5 Top Appcues Alternatieven en Concurrenten [In-Depth Comparison]

Wat zijn de Appcues alternatieven die u moet vergelijken voordat u een digitaal adoptieplatform kiest voor onboarding van gebruikers?

Er zijn veel digitale adoptieplatforms, maar je zou eigenlijk alleen naar deze vijf moeten kijken als je een alternatief voor Appcues nodig hebt:

  • Userpilot – alles-in-één platform voor digitale adoptie, gebruikersanalyse en feedback voor het stimuleren van gebruikersadoptie ( meer waar voor je geld vergeleken met Appcues.
  • Chameleon- meer geavanceerde feedback opties in vergelijking met Appcues tegen een goedkopere prijs.
  • Pendo – alternatief voor mobiele app adoptie en meer diepgaande analyses.
  • UserGuiding – een goedkoop alternatief voor Appcues (beperkte functionaliteit).
  • Userflow – betere prijzen en eenvoudige aanpassing in vergelijking met Appcues.

 

Wat is Appcues?

Appcues helpt u de onboarding van gebruikers en productadoptie te stimuleren door middel van interactieve onboarding ervaringen.

Als je een meer geavanceerde gebruiker bent die meer geavanceerde flows wil bouwen en toch de vrijheid en flexibiliteit van een codevrije tool wil genieten, zal Appcues je tekort doen.

Zijn eenvoudige interface en sjablonen “dwingen” je tot een voorgedefinieerde aanpak van onboarding, gekoppeld aan bedrijfssoftware met een hoog prijskaartje en enkele integraties op bedrijfsniveau maken Appcues positionering verwarrend:

Is het een eenvoudig hulpmiddel (zoals de UI suggereert) voor starters?

Zijn het prijskaartje en de Salesforce-integratie indicatoren van een enterprise tool?

We zullen de kenmerken, voordelen, voor- en nadelen van Appcues analyseren en kijken hoe het zich verhoudt tot de belangrijkste concurrenten op het gebied van onboarding: Userpilot, Chameleon, Pendo, UserGuiding en Userflow.

Hier is een kort overzicht als u geen tijd hebt om het volledige artikel te lezen.

Voordat we beginnen, laten we eens kijken waarom Appcues zo’n populaire tool is!

Appcues PRO’s

Laten we beginnen met wat er goed is aan Appcues.

  • Echt goed
    UX en UI
    – Appcues UI ziet er echt gepolijst uit, en hun ervaringen zijn gemakkelijk te bouwen en werken meestal zoals je zou verwachten.

appcues dashboard gebruikersinterface

  • Verscheidenheid aan UI-elementen – Naast walkthroughs en product tours, heeft Appcues een grote verscheidenheid aan verschillende UI-elementen die je kunt gebruiken in je user onboarding. U kunt checklists, modals, slideouts, tooltips, hotspots en nog veel meer maken. Maar er zit een addertje onder het gras – sommige daarvan, zoals de onboarding checklists, zijn niet beschikbaar in de lagere tariefplannen.
  • Kan verschillende gebruikersstromen creëren en deze ook koppelen – Gebruikers maken vaak een niet-lineaire reis door uw product en verkennen het op eigen houtje. Uw gebruikerservaringen moeten gebruikers overal volgen. Met Appcues kun je een volgende flow activeren zodra een gebruiker een flow heeft voltooid en die gebruiker door een nieuwe ervaring leiden (zelfs als de gebruiker de targeting van de volgende flow niet heeft gehaald).
  • Een robuust digitaal adoptieplatform voor gebruikerservaringen – U kunt volledige user journeys volgen en verschillende onboardingprocessen creëren voor verschillende segmenten van gebruikerspersona’s.
  • Wordt geleverd met een aantal vooraf gedefinieerde gebruikerssegmenten – Als je nieuw bent in het onboarding van klanten en echt geen idee hebt waar je moet beginnen, kan het helpen om een aantal vooraf gedefinieerde steigers te hebben. Maar het kan er ook toe leiden dat u in een bepaalde groef belandt die u ervan weerhoudt meer verfijnde gebruikerssegmenten op te bouwen die geschikt zijn voor uw bedrijf. Dit kan ertoe leiden dat u ziet wat u wilt zien, in plaats van wat er werkelijk gebeurt.
  • Geweldig onderwijs – Appcues biedt een onuitputtelijke bron van informatie voor SaaS- en Cloud-gebaseerde bedrijven. Het heeft een geweldige blog met veel educatief materiaal.

Appcues CONs

Het valt niet te ontkennen dat Appcues een geweldig hulpmiddel is, maar laten we ook enkele nadelen in herinnering brengen.

  • Het is een beetje moeilijk om door te navigeren – Aangezien Appcues een robuust platform is, kan het erg moeilijk zijn om door de applicatie te navigeren. Als je bijvoorbeeld een nieuwe ervaring wilt creëren, moet je de bouwmodus sluiten, overgaan op navigeren, het element oppakken en weer naar de bouwmodus gaan. Maar wat gebeurt er als je tegelijkertijd wilt bouwen en navigeren? Het is een beetje verwarrend, toch?
  • Het algoritme voor elementdetectie is slecht – Met Appcues kun je verschillende in-app ervaringen creëren zonder enige code. Soms heeft Appcues echter problemen met het detecteren van in-app elementen. Als je bijvoorbeeld een tooltip wilt maken voor een optie in het dropdown menu, kan Appcues die optie niet altijd herkennen.
  • Inflexibele aanpassing en styling – Er is alleen basisaanpassing binnen de toepassing. U kunt bijvoorbeeld alleen de teksthoogte, kleur, opvulling of positie van het element wijzigen. Voor meer geavanceerde dingen zul je met CSS-code moeten werken. Dit is erg vervelend en mogelijk moeilijk als je een tool hebt gekocht om “niets te coderen”.
  • In tegenstelling tot sommige van zijn concurrenten biedt Appcues geen resource center – met alle helpdocumenten en kennisbankartikelen, YT-video’s en in-app ervaringen toegankelijk vanuit één “help hub” binnen uw app, doorzoekbaar op aanvraag.

Wil je wat meer vrijheid om echt interactieve walkthroughs te bouwen, dan is Appcues misschien niet de beste optie voor jou.

 

Appcues Prijzen

Appcues is ook een van de duurste user onboarding tools.

Appcues prijzen 2021

Als uw product 2.500 actieve gebruikers heeft, zijn de kosten voor verschillende plannen:

  • Essentials: $249/maand (tot 3 gebruikerslicenties)
  • Groei: $879/maand (tot 10 gebruikerslicenties)
  • Enterprise: Aangepast (onbeperkte gebruikerslicenties)

De prijzen van Appcues zijn niet alleen gebaseerd op maandelijks actieve gebruikers, maar ook op het gebruik van functies. Sommige functies zijn helemaal NIET beschikbaar in het laagste “Essentials”-plan.

Als u kiest voor de
Essentials
plan, zult u zich beperkt zien tot:

slechts 5 gebruikerssegmenten

❌ alleen tot 10 aangepaste evenementen en 10 aangepaste doelen

❌ geen checklists voor het inwerken van gebruikers

❌ geen aangepaste CSS, wat betekent dat uw aanpassingsmogelijkheden zeer beperkt zullen zijn.

geen lokalisatie

 

Is Appcues de juiste tool voor jou?

Appcues is een geweldig product voor middelgrote bedrijven die alleen op zoek zijn naar onboarding-oplossingen voor gebruikers.

  • Als je een kleiner bedrijf bent en $879 te duur vindt, kun je misschien beter kiezen voor een van de alternatieven en concurrenten van Appcues die meer waar voor hun geld bieden.
  • Als u op zoek bent naar een volwaardig platform voor productanalyse voor minder dan $1000 per maand, is Appcues misschien ook niet de beste optie, omdat het uw functies in het Essentials-plan zodanig beperkt dat het nutteloos is voor diepgaande gebruikersanalyse.
  • Als u uw ervaringen wilt aanpassen, kan dat ook niet in het basisplan.
  • Appcues is niet geschikt voor u als u uw app in meerdere talen uitvoert.

Kortom, als je meer vrijheid, complexe onboardingflows, meer maatwerk en meer controle wilt, is Appcues misschien niet de oplossing die je zoekt.

Nu we de grootste voor- en nadelen van Appcues kennen, laten we eens kijken welke van deze Appcues alternatieven het beste bij jou past.

Appcues alternatief #1: Userpilot

Userpilot is een geweldig Appcues alternatief als je op zoek bent naar een compleet Product Adoption Platform – inclusief, maar niet alleen, user onboarding.

Klanten bereiken geweldige resultaten met Userpilot, net zoals Albacross deed toen het
zijn activatiegraad verbeterde
met meer dan 33% in 14 dagen.

Met Userpilot kunt u de juiste berichten tonen, op het juiste moment, aan de juiste mensen.

Niet alleen dat, we hebben Userpilot gebruiksvriendelijker gemaakt, het is ontworpen voor teams die eenvoudige en complexe user onboarding willen creëren met meer vrijheid, controle en maatwerk.

 

Userpilot functionaliteit

Userpilot biedt een groot aantal functies voor uw behoeften op het gebied van gebruikersadoptie.

  • Vergeet het coderen van in-app ervaringen: Userpilot is een no-code oplossing en vereist alleen dat uw ontwikkelaar een regel javascript installeert in uw app en dat u een chrome extensie downloadt die de visual builder opent.

  • Krijg toegang tot een ingebouwde NPS-tool voor het verzamelen en analyseren van gebruikersfeedback, zodat u uw onboardingproces kunt verbeteren op basis van echte gegevens.
  • Maak een helpcentrum binnen uw app, en voeg native tooltips toe aan geselecteerde functies (een minder opdringerige manier om uw gebruiker te wijzen op een specifieke functionaliteit dan modals).

  • Krijg diepgaande analyses zonder de noodzaak van een externe analysetool: volg productgebruik met feature tags, aangepaste gebeurtenissen of het volgen van doelen, en begrijp ook hoe gebruikers omgaan met de in-app inhoud die je hebt gebouwd (checklist, flows, gidsen). Path, funnels en andere interessante productanalysefuncties komen binnenkort. Bekijk hier alle Userpilot analytics functies.userpilot analytisch dashboard

Userpilot vs Appcues – Hoe verschilt het?

Er zijn een paar belangrijke redenen waarom Userpilot wordt beschouwd als een geweldig Appcues alternatief:

  • Betere elementdetectie – Ons eigen algoritme genaamd fluidity herkent nauwkeurig elk in-app element. Geen strijd of frustraties meer.
  • Volledige in-app aanpassing is beschikbaar (serieus – helemaal geen codering) – U kunt uw elementen ontwerpen zoals u wilt. U kunt het type baken, de kleur van het element, de positie, marge, opvulling en tientallen andere dingen in de toepassing wijzigen. U zult uren nodig hebben om uw elementen volledig aan te passen in CSS.
  • Gedreven acties – Dit is de functie die niemand anders heeft. Eerlijk. Met Driven actions kunt u cross-URL gebruikerservaringen creëren. Dat betekent dat u uw gebruikers via verschillende URL’s van uw applicatie kunt leiden en hen verschillende in-app ervaringen kunt laten zien. Het maakt de onboarding van uw klanten interactiever.
  • Ondersteunt meerdere flows die samen lopen – Dit is een van de grootste voordelen van Userpilot ten opzichte van andere Appcues. In Userpilot kunnen afzonderlijke ervaringen samengaan en soepel met elkaar spelen. U kunt uw stromen opbouwen zoals u wilt. Onze motor zal de beste ervaringen optimaliseren om te tonen. In tegenstelling tot Appcues hoeft de gebruiker de eerste ervaring niet af te maken om de tweede vrij te spelen.
  • Niet uitsluiten van belangrijke functionaliteiten op basisplannen- Met Userpilot krijg je toegang tot wat je nodig hebt om succesvolle onboardingprocessen voor gebruikers te bouwen zonder dat je hoeft te upgraden (totdat je SaaS groeit).
  • Ondersteunt alleen weboplossingen – Helaas ondersteunt Userpilot alleen weboplossingen. Het ondersteunt geen mobiele toepassingen. Anderzijds betekent dit dat Userpilot gespecialiseerd is in SaaS producten. Wij ondersteunen nog geen mobiele of on-premise oplossingen.
  • Geweldig pakket voor NPS en gebruikersonderzoek – u kunt NPS-reacties taggen en trends vaststellen, maar ze ook gebruiken als segmentatiecriteria (niet beschikbaar in Appcues).

  • Lokalisatie in tientallen talen is beschikbaar in alle plannen!
  • On-Demand Help & Reactive Customer Onboarding – Soms willen gebruikers de software zelf leren kennen, en u wilt daar zijn waar zij zijn door hen de juiste functies te tonen met
    on-demand help widget & native tooltips
    en Appcues biedt dat niet.
  • Of je nu een klein of groot bedrijf bent, de kleinste of de grootste pakketten gebruikt, je krijgt dezelfde ondersteuning als elke andere klant wanneer je Userpilot kiest in plaats van Appcues.

 

Userpilot prijzen

Userpilot biedt veel waar voor zijn geld in vergelijking met andere vergelijkbare tools op de markt. Zelfs het instapmodel (Traction) biedt alle noodzakelijke functies zonder gebruikslimiet.

De prijs-kwaliteitverhouding is het beste voor Userpilot. Andere goedkopere hulpmiddelen op de markt zouden zeker niet aan uw behoeften voldoen, en andere zoals Pendo zouden buiten het budget vallen. Userpilot zit op dat punt. – Saurav S.

De prijsdifferentiatie gebeurt meestal op het serviceniveau (bv. aangepaste domeinhosting, toegewijde Customer Success Manager toegewijde klantenondersteuning, SLA) en is gebaseerd op het aantal Monthly Active Users (MAU’s) dat uw bedrijf heeft.

Hier zijn de gedetailleerde prijzen van Userpilot:

  • Tractie: Voor maximaal 2500 gebruikers kost dit plan 249 dollar per maand.
  • Groei: Voor maximaal 10.000 gebruikers is dit plan 499 dollar per maand.
  • Enterprise: Voor grote bedrijven beginnen deze plannen vanaf $1000 per maand.

 

Appcues Alternatieven #2: Kameleon

Met Kameleon kun je kiezen uit een groot aantal verschillende UI-elementen en in-app ervaringen. In feite biedt Kameleon een grotere selectie van UI-elementen dan alle alternatieven van Appcues.

De belangrijkste functionaliteit van Kameleon

  • Maak modals, slideouts, tooltips, hotspots en checklists en launchers.
  • Launchers zijn waar Kameleon anders is dan zijn concurrenten. Dit zijn in-app widgets die checklists, kleine hulpwidgets of meldingscentra kunnen openen. Het nadeel is dat je niet één launcher kunt hebben met meerdere soorten inhoud.
  • U kunt verschillende gebruikerssegmenten opbouwen in het product, of u kunt uw Kameleon-account integreren met andere tools en uw gegevens importeren.
  • U kunt alleen basisdingen aanpassen. Voor iets geavanceerds zul je veel tijd moeten steken in het coderen in CSS. Het is moeilijk om UI-elementen aan te passen en je hebt niet al te veel vrijheid.

Met Chameleon kunt u onboarding-campagnes opzetten – verschillende reeksen productrondleidingen die in de loop van de tijd worden getoond. Het is echt belangrijk om onderscheid te maken tussen de campagnes van Chameleon en de onboarding flows van Userpilot:

  • De campagnes van Chameleon zijn sets van verschillende user onboarding ervaringen die in een tijdlijn worden getoond. Ervaring A wordt bijvoorbeeld getoond in de eerste week van het gebruikersparcours, ervaring B in de tweede, en ervaring C in de derde week.
  • Je kunt nog steeds niet meerdere in-app ervaringen (user onboarding flows) tegelijk draaien zoals je dat wel kunt in Userpilot.

 

In het kort zijn dit de grootste verschillen tussen Appcues en Kameleon

Kameleon vs Appcues – Wat is het verschil?

Chameleon positioneerde zich om verschillende redenen als een geweldig Appcues-alternatief:

  • Je hebt meer in-app en UI-elementen om uit te kiezen
  • Kameleon ondersteunt onboarding van werknemers
  • Diepgaande personalisatie en segmentatie van gebruikersgedrag

De tekortkoming van Chameleon is dat het alleen gebouwd is voor apps met één pagina. Dat betekent dat u geen ervaringen kunt opbouwen die over meerdere URL’s lopen.

Appcues Alternatieven

Kameleon prijzen

De prijzen van Chameleon zijn voornamelijk opgesplitst naar het aantal maandelijkse actieve gebruikers, maar u moet er rekening mee houden dat het Startup-plan ook beperkte functies heeft en misschien niet voldoende is voor interactieve onboarding en adoptie van SaaS-producten:

  • 0 – 2500 MAU’s: Opstartplan vanaf $349/mo, Groeiplan vanaf $899/mo
  • 2000 – 3000MAUs: Opstartplan vanaf $419/mo, groei vanaf $899/mo.
  • 3000 – 5000 MAU’s: Opstartplan vanaf $489/mo, groei vanaf $899/mo.
  • 5000 – 10.000 MAU’s: Opstartplan vanaf $517/mo, groei vanaf $999/mo


Disclaimer
: met het Startup plan krijg je alleen 5 microsurveys en 1 launcher, geen A/B testing, geen Goals, en geen lokalisatie.

 

Appcues Alternatief #3: Pendo

Appcues en Pendo zijn beide toepassingen voor het bouwen van contextuele onboardingflows, gebruikersanalyses en gebruikersfeedback met verschillende overlappingen. Zowel Appcues als Pendo zijn populaire SaaS-tools die vooral worden gebruikt voor het onboarden van gebruikers in SaaS-bedrijven. Beide producten hebben verschillende vergelijkbare kenmerken.

Er zijn echter verschillende details over de manier waarop deze specifieke kenmerken in beide producten worden “uitgevoerd” die voor de koper een aanzienlijk verschil kunnen maken.

Ze hebben ook heel verschillende prijsplannen. Laten we de details bekijken.

Pendo’s functionaliteit

  • U kunt gidsen maken met behulp van sjablonen, en er is ook een WYSIWYG (what-you-see-is-what-you-get) visuele ontwerpstudio-editor voor het maken van nieuwe ontwerpen vanaf nul.
  • U kunt de gratis versie van Pendo gebruiken om onboarding-gidsen te maken, maar u krijgt slechts toegang tot beperkte functies en basisanalyses.
  • Soorten gidsen die u kunt maken met Pendo zijn Lightbox, Banner, Tooltips, Polls en Walkthroughs. Het nadeel daarvan is dat ze vrij eenvoudig zijn en niet veel aanpassingsmogelijkheden bieden zonder codering. Zelfs Pendo’s eigen inwerkgids is een serie paarse tooltips.
  • Voeg korte polls toe aan uw gidsen en UI patronen gebouwd met Pendo.
  • U kunt ook checklists bouwen met Pendo, maar niet als zelfstandige UI elementen omdat gebruikers ze alleen kunnen benaderen vanuit het resource center (als ze weten dat ze afsluiten). Dit maakt het moeilijk en niet intuïtief voor gebruikers om toegang te krijgen tot richtsnoeren en doet het doel van het gebruik van checklists teniet.
  • De analyses van Pendo zijn gecentreerd rond drie hoofdfuncties: Paden, trechters en cohorten.

Het nadeel? De analytics van Pendo zijn niet bruikbaar – met de in-app experience builder kun je geen in-app gebeurtenissen gebruiken als triggers voor in-app ervaringen.

Er is ook een vertraging van 1 uur in de weergave van Pendo gebruikersanalyses op hun dashboard. Dit maakt de gebruikersanalyses van Pendo minder bruikbaar dan die van tools die real-time gebruikersanalyses bieden (bijv. Userpilot).

 

Appcues vs Pendo – Hoe verschilt het?

Appcues en Pendo werken beide voor web- en mobiele applicaties en bieden vergelijkbare mogelijkheden. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

  • Pendo ondersteunt ook apps van derden, voor onboarding van werknemers.
  • De analyses van Appcues zijn niet zo geavanceerd als die van Pendo, die ook klantgezondheidsscores bevat.
  • Appcues heeft een vriendelijkere UI en is beter voor het bouwen van no-code user onboarding ervaringen met meer personalisatie.
  • Appcues ondersteunt geen opleiding van werknemers.
  • Pendo is duurder dan Appcues, maar biedt een gratis plan en een opstartplan dat de prijzen van Appcues benadert.

Pendo’s Prijzen

Het lastige aan de prijsstelling van Pendo is dat je voor verschillende modules apart moet betalen:


  • Pendo Gratis
    : tot 500 MAU, single-app, en basisfunctionaliteit en analytics.

  • Pendo Starter
    : limiet van 2.000 MAU, single-app, en toegang tot premium functies.
  • Pendo Groei: Aangepaste MAU, single-app, NPS en PES, Resource Center, en toegang tot ondersteuning in vergelijking met lagere plannen.
  • Pendo Portfolio: Aangepaste MAU, multi-app, cross-journey rapporten, experimenten, en 1 gratis integratie inbegrepen.
  • Pendo Premium: Aangepaste MAU, multi-app, alles in andere plannen plus aangepaste rollen en machtigingen en geavanceerde beveiliging.
  • Pendo Feedback: het verzamelen van feature requests is een aparte module met aangepaste prijzen.
  • Pendo Adopt: onboarding van werknemers is een aparte module met aangepaste prijzen.

Appcues Alternatieven #4: UserGuiding

UserGuiding is een goedkopere onboarding software op instapniveau die een reeks functies biedt om bedrijven en customer success managers te helpen nieuwe klanten aan boord te krijgen en productadoptie te stimuleren.

De functionaliteit van UserGuiding

  • Voor kleine starters of onafhankelijke bedrijven is de prijs een aantrekkelijk element om te overwegen.
  • Maak interactieve product walkthroughs zonder uw ontwikkelaars te storen, want het is volledig codevrij.
  • U kunt verschillende soorten onboarding-elementen toevoegen aan uw flows. Dit omvat modals, tooltips, hotspots en checklists om gebruikers herhaaldelijk te betrekken en hen te helpen het product te accepteren.§
  • Bouw onboarding-checklists en leid klanten naar het activeringspunt door het giswerk over wat de volgende stap moet zijn te elimineren.
  • Voor een budgettool biedt UserGuiding nog integraties met andere toepassingen, zoals Mixpanel, Hubspot, Woopra, Slack, Webhook, enz.

 

Appcues vs UserGuiding – Wat is het verschil?

  • Gebruikersbegeleiding heeft beperkte functionaliteit, vooral op het basisplan. Daar is slechts een klein aantal functies beschikbaar – allemaal met het UserGuiding watermerk/branding.
  • In tegenstelling tot Appcues kunt u ervoor kiezen een Resource Center toe te voegen (een bonus voor self-service ondersteuning).
  • Userguiding is veel goedkoper als je net begint en genoegen neemt met beperkte mogelijkheden.

Prijzen voor de gebruiker

Het prijsmodel van UserGuiding is veel eenvoudiger dan andere op onze lijst. Er zijn drie niveaus, die elk een bepaald bedrag vragen voor toegang tot bepaalde tools.

Hier zijn de pakketten:

  • Basis: Vanaf $99/mo (d.w.z. slechts 1 teamlid, een limiet van 20 gidsen en 2 checklists, UserGuiding branding op alle UI patronen).
  • Professioneel: Vanaf $399/mo (onbeperkt aantal gidsen, hotspots en checklists).
  • Zakelijk: Vanaf $699/mo (toegang tot alles plus persoonlijke coaching).

Appcues Alternatieven #5: Userflow

Userflow is een digitaal adoptieplatform dat verschillende voordelen biedt voor het bouwen van producttours op een visuele manier. In vergelijking met de andere besproken tools kun je met Userflow flows bouwen in het dashboard en het hele traject in één keer visualiseren.

  1. Gebruiksvriendelijk (nou ja…voor sommigen): Met de drag-and-drop interface van Userflow kun je de flows in het dashboard opbouwen en zie je in één keer een overzicht van de hele flow (alle stappen). Sommige mensen gebruiken graag de visuele manier om de hele stroom op te bouwen op een dashboard in plaats van in je app. Dit heeft ook enkele beperkingen, die wij echter in het volgende deel zullen bespreken.
  2. Aanpasbaar: Met Userflow kunnen producttours worden aangepast met merkelementen, visueel ontwerp en interactiviteit.
  3. Datagestuurd: Userflow biedt eenvoudige analysetools voor gebruikersgedrag en feedback, zodat productteams de betrokkenheid van gebruikers kunnen volgen en op basis van gegevens verbeteringen kunnen aanbrengen aan de onboarding van gebruikers.

De functionaliteit van Userflow

  • Gebruiksvriendelijk (nou ja…voor sommigen): Met de drag-and-drop interface van Userflow kun je de flows in het dashboard opbouwen en zie je in één keer een overzicht van de hele flow (alle stappen). Sommige mensen gebruiken graag de visuele manier om de hele stroom op te bouwen op een dashboard in plaats van in je app. Dit heeft ook enkele beperkingen, die wij echter in het volgende deel zullen bespreken.
  • Aanpasbaar: Met Userflow kunnen producttours worden aangepast met merkelementen, visueel ontwerp en interactiviteit.
  • Datagestuurd: Userflow biedt eenvoudige analysetools voor gebruikersgedrag en feedback, zodat productteams de betrokkenheid van gebruikers kunnen volgen en op basis van gegevens verbeteringen kunnen aanbrengen aan de onboarding van gebruikers.

Appcues vs Userflow – Wat is het verschil?

  • Hoewel Userflow gebruiksvriendelijk is ontworpen, kan er voor sommige gebruikers een leercurve zijn om aan de interface en de functies te wennen. Je bouwt je producttour bijvoorbeeld niet bovenop je eigen interface – die moet je in het dashboard bouwen.
  • Userflow is bedoeld voor webapps in vergelijking met Appcues, dat ook mobiele onboarding van klanten ondersteunt.
  • Als u een budget hebt, is Userflow betaalbaarder, als u genoegen neemt met de beperkingen van de functies.

 

Userflow Prijzen

Userflow heeft 3 prijsplannen:

  • Startup – vanaf $200 voor 3.000 MAU’s, jaarlijks gefactureerd – dit plan beperkt ook sterk de beschikbare functies: tot slechts 1 checklist en 10 launchers (flows), geen NPS-enquêtes, no-code event tracking, geen lokalisatie enz.
  • Pro$600 jaarlijks gefactureerd, dus $7200 per jaar – dit plan omvat alle functies
  • Enterprise – alleen prijzen op aanvraag – dit plan omvat alles in Pro + aangepaste limieten, SSO en aangepast contract.

Wat is het beste Appcues alternatief?

Als je gefrustreerd bent bij het gebruik van Appcues en op zoek bent naar een alternatief dat volledig gericht is op het creëren van geweldige user onboarding flows zonder codering, dat je meer vrijheid, controle en betere UX-functies biedt, dan is Userpilot de beste oplossing voor jou. U kunt proactieve en reactieve in-app ervaringen creëren met flows, widgets, checklists en native tooltips.

Plan een Userpilot-demo en een van onze toegewijde productexperts zal u helpen de beste gebruikerservaring voor uw gebruikers te creëren.

De informatie is correct vanaf maart 2023. Userpilot heeft er alles aan gedaan om de juistheid en betrouwbaarheid van de informatie op deze website te verzekeren. De informatie wordt echter verstrekt “zoals ze is”, zonder enige vorm van garantie. Userpilot aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de nauwkeurigheid, inhoud, volledigheid, wettigheid of betrouwbaarheid van de informatie op deze website.

previous post next post

Leave a comment