11 Beste software voor klantenregistratie voor SaaS

Uw klanten succesvol onboarding is lastig, toch? Als uw nieuwe gebruikers er te lang over doen om de waarde van uw product in te zien, haken ze misschien af en gaan ze elders op zoek. Gelukkig zijn er veel onboarding software opties die helpen! Wij hebben al het harde werk voor je gedaan en deze lijst samengesteld van de beste customer onboarding software en apps in 2023. Er is voor elk wat wils. Van teams die de gebruikersadoptie en activeringsgraad willen verhogen, van MVP’s en startups in een vroeg stadium tot schalende SaaS-bedrijven.

Overzicht

  • Bij het kiezen van SaaS onboarding software is het belangrijk om te overwegen of het gericht is op startende of groeiende SaaS bedrijven.
  • U moet ook bepalen of u in-app onboarding, e-mail onboarding, helpdocumenten, of een mix van alle drie nodig hebt.
  • De voordelen van onboarding tools zijn een betere activering, retentie en toepassing van functies, en lagere ondersteunings- en ontwikkelingskosten.
  • Voor beginnende SaaS-bedrijven is de beste onboarding software Userlist en Encharge voor e-mail; Help Scout, Document360 en Helpjuice voor helpdocumenten; en HelpHero en Tooltip.io voor in-app.
  • Wanneer u SaaS onboarding software kiest (vooral als u gaat schalen), zoek dan naar een codevrije tool waarmee u gebruikers kunt segmenteren , hun in-app gedrag kunt analyseren, in-app met hen kunt communiceren en interactieve walkthroughs kunt bouwen.
  • Voor schalende SaaS-bedrijven is Userpilot de beste SaaS onboarding software tool .

Wat is customer onboarding software?

Laten we beginnen met onze definities recht te zetten.
Als we het hebben over klantenonboarding voor SaaS, bedoelen we gebruikersonboarding, niet werknemersonboarding. Dus als u manieren zoekt om uw nieuwe werknemers op te leiden, probeer dan dit artikel.
Met “onboarding” bedoelen we het proces waarbij uw klanten leren hoe ze waarde uit uw product kunnen halen.
Hier volgen enkele concrete voorbeelden van hoe deze vorm van klantenvoorlichting eruit zou kunnen zien:
  • Een tooltip die een nieuwe functie demonstreert die niet intuïtief is
  • Een interactieve walkthrough die nieuwe gebruikers helpt uw belangrijkste productfuncties te begrijpen en daardoor te activeren
  • Een modal die een hoger accountniveau aan een langdurige klant verkoopt
  • Een helpcentrumwidget die klanten toegang geeft tot uw kennisbank vanuit uw product
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is onboarding niet alleen beperkt tot de eerste interacties die nieuwe gebruikers hebben wanneer zij zich voor het eerst bij uw product aanmelden, zoals deze grafiek aangeeft:
Het is een continu proces dat het hele klantentraject omvat. Voor SaaS-bedrijven die de waarde van onboarding echt inzien, is er geen reden om niet te investeren in tools die klanten leren hoe ze secundaire en primaire functies kunnen gebruiken.

Gemeenschappelijke kenmerken

Maak deze in-app ervaringen met Userpilot, geen codering nodig!
De kern van elke SaaS onboarding software tool zijn de UI functies die u ermee kunt bouwen, meestal zonder code.
Voorbeelden zijn modals, hotspots, gestuurde acties of checklists.
Het zijn deze functies die effectief deel gaan uitmaken van de UI van uw native product, als een extra ontwerplaag die klanten leert hoe ze het meeste uit uw app kunnen halen.
De meeste onboarding tools die hun waarde hebben, beschikken ook over analysetools waarmee u het succes van uw onboardingproces kunt meten.
U wilt bijvoorbeeld zien welk percentage nieuwe gebruikers uw producttour afmaakt, of hoe het veranderen van een tooltip van rood naar blauw invloed heeft op het aantal klanten dat de tooltip vindt.
Hoewel dit soort kwantitatieve gebruikersgegevens nuttig is, is er in 2023 nog steeds een plaats om rechtstreeks met klanten te praten, dus je kunt verwachten dat software voor klanten onboarding je in staat stelt om dat in je app zelf te doen.
Dus hoe kunt u verwachten dat een instrument als dit de naald voor uw bedrijf verplaatst?

Voordelen van onboarding van SaaS-klanten

Disclaimer: elke customer onboarding tool is anders en beïnvloedt daarom SaaS-bedrijven op verschillende manieren. Hieronder volgt een lijst van typische voordelen die u kunt verwachten.
  1. Het activeringspercentage verbeteren – waarschijnlijk de belangrijkste onboarding-metriek.
  2. Meer klanten behouden – meer klanten blijven lang genoeg hangen om de waarde van uw product te ervaren.
  3. Verbeter de adoptie van functies – probeer een tooltip te maken en wijs deze aan op de gekozen functie met behulp van een digitaal adoptieplatform zoals Userpilot. De kans is groot dat het gebruik omhoog gaat.
  4. Het aantal supporttickets verminderen – als een klant vastzit, is het sneller voor hem om zijn eigen probleem op te lossen door naar een tooltip te kijken of door de widget van het helpcentrum te bladeren, in plaats van in een wachtrij te staan om met een supportagent te spreken.
  5. Verlaag de ontwikkelingskosten – als je het hierboven hebt gemist: productmarketeers kunnen UI-elementen bouwen met no-code onboarding software zoals Userpilot. Dat betekent dat u uw ontwikkelteam niet hoeft te belasten met het bouwen van tooltips en hotspots vanaf nul.
Klinkt behoorlijk waardevol, toch? Laten we nu uw opties bekijken.

Criteria voor het kiezen van uw onboarding software

Ik hoef je niet te vertellen dat je naar de prijs moet kijken. Maar als u waarde wilt meten, moet u letten op de volgende vijf factoren:

Kunt u uw gebruikers segmenteren?

Zonder de mogelijkheid om uw gebruikers te segmenteren, blijft u zitten met een algemene onboarding-ervaring voor alle soorten gebruikers.
Dit is een zekere manier om uw klantenbestand van u te vervreemden, zoals wij eerder in dit artikel hebben betoogd.
Het allereerste wat u dus moet doen voor uw onboardingproces is een geautomatiseerde tool om gebruikers in segmenten te verdelen.

Kunt u het gedrag van uw gebruikers analyseren?

Het heeft geen zin een inwerkproces op te zetten zonder de resultaten van uw inspanningen te kunnen meten.
Hoe weet u anders dat uw productexperimenten een succes zijn?
De software van uw keuze moet dus analysemogelijkheden hebben. Een A/B-testfunctie is bijzonder belangrijk.

Zijn uw walkthroughs echt interactief?

Er zijn onboarding tools die je alleen product walkthroughs laten maken van tooltips, of die denken dat een lineaire product tour nog steeds een goede manier is om nieuwe klanten te onboarden. Zoek in plaats daarvan naar een tool waarmee u echt interactieve walkthroughs kunt maken, in de zin dat ze inspelen op de input van de klant.
Als u bijvoorbeeld een hulpmiddel voor het plannen van sociale media bent, zou u niet willen dat uw tour gebruikers de optie toont om een Facebook-bericht te plaatsen voordat ze eerst hun Facebook-account hebben gekoppeld.

Kun je in-app communiceren met je gebruikers?

Het is gemakkelijk om onboardingsoftware te vinden die de inbox van uw klant spamt met e-mailmeldingen en enquêtes, maar is dat echt de beste oplossing?
In plaats van het risico te lopen dat uw gebruiker wordt afgeleid door zijn inbox, kunt u beter op zoek gaan naar software waarmee u in uw app zelf met hem kunt communiceren.
Microsurveys zijn hiervoor een uitstekend middel. De enquêtes die u verstuurt, kunnen kwantitatief zijn (bv. NPS) of kwalitatief (bv. uitleggen waarom de gebruiker ervoor koos iets te doen).

Is uw onboarding tool echt codevrij?

Helaas zijn er onboarding tools die zichzelf aanprijzen als “codevrij”, hoewel ze dat helemaal niet zijn.
Een veel voorkomend probleem is wanneer onboard software u eenvoudige UI-elementen laat bouwen zonder code, maar vervolgens vereist dat u geavanceerde CSS gebruikt om iets geavanceerder te maken. Doe vooraf zorgvuldig uw due diligence, en zorg ervoor dat uw onboarding software u levert wat het belooft.

Customer onboarding software voor SaaS op grote schaal

Terwijl bedrijven in een vroeg stadium (waarover hieronder meer) eenvoudigweg gebruikers door het product moeten helpen, hebben SaaS-bedrijven in een vroeg stadium veel meer nodig. Om te beginnen zullen bedrijven in een vroeg stadium veel meer onboarding-experimenten uitvoeren. Dit betekent dat het cruciaal is dat de software voor klantenregistratie A/B-tests en andere vormen van experimenteren biedt. Dit creëert een kans op succes voor de klant. Uiteraard kunt u geen experimenten uitvoeren zonder gedetailleerde analyses, dus het is ook belangrijk dat uw software voor klantenregistratie u de gegevens verschaft die u nodig hebt om productbeslissingen te nemen. Ten slotte is het nuttig om ondersteuning te hebben voor meerdere productteams, omdat het waarschijnlijk is dat verschillende teams aan verschillende onderdelen van uw product werken.

Software voor klantenregistratie #1 – Userpilot

Ja, we beginnen onze lijst met onze eigen software. Userpilot onderscheidt zich van de concurrentie door het grote aantal onboardingpatronen die je kunt maken zonder te hoeven coderen. Van modals tot tooltips, en van gedreven acties tot hotspots, alles wat u nodig hebt is beschikbaar en u kunt kiezen om een paar eenvoudige tooltips te bouwen of een grondige interactieve walkthrough (zie hier waarom walkthroughs beter zijn dan producttours). U kunt kiezen uit checklists, slideouts, modals en meer. Het is allemaal zonder code en volledig aanpasbaar aan de huisstijl van uw bedrijf.

Als u de segmentatiefunctie van Userpilot gebruikt, kunt u uw walkthroughs ook aanpassen aan de individuele behoeften van elk segment.

De factoren waarmee u kunt segmenteren zijn onder andere:
  • Locatie
  • Apparaat
  • Taal
  • Accountniveau
  • Account leeftijd
  • E-mailadres van het bedrijf
Om te controleren of de onboarding-patronen die u hebt ontwikkeld de door u gekozen onboarding-metrieken halen, is Userpilot uitgerust met een krachtige analysesuite. De secties A/B-tests en overname van functies zijn bijzonder waardevol.

Als u in-app met uw klanten moet communiceren, kunt u dat met Userpilot ook doen. Userpilot biedt NPS enquêtes aan, evenals kwalitatieve microsurveys.

Dit betekent dat u het segment van een bepaalde klant kunt beoordelen, en vervolgens kunt opvolgen met kwalitatieve microsurveys als u meer gegevens nodig hebt om hun NPS-score te onderbouwen.

In tegenstelling tot sommige andere onboarding tools op de markt, zijn al deze functies inbegrepen bij alle planniveaus, en de enige code die je nodig hebt is een kleine JS snippet tijdens de installatie. Alles daarna is codevrij, wat betekent dat uw ontwikkelaars zich kunnen concentreren op complexe technische problemen in plaats van op het veranderen van de kleur van een tooltip. Userpilot heeft alles wat u nodig hebt, en de prijs begint bij 249 dollar voor 2500 MAU’s. Vraag vandaag nog een gratis demo aan!

Customer Onboarding Software #2 – Pendo

Pendo is in de onboarding software wereld vooral bekend om zijn analytics functies, waar we hier eerder over schreven.
Enkele hoogtepunten zijn:
  • De functie Paden, waarmee SaaS-bedrijven alle mogelijke routes in en uit een bepaald aangepast evenement kunnen visualiseren.
  • Funnels, waarmee u de voortgang van gebruikers naar een vooraf gespecificeerde reeks stappen kunt volgen.
  • Rapporten, die verschillende adoptiecijfers, zoals paginabezoeken, in grafieken weergeven.
De uitdaging voor een gebruiker is dat Pendo je zoveel grafieken en datapunten biedt dat het moeilijk is om door de bomen het bos te zien.
De analyses van Userpilot zijn daarentegen extreem gericht op één doel: uw gebruikers ertoe brengen uw functies te gebruiken.
Naast analytics geeft Pendo je ook de mogelijkheid om codevrije producttours te maken, bestaande uit bekende elementen zoals tooltips, welkomstschermen en succesberichten.
Hoewel het aanbod van UI-patronen goed is, missen de tours van Pendo de interactiviteit die concurrenten als Userpilot bieden. Na een tijdje wordt het een beetje repetitief om 3-4 paarse tooltips achter elkaar te lezen.
Als u een grote onderneming bent met geld en mankracht over, kan het de moeite waard zijn om de onhandige analyses en de enigszins levenloze producttours van Pendo te begrijpen. Misschien kunt u voor elk analyse-instrument een analist aanwijzen?
Maar voor kleinere SaaS-bedrijven is het moeilijk in te zien hoe deze onhandigheid een prijskaartje van $12k-30k per jaar rechtvaardigt, vooral wanneer er krachtigere alternatieven beschikbaar zijn (hint: Userpilot).

Customer Onboarding Software #3 – Appcues

Als tool die oorspronkelijk in 2013 werd gelanceerd, is Appcues de oudste onboarding software op de markt.
Ondanks zijn leeftijd blijft hij gebruiksvriendelijk. De Chrome-extensie van Appcues is eenvoudig te downloaden en te installeren, en net als Userpilot is er minimale code nodig om aan de slag te gaan. Het aanbod van Appcues is vergelijkbaar met dat van Userpilot.
Met name complexere UI-patronen zijn moeilijk te bouwen op Appcues zonder CSS te gebruiken. Daarin verschilt het van Userpilot. De analyses van Appcues zijn gemakkelijk te gebruiken en hun datavisualisaties zijn goed ontworpen.
Wat is het addertje onder het gras? Laten we zeggen dat het loont om de prijsinformatie zorgvuldig te lezen.
De basiskosten van Appcues zijn precies hetzelfde als die van Userpilot: 249 dollar voor 2500 MAU’s. Dit geeft echter alleen toegang tot de meest basale functies van Appcues, terwijl deze prijs op Userpilot je de volledige functies geeft.
En de prijs als je dezelfde functionaliteit wilde als Userpilot? Probeer een vlotte $879!

Software voor klantenregistratie voor beginnende SaaS-bedrijven

Startups hebben veel te overwegen wanneer ze nadenken over software voor het onboarding van klanten. Je hebt een goede mix nodig van proactieve en reactieve onboarding (dit zal duidelijker worden naarmate we verder gaan). Je moet ook verschillende media overwegen: e-mail, helpdocumenten en in-app berichten… Ook: het kiezen van de juiste onboarding software is een beetje als het kiezen van de juiste persoon om mee te trouwen. Als u de verkeerde beslissing neemt, kan dat uw productadoptie maken of breken. Het punt is: onboarding tools zijn erg plakkerig. Als je eenmaal een uitgebreid onboardingproces hebt opgebouwd met verschillende e-mails, ervaringen en tooltips, is het vrijwel onmogelijk om het over te zetten naar een andere tool zonder al dat bloed, zweet en tranen van het helemaal opnieuw opbouwen. Zorg er dus voor dat u er goed over nadenkt, zodat u geen tijd en middelen verspilt aan tools die u niet helpen de door u nagestreefde groei in gebruikersadoptie te bereiken.

SaaS klant onboarding software voor e-mail

Wanneer een klant uw product voor het eerst gebruikt, zal hij een beetje onzeker zijn. Ze spelen een beetje en verdwijnen dan om iets anders te gaan doen. Email onboarding software zal helpen deze klanten te binden en de productadoptie te verbeteren. Er zijn twee verschillende aspecten van onboarding waarmee u rekening moet houden wanneer u e-mails gebruikt. Ze zijn proactief en reactief. Bij proactieve onboarding weet je welke weg de gebruiker gaat afleggen. U kunt dan e-mails gebruiken om hen er proactief doorheen te leiden. Bij reactieve onboarding heeft een gebruiker het product grondig verkend en geactiveerd. Zij kunnen meer gedetailleerde vragen hebben. In die zin is het onboardingproces per e-mail een beetje overbodig, tenzij u bereid bent om voor elke mogelijke uitkomst e-mailworkflows op te zetten – wat veel te tijdrovend zou zijn. E-mail onboarding is dus een vorm van proactieve onboarding, en deze customer onboarding tools kunnen helpen bij het onboardingproces, en helpen bij het bereiken van klantsucces.

SaaS Customer Onboarding Software #4 – Gebruikerslijst

De eerste client onboarding tool die we hier bespreken is Userlist. Userlist is ontworpen om het zo eenvoudig mogelijk te maken om geautomatiseerde onboarding flows te versturen via e-mail of in-app. In dit artikel gaan we het hebben over de e-mailfunctionaliteit van Userlist. U kunt geavanceerde triggers instellen op basis van het in-app gedrag van een gebruiker. U wilt bijvoorbeeld dat een onboardingproces in werking treedt wanneer een gebruiker voor het eerst een specifieke pagina van uw product bereikt. Userlist heeft een strakke, eenvoudige UI die het maken van uw e-mails ongelooflijk eenvoudig maakt en de onboarding-ervaring optimaliseert. Het biedt ook segmentatie, zodat u verschillende onboardingstromen kunt sturen naar specifieke groepen nieuwe klanten. Dit is een geweldige manier om uw onboarding-ervaring af te stemmen op verschillende use cases of klanten in verschillende stadia van het onboarding-traject om klantsucces te bereiken. Wat de prijs betreft, biedt Userlist een geweldig startersplan voor wanneer u zich in de vroege stadia van ontwikkeling bevindt. Het kost slechts $9 per maand voor onbeperkte berichten en maximaal 100 nieuwe gebruikers. De prijs springt een stuk omhoog als je gaat upgraden, maar over het algemeen is de prijs redelijk voor de functionaliteit die je krijgt. Al met al is Userlist een betere tool voor het onboarden van klanten als u uw e-mail onboarding op de automatische piloot wilt zetten.

Customer Onboarding Software #5 – Encharge

Encharge is eigenlijk veel meer dan een e-mail onboarding tool. U kunt er ook Facebook-advertenties mee versturen en werken als onderdeel van uw marketingstack. Nogmaals, in het kader van dit artikel richt ik mij op de e-mailfunctionaliteit. Encharge heeft een drag-and-drop interface waarmee u eenvoudig kunt beginnen met het bouwen van uw e-mail workflows. Als je geen tijd hebt om ze te bouwen, kun je kiezen uit een heleboel beproefde sjablonen van bijvoorbeeld Dropbox en Airtable. U hebt ook toegang tot geavanceerde gebruikerssegmentatie, zodat campagnes alleen naar de meest relevante nieuwe gebruikers worden gestuurd. Encharge verbindt met al uw favoriete tools, waaronder Segment, Intercom en Hubspot. Encharge begint bij 49 dollar per maand. Dit geeft u tot 2000 abonnees. Ik denk dat dat een eerlijke prijs is als je de marketingfuncties van Encharge gaat gebruiken. Als u gewoon op zoek bent naar iets om uw onboarding-proces te ondersteunen, dan zou ik eerder naar Userlist leiden.

Software voor onboarding van klanten voor helpdocumenten

Terwijl onboarding via e-mail een voorbeeld is van proactieve onboarding, zijn helpdocumenten het tegenovergestelde – ze zijn reactief. Vergeet niet dat reactieve onboarding plaatsvindt wanneer een gebruiker al een idee heeft hoe hij uw product moet gebruiken. Soms moeten ze gewoon een vraag beantwoorden. Help-documenten zijn een geweldige manier om nieuwe gebruikers een self-serve onboarding-aanpak te bieden. Ze hebben er toegang toe wanneer dat nodig is, zodat ze hun inwerkervaring zelf kunnen sturen. Deze volgende groep hulpmiddelen is bedoeld om beginnende SaaS-bedrijven te helpen bij het opbouwen van hun helpdocumenten.

SaaS Customer Onboarding Software #6 – Help Scout

Help Scout biedt veel goede functionaliteit voor het maken en onderhouden van uw helpdocumenten. Met een eenvoudige artikeleditor kunt u gemakkelijk nieuwe helpdocumenten aan uw verzameling toevoegen. Help Scout helpt u ook relevante artikelen aan elkaar te koppelen en ze in logische categorieën te organiseren. Als u wilt, kunt u uw helpdoc-artikelen zelfs ergens anders opnemen, bijvoorbeeld op een pagina op uw site of zelfs in uw product zelf. Dit betekent dat u uw helpdocumenten nog toegankelijker kunt maken. Ze bieden ook een helpcentrumwidget genaamd Beacon waarmee u relevante artikelen kunt aanbieden aan uw gebruikers wanneer zij zich met uw product bezighouden. Help Scout begint bij $20 per gebruiker per maand (bij jaarlijkse facturering), wat ongeveer overeenkomt met andere helpdoc-tools.

SaaS Customer Onboarding Software #7 – Document360

De volgende op onze lijst van onboarding software is Document360. Als je gewoon een hulpmiddel zoekt om hulpdocumenten te maken, dan is dit een prima keuze. Het heeft misschien niet alle andere functies die Help Scout heeft, maar wat het biedt is een eenvoudige manier om uw helpdocumenten te maken en te beheren. Er is een eenvoudige editor die de nadruk legt op het schrijven. U kunt dan artikelen indelen in verschillende categorieën en secties. Ook belangrijk is de mogelijkheid om de branding aan te passen aan uw eigen stijl en consistentie te creëren. Een andere interessante, mogelijk nuttige functie is de mogelijkheid om privé-helpdocumenten te maken die met een wachtwoord zijn beveiligd. Dit is een goede manier om interne documenten voor uw werknemers te maken. Document360 begint bij 49 dollar per project per maand (jaarlijks gefactureerd). Dit is een beetje aan de dure kant gezien de functionaliteit wat beperkter is dan andere software voor het inwerken van klanten. Dat gezegd zijnde, als u de eenvoudige benadering van hulpdocumenten wenst, zou dit voor u kunnen werken.

Klant Onboarding Software #8 – Helpjuice

Helpjuice is het laatste hulpprogramma voor helpdocumenten op onze lijst. Net als de anderen biedt het een uitgebreide manier om uw helpdoc-artikelen te maken en te onderhouden. Er is een ingebouwde editor, zodat u uw helpdocumenten kunt maken en ze vervolgens kunt organiseren in een structuur die zinvol is voor uw nieuwe klanten. Nog interessanter is dat Helpjuice uw team in staat stelt om samen te werken aan helpdocumenten, net zoals u dat kunt met Google Docs. Dit kan handig zijn als je voor het eerst je helpdocumenten gaat maken. Een andere functie die Helpjuice biedt is gedetailleerde analyse. Zo kunt u zien waar gebruikers naar zoeken en welke impact uw helpdocumenten hebben. Helpjuice kost u 120 dollar per maand voor het startersplan, waarmee u toegang krijgt tot alle functies voor maximaal 4 gebruikers. Dat is vrij duur, vooral voor beginnende SaaS-bedrijven, dus misschien is dit er een om te overwegen voor de toekomst.

In-app klant onboarding

Het laatste type onboarding dat ik wil bekijken is in-app onboarding. Dit verwijst naar elke onboarding die binnen uw product plaatsvindt. Het omvat producttours, interactieve walkthroughs en andere elementen zoals tooltips en checklists. We noemden hierboven al de beste in-app onboarding software voor schalende SaaS bedrijven, dus dit zijn de perfecte opties voor beginnende SaaS bedrijven die hun onboarding ervaring willen optimaliseren en de activatie willen verbeteren:

#9 – HelpHero

HelpHero maakt het zo eenvoudig mogelijk om producttours aan uw SaaS-product toe te voegen. Het biedt een visuele tour editor, zodat u kunt zien hoe uw product tour eruit zal zien terwijl u deze bewerkt. Er is geen code nodig om de tours te bouwen, wat betekent dat u geen kostbare ontwikkelingstijd hoeft te gebruiken. U kunt het uiterlijk van uw tour aanpassen, zodat deze past bij de UI en branding van uw product. Naast producttours kunt u ook checklists aan uw product toevoegen, zodat gebruikers hun voortgang kunnen zien en een element van gamification toevoegen. U kunt ook segmenteren en triggers toevoegen, zodat alleen bepaalde groepen gebruikers een specifieke producttour te zien krijgen. Dit helpt u om contextuele onboarding – waarbij gebruikers de juiste boodschap op het juiste moment te zien krijgen – bij uw product te implementeren. HelpHero begint bij $25 per maand, waarmee u over alle functies beschikt voor maximaal 1000 maandelijks actieve gebruikers. Dit lijkt een eerlijke prijs voor de functionaliteit die je krijgt.

#10 – Tooltip.io

Tooltip.io is een onboarding app die zich concentreert rond in-app messaging. Er wordt een breed scala aan berichttypes aangeboden, waaronder tooltips, pop-ups, slideouts, banners en meer. U kunt deze berichten eenvoudig aanmaken met de Chrome Extension, geen code nodig. Tooltip.io biedt ook aangepaste triggering en segmentatie, zodat u de juiste persoon op het juiste moment kunt bereiken. U kunt ook de branding van de berichten die u verstuurt volledig aanpassen, zodat ze bij uw product passen. Uiteindelijk kun je zowel eenvoudige als complexe in-app onboarding flows bouwen met Tooltip.io. Het kan wat werk kosten als je een diepgaande producttour wilt, maar je krijgt wel volledige controle over hoe de stroom werkt. De prijs begint bij 249 dollar per maand. Voor zeer jonge bedrijven kan dit een te hoge prijs zijn. Je krijgt echter wel veel voor je geld, met tot 100.000 maandelijkse actieve gebruikers en alle functionaliteit die het product te bieden heeft.

Klantvriendelijke onboarding

Klantcontact is het meest geschikt voor transacties met hoge bedragen. Het inwerken van nieuwe klanten op een product/dienst duurt gewoonlijk enkele weken tot enkele maanden. Er is frequente communicatie en samenwerking nodig om de belanghebbenden betrokken te houden en de projecten op schema te houden. Een high-touch klant onboarding software helpt u meerdere klantgerichte onboarding- en implementatieprojecten te beheren, verbetert de zichtbaarheid voor leiders en verhoogt de klantervaring.

#11 – Rocketlane

Rocketlane is een software voor het inwerken van klanten, speciaal gebouwd voor het inwerken van klanten. Zie het als gebundelde hulpmiddelen voor projectbeheer, communicatie en samenwerking om onboarding van klanten en software-implementatieprojecten te stroomlijnen. Rocketlane heeft een strak dashboard dat zichtbaarheid en inzicht geeft in projecten in de hele organisatie. Het biedt sjablonen die u kunt gebruiken om uw best practices te codificeren en in een paar klikken projecten te creëren. Het heeft ook ingebouwde tijdregistratiemogelijkheden waarmee uw team uren kan registreren en inzicht kan krijgen in hun werklast. De USP van Rocketlane is de klantgerichtheid. Met de software kunt u indruk maken op uw klanten, hen het leven gemakkelijk maken en hen verantwoordelijk houden tijdens het hele traject. Rocketlane biedt een klantenportaal dat u kunt aanpassen aan uw merk. Het portaal maakt het mogelijk om taken, documenten en communicatie op het juiste niveau met de klant te delen. Klanten zijn nu altijd op de hoogte van de project- of taakstatus en kunnen gemakkelijk informatie opvragen via magische links. Aanmelden of wachtwoorden zijn niet nodig. Ook met een unieke unified workspace kunt u live samenwerken met klanten aan documenten en projectitems. U kunt werk ook markeren als privé of gedeeld om te bepalen wat zichtbaar is voor wie. Rocketlane werkt het best voor SaaS-bedrijven die het middensegment en ondernemingen bedienen, IT-diensten, systeemintegratoren en marketingbureaus. Het begint bij $19 per gebruiker per maand en wordt geleverd met een gratis proefperiode van 21 dagen. De time-to-value versnellen, consistentie brengen in uw methodologie en een 5-sterren onboarding-ervaring voor klanten leveren kan niet eenvoudiger.

Conclusie

Na dit artikel zou u nu beter moeten begrijpen wat onboarding software is en waarom het waardevol is. We hebben u ook een kader gegeven om te beslissen welke onboarding software de beste keuze is voor uw bedrijf.
We hopen dat u voor Userpilot kiest! Het biedt een breed scala aan functies tegen een concurrerende prijs.
De test is ook gratis, dus je hebt niets te verliezen door je vandaag nog aan te melden voor een demo.

Over de auteur

Joe is een content schrijver, met meerdere jaren ervaring in het werken met SaaS startups. Hij is ook de oprichter van Turing, een conversation design bureau, dat chatbots menselijker maakt.

previous post next post

Leave a comment