn av teknologigjeld – men gjør at Pendos analyser stort sett IKKE er handlingsdyktige.
- Pendo tilbyr begrensede onboarding-elementer, noe som betyr at du ikke alltid kan skape den beste opplevelsen for brukerne dine. Hvis du vil ha sjekklister, kan disse bare nås fra ressurssenteret, som i utgangspunktet overgår hensikten med å ha dem.
- Data om brukeratferd vises med 1 times forsinkelse. Som et resultat kan du ikke utløse kontekstuelle meldinger i appen eller veiledning som svar på hva brukerne gjør.
Hvis du ser etter et verktøy som viser deg brukeranalyse i sanntid og lar deg utløse opplevelser i appen basert på hendelser i appen og brukeratferd i sanntid – Userpilot tilbyr disse funksjonene (og til en lavere pris). tag også).
WalkMe fordeler og ulemper
WalkMe var en av de første på scenen for digital adopsjon. Den har mange av de samme nøkkelfunksjonene som Pendo, men selv om den tilbyr verktøy for kundevendte opplevelser, er dens større fokus på medarbeider-onboarding.
WalkMe har sin del av fordelene som gjør det til et solid verktøy. Så hva er WalkMe sine proffene?
Her er våre topp tre:
- Tilbyr et høyt nivå av tilpasning og fungerer på både ditt eget verktøy og tredjepartsverktøy.
- Lar deg lage quizer i appen for å teste bruker- eller ansattes kunnskap etter å ha fullført en flyt.
- Få tilgang til en enorm liste med integrasjoner som ganske enkelt forbedrer datainnsamlingen din eller lar deg koble til flere verktøy i stabelen din.
Derimot,
- Hovedfokuset er på introduksjon av ansatte, så funksjonene som tilbys er stort sett i det området.
- Det er en bratt læringskurve og en god del teknisk kunnskap som kreves for å lage WalkMe-brukerveiledninger og få dem implementert slik de er ment.
- WalkMe er designet for bedriftsorganisasjoner, og prisene gjenspeiler det.
- Du kan ende opp med å bruke alt fra $9000 til $50000 i året på WalkMe. Det er mye penger for startups og små og mellomstore bedrifter.
Pendo vs WalkMe for brukeronboarding
Både Pendo og WalkMe har en sterk tilstedeværelse når det gjelder brukeronboarding. Det er også en god del overlapping når det gjelder kjernefunksjonene deres.
Til å begynne med vil begge la deg lage effektive brukeropplevelser som guider brukere gjennom brukerreisen mot aktivering .
Imidlertid betyr den forskjellige bruken av hvert verktøy at det er viktige forskjeller i funksjonene de tilbyr.
Sammenligning av funksjoner for brukersegmentering
En av de største forskjellene avhenger av brukersegmentering , og dette er avgjørende for SaaS-bedrifter.
Pendo, for eksempel, tilbyr brukervennlige verktøy for å segmentere brukerne dine og lage skreddersydde onboard-opplevelser for hvert segment.
WalkMes personaliserings- og segmenteringsfunksjoner er begrenset sammenlignet med Pendos. Siden de har gått over til medarbeider-onboarding, er WalkMes behov for brukersegmentering ikke like stort.
Sammenligning av UI-elementer
Pendo gir deg noen grunnleggende brukergrensesnittelementer som verktøytips, modaler eller sjekklister for å støtte produktomvisningene dine. Det er imidlertid svært begrenset med gratis- eller startplanen.
WalkMes brukergrensesnitt er ganske tilpassbart – det er bare ikke lett å gjøre.
Tilpassing og stilisering av onboarding-flyten krever betydelig koding og teknisk kunnskap, og mer sannsynlig enn ikke at du må få hjelp av en sertifisert WalkMe-ekspert.
Pendo vs WalkMe: Produktbruksanalyse
Produktbruksanalyser er viktige fordi de lar produktsjefene dine avgjøre om onboarding-flyten din oppnår de ønskede resultatene, og hvis ikke, hvordan den kan forbedres.
Både Pendo og WalkMe gir deg tilgang til produktbruk og onboarding-analyse, men ikke i helt samme grad.
Som vi nevnte tidligere, tilbyr Pendo brukervennlige segmenteringsverktøy med kapasitet til å skreddersy onboarding-opplevelser i henhold til hvert segment. Dette betyr også at du kan få tilgang til og sammenligne bruksanalyse mellom segmenter, og generere sterkere innsikt om hvordan onboardingsprosessen din kan (eller kanskje ikke) støtter større aktivering og produktadopsjon .
Pendo lar deg se analyser på data som brukerklikk og tid på veiledningen. I tillegg tilbyr den bane-, trakt- og kundeoppbevaringsrapporter som viser mønstre i brukeratferd og hvordan disse mønstrene kan knyttes til oppbevaring eller churn.
Mens WalkMes dashbord for produktbruksanalyse også gir deg en kraftig, dyptgående titt på hvordan brukere samhandler med onboarding-flyten, begrenser mangelen på sterke segmenteringsverktøy dens nytteverdi for SaaS.
Kunder med ulike brukstilfeller som opplever den samme onboarding-flyten, vil sannsynligvis oppleve ulike verdier av det. I en sammenheng hvor alle brukerne er ansatte med lignende brukstilfeller, er ikke dette et problem.
Men hvis du har en SaaS-bedrift med kunder som har forskjellige brukstilfeller og personas , vil det å klumpe alle disse produktbruksanalysene sammen tilsløre hvor onboardingen din fungerer eller forårsake friksjon.
Pendo vs WalkMe prissammenligning
Det er vanskelig å sammenligne priser mellom Pendo og WalkMe siden WalkMe ikke gjør prisinformasjonen offentlig tilgjengelig.
Det vi imidlertid kan si er at ingen av alternativene er billige. Spesielt ikke for startups og små og mellomstore bedrifter.
WalkMe-priser
WalkMes priser varierer avhengig av kundenes behov, men varierer vanligvis fra $9 000 til $50 000 per år (du må be om et tilpasset tilbud). Dette inkluderer ikke kostnadene til en sertifisert WalkMe-ekspert, som du sannsynligvis trenger for å få mer sofistikerte tilpassede elementer til å fungere.
Igjen er WalkMe rettet mot store bedrifter, og prisene deres reflekterer dette.
Pendo-priser
Pendo viser ikke priser på nettstedet for sine høyere nivåer. Noen anmeldelser sier imidlertid at de har priser som starter på $ 20 000 – $ 25 000 per år for et enkelt produkt, og rundt $ 50 000 per år for mid-tier-pakken.
Den vanskelige delen når det kommer til Pendos priser er at du må betale separat for forskjellige moduler:
- Pendo Free: opptil 500 MAU, enkeltapp og grunnleggende funksjonalitet og analyser.
- Pendo Starter $7000/år : 2000 MAU-grense, multi-app og tilgang til premiumfunksjoner som NPS, men det inkluderer ikke avanserte analyser eller integrasjoner
- Pendo Growth: Egendefinert MAU, enkeltapp, NPS og PES, ressurssenter og tilgang til støtte sammenlignet med lavere planer
- Pendo Portfolio: Egendefinert MAU, multi-app, rapporter på tvers av reiser, eksperimentering og 1 gratis integrasjon inkludert.
- Pendo Feedback: å samle funksjonsforespørsler er en egen modul med tilpassede priser.
- Pendo Adopt: onboarding av ansatte er en egen modul med tilpassede priser
Pendo vs WalkMe sammenligning av brukervennlighet
Nå, før du går inn i denne delen, er det verdt å påpeke at spørsmålet vi skal svare på egentlig ikke er “Hvilken er enklere å bruke?”. Begge verktøyene er ikke så brukervennlige.
Snarere er det mer som “Hvilken er mindre vanskelig?”.
Vi har allerede berørt dette litt, så la oss starte med oppsett.
Sammenligning av oppsett og implementering
WalkMe er programvare på stedet, noe som betyr at du må installere den lokalt. Dette er ikke så enkelt som å dobbeltklikke på en kjørbar fil, og det tar faktisk ganske mye tid, arbeid og teknisk kunnskap.
WalkMes sertifiserte teknikere kan hjelpe deg med dette, men ikke forestill deg at du vil registrere deg for WalkMe og begynne å bygge egendefinerte produktgjennomganger på en gang.
Pendo er enklere og raskere å sette opp enn WalkMe, men krever fortsatt noen relativt avanserte tekniske ferdigheter.
Bruk av produktet
WalkMe tilbyr svært tilpassbare og sofistikerte produktgjennomganger – det vil si forutsatt at du har koding og tekniske ferdigheter som er nødvendige for å få dem til å fungere.
Du kan også betale for en sertifisert ekspert for å hjelpe med de tekniske aspektene, men dette gjør bare et allerede kostbart produkt enda dyrere.
Pendo, derimot, tilbyr Visual Design Studio som en måte å redusere behovet for koding på. Dessverre har dette to store ulemper.
For det første begrenser bruk av studioet din evne til å tilpasse gjennomganger og UI-elementer. For å gjøre det, må du kunne skrive noe CSS.
For det andre kan Visual Design Studio være litt klønete å bruke. Du kan forhåndsvise gjennomgangene dine i studio-dashbordet, men det er atskilt fra nettappen der du faktisk oppretter dem.
Dette betyr at du hele tiden må bytte mellom applikasjoner bare for å få en følelse av hvordan endringene dine trer i kraft. Videre kan du ikke teste gjennomgangen din før koden er installert via API.
Er Pendo bedre enn WalkMe? Den endelige dommen
Hvis du har holdt poeng, er det ganske klart nå at Pendo har vunnet i de fleste kategorier.
For å oppsummere, kommer Pendo foran på grunn av:
- Mer kontroll over brukersegmentering og brukeranalyse.
- Er enklere å implementere og bruke.
- Støtter kundevendt onboarding i startups og små og mellomstore bedrifter – ikke bare store bedrifter som utfører onboarding av ansatte.
- Er nok billigere. Dette er imidlertid uklart uten å ha fått et tilbud fra selskapet.
På dette tidspunktet tenker du kanskje at disse produktene virker nyttige, men at de ikke helt oppfyller behovene til SaaS-bedriften eller kundenes suksessmål.
Hvis det bare var et tredje alternativ som er enklere å bruke, mer fokusert på SaaS-vekstmål og rimeligere.
Heldigvis finnes et slikt alternativ! Tillat meg å introdusere en tredje utfordrer: Userpilot.
Bedre alternativer til Pendo eller WalkMe
Hvis du er et SaaS-selskap i mellommarkedet med et produktteam, kan Userpilot være akkurat den digitale adopsjonsplattformen du trenger. Det lar deg forbedre brukerombordstigningsprosessen din ved å bygge meldinger i appen, og utløse dem kontekstuelt for å drive kundeengasjement og til slutt produktadopsjon.
La oss gå gjennom noen av Userpilots nøkkelfunksjoner og se hvordan de sammenlignes.
Brukerpilot for bruker onboarding
Userpilot ble bygget spesielt for SaaS-produktteam som ønsker å forbedre brukeropplevelsen og øke brukeraktiveringen.
Du kan bygge et stort utvalg brukerflyter og meldinger i appen uten å måtte kode. Dette gjør Userpilot til det perfekte onboarding-verktøyet for ikke-tekniske personer.
Her er hva du får når du begynner å bruke Userpilot:
- Glem koding av opplevelser i appen : Userpilot krever bare at utvikleren din installerer en linje med javascript inne i appen din og at du laster ned en chrome-utvidelse som åpner den visuelle byggeren.
- Bygg flyter i appen ved å bruke det største utvalget av brukergrensesnittmønstre (modaler, slideouts, verktøytips, hotspots, bannere) og onboarding-opplevelser i appen (sjekklister, mikroundersøkelser , NPS-undersøkelser , ressurssenter i appen).
- Få tilgang til et innebygd NPS-verktøy for å samle inn og analysere tilbakemeldinger fra brukere, slik at du kan forbedre innføringsprosessen din basert på ekte data.
- Lag og spor kombinasjoner av hendelser i appen som klikk, sveve og skjemautfyllinger, og analyser deretter alle disse interaksjonene under dine egne tilpassede hendelser, som kan bygges uten kode eller API-kall.
- Bruk avansert produktanalyse og flytanalyser i appen for å identifisere hvor brukere trenger hjelp og lag detaljerte brukersegmenter for å utløse opplevelser i appen kontekstuelt ( segment basert på brukeridentifikasjonsdata, engasjement i appen, tilpassede hendelser, klikk, svevinger, skjemautfyllinger , tilbakemeldinger fra brukere, NPS-score og mer).
- Forbedre onboarding-opplevelsen med hjelp i appen ved å starte et ressurssenter direkte i appen din. Legg til guider i appen og videoveiledninger , og gi brukerne tilgang til å søke i kunnskapsbasen eller kontakte brukerstøtten. Selvbetjening har aldri vært enklere.
- Userpilot er også utviklet for å fungere med produktet ditt, men ikke tredjepartsapper. Dette gjør det flott for SaaS-bruker onboarding, men ikke så mye for ansatte onboarding.
Planlegg en demo med teamet vårt og gjør deg klar til å bygge de beste onboard-opplevelsene dine brukere har sett.
Brukerpilot produktanalysefunksjoner
Userpilot har virkelig forbedret seg når det gjelder analysefunksjonaliteten de siste årene, og tilbyr nå den mest robuste funksjonaliteten fra alle produktadopsjonsplattformene (inkludert Pendo, som alltid har tatt hovedrollen i brukeranalyse.)
Kort sagt lar Userpilot analytics deg:
- Spor alle brukerinteraksjonene dine med appen din – uten koding – med den kraftige funksjonen for tagging, du kan ganske enkelt merke brukernes handlinger (klikk, sveve, skjemautfyllinger) med en pek-og-tag-redigering uten kode på toppen av produktet ditt.
- Lag “brukertrakter” som består av funksjonstagger og sporede hendelser, og se hvor brukerne dine faller ut av trakten – og handle på disse avleveringspunktene umiddelbart med opplevelser i appen.
- Spor funksjonsbruk etter brukersegmenter med varmekart, direkte på de forskjellige sidene i produktet ditt.
- Lag egendefinerte hendelser som også består av funksjonstagger – eller kombinasjoner av sporede hendelser du har sendt gjennom Userpilot-sporskriptet med funksjoner du har merket med Chrome-utvidelsen.
- Den kraftige trendoversikten lar deg filtrere bruken av hendelsene og funksjonstagger etter segmenter, tidsperiode og til og med selskap. Dette lar deg spore og analysere trender i bruk av hendelser og til og med gå ned til de individuelle brukerne (eller selskapene) som har engasjert seg i spesifikke tilpassede hendelser og vise dem den rette opplevelsen i appen.
- Analyser hvordan brukere engasjerer seg i sjekklistene eller ressurssentermodulene dine, identifiser trender og A/B-test ulike tilnærminger for å forbedre engasjementet .
- Sist men ikke minst lar Userpilot deg bruke alle disse dataene til å bygge svært detaljerte brukersegmenter og nå brukere med de riktige engasjementsflytene til rett tid.
- Du kan til og med opprette brukersegmenter basert på undersøkelsessvar eller NPS -score.
Brukerpilotens brukervennlighet
Du kan få Userpilot til å konfigurere og kjøre på få minutter med Chrome-utvidelsen og en kopi/lim inn en linje med JavaScript-kode i appen din.
Utover den enkle linjen ved installasjon er det ingen koding nødvendig for å få tilgang til, implementere eller teste alle verktøyene, funksjonene og ressursene Userpilot tilbyr.
Userpilots priser
Userpilot gir mye for pengene sammenlignet med Pendo eller WalkMe. Selv entry-level plan (Traction) gir alle nødvendige funksjoner uten noen bruksbegrensning.
Prisdifferensieringen skjer for det meste på tjenestenivået (f.eks. tilpasset domenehosting, dedikert Customer Success Manager, SLA) og er basert på antall månedlige aktive brukere (MAU) din bedrift har.
Her er de detaljerte prisplanene :
- Trekkkraft: For opptil 2500 brukere er denne planen $249/mnd.
- Vekst: For opptil 10 000 brukere er denne planen $499/mnd.
- Enterprise: For storskalabedrifter begynner disse planene fra $1000/mnd.
For en liten eller mellomstor SaaS-bedrift er det vanskelig å argumentere med Userpilots verdi for pengene sammenlignet med de andre verktøyene i sin klasse.
Pendo vs WalkMe: Hvilken er den beste digitale adopsjonsplattformen?
Dessverre er det ikke mulig å gi en definitiv anbefaling for hvilket verktøy som er “best” totalt sett. Pendo har en tendens til å slå WalkMe for de fleste SaaS-brukstilfeller, og Userpilot er et fantastisk, rimelig alternativ for SaaS-startups og SMB-er.
For å hjelpe deg med avgjørelsen din, her er en kort oversikt over hvert produkts egnethet:
- WalkMe er egnet for bedrifter på bedriftsnivå som ønsker å ta med ansatte og som har enorme mengder penger og tekniske ressurser.
- Pendo tilbyr noe bedre tilgjengelighet og kundevendte SaaS onboarding-løsninger, men til en høy prislapp.
- Usepilot er perfekt for SaaS-startups og SMB-er som leter etter rimelige, toppkvalitets, brukervennlige onboarding-verktøy.
Høres fleksibel, kodefri onboarding-programvare ut som en god passform for din bedrift? I så fall, sjekk ut en Userpilot-demo og kom i gang i dag!