13 parasta tuotekierrosohjelmistoa SaaS-yrityksellesi vuonna 2023 [UPDATED Ultimate Guide]

Tuotekierrosohjelmisto on ehdoton edellytys, jos haluat parantaa käyttäjien sisäänpääsyä ja tarjota vuorovaikutteista opastusta asiakkaillesi. Mutta miten valita oikea?

Se riippuu monista tekijöistä, kuten yrityksesi koosta, budjetista ja teknisistä resursseista työkalun käyttöönottoa ja käyttöä varten.

Sukelletaanpa suoraan parhaisiin tuotekiertueohjelmistoihin, jotka olemme valinneet huolellisesti erikokoisten SaaS-yritysten vaatimusten perusteella. Valitsimme sinulle 13 parasta vaihtoehtoa.

TL;DR

  • Tuotekierrosohjelmisto on mikä tahansa työkalu, joka on tarkoitettu tuoteoppaiden ja sovelluksen sisäisen käyttöönoton rakentamiseen, jotta voidaan parantaa uusien käyttäjien aktivointiastetta, kokeiluversion muuntumisastetta maksulliseksi ja yleistä käyttäjämäärää.
  • Edut: Työkalut auttavat tuotepäälliköitä ja PMM:iä rakentamaan näitä sovelluksen sisäisiä kokemuksia ilman (lähes mitään) koodausta – ja turvautumatta suunnittelutiimiin. Tämä tarkoittaa, että tuotekierroksen työkalut auttavat tuotetiimejä työskentelemään itsenäisemmin käyttöönottovirtojensa parissa ja säästämään aikaa ja rahaa.
  • Hyvällä tuoteohjaustyökalulla on muutamia keskeisiä ominaisuuksia:
    1. Helppo asennus ja todella kooditon tuotekierroksen rakentaja, jossa ei ole koodittomia muotoiluvaihtoehtoja.
    2. Vuorovaikutteiset läpikäynnit – tehokkaampi käyttöliittymämalli kuin lineaariset tuotekierrokset, joiden avulla käyttäjät voivat oppia tekemällä;
    3. Analytiikka + segmentointivaihtoehdot – voit segmentoida käyttäjiä heidän ominaisuuksiensa ja sovelluksen sisäisen käyttäytymisensä perusteella ja näyttää kullekin ryhmälle sopivaa sisältöä sekä ymmärtää matkojen suorituskykyä.
    4. A/B-testaus 5) Versiointi ja tiimiominaisuudet.
    5. Integraatiot (erityisesti analytiikkatyökalujen ja CRM:n kanssa).
    6. Hinnoittelu – mitkä työkalut tarjoavat parhaan vastineen rahalle, kun otetaan huomioon yksilölliset tarpeet, ja mitkä ovat tekniset ja tietoturvaerot eri, näennäisesti “samanarvoisten” vaihtoehtojen välillä?
  • Tässä ovat 13 parasta tuotekierrostyökalua SaaS-palvelullesi edellä lueteltujen valintakriteerien perusteella:
  1. Userpilot
  2. Intercom
  3. Appcues
  4. Pendo
  5. WalkMe
  6. WhatFix
  7. Kameleontti
  8. Userlane
  9. Helphero
  10. Käyttäjänohjaus
  11. Userflow
  12. Stonly
  13. Tuote Hedelmät

Vertaillaan työkaluja edellä mainittujen kriteerien perusteella:

Tuotekierroksen ohjelmistovertailutaulukko

tuotekierroksen työkalujen vertailutaulukko 2023

 

Oletko hämmentynyt siitä, mikä tuotekierrosohjelmisto sopii sinulle parhaiten?

Varaa ILMAINEN konsultaatio

  • ymmärtää erot
  • valitse paras

Mikä on tuotekierrosohjelmisto?

Tuotekierrosohjelmisto on työkalu, joka on suunniteltu sovelluksen sisäisten tuotekierrosten rakentamiseen käyttäjien sisäänpääsyä varten. Niiden avulla voit tarjota kontekstisidonnaista opastusta sovelluksen sisällä, parantaa käyttäjäkokemusta ja tehdä uusista asiakkaista aktiivisia käyttäjiä. Useimmat tuotekierroksen työkalut mahdollistavat näiden oppaiden rakentamisen pitkälti ilman koodia (tai low-code), mikä säästää valtavasti rahaa ja aikaa suunnitteluresursseissa.

Katsotaanpa joitakin tuotekierrostyökalun tärkeimpiä etuja ja ominaisuuksia, joita hyvällä työkalulla tulisi olla, ennen kuin siirrytään syvälliseen vertailuun.

Miksi tarvitset tuotekiertueohjelmistoa?

Tuotekierrosohjelmistosta on tullut useimmille SaaS-yrityksille välttämättömyys, ja siihen on todella hyvät syyt.

Seuraavassa on lueteltu tärkeimmät hyödyt, joita saat, kun käytät työkaluja tuotekierrosten rakentamiseen (+ sen sijaan, että koodaat ne itse):

  • Koska työkalut mahdollistavat sovelluksen sisäisten kokemusten rakentamisen ilman koodia, ne antavat tuotetiimillesi (tuotepäälliköille ja markkinoijille) paremmat mahdollisuudet hallita sisäänoton muotoa ja ulkoasua. Sinun ei enää tarvitse odottaa, että kehittäjät saavat sprintin päätökseen, ennen kuin kokeilet sisäänpääsyvirtoja parantaaksesi kokeilusta maksettuun konversioon siirtymisprosenttia!
  • Vapautat insinööriresurssisi tekemään sitä, mikä on todella tärkeää – työskentelemään tuotteesi rakentamisen ja parantamisen parissa.
  • Tuotekierros-työkaluissa on yleensä sisäänrakennettu analytiikka, kokeilupaketti, versionhallinta, roolit ja oikeudet sekä kooditon muotoilu… kehittämistiimiltäsi kuluisi kirjaimellisesti miljoonia, jos ne kehittäisivät näitä ratkaisuja tyhjästä. Ilman niitä kävelet pimeässä, etkä voi mitata sitoutumista, kokeilla tai muuttaa sitä tarvittaessa nopeasti.
  • Jotkin tuoteohjausohjelmistot tarjoavat mahdollisuuden rakentaa kierroksia kolmansien osapuolten sovellusten päälle – näin edistetään digitaalista käyttöönottoa työntekijöiden perehdyttämisessä.

Toivottavasti tämä vakuuttaa sinut siitä, että todella tarvitset työkalun tuotekierrosten rakentamiseen ja että ei ole hyvä idea pyytää kehittäjiäsi rakentamaan niitä tyhjästä 😉 mutta ennen kuin sukellamme parhaiden ohjelmistojen listaan, katsotaanpa nopeasti ominaisuuksia, joita sinun pitäisi etsiä, kun valitset tuotekierrostyökalua.

Hyvän tuotekiertueohjelmiston pakolliset ominaisuudet

Hyvässä tuotteen käyttöönotto-ohjelmistossa tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

  • Tuotekierrosten rakentaminen ja muotoilu ilman koodia + helppo asennus Tämä on itsestäänselvyys; koska tuoteopastustyökalun pääasiallinen hyöty on se, että kierrokset voidaan rakentaa nopeasti ilman koodausta, sinun on tarkistettava, onko työkalu todella koodivapaa – eikä vaadi *tonneja* kehitysresursseja asennettavaksi ja käyttöönotettavaksi ensinnäkään.
  • Laukaisuvaihtoehdot: Kaikki vihaavat lineaariset tuotekierrokset Lue lisää parempia interaktiivisia läpikäyntejä täällä. Vuorovaikutteiset läpikäynnit odottavat, että käyttäjä tekee vaaditun toimenpiteen, ennen kuin hänelle näytetään seuraava vaihe, kun taas lineaariset tuotekierrokset näyttävät vain sarjan työkaluvihjeitä ja “seuraava”-painikkeen, mikä usein hukuttaa käyttäjät. Hyvän tuotekierrosohjelmiston pitäisi myös mahdollistaa sovelluksen sisäisten kokemusten reaaliaikainen, tapahtumapohjainen käynnistäminen, jolloin voit reagoida käyttäjien toimiin reaaliaikaisesti.
  • Käyttö- ja sitoutumisanalytiikka + kehittynyt käyttäjien segmentointi: Toisaalta sinun on tiedettävä, mitä käyttäjät tekevät, ja pystyttävä segmentoimaan heidät – sekä käyttäjäominaisuuksien että käyttäytymisen (sovelluksen sisäiset tapahtumat) mukaan – jotta voit käynnistää oikeat tuotekierrokset oikealle segmentille. Tuoteoppaat ovat tehokkaimpia silloin, kun ne ovat todella relevantteja ja yksilöityjä käyttäjien roolin ja JTBD:n mukaan, joten segmentointiominaisuudet ovat välttämättömiä. Varmistaaksesi, että tuoteoppaasi ovat todella onnistuneita, sinun on myös tiedettävä, miten käyttäjät käyttävät niitä – joten kunkin vaiheen loppuunsaattamisaste ja tavoitteiden saavuttaminen ovat vähimmäisanalytiikkaa, jota sinun tulisi odottaa tuoteopastustyökalulta.
  • A/B-testaus: Jotta tuoteoppaasi olisivat todella onnistuneita, sinun on voitava tehdä kokeita – testata yhtä versiota sisäänajovirrasta toiseen versioon verrattuna ja nähdä, kumpi johtaa parempaan lopputulokseen – korkeampaan tavoitteen täyttämiseen tai korkeampaan konversiolukuun. Valitettavasti vain harvat tuotekierrosvälineet tarjoavat tätä.
  • Roolit ja käyttöoikeudet + versionhallinta: jos olet jäsenenä suuremmassa tuotetiimissä, sinun pitäisi pystyä käyttämään työkalua yhteistyössä. On siis suuri etu, että voit kutsua tiimisi jäseniä, että heillä on eri roolit ja oikeudet ja että he voivat nähdä perehdyttämisvirran eri versiot ja palauttaa kaikki “suunnittelemattomat” tai valitettavat muutokset.
  • Integroinnit: kyky työntää tietoja tuoteanalytiikkatyökalusta (esim. Amplitude, Mixpanel) tai CRM:stä (Salesforce, Hubspot) ja CRM:ään (Salesforce, Hubspot) on kriittinen tekijä, jotta saataisiin tarvittavat tiedot. osoitteeseen tuotekierrosohjelmistoratkaisuusi ja välittää tiedot sovelluksen sisäisestä käyttöönotosta CRM:ään, sähköpostiautomaatioalustoihin jne.
  • Hinnoittelu – et tietenkään halua maksaa tuhansia dollareita ominaisuuksista, joita et tule edes käyttämään. Toisaalta – ei ole mitään järkeä säästää 50 dollaria kuukaudessa ja joutua käyttämään bugista, puolivalmista ratkaisua, joka ei täytä teknisiä ja tietoturvavaatimuksiasi (kannattaa pyrkiä SOC-2 Type II -sertifioituihin työkaluihin).

Nyt kun tiedät, mitä sinun on varottava, tarkastellaan parhaita työkaluja – ja vertaillaan niitä edellä mainittujen kriteerien perusteella.

Parhaat tuotekierrosohjelmistot työkalut SaaS-yrityksille

 

Tuotekierrosohjelmisto #1: Userpilot


Userpilot on tehokas tuotekierrosohjelmistoratkaisu, jonka avulla voit rakentaa nopeasti henkilökohtaisia, joustavia ja kontekstisidonnaisia sovelluksen sisäisiä tuoteoppaita, jotka on suunnattu eri käyttäjäsegmenteille – kaikki tämä kirjoittamatta riviäkään koodia, suoraan tuotteesi päälle visuaalisen WYSIWYG:n avulla.

Voit myös helposti rakentaa ja käynnistää erilaisia sovelluksen sisäisiä kokemuksia erilaisista “rakennuspalikoista” (käyttöliittymämalleista), kuten virroista, työkaluvihjeistä, tarkistuslistoista, resurssikeskuksista, sovelluksen sisäisistä kyselyistä jne. asiakaspolun jokaista vaihetta varten.

Userpilotin avulla voit rakentaa interaktiivisia läpikäyntejä, jotka ovat parempia kuin perinteiset lineaariset tuotekierrokset.

Tässä on lyhyt video näiden kahden välisestä erosta:

Interaktiivisten tuotekierrosten rakentamisen edut Userpilotilla

  • Userpilotilla rakennat tuoteoppaat suoraan sovelluksesi päälle ja jäljittelet samalla käyttäjien käyttäytymistä. Tämä on (minun mielestäni) intuitiivisin tapa rakentaa käyttäjien sisäänpääsy ilman koodia:
    Userpilot-rakennusvirrat
  • Voit rakentaa haarautuvia ja täysin vuorovaikutteisia läpikäyntejä/tuoteoppaita. Ainutlaatuisen Driven Actions -järjestelmämme avulla voit asettaa tapahtumapohjaisia laukaisimia kiertueen eri elementeille. Voit esimerkiksi vaatia käyttäjää täyttämään tekstikentän tai siirtymään toiselle sivulle sovelluksessa ennen kuin hän voi siirtyä eteenpäin. Tämä muuttaa passiivisen kierroksen paljon vuorovaikutteisemmaksi ja oppimista edistäväksi, mikä minimoi Time To First Value -aikaa. Näin Userpilot keskittyy voimakkaasti auttamaan sinua käyttäjien aktivoinnissa.
  • Userpilot on yksi kahdesta markkinoilla olevasta työkalusta, jotka tarjoavat reaaliaikaisen, tapahtumapohjaisen käynnistyksen sisäänottovirroille. Tämä tarkoittaa, että voit reagoida käyttäjien käyttäytymiseen reaaliaikaisesti!
  • Meillä on visuaalinen WYSIWYG-rakentaja, jossa on kattava valikoima UX-elementtejä, mukaan lukien natiivit työkaluvihjeet, pikanäppäimet, tarkistuslistat, tervetuliaisnäytöt, modaalit, mikrokyselyt, diaoutit, resurssikeskukset ja paljon muuta.
  • Jos haluat viedä tuotekierroksesi seuraavalle tasolle, meillä on myös erilaisia segmentointi- ja personointivaihtoehtoja. Käyttäjille, joilla on erilaisia käyttötapauksia, voit rakentaa erilaisia kokemuksia, jotka ovat heille merkityksellisiä:

  • Kehittyneen analytiikan avulla voit myös asettaa tavoitteita ja seurata niiden toteutumista (näet, miten kokemuksesi vaikuttavat ominaisuuksien käyttöönottoon ja tuotteen mittareihin!).

  • Mainitsimmeko, että helppokäyttöisen, visuaalisen käyttöliittymämme avulla voit rakentaa minkä tahansa kokemuksen tai käyttöliittymämallin muutamassa minuutissa ilman koodia?
  • Userpilotin käyttöönotto on myös nopeaa ja helppoa, sillä se vaatii vain Chrome-laajennuksen lataamisen ja JS-pätkän asentamisen sivustollesi.
  • Voit helposti siirtää kaikki sovelluksen sisäiset tapahtumat ja käyttäjäominaisuudet Segment-integraation kautta.
  • Userpilot on yksi harvoista työkaluista, jotka tarjoavat kokeilumahdollisuuksia, ja sen avulla voit testata erilaisia versioita sisäänpääsykokemuksistasi A/B-testien avulla kasvutavoitteidesi saavuttamiseksi.
  • Userpilotilla on laaja valikoima yhden napsautuksen integraatioita sekä analytiikkatyökalujen (Amplitude, Heap, Mixpanel, Google Analytics), CRM:n (Hubspot) että webhookien kanssa.
  • Se tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle, ja kaikki ominaisuudet ovat käytettävissä ilman rajoituksia kaikissa suunnitelmissa.

Hanki ilmainen Userpilotin demo ja katso, miten se voi edistää SaaS-tuotteesi kasvua.

Userpilotin haitat

  • Se ei toimi mobiilisovelluksissa. Vielä. Pidä silmällä!
  • Se ei sovellu kolmansien osapuolten sovellusten, kuten Salesforcen tai Hubspotin, työntekijöiden perehdyttämiseen.

RELATED: Viime blogissamme näytimme , mitä sinun on tehtävä rakentaaksesi mahtavia tuotekierroksia ja läpikäyntejä. Tutustu siihen, jos etsit lisää vinkkejä seuraavan tuotekierroksen luomiseen!

Userpilot-hinnoittelu

Userpilotin hinnoittelussa on kolme pääsuunnitelmaa:

  • Traction- alkaen $299/vko maksetaan vuosittain 2500 MAU:lle.
  • Kasvu – alkaen $499/vuosi maksetaan vuosittain 10000 MAU:lle.
  • Enterprise – alkaen 1000 dollaria/vko, maksetaan vuosittain 10000 MAU:lle (oma infrastruktuuri, SLA:t, ensisijainen tuki ja muut yritystarpeet).

Kokeile yhtä parhaista Product Tour Tools -työkaluista ilmaiseksi!

Kokeile Userpilotia

  • 14 päivän ilmainen kokeilu
  • huippuluokiteltu

Tuotekierroksen ohjelmisto #2: Intercom

Intercom, keskustelumarkkinointi- ja sitouttamisalusta, joka tunnetaan myös tuotekierrosohjelmistostaan, on sinulle varmasti jo tuttu.

Heillä on myös lisäosa nimeltä Intercom Product Tours.

Tuotekierrokset ohjelmisto: Intercom Product Tours

Lähde: intercom.com

Älkää käsittäkö minua väärin. Intercom-tuote on loistava. Intercom Product Tours soveltuu kuitenkin vain todella yksinkertaisiin tuotekierroksiin, kuten olemme käsitelleet aiemmassa blogissa.

  • Se tukee vain lineaarista sisäänkirjautumista eli yllä olevan kuvan kaltaisia ei-interaktiivisia tietopaneeleja, ei interaktiivisia tuotekierroksia:
    Tuotekierros GAN Intercom linear
  • Käyttöliittymä on melko yksinkertainen, mikä rajoittaa sitä, miten kontekstisidonnaisia vihjeitä voidaan antaa. Esimerkiksi modaaleja, diaouteja, tarkistuslistoja tai hotspotteja ei ole. Jos tuet useita käyttötapauksia ja useita yleisösegmenttejä tai jos tuotteessasi on paljon erilaisia toimintoja, tämä yhden koon lähestymistapa on ongelmallinen.
  • Intercom Product Tours ei tue A/B-testausta. Miten siis voit selvittää, voisitko parantaa perehdyttämistäsi?ei ab-testausta sisäpuhelimessa
  • Vaikka se väittääkin olevansa kooditon, ilman CSS-koodausta käyttämäsi muotoilu on itse asiassa melko rajallista. Jos haluat hallita ulkoasua täysin, tarvitset web-kehittäjän.

Intercom Product Tours on saatavilla vain Intercomin päätuotteen lisäosana.

Sitä ei voi ostaa erikseen – sinun on käytettävä vähintään 149 dollaria kuukaudessa Intercom-tilauksen lisäksi.

Intercomin edut

  • Jos olet kova Intercomin käyttäjä ja onboarding-tarpeesi ovat yksinkertaiset, se integroituu saumattomasti muihin Intercomin työkaluihin.
  • Kehyksettömät videot näyttävät upeilta!

Intercomin haitat

  • Vain lineaariset kierrokset, ei todellista vuorovaikutteisuutta
  • Rajoitettu valikoima käyttäjäkokemuksia
  • Muotoilu vaatii koodausta – tiedät aina, jos joku on käyttänyt Intercomin tuotekierrosohjelmistoa, koska tuotekierrokset näyttävät aina jotakuinkin samalta…
  • Aloitushinnoittelu voi vaikuttaa houkuttelevalta, mutta se nousee jyrkästi käyttäjämäärän kasvaessa. Intercomin verkkosivustolla ei ole avointa hinnoittelua.

Intercom-tuotekierroksen hinnoittelu

Intercomin tuotekierrokset ovat lisäosa, joten saat ne vain, jos sinulla on jo tilaus. (Intercomin hinnoittelusuunnitelmat ovat tunnetusti monimutkaisia ja hankalia selata). Perus Starter-paketti alkaa 74 dollarista, ja sinun on maksettava tuotekierrokset-ominaisuudesta 199 dollaria kuukaudessa.

Tuotekierroksen ohjelmisto #3: Appcues

Appcues on toiminut jo vuosia tuotteiden käyttöönoton alalla, ja sen palvelu tarjoaa kattavan valikoiman tuotekierrosominaisuuksia.

Appcuesin käyttöönoton sujuvuus

Lähde: appcues.com

Se tukee kaikkia erilaisia UX-elementtejä, joten sinulla on paljon suunnitteluvaihtoehtoja sisäänpääsykierrosten suunnitteluun.

Appcues tukee kuitenkin edelleen vain lineaarista käyttöönottoa.

Niiden “virtaukset” eivät kannusta käyttäjiä suorittamaan tehtäviä – ne ovat passiivisia.

Se on ehkä ihan ok, kun kyseessä on neuvontakeskuksen perehdytysmateriaali. Tämänkaltainen lineaarinen perehdytys on hyvä hyvin perustason perehdytysvaiheissa.

Mutta kun käyttäjä on aktiivisesti mukana tehtävässä, hän haluaa apua juuri silloin ja siinä paikassa – kontekstisidonnaisesti. Tätä kutsutaan reaktiiviseksi käyttöönotoksi – koska reagoit käyttäjän käyttäytymiseen sovelluksessa reaaliaikaisesti.

Sitä vastoin lineaariset kierrokset, joita käytetään ennakoivan perehdytyksen muotona, ovat vain ärsyttäviä käyttäjille, jotka eivät ole kiinnostuneita ominaisuudesta silloin, kun olet päättänyt kouluttaa heidät siihen.

Tuotteemme ohjelmisto: Appcues

Lähde: appcues.com

Minusta Appcues on myös hieman vaikea käyttää. Ehkä se johtuu siitä, että palveluun on lisätty vuosien varrella niin paljon palasia.

En kuitenkaan pidä siitä, että minun on vaihdettava sivujen välillä, kun suunnittelen Flow’ta.

Appcuesin edut

  • Paljon UX-vaihtoehtoja tarkoittaa, että voit olla todella mielikuvituksellinen retkiesi kanssa.
  • Appcues tuottaa paljon loistavaa sisältöä sekä omassa blogissaan että Really Good UX -verkkosivustolla.

Appcuesin haitat

Mutta kuten kaikki työkalut, Appcues ei ole täysin virheetön – ja tässä hintaluokassa kannattaa mielestämme harkita vaihtoehtoja, jotka tarjoavat samat tai kehittyneemmät toiminnot, mutta halvemmalla:

  • Appcuesista puuttuvat tietyt siirtymätoiminnot, kuten ajetut toiminnot, vieritysasento tai sivunvaihto, jotka tekisivät tuotekierroksista interaktiivisempia.
  • Se rajoittaa voimakkaasti alimmassa (Essentials) paketissa käytettävissä olevia toimintoja. Jos tarvitset tarkistuslistoja, yli 10 tapahtumaa tai yli 5 käyttäjäsegmenttiä, sinun on päivitettävä Growth-suunnitelmaan (alkaen 879 dollaria/vuosi, joka on maksettava vuosittain), mikä tarkoittaa, että sinun on maksettava yli 10 500 dollaria, jotta voit alkaa käyttää Appcuesia useampiin käyttötapauksiin.
  • Appcuesissa ei ole resurssikeskusominaisuutta, joten et voi käyttää sitä itsepalvelutuen tarjoamiseen käyttäjille.
  • Natiivit muotoiluvaihtoehdot ovat rajalliset – täysi hallinta riippuu jälleen CSS-koodauksesta.
  • Lineaarinen aloitus rajoittaa sen kykyä aktivoida käyttäjiä.

Appcues-hinnoittelu

appcues-hinnoitteluasiakkaiden sisäänpääsyasiantuntija

Appcues-hinnoittelu

Appcuesin hinnoittelu alkaa 249 dollarista kuukaudessa, joka ei sisällä esimerkiksi tarkistuslistoja (ja 879 dollaria kuukaudessa, kun niiden “Growth Plan” sisältää kaikki ominaisuudet) Appcues jää monien yritysten hintaluokan ulkopuolelle.

Tuotekierroksen ohjelmisto #4: Pendo


Pendo on kattava digitaalisen hyväksynnän alusta, jossa on vaikuttava analytiikka, sovelluksen sisäinen palaute ja tuotteiden hyväksyntäominaisuudet.

Se on suunnattu ensisijaisesti yrityskäyttäjille, ja siinä on luultavasti kehittyneimmät analyysit kaikista tässä artikkelissa käsittelemistämme työkaluista. Mutta kaikella on hintansa.

Pendon edut

Hinnastaan ja jyrkästä oppimiskäyrästään huolimatta Pendolla on muutamia hyviä puolia kilpailijoihinsa verrattuna.

  • Pendo on tunnettu hyvistä ja helppokäyttöisistä analytiikkatyökaluistaan, kuten Paths, Retention ja Funnels. (Vuoden 2023 ensimmäisestä neljänneksestä alkaen Userpilotilla on samat analytiikkaominaisuudet, mutta entistä tehokkaammat toiminnot). Nämä eivät ehkä ole tarpeen, jos etsit vain kiertueohjelmistoa.
  • Pendolla on jaettavissa oleva tuotesuunnittelutyökalu asiakaspalautteen järjestämiseen ja arvokkaiden ominaisuuksien priorisointiin. Se auttaa pitämään tiimit linjassa yhteisen ominaisuuksien suunnitteluohjeen kanssa.
  • Se toimii sekä verkkosovelluksissa että mobiilisovelluksissa, joten jos tarvitset molempia, tämä voi olla hyvä valinta sinulle.

Pendon haitat

Yllättävää, että tuoteohjaus- ja sitouttamistyökaluksi, joka väittää olevansa “kaikki yhdessä”, et voi toimia suoraan Pendon käyttäjäanalyyseillä Pendossa.

Tämä johtuu siitä, että Pendo ei anna sinun kohdentaa sovelluksen sisäisten tapahtumien mukaan segmentoituja käyttäjiä sovelluksen sisäisillä oppailla, jotka olet rakentanut sen avulla.

Tässä on lyhyt luettelo Pendon huonoista puolista:

  • Se ei myöskään anna sinun käynnistää kokemuksia sovelluksen sisäisten tapahtumien perusteella. Tämä johtuu luultavasti teknisestä velasta – mutta se tekee Pendon analytiikasta melko lailla EI toimintakelpoista.
  • Pendo tarjoaa rajoitetusti käyttöönottoelementtejä, joten et voi aina luoda käyttäjillesi parasta kokemusta. Jos haluat tarkistuslistoja, niitä voi käyttää vain Resurssikeskuksesta, mikä kumoaa niiden olemassaolon tarkoituksen.
  • Pendon hinnoittelu on käytettävissäsi vain, jos pyydät tarjousta. Yhtiö ei mainitse sivustollaan korkeampien tasojen hintoja. Joidenkin arvioiden mukaan hinnat alkavat kuitenkin 20 000-25 000 dollarista vuodessa yksittäisestä tuotteesta ja noin 50 000 dollarista vuodessa keskitason paketista. Tämä saattaa olla Pendon suurin haittapuoli.

Jos etsit työkalua, joka näyttää käyttäjäanalyysit reaaliajassa ja jonka avulla voit käynnistää sovelluksen sisäisiä kokemuksia sovelluksen tapahtumien ja käyttäjien käyttäytymisen perusteella reaaliajassa – Userpilot tarjoaa nämä ominaisuudet (ja vieläpä edullisemmin).

Pendon hinnoittelu

 

Pendo engage hinnoittelu

 

Pendolla on 4 hinnoittelusuunnitelmaa, jotka on jaettu kahteen tasoon (“aloitussuunnitelmat” ja “kasvusuunnitelmat”) ja kahteen tuotteeseen (“engage” ja “adopt”). Perussuunnitelmat “alkuun pääsemiseksi” alkavat 7000 dollarista vuodessa, joka maksetaan vain vuosittain. Tässä suunnitelmassa ei ole paljon järkeä, koska siinä on erittäin rajalliset ominaisuudet (verrattuna Userpilotin “Traction”-suunnitelmaan, joka tarjoaa kaikki ominaisuudet ja integraatiot + jopa 2500 MAU:ta 2988 dollarilla!):

  • ei NPS
  • ei Resurssikeskus
  • ei integraatioita (!)
  • vain perusanalytiikka
    pendo aloitussuunnitelma

Kasvusuunnitelmat ovat käytettävissäsi vain, jos pyydät tarjouksen. Yhtiö ei mainitse sivustollaan korkeampien tasojen hintoja. Joidenkin arvioiden mukaan hinnat alkavat kuitenkin 20 000-25 000 dollarista vuodessa yksittäisestä tuotteesta ja noin 50 000 dollarista vuodessa keskitason paketista.

Pendon hinnoittelussa on se hankala puoli, että eri moduuleista maksetaan erikseen:

  • Pendo Free: enintään 500 MAU, yksi sovellus, perustoiminnot ja analytiikka.
  • Pendo Starter 7000 dollaria/vuosi: MAU-raja, usean sovelluksen käyttömahdollisuus ja pääsy premium-ominaisuuksiin, kuten NPS:ään, mutta se ei sisällä kehittynyttä analytiikkaa tai integraatioita.
  • Pendo Growth: NPS ja PES, resurssikeskus ja pääsy tukeen verrattuna alempiin suunnitelmiin.
  • Pendo Portfolio: Mukautettu MAU, monisovellus, cross-journey-raportit, kokeilut ja 1 ilmainen integraatio.
  • Pendo Premium: Mukautettu MAU, monisovellus, kaikki muissa suunnitelmissa oleva sekä mukautetut roolit ja oikeudet ja kehittynyt turvallisuus.
  • Pendo Feedback: ominaisuustoiveiden kerääminen on erillinen moduuli, jossa on mukautettu hinnoittelu.
  • Pendo Adopt: työntekijän aloitus on erillinen moduuli, jonka hinnoittelu on mukautettu.

 

Tuotekierrosohjelmisto #5: WalkMe

WalkMe on jopa tunnetumpi kuin Appcues. Sen tunnettuus on valtava, joten se on ensimmäinen nimi, joka tulee mieleen, kun monet ihmiset etsivät tuotekiertueohjelmistoa.

Tuotekierrokset Ohjelmisto: WalkMe

Lähde: walkme.com

WalkMe oli aiemmin paikallinen ohjelmisto, joka piti asentaa paikallisesti, mutta nyt se on pelkkä SaaS – mikä on suuri parannus.

Eräs todella mielenkiintoinen ominaisuus on WalkMe:n kontekstiä ymmärtävä algoritmi, joka pyrkii selvittämään käyttäjien tarpeet ja aikomukset ja tarjoamaan sitten sopivimmat kierrokset ja sisäänpääsyvirrat.

WalkMe:n mallien galleria

WalkMe:n edut

  • Paljon tunnettuutta ja vahva brändin maine.
  • Paljon ominaisuuksia – sen tavoitteena on tarjota täydellinen digitaalisen käyttöönoton alusta, mukaan lukien analytiikka, A/B-testaus ja tehtävien automatisointi.
  • Tuotekierrosten ei tarvitse olla täysin lineaarisia, mutta arviot viittaavat siihen, että kaikkia käyttötapauksia ei voida ottaa huomioon.
  • Toimii 3. osapuolen sovelluksissa, joten voit rakentaa digitaalisia hyväksymisvirtoja esimerkiksi Salesforceen tai Hubspotiin ja kouluttaa työntekijöitäsi sen avulla.

WalkMe:n haitat

  • Yksi kalleimmista tuotekierrosohjelmistovaihtoehdoista siellä.
  • Erittäin vaikea asentaa ja todella käyttää – vaatii paljon teknisiä asetuksia ja kehitysresursseja mukauttamiseen(lue tämä tapaustutkimus asiakkaasta, joka siirtyi Walkme:stä Userpilotiin ja säästi kymmeniä kehitystunteja).
  • Soveltuu vain suurille yrityksille
  • Parhaiten soveltuu työntekijöiden koulutukseen ja perehdyttämiseen, ei käyttäjien perehdyttämiseen.
  • huono vastine rahalle – jopa “aloitussuunnitelmat” ovat 12 000 dollaria vuodessa ja nousevat jopa 55 000 dollariin vuodessa.
  • vain vuosisuunnitelmat saatavilla
  • ei ilmaista kokeiluversiota, jotta voisit tarkistaa, miten se toimii.

RELATED: [Case Study] HoTouchright Software säästi tunteja kehitysaikaa siirryttyään Walkme-ohjelmasta Userpilotiin

WalkMe-hinnoittelu

walkme-hinnoittelu

WalkMe on suosittu yritystason yritysten keskuudessa, jotka arvostavat sen massiivisia ominaisuuksia (jotka menevät paljon WalkMe-tuotekierroksia pidemmälle – se on kokonainen Digital Adoption Platform) ja erittäin korkeaa tietoturvaa.

Se on melko hämmästyttävää, kun se toimii hyvin, mutta sillä on hintansa. WalkMe-hinnoittelu on yksilöllistä, mutta se vaihtelee yleensä 9 000 ja 50 000 dollarin välillä.

Tällainen määrä ominaisuuksia voi kuitenkin olla pelottava ja vaikea omaksua. Laaja valikoima malleja (kuvassa yllä) auttaa tässä, mutta WalkMe on parhaimmillaan silloin, kun sinulla on paljon aikaa (ja kehitystukea) käyttää sitä.

 

Tuotekierros Ohjelmisto #6: WhatFix

Tuotekierrokset Ohjelmisto: WhatFix

Lähde: whatfix.com

WhatFixissä on paljon hienoja toimintoja – mukaan lukien kunnolliset interaktiiviset läpikäynnit, jotka ovat mielestämme olennaisen tärkeitä käyttäjien aktivoimiseksi.

Tässä on esimerkki WhatFixin avulla luodusta interaktiivisesta kierroksesta.

WhatFix interaktiivinen kierros

Lähde: whatfix.com

Tämä tekee WhatFixistä todellisen kilpailijan, mutta on syytä olla tietoinen joistakin tärkeistä varoituksista.

Ensinnäkin sovelluksen sisäinen muotoilu on melko yksinkertaista – mikä tarkoittaa, että tarvitset jälleen kerran CSS-taitoja tai resursseja saadaksesi sisäänpääsykokemuksesi vastaamaan muun sovelluksen ulkoasua.

WhatFixin edut

  • Tarjoaa interaktiivisia läpikäyntejä.
  • Paljon erilaisia UX-vaihtoehtoja.
  • Helppo asentaa Chrome-laajennuksen ja JS-snippetin avulla.

WhatFixin haitat

  • Vain perusmuotoiluvaihtoehdot sovelluksen sisällä.
  • Ei A/B-testausta sovelluksessa tai sisäänrakennettua analytiikkaa. Se tukee kuitenkin Google Analytics -integraatiota.
  • Räätälöidyn hinnoittelun vuoksi on vaikea tietää, kenelle WhatFixiä voi suositella.
  • WhatFixin asiakastuki ei näytä olevan paras mahdollinen. Tutustu arvostelusivustoihin ja näet paljon nurinaa.

WhatFix-hinnoittelu

Whatfix-hinnoittelu

WhatFix on hyvin salamyhkäinen hinnoittelun suhteen. Bändejä ei anneta paikan päällä, vaan ainoastaan tarjouksen perusteella. Tämän sanottuani on olemassa ilmainen kokeiluvaihtoehto.

Tuotekierrosohjelmisto #7: Chameleon

Tämä on toinen palvelupalvelu, joka on tarkoitettu tuotteiden käyttöönottoon ja tuotekierroksiin.

Chameleonissa on paljon hyviä ominaisuuksia, ja se pärjää varmasti Appcuesin kaltaisille kilpailijoille.

Se tarjoaa monenlaisia UX-elementtejä (työkaluvihjeitä, pikanäppäimiä, majakoita jne.), ja sitä voidaan käyttää monimutkaisten läpikäyntien rakentamiseen. Siinä on myös innovatiivinen “launcher”-toiminto, jota voit käyttää tarkistuslistojen ja muiden widget-elementtien käyttöönottoon.

Siinä on edistynyt käyttäjien segmentointi ja personointi (jota ei ollut vielä äskettäin) sekä tapahtumapohjaiset käynnistimet – vaikka ne eivät olekaan yhtä muokattavissa kuin esimerkiksi Userpilotin tarjoamat.

Minusta käyttöliittymää on melko vaikea käyttää – ehkä siksi, että siinä on niin paljon elementtejä.

Chameleonin tärkein erottava tekijä on se, että se tekee muotoilukoodauksen puolestasi. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on hyvin erityisiä ulkoasun ja tunnelman tarpeita tuotekierroksillesi, mutta sinulla ei ole resursseja toteuttaa niitä.

Lähde: trychameleon.com

Chameleonin edut

  • Erittäin kilpailukykyinen UX- ja työkaluvalikoima.
  • Laaja valikoima integraatioita, kuten Mixpanel, Amplitude, Heap, Intercom, Zapier, Slack jne.
  • Räätälöidyn koodauksen ansiosta se on ehkä sopivin vaihtoehto palveluille, joilla on todella omaleimainen ulkoasu.

Chameleonin haitat

chameleon-bad-review-quote

  • Räätälöity koodaus tietysti hidastaa käyttöönottonopeutta.
  • Monien parhaiden ominaisuuksien käyttömahdollisuuksia on rajoitettu alemmilla hinnoittelutasoilla (esim. Startup-paketti tarjoaa vain 5 mikrokyselyä ja 1 launcherin, ja siitä puuttuu kokonaan A/B-testaus).

Kameleontin hinnoittelu

kameleonttihinnoittelu

Chameleon tarjoaa kolme hinnoittelusuunnitelmaa:

  • Startup: alkaen 349 dollaria/kk rajoitetuilla ominaisuuksilla
  • Kasvu: alkaen $899/mo
  • Enterprise: parannettu tietoturva ja tuki sekä mukautettu hinnoittelu

 

Tuotekierros Ohjelmisto #8: Userlane

Userlane on koodivapaa digitaalisen käyttöönoton alusta, jonka avulla voit luoda sovelluksen sisäistä vuorovaikutteista sisältöä uusien käyttäjien opastamiseksi ja tuotteiden käyttöönoton lisäämiseksi.

Userlanen edut

Userlane on suosittu digitaalisen käyttöönoton työkalu, ja sillä on monia etuja. Tässä ovat sen hyvät puolet.

  • Kaistat on helppo perustaa ja ottaa käyttöön.
  • Onboardingiin on helppo lisätä pelillisiä elementtejä.
  • Sisältää reaaliaikaisen analytiikan, jotta voit tunnistaa käyttäytymissuuntaukset ja toimia niiden mukaisesti.
  • Ei vaadi teknistä osaamista, koska se on enimmäkseen kooditon.

Userlanen haitat

Tällä työkalulla on kuitenkin joitakin puutteita, joten on parempi tutustua sen haittoihin, jos aiot ostaa sen:

  • Ei kovin monia integrointivaihtoehtoja. Tällä hetkellä sillä on integraatiot Confluence-, Zendesk- ja KnowledgeOwl-ohjelmiin.
  • Jotkin käyttöliittymämalleista, kuten pikanäppäimet ja työkaluvihjeet, eivät ole niin toimivia kuin käyttäjät ehkä haluaisivat.
  • Tarjoaa vain interaktiivisia läpikulkukierroksia, niin sanottuja kaistoja.
  • Toimii vain kojelaudassa, eikä sitä voi käynnistää Chrome-laajennuksena, kuten useimmat sen kilpailijat, kuten Userpilot.
  • Epäselvä hinnoittelu.

Userlane Hinnoittelu


Userlanen hinnoittelu ei ole julkista, ja sinun kannattaa ottaa yhteyttä heidän myyntitiimiinsä saadaksesi tarjouksen.

Muista kuitenkin, että se perustuu kahteen asiaan: ohjattujen käyttäjien määrään ja tuoteominaisuuksiin, joihin haluat pääsyn.

Tuotekierroksen ohjelmisto #9: Helphero

helphero tour builder

Lähde: helphero.com

Jos etsit todella edullista tuotekierrosohjelmistoa, Helphero on yksi parhaista. Se alkaa vain 55 dollarista kuukaudessa enintään 1 000 käyttäjälle, joten se on edullinen jopa todella pienille yrityksille. Se on myös melko helppokäyttöinen sen Chrome-laajennuksen ansiosta, jonka avulla voit rakentaa tuotteen sisäänpääsykierrokset suoraan sovelluksesi päälle, mutta valitettavasti rakentaja on hieman kömpelö ja muotoiluvaihtoehdot ovat hyvin rajalliset (+ ei ole malleja toisin kuin esim. Userpilot).

Tämä ei tietenkään ole todellista vuorovaikutteisuutta, jollaisen Userpilot mahdollistaa, koska se riippuu vain klikkauksesta. Kuten työkaluvihjeessä itsessään sanotaan, napsautus korvaa vain “Seuraava”-painikkeen lineaarisessa virtauksessa – mutta siitä huolimatta se on fiksu tapa käyttää toimintoa.

 

Helpheron edut

  • Hintansa ansiosta se on pienimpienkin yritysten saatavilla.
  • Yllättävän laaja valikoima UX-elementtejä, mukaan lukien tarkistuslistat.
  • A/B-testausta tuetaan, mutta se vaatii koodausta.
    ab-testaus helpherossa
  • Yksinkertainen integrointi Intercomin kanssa, mikä tekee siitä todellisen kilpailijan Intercomin tuotekierroksille.
  • Joitakin perustason sitoutumis- ja käyttöanalyysejä:
    helphero analytiikka

Helpheron haitat

  • Loppujen lopuksi se rajoittuu edelleen lineaariseen ja haarautuvaan aloitusprosessiin.
  • Muotoiluvaihtoehdot ovat rajalliset, ellet osaa käyttää CSS:ää.
  • A/B-testausta voivat tehdä vain tekniset käyttäjät, jotka osaavat koodata.
    ab-testaus helpherossa
  • Jos sinulla on paljon käyttäjiä kuukaudessa, Helpheron kilpailuetu hinnalla katoaa nopeasti: helpheron hinnoittelu

Helpheron hinnoittelu

  • 14 päivän ilmainen kokeilu
  • Enintään 2500 MAU: $115/kk
  • Enintään 5000 MAU: 179 dollaria/kk
  • Jopa 10.000 MAU: 249 dollaria/kk
  • Jopa 20.000 MAU: $299/kuukausi
  • Yli 20.000 MAU: Räätälöity suunnitelma

Tuotekierrosohjelmisto #10: Userguiding

UserGuiding on edullisempi, aloittelevan tason työkalu, joka tarjoaa useita ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä ottamaan uusia asiakkaita käyttöön ja lisäämään tuotteiden käyttöönottoa.

UserGuiding on erinomainen rakentamaan käyttäjille yksinkertaisia käyttöönottokokemuksia. Se sisältää koodittoman rakentajan, segmentointivaihtoehtoja ja helposti lisättäviä käyttöliittymäkuvioita, kuten hotspotteja, työkaluvihjeitä ja modaaleja.

Vaikka siinä on myös muita hienouksia, kuten resurssikeskus ja analytiikka, tämän tuotteen ydin on sen sisäänottovirtojen rakentaja. Jos etsit vain suhteellisen helppoa tapaa rakentaa yksinkertaisia sisäänottovirtoja, tämä voi olla hyvä valinta sinulle. Kuitenkin niiden, jotka etsivät enemmän analytiikkaa, räätälöintiä tai monimutkaisia integraatioita, kannattaa luultavasti etsiä muualta.

Userguidingin edut

UserGuidingin valinnassa on joitakin etuja. Tässä ovat sen hyvät puolet:

  • Pienille aloittaville tai itsenäisille yrityksille hinta on houkutteleva tekijä.
  • Hyvä valikoima käyttöliittymämalleja, joista valita, kun rakennat virtauksia ja oppaita.
  • Toisin kuin joissakin kalliimmissa vaihtoehdoissa, voit lisätä resurssikeskuksen (lisäbonus itsepalvelutukea varten).
  • Budjettityökaluksi UserGuiding tarjoaa silti integraatioita muihin sovelluksiin, kuten Mixpaneliin, Hubspotiin, Woopraan, Slackiin, Webhookiin jne.

Userguidingin haitat

Vaikka UserGuiding on vankka tuote, monia parannuksia tarvitaan vielä. UserGuidingin käytön haittapuolia ovat:

  • Työkalun käytössä on monia virheitä ja suorituskykyongelmia. Käyttöliittymä on myös melko hankala navigoida.
  • Sen toiminnot ovat rajalliset, erityisesti peruspaketissa. Siellä on vain pieni valikoima ominaisuuksia – kaikki UserGuidingin vesileimalla/brändäyksellä varustettuna.
  • Tekninen tietämys on tarpeen, jotta tästä tuotteesta saadaan kaikki irti.
  • Käyttöliittymämallien mukauttamis- ja suunnitteluvaihtoehdot eivät ole parhaita.
  • Arvokkaimmat integraatiot on rajoitettu vain Enterprise-pakettiin!
  • Hubspot-integraatiota varten: Hubspot Enterprise Plan vaaditaan. Jotta voit ottaa Userguidingin integraation käyttöön, sinun on tilattava Hubspotin yrityspaketti.

Userguiding Hinnoittelu

UserGuidingin hinnoittelumalli on paljon yksinkertaisempi kuin muiden listallamme olevien. Tarjolla on kolme tasoa, joista jokainen veloittaa tietyn summan tiettyjen työkalujen käytöstä.

Tässä ovat sen paketit:

  • Basic antaa sinulle pääsyn vain keskeisimpiin käyttöönottotyökaluihin: Tässä edullisessa vaihtoehdossa on muutamia rajoituksia (esim. vain 1 tiimin jäsen, 20 oppaan ja 2 tarkistuslistan rajoitus, UserGuiding-brändäys kaikissa UI-malleissa).
  • Professional lisää rajattomasti oppaita, hotspotteja ja tarkistuslistoja. Alkaen 399 dollaria / vuosi tai 299 dollaria / vuosi, jos laskutus tapahtuu vuosittain.
  • Corporate antaa sinulle pääsyn kaikkeen ja lisäksi henkilökohtaista valmennusta. Alkaen $699/mo tai $499.mo vuosisuunnitelmasta.

Tuotekierros Ohjelmisto #11: Userflow

Userflow-kojelauta

Userflow on alemman tason tuotekierroksen rakentaja, jolla on melko käyttäjäystävällinen käyttöliittymä ja yksinkertaistettu analytiikka. Se sopii aloittaville yrityksille (hinnoittelu alkaen 200 dollarista).

Userflow’n edut

Userflow tarjoaa useita etuja tuotekierroksille, kuten:

  1. Helppokäyttöinen (no…joillekin): Userflow’n raahaa ja pudota -käyttöliittymän avulla voit rakentaa virtauksia kojelaudassa ja nähdä koko virtauksen (kaikki vaiheet) kerralla. Jotkut ihmiset pitävät visuaalisesta tavasta rakentaa koko virtaus kojelaudalla eikä sovelluksen sisällä. Tähänkin liittyy joitakin rajoituksia, joita käsittelemme kuitenkin seuraavassa osiossa.

  2. Mukautettavissa: Userflow’n avulla tuotekierroksia voidaan mukauttaa brändielementeillä, visuaalisella suunnittelulla ja vuorovaikutteisuudella.

  3. Tietoon perustuva: Userflow tarjoaa yksinkertaisia analyysi- ja palautetyökaluja, joiden avulla tuotetiimit voivat seurata käyttäjien sitoutumista ja tehdä tietoon perustuvia parannuksia kiertueeseen ajan myötä.
    Userflow yksinkertaistettu analytiikka

  4. Tukee A/B-testausta: Userflow antaa tuotetiimeille mahdollisuuden testata eri versioita tuotekierroksista ja vertailla tuloksia, mikä auttaa määrittämään käyttäjilleparhaanlähestymistavan.

  5. Integraatiot: Userflow-tuotekierroksen seuranta- ja analysointityökalu integroituu moniin muihin työkaluihin, kuten Google Analyticsiin, Intercomiin ja Slackiin.

Userflow-alusta tarjoaa tehokkaan ja joustavan ratkaisun tuotekierrosten luomiseen ja suunnitteluun, mikä auttaa kouluttamaan käyttäjiä ja edistämään käyttöönottoa.

Userflow’n haitat

Vaikka Userflow’lla on monia etuja, siinä on myös melko paljon haittoja:

  1. Virtauksia ei rakenneta suoraan sovelluksen päälle, mikä voi olla hämmentävää (ja minusta se on itse asiassa intuition vastaista). Jotta voit valita elementin, johon haluat liittää työkaluvihjeen, sinun on avattava Chrome-laajennus, joka ottaa tilannekuvan käyttöliittymästäsi:
    virtojen rakentaminen Userflow'ssa

    Tämä tekee koko tuotekierroksen rakentamisesta Userflow’ssa hieman hankalaa:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cf.

  2. Rajoitetut räätälöintimahdollisuudet: Vaikka Userflow tarjoaa useita mukautusvaihtoehtoja, jotkut käyttäjät saattavat pitää hallinnan ja joustavuuden tasoa rajallisena verrattuna muihin työkaluihin tai mukautettuun kehitykseen.

  3. Oppimiskäyrä: Vaikka Userflow on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi, joillakin käyttäjillä voi olla oppimiskäyrä, kun he tottuvat käyttöliittymään ja ominaisuuksiin. Et esimerkiksi rakenna tuotekierrosta oman käyttöliittymäsi päälle – sinun on rakennettava se kojelaudassa ja otettava sitten outo tilannekuva käyttöliittymästäsi valitaksesi elementin, johon haluat esimerkiksi liittää työkaluvihjeet:

  4. Integroinnin rajoitukset: Vaikka Userflow integroituu useiden muiden työkalujen kanssa, se ei välttämättä ole yhteensopiva kaikkien alustojen tai järjestelmien kanssa, ja integrointi joidenkin työkalujen kanssa voi olla rajoitettua.

  5. Vaatii internetyhteyden: Userflow on pilvipohjainen työkalu, ja sen käyttäminen edellyttää internetyhteyttä, mikä voi olla ongelma joillekin käyttäjille.

  6. Tekniset rajoitukset: Userflow ei välttämättä sovellu monimutkaisiin tai pitkälle räätälöityihin tuotekierroksiin, ja jotkut käyttäjät saattavat kokea työkalun tekniset rajoitukset rajoittaviksi.

Kaiken kaikkiaan Userflow on tehokas ja joustava työkalutuotekierrostenluomiseen, mutta se ei välttämättäsovikaikille käyttäjille, ja sillä voi olla joitakin rajoituksia tuotteen erityistarpeiden ja -vaatimusten mukaan. Kuten minkä tahansa työkalun kohdalla,on tärkeääarvioida huolellisesti sen hyödyt ja haitat, ennen kuin päätät käyttää sitä.

Userflow-hinnoittelu

Userflow’lla on maaliskuussa 2023 kolme hinnoittelupakettia:

  • Startup – alkaen 200 dollarista 3000 MAU:lle, laskutetaan vuosittain – tämä suunnitelma rajoittaa myös voimakkaasti käytettävissä olevia ominaisuuksia: vain 1 tarkistuslista ja 10 käynnistintä (virtaa), ei NPS-kyselyjä, ei kooditonta tapahtumaseurantaa, ei lokalisointia jne.
  • Pro – 600 dollaria laskutetaan vuosittain, eli 7200 dollaria vuodessa – tämä paketti sisältää kaikki ominaisuudet.
  • Enterprise – vain tilaushinnoittelu – tämä paketti sisältää kaikki Pro-paketin ominaisuudet + mukautetut rajoitukset, SSO:n ja mukautetun sopimuksen.

 

Tuotekierros ohjelmisto #12: Stonly

vain rakentaja

Stonly pitää itseään budjettiystävällisenä vaihtoehtona kalliimmille kilpailijoilleen, mutta itse asiassa se on pikemminkin CS-työkalu tietopohjien rakentamiseen kuin tuotteen käyttöönottotyökalu käyttöönotossa. Samoin kuin Intercomin tuotekierrosten kohdalla, Stonlyn kierrosten rakentaja tuntuu pikemminkin tilapäiseltä lisäosalta tietopohjiin kuin täysimittaiselta tuotteelta (verrattuna sen kilpailijoihin, kuten Userpilotiin tai Appcuesiin).

Se voi siis olla hyvä aloitteleville yrityksille ja pienyrityksille, joilla on vain vähän käyttäjiä ja jotka käyttävät katselukohtaista hinnoittelumallia (joka voi tulla erittäin kalliiksi, kun käyttäjiä on enemmän!) ja jotka haluavat työkalun ensisijaisesti tietopohjan käyttötarkoitukseen.

Stonlyn tuotekierrokset eivät ole kaikkein intuitiivisimpia (ja vaativat melko paljon koodausta), ja sen integraatiot ovat rajalliset. Itse asiassa – sen asetukset ja rakentaja ovat äärimmäisen sekavia: voit rakentaa kierroksia sekä Stonlyn kojelaudassa että sovelluksesi päällä, mutta sitten sinun on palattava kojelautaan muokkaamaan juuri rakentamiesi vaiheiden sisältöä Chrome-laajennuksessa? 🤔 Tässä ei ole paljon järkeä…

Stonly muokkaamassa tuotekierrosta - erittäin sekava

Tarkastellaan sen etuja ja haittoja tuotekierroksilla tarkemmin.

Stonlyn edut

  • Kyky tukea useita kieliä

  • Pienet yritykset, joilla on vähemmän alkuperäisiä näkymiä, hyötyvät tästä hinnoittelumallista.

  • Integroitu analytiikka

  • Front-, Zendesk-, Freshdesk- ja Segment-integraatiot

  • Tietopankkitoiminnot sisältyvät

Stonlyn haitat

  • Erittäin sekava rakentaja

  • Melko koodipainotteinen tuotekierroksen asennus “koodittomalle työkalulle”.

  • Hämmentävä asennus: ei-teknisen käyttäjän on mahdotonta asentaa sitä: pelkkä asennus
  • Vaatii jonkin verran CSS:n tuntemusta muokkaamiseen – muokkausvaihtoehdot ovat huonommat kuin markkinastandardi.

  • Ei anna sinun lisätä sisältöä tuoteoppaille (tekstiä) suoraan Chrome-laajennuksessa:
    Vain kiertue-editori sovelluksen sisällä
  • Tietyt suositut tuotekierroksen ominaisuudet, kuten edistymispalkit ja tarkistuslistat, puuttuvat.

Stonly Hinnoittelu

Stonlylla on vuodesta 2023 alkaen vain kaksi suunnitelmaa hinnoittelusivullaan:

  • 249 dollaria (tai 199 dollaria, jos maksat vuosittain) enintään 4 000 katselukerrasta, minkä jälkeen maksat käytön mukaan – mikä voi tulla hyvin kalliiksi, jos sinulla on enemmän MAU:ia tai erittäin aktiivisia käyttäjiä, jotka käyttävät työkalua päivittäin.
  • custom quote – for enterprise clients only.To be perfectly honest – at the $249 monthly price point you would be better off throwing in the extra $50 and get a monthly subscription of a more intuitive and robust product guidance tool as Userpilot for it.

Tuotekierros Ohjelmisto #13: Tuote Hedelmät

Tuotteen edut Hedelmät

Product Fruits s on yksi markkinoiden halvimmista käyttäjäkierroksen työkaluista, joten se voi olla oikea työkalu tuotekierrosten rakentamiseen todella pienille startup-yrityksille, joiden budjetti on alle 100 dollaria.

Sen yleisimmin siteerattuihin ammattilaisiin kuuluvat:

  • CS-tiimin reagointikyky
  • helppo käyttöönotto

Tuotteen hedelmien haitat

Tässä edullisessa tuotekierrosratkaisussa on kuitenkin useita haittapuolia:

  • vain lineaariset perustuotekierrokset
  • kömpelö käyttöliittymä – tekee siitä melko vaikeakäyttöisen.
  • vain perusmuotoinen resurssikeskus ja tarkistuslistat.
  • Ei NPS
  • ei natiivitutkimuksia
  • ei raportointia resurssikeskusta varten (“life ring widget”).
  • tuotekierroksen käynnistäminen voi olla melko buginen.

Tuote Hedelmät Hinnoittelu

Vaikka Product Fruits on edelleen yksi markkinoiden halvimmista ratkaisuista, sen suunnitelmien hinta nousi hiljattain noin 20 prosenttia:

  • Core alkaen $79 1,500 käyttäjälle
  • Boost $129 1500 käyttäjälle ja sitten $249 jopa 5000 MAU:lle.
  • Yritys – vain mukautettu tarjous.

Tuotekierrosohjelmiston lisäksi – miten saada parhaat tulokset?

Kun on kyse parhaan tuotekiertueohjelmiston valinnasta, on olemassa joitakin yleisiä neuvoja, jotka ovat erittäin tärkeitä:

Tärkeintä ei ole se, kuinka paljon sinulla on, vaan se, miten käytät sitä.

Huonosti suunnitelluilla, huonosti kohdennetuilla tuotekierroksilla ei saavuteta toivottuja tuloksia, olivat ne sitten interaktiivisia tai eivät. Hyvässä suunnittelussa on kyse yleisön ja käyttäjän matkan tuntemisesta.

Tässä viimeisessä osiossa kerromme ajatuksistamme siitä, mitä sinun pitäisi tehdä, jotta tuotekierroksesi ja interaktiiviset läpikäyntikierroksesi voivat nousta korkealle.

#1 Segmentoi ja personoi mahdollisimman paljon

Kontekstisidonnaiset mikrokyselyt ovat loistava tapa kerätä tietoa, jonka avulla voit mukauttaa aloitusprosessia tylsistyttämättä käyttäjää.

Kontentinon karsivat mikrotutkimukset

Lähde: kontentino.com

Muutama yksinkertainen kysymys strategisesti tärkeinä hetkinä voi antaa sinulle tärkeää tietoa siitä, mikä käyttäjälle on tärkeää – mitä arvo merkitsee hänelle ja mitä hän toivoo saavuttavansa.

Motivaatio ja kyvykkyys riippuvat molemmat siitä, että ihmisille annetaan oikeaa tietoa juuri silloin, kun he sitä tarvitsevat – mitä enemmän voit segmentoida käyttäjiä näiden kriteerien mukaan, sitä merkityksellisemmiksi voit tehdä heille räätälöidyt matkat.

#2 Ennen vai jälkeen rekisteröitymisen?

Oletko miettinyt, miten ottaa ihmiset käyttöön jo ennen kuin he ovat edes rekisteröityneitä käyttäjiä?

Jos olet mukana tuotevetoisessa markkinoinnissa, tuotekierros voi olla yksi parhaista markkinointivälineistä, joita voit kuvitella!

SalesFlare teki tämän itse asiassa niin, että se käytti koko läpikäyntiä tuote-esittelynä (9:30).

Kysy itseltäsi: saako tämä käyttäjät Aha-sivustolle nopeammin kuin se, että heidät pakotetaan ensin rekisteröitymään?

#3 Help Center on elintärkeä

Tuotekierrokset vievät käyttäjät pitkälle, mutta aina tulee kysymyksiä tai ongelmia, joita et ole osannut ennakoida.

Sinun on siis täydennettävä läpikäyntejäsi:

  • Usein kysytyt kysymykset ja asiakirjakeskukset: Kun käyttäjät pääsevät ennakoivasti syventymään asioihin, on tärkeää, että vastaat heidän edistyneempiin tarpeisiinsa.
  • Live-chat: Joskus itsepalvelu ei riitä pitkälle. Toisinaan käyttäjä törmää ongelmaan, jonka ratkaisemiseen tarvitaan ihmisen apua.

Lähde: userpilot.com

Vaikka olisit ajatellut kaikkea, on aina käyttäjiä, jotka tarvitsevat kädestä pitäviä ja rauhoittavia neuvoja ja jotka eivät pääse käsiksi opetusohjelmaan.

Aktivointistrategiasi tarvitsee kattavan neuvontakeskuksen yhtä paljon kuin tuotekierroksia. Onneksi sekin on osa Userpilotin tarjontaa…

#4 Iteroi analytiikan avulla

Yksi suurimmista ongelmista, joita näemme yhä uudelleen tuotekierrosten yhteydessä, on se, että niitä käsitellään “yksi ja valmis” -ominaisuuksina.

Mikä on hullua.

Markkinoija ei koskaan sanoisi vain “no, se on laskeutumissivu, joka on lajiteltu” ja kävele pois. He tarkastelevat suorituskykytietoja ja optimoivat ajan mittaan!

Miksi tuotepäällikkö siis laittaisi käyttöönoton virrat valmiiksi ja siirtyisi sitten eteenpäin?

Lähde: userpilot.com

Tuotekierrokset on sidottava aktivointiin tai muihin KPI:hin ja niiden vaikutusta on seurattava. Jos et pysty suhteuttamaan kierrosten vuorovaikutusta käyttäjien sitoutumiseen tai menestysmittareihin, menetät tärkeitä mahdollisuuksia parantaa toimintaa.

On siis elintärkeää integroida käyttämäsi läpikäyntiohjelmisto tapahtumapohjaiseen analytiikkaan (meillä on yhden napsautuksen integraatio esimerkiksi Amplituden kanssa), jotta voit ottaa palautteen optimointisilmukan käyttöön.

#5 Tunne käyttäjämatkasi

Userpilotin käyttäjän matka

Lähde: userpilot.com

Jos aiot luoda kattavan perehdytysjärjestelmän, joka koostuu lyhyistä, segmentoiduista, kontekstisidonnaisista interaktiivisista läpikäynneistä, sinun on tunnettava tuotteesi, yleisösi ja heidän käyttötapansa läpikotaisin.

Se, että pystyt opastamaan käyttäjiä yksityiskohtaisesti matkan jokaisen vaiheen läpi… se on paljon työtä! Ei ihme, että niin monet ihmiset vain välttävät sitä ja tekevät sen sijaan lineaarisen tuotekierroksen, joka sopii kaikille.

Tässä kohtaa sinun on oltava mahtava tuotepäällikkö, joka pystyy eläytymään jokaiseen kuviteltavissa olevaan käyttäjäskenaarioon (ja joihinkin, jotka eivät ole…) ja suunnittelemaan oikean ratkaisun jokaiseen ongelmaan. Ohjelmisto voi viedä sinut vain tiettyyn pisteeseen.

Haluatko lisätietoja tuotekierrosohjelmistostamme?

Userpilot on ylivoimaisesti paras tuotekierroksia ohjelmistotyökalu, jolla saat parhaan vastineen rahoillesi. Puhumattakaan siitä, että sitä on helppo käyttää!

Varaa esittely tänään Userpilotin kanssa

previous post next post

Leave a comment