WalkMe vs. Whatfix Belangrijkste Eigenschappen Vergelijkingsgids [+Alternatieven]

Het kiezen van een digitaal adoptieplatform (DAP) kan lastig zijn. Moet je gaan voor grote namen als WalkMe of Whatfix?

Hoewel Walkme en Whatfix veel op elkaar lijken, zijn ze niet volledig uitwisselbaar. In dit artikel zullen we de verschillen duidelijk uiteenzetten en uitleggen hoe u de beste DAP kiest voor de onboardingbehoeften van uw bedrijf.

Dus laten we maar meteen beginnen!

TL;DR

  • WalkMe en Whatfix zijn beide digitale adoptieplatforms waarmee u aanpasbare product walkthroughs kunt maken en productgebruiksgegevens kunt analyseren.
  • WalkMe biedt betere gebruikersanalyses en klantenondersteuning. Whatfix is gemakkelijker te implementeren, te onderhouden en te integreren met andere tools.
  • Beide platforms kunnen worden gebruikt zonder programmeerkennis, maar codering is nodig om ze volledig aan te passen.
  • WalkMe en Whatfix richten zich beide op grote bedrijven met behoeften aan onboarding en training van werknemers. Whatfix is echter toegankelijker voor KMO’s.
  • Geen van beide platforms publiceert zijn prijsinformatie, maar uit gebruikersrecensies blijkt dat WalkMe begint bij ongeveer $9.000 per jaar en Whatfix bij ongeveer $1.200 per maand.
  • Als u op zoek bent naar een betaalbare, codevrije SaaS-oplossing voor het onboarden van klanten, is Userpilot een geweldig alternatief voor Whatfix en WalkMe (niet geschikt voor het onboarden van werknemers op apps van derden). U kunt gemakkelijk no-code onboarding-ervaringen bouwen en productadoptie stimuleren.
  • Userpilot is ook een goede prijs-kwaliteitverhouding met prijsplannen vanaf 249 dollar per maand die alle benodigde functies en geavanceerde analyses bevatten om uw productadoptiebehoeften te ondersteunen.

Welkom modal Userpilot

Wat is WalkMe?

In de kern is WalkMe een bedrijfsoplossing voor effectieve training van uw medewerkers in het gebruik van uw tools. Met het platform kunt u aanpasbare, diepgaande product walkthroughs maken om gebruikers te helpen uw software te leren kennen en hun voortgang te volgen.

walkme website

WalkMe kan ook worden gebruikt voor de adoptie van SaaS-gebruikers, maar dat is niet hun primaire focus, wat betekent dat u een aantal belangrijke functies die hiervoor nodig zijn niet krijgt.

Overzicht van de WalkMe-functies

De twee kernfuncties van WalkMe – product walkthroughs en gebruikersanalyses – zijn zeer krachtig en veelzijdig voor onboarding van gebruikers.

Met enige programmeerkennis en technische vaardigheid kunt u deze functies nog geavanceerder maken. Maar voor wie geen coderingsexpertise heeft, biedt WalkMe een editor-tool waarmee de basisfuncties eenvoudig en snel zijn in te stellen.

Met WalkMe kunt u:

  • Stel aanpasbare productrondleidingen in met begeleiding op het scherm.
  • Maak basisgebruikerssegmenten met vertakkende doorloopervaringen.
  • Communiceer met gebruikers via in-app berichten en meldingen.
  • Bekijk analyses van gebruikersinteracties en betrokkenheid bij uw software.

 

WalkMe dashboard

Met kennis van codering kunt u gebruikersinterface-elementen, onboarding-flows en analyses nog verder aanpassen. Of u kunt een WalkMe technicus inhuren om u daarmee te helpen.

Hoe dan ook, WalkMe heeft een aanzienlijke diepgang voor de onboarding van gebruikers, met name in het geval van de opleiding van werknemers.

 

Wat is Whatfix?

Whatfix lijkt in veel opzichten op WalkMe. Zijn typische klanten zijn ook grote ondernemingen met behoeften op het gebied van onboarding van werknemers en gebruikers. Het biedt in-app begeleiding voor web, desktop en mobiele applicaties om digitale transformatie voor grote ondernemingen te bevorderen.

Whatfix functies overzicht

Whatfix biedt de mogelijkheid om producttours “codevrij” te maken. Maar net als bij WalkMe is er enige programmeerkennis nodig om de UI-elementen en de gebruikerservaring aan te passen.

Dus, in een notendop, Whatfix laat je:

 

Whatfix Dashboard

 

Op dit moment lijkt het misschien nog moeilijk om het verschil te zien tussen WalkMe en Whatfix. De kernfuncties die we tot nu toe hebben bekeken zijn grotendeels hetzelfde.

Laten we eens nader bekijken hoe de twee digitale adoptieplatforms verschillen.

WalkMe vs. Whatfix digitale adoptieplatforms vergelijken

Zoals we nu hebben vastgesteld, bieden WalkMe en Whatfix in wezen dezelfde functies en functionaliteit om de productiviteit van nieuwe gebruikers te verhogen door uw hulpmiddelen sneller aan te nemen.

Het blijkt echter dat er enkele opmerkelijke verschillen zijn in de kwaliteit en omvang van deze functies in elk product.

Hier volgt een overzicht van enkele van de belangrijkste onderscheidende factoren:

Vergelijking van de uitvoering: technische kennis nodig

In het algemeen is Whatfix gemakkelijker te installeren en te implementeren dan WalkMe. U hoeft alleen hun Chrome- of Firefox-extensie te installeren en een paar JavaScript-fragmenten te kopiëren om te beginnen.

WalkMe daarentegen heeft een veel ingewikkelder installatieproces. Het is een on-premise oplossing, wat betekent dat deze lokaal moet worden geïmplementeerd. Dit vergt nogal wat technische kennis en vereist vaak de hulp van een WalkMe-gecertificeerde deskundige.

Vergelijking van analytics: onboarding-gegevens

Hier begint Whatfix achter te lopen. Terwijl WalkMe een gebruiksvriendelijk dashboard heeft voor het bekijken van gegevens over onboarding en digitale adoptie en analyses van de voortgang van gebruikers, heeft Whatfix vrij beperkte analysemogelijkheden.

Met Whatfix kunt u Google Analytics of andere soortgelijke tools integreren voor het bijhouden en meten van gegevens over gebruikersgedrag, maar dit kan niet op tegen de kracht en het gemak van het volledige analyseplatform dat WalkMe ondersteunt.

 

Whatfix analytics

Het betekent ook dat voor echt robuuste analyses van het productgebruik met Whatfix een extra tool moet worden aangeschaft.

Productintegraties vergelijken

Hoewel gebruikersanalyse met Whatfix een beperking is, blijkt de integratiecapaciteit een voordeel.

Whatfix is ontworpen voor eenvoudige integratie met analysetools, LMS’en en klantenondersteuningskanalen. Dus in plaats van meerdere externe tools of afzonderlijke, mogelijk verwarrende ondersteuningskanalen, verbindt Whatfix ze allemaal met elkaar voor een soepelere gebruikerservaring.

WalkMe biedt over het algemeen een robuuster systeem, maar ondersteunt niet hetzelfde integratieniveau als Whatifx.

Vergelijking van klantenondersteuning

De relatief technische aard van zowel WalkMe als Whatfix betekent dat ondersteuning een belangrijk punt is.

WalkMe is misschien moeilijker in te stellen, maar biedt doorgaans betere ondersteuning. Voor elementen van personalisatie of implementatie op maat moet u wellicht betalen voor deze ondersteuning, maar WalkMe heeft de reputatie dat het zijn beloften nakomt als het gaat om technische bijstand.

Gebruikers van Whatfix melden daarentegen dat het niet altijd volledig compatibel is met hun product, en dat de ondersteuning die ze krijgen soms tekortschiet. In feite is de grootste bron voor zelfbedieningsondersteuning van Whatfix hun forum, en zelfs daar zijn het vaak andere Whatfix-gebruikers die vragen beantwoorden.

Onboarding van werknemers vs. onboarding van SaaS-gebruikers: kan het allebei?

Het belangrijkste punt van overweging is waarschijnlijk dat zowel WalkMe als Whatfix bedrijfsoplossingen zijn die zijn ontworpen voor grote bedrijven met een groot gebruikersbestand.

Een van hun belangrijkste toepassingen is dan ook het inwerken en opleiden van werknemers.

Betekent dit dat WalkMe en Whatfix niet kunnen worden gebruikt voor de onboarding van SaaS-klanten? Helemaal niet.

Het is gewoon zo dat gebruikerstraining meer in hun straatje past dan onboarding van klanten om de activering van gebruikers en productadoptie te verhogen.

Het onderscheid hier is belangrijk. Bij onboarding van werknemers is het niet nodig een gebruiker naar het “AHA-moment” te leiden waar hij de waarde van het product ontdekt. Voor SaaS-bedrijven is dit moment van cruciaal belang voor de acceptatie van het product en om gebruikers geabonneerd te houden.

Werknemers hebben geen keuze – ze moeten het product of de online tool gebruiken.

Dit betekent dat de use case waaraan WalkMe en Whatfix prioriteit geven, is gericht op het helpen van gebruikers om productiever te worden met een stuk software, maar niet noodzakelijkerwijs om er meer waarde uit te halen.

SaaS-bedrijven moeten activatie kunnen motiveren en churn bestrijden.

WalkMe en Whatfix hebben beide de functionaliteit om dit op een beperkte manier te doen, maar niet in de mate waarin oplossingen gericht op customer onboarding use cases dat kunnen.

 

WalkMe vs. Whatfix prijsvergelijking

WalkMe noch Whatfix publiceren hun exacte prijsinformatie. Er zijn echter enkele aanwijzingen die we kunnen gebruiken om een schatting te maken.

Op beide platforms moeten gebruikers een offerte aanvragen. Whatfix stelt dat “onze prijzen volledig gebaseerd zijn op de eisen en het gebruik van de klant”:

whatfix prijsplannen op maat

Terwijl WalkMe Basic en Custom plannen aanbiedt:

walkme prijzen offertes op maat

 

Als een bedrijf geen prijsinformatie publiceert, betekent dat meestal dat zijn diensten niet goedkoop zullen zijn.

Op basis van gebruikersrecensies blijkt dat het Basisplan van WalkMe begint bij ongeveer $9.000 per jaar. Beoordelingen van Whatfix geven aan dat hun diensten beginnen bij $1.200 – $2.000 per maand.

We kunnen deze prijzen echter niet rechtstreeks vergelijken. Het Basisplan van WalkMe is veel beperkter dan de algemene functies die Whatfix biedt.

Maar ja, we weten niet precies welke functies Whatfix-klanten krijgen voor $1.200 per maand.

WalkMe vs Whatfix alternatief: Userpilot

Userpilot is een krachtig productadoptieplatform waarmee u snel gepersonaliseerde, flexibele, contextueel relevante in-app-ervaringen kunt bouwen, gericht op verschillende gebruikerssegmenten – en dat alles zonder een regel code te schrijven.

Nu, om duidelijk te zijn, Userpilot is niet voor onboarding en training van werknemers . Het is eerder geschikt voor SaaS-bedrijven in het middensegment van de markt, die een kwalitatief hoogstaande onboarding willen uitvoeren en toegang willen krijgen tot geavanceerde productanalyses in één tool.

Userpilot is speciaal gebouwd voor SaaS-productteams die hun onboarding-ervaring willen verbeteren en de activering van gebruikers willen stimuleren.

U kunt een grote verscheidenheid aan gebruikerservaringen en in-app begeleidingsstromen bouwen zonder dat u hoeft te coderen.

Wanneer u Userpilot gaat gebruiken krijgt u toegang tot de volgende belangrijke functies:

  • Vergeet het coderen van in-app ervaringen: Userpilot is een no-code oplossing en vereist alleen dat uw app-ontwikkelaars een regel javascript installeren in uw app en dat u een chrome extensie downloadt die de visual builder opent.

  • Bouw in-app flows met behulp van het grootste scala aan UI patronen (modals, slideouts, tooltips, hotspots, banners) en in-app onboarding ervaringen (checklists, microsurveys, NPS enquêtes, in-app resource center) om gebruikers te begeleiden en digitale adoptie van uw tool mogelijk te maken.
  • Krijg toegang tot een ingebouwde NPS-tool voor het verzamelen en analyseren van het gebruikerssentiment, zodat u uw onboardingproces kunt verbeteren op basis van echte gegevens.
  • Maak en volg combinaties van in-app gebeurtenissen zoals klikken, hovers en formuliervullingen, en analyseer vervolgens al deze interacties onder uw eigen aangepaste gebeurtenissen, die kunnen worden gebouwd zonder code of API-aanroepen.
  • Gebruik geavanceerde product analytics en in-app flows analytics om vast te stellen waar gebruikers hulp nodig hebben, hoe en of ze taken voltooien en granulaire gebruikerssegmenten te creëren om in-app ervaringen contextueel te triggeren (segmenteren op basis van gebruikersidentificatiegegevens, in-app betrokkenheid, aangepaste gebeurtenissen, klikken, hovers, ingevulde formulieren, reacties van gebruikers op feedback, NPS-scores en meer)

  • Verbeter de onboarding-ervaring met in-app hulp door een Hulpmiddelencentrum direct in uw app te lanceren. Voeg in-app gidsen en video tutorials toe, en geef gebruikers toegang om de kennisbank te doorzoeken of contact op te nemen met ondersteuning. Selfservice was nog nooit zo eenvoudig en uw supportteam krijgt niet langer te maken met dezelfde herhaalde vragen.

De beste onboarding is contextueel en gebeurt daar waar de gebruikers het nodig hebben, binnen uw app. Er is geen beter digitaal adoptieplatform dat meer waar voor zijn geld biedt dan Userpilot.

Plan een demo met ons team en maak u klaar om de beste onboarding-ervaring te bouwen die uw gebruikers ooit hebben gezien.

 

Userpilot prijzen

Userpilot biedt veel waar voor zijn geld in vergelijking met andere vergelijkbare tools op de markt. Zelfs het instapmodel (Traction) biedt alle noodzakelijke functies zonder gebruikslimiet.

De prijs-kwaliteitverhouding is het beste voor Userpilot. Andere goedkopere hulpmiddelen op de markt zouden zeker niet aan uw behoeften voldoen, en andere zoals Pendo zouden buiten het budget vallen. Userpilot zit op dat punt. – Saurav S.

De prijsdifferentiatie gebeurt meestal op het serviceniveau (bv. aangepaste domeinhosting, toegewijde Customer Success Manager, SLA) en is gebaseerd op het aantal Monthly Active Users (MAU’s) dat uw bedrijf heeft.

Hier zijn de gedetailleerde prijzen van Userpilot:

  • Tractie: Voor maximaal 2500 gebruikers kost dit plan 249 dollar per maand.
  • Groei: Voor maximaal 10.000 gebruikers is dit plan 499 dollar per maand.
  • Enterprise: Voor grote bedrijven beginnen deze plannen vanaf $1000 per maand.

WalkMe vs. Whatfix – Wat is het toonaangevende digitale adoptieplatform?

Uiteindelijk lijken WalkMe en Whatfix meer op elkaar dan dat ze verschillen. Maar laten we een paar belangrijke punten samenvatten waarin ze verschillen:

  • Whatfix is gemakkelijker te implementeren en te onderhouden dan WalkMe.
  • Whatfix is toegankelijker voor KMO’s, maar beide richten zich op zakelijke softwarebedrijven.
  • WalkMe heeft veel krachtigere ingebouwde gebruikersanalyses dan Whatfix.
  • De klantenondersteuning van WalkMe heeft een aanzienlijk betere reputatie dan die van Whatfix voor het leveren van effectieve hulp.
  • De exacte prijs van beide is onbekend, maar als je met het basisplan van WalkMe uit de voeten kunt, is het waarschijnlijk goedkoper dan Whatfix.

Aan de andere kant: als uw use case niet de onboarding van werknemers is en u op zoek bent naar een meer gebruiksvriendelijke, betaalbare en intuïtieve onboarding-oplossing om de gebruikersadoptie te verhogen, is Userpilot misschien precies wat u nodig hebt!

Wilt u een geweldige onboarding-ervaring voor uw klanten opzetten? Bekijk vandaag nog een Userpilot demo!

 

previous post next post

Leave a comment