11 bästa programvaran för kundanpassning för SaaS

Det är svårt att lyckas med att få in dina kunder i systemet, eller hur? Om det tar för lång tid för dina nya användare att se ett värde i din produkt kan det hända att de hoppar av och börjar leta någon annanstans. Lyckligtvis finns det många programvaror för kundinskolning som kan hjälpa dig! Vi har gjort allt det hårda arbetet åt dig och sammanställt denna lista över de bästa programvarorna och apparna för kundintagning 2023. Det finns något för alla. Från team som vill öka användarnas acceptans och aktiveringsgrad, från MVP:er och nystartade företag i ett tidigt skede till växande SaaS-företag.

Översikt

  • När du väljer SaaS-programvara för onboarding är det viktigt att tänka på om den är avsedd för SaaS-företag i ett tidigt skede eller för SaaS-företag som håller på att växa.
  • Du måste också avgöra om du behöver introduktion i appen, introduktion via e-post, hjälpdokument eller en blandning av alla tre.
  • Fördelarna med onboarding-verktyg är bland annat förbättrad aktivering, bibehållande och användning av funktioner samt lägre support- och utvecklingskostnader.
  • För SaaS-företag som befinner sig i ett tidigt skede är de bästa programmen för kundanpassning Userlist och Encharge för e-post, Help Scout, Document360 och Helpjuice för hjälpdokument samt HelpHero och Tooltip.io för app-anpassning.
  • När du väljer SaaS-programvara för onboarding (särskilt om du skalar) bör du leta efter ett kodfritt verktyg som låter dig segmentera användare, analysera deras beteende i appen, kommunicera med dem i appen och bygga interaktiva genomgångar.
  • För skalande SaaS-företag är Userpilot det bästa verktyget för SaaS-inskolningsprogramvara.

Vad är en programvara för kundanpassning?

Låt oss börja med att reda ut våra definitioner.
När vi talar om kundanpassning för SaaS avser vi användaranpassning, inte anställningsanpassning. Så om du letar efter sätt att utbilda dina nyanställda, prova den här artikeln i stället.
Med “onboarding” menar vi processen där du lär dina kunder hur de ska få ut värde av din produkt.
Här är några konkreta exempel på hur denna typ av kundutbildning kan se ut:
  • En tooltip som visar en ny funktion som inte är intuitiv.
  • En interaktiv genomgång som hjälper nya användare att förstå dina viktigaste produktfunktioner och därmed aktivera din produkt.
  • En modal som säljer en högre kontonivå till en långvarig kund.
  • En widget för hjälpcentret som ger kunderna tillgång till din kunskapsbank från din produkt.
I motsats till vad många tror är onboarding inte bara begränsat till de första interaktionerna som nya användare har när de registrerar sig på din produkt för första gången, som diagrammet visar:
Det är en pågående process som sträcker sig över hela kundresan. För SaaS-företag som verkligen förstår värdet av onboarding finns det ingen anledning att inte investera i verktyg som lär kunderna hur de ska använda sekundära funktioner och primära funktioner.

Gemensamma egenskaper

Skapa dessa upplevelser i appen med Userpilot, ingen kodning krävs!
Kärnan i ett SaaS-inskolningsverktyg är de funktioner i användargränssnittet som du kan bygga upp, normalt utan att behöva koder.
Exempel kan vara modaler, hotspots, drivna åtgärder eller checklistor.
Det är dessa funktioner som i praktiken blir en del av din ursprungliga produkts användargränssnitt och fungerar som ett extra designlager som lär kunderna hur de ska få ut det mesta av din app.
De flesta onboarding-verktyg som är värda sitt salt har också analysverktyg som gör att du kan mäta hur framgångsrik processen för kundanpassning är.
Du kanske till exempel vill se hur många procent av de nya användarna som avslutar produktturnén eller hur det påverkar antalet kunder som hittar ett verktygstips om det ändras från rött till blått.
Även om kvantitativa användardata av den här typen är användbara finns det fortfarande en plats för att prata direkt med kunderna år 2023, så du kan förvänta dig att programvaran för kundanpassning gör det möjligt att göra det i själva appen.
Så hur kan du förvänta dig att ett sådant här verktyg ska kunna påverka ditt företag?

Fördelarna med SaaS-kundernas onboarding

Ansvarsfriskrivning: Varje verktyg för kundanpassning är annorlunda och påverkar därför SaaS-företag på olika sätt. Nedan följer en lista över typiska fördelar som du kan förvänta dig att uppleva.
  1. Förbättra aktiveringsgraden – förmodligen det viktigaste måttet för onboarding.
  2. Behåll fler kunder – fler kunder stannar kvar tillräckligt länge för att uppleva värdet av din produkt.
  3. Förbättra användningen av funktioner – försök att skapa en verktygstips och peka på den valda funktionen med hjälp av en digital användningsplattform som Userpilot. Det finns en god chans att användningsgraden kommer att öka.
  4. Minska antalet supportärenden – om en kund har fastnat är det snabbare för dem att lösa sitt eget problem genom att titta på en verktygsguide eller bläddra i widgeten för hjälpcentret än att vänta i en kö för att få prata med en supportmedarbetare.
  5. Minska utvecklingskostnaderna – om du missade det ovan kan produktmarknadsförare bygga UI-element med hjälp av programvaror som Userpilot som inte innehåller någon kod. Det innebär att du inte belastar ditt utvecklingsteam med att behöva bygga tooltips och hotspots från grunden.
Det låter ganska värdefullt, eller hur? Nu ska vi gå in på dina alternativ.

Kriterier för att välja programvara för ombordstigning

Jag behöver inte säga till dig att titta på priset. Men om du vill mäta värdet bör du ta hänsyn till följande fem faktorer:

Kan du segmentera dina användare?

Om du inte kan segmentera dina användare kommer du att få en generisk startupplevelse för alla användartyper.
Detta är ett säkert sätt att alienera din kundkrets, vilket vi tidigare har påpekat i den här artikeln.
Så det allra första du bör se till att din process för användarintroduktion har är ett automatiserat verktyg för att dela in användarna i segment.

Kan du analysera användarnas beteende?

Det är ingen idé att bygga upp en onboardingprocess utan att kunna mäta resultaten av dina ansträngningar.
Hur kan du annars veta att dina produktexperiment är framgångsrika?
Därför måste den programvara du väljer ha analysmöjligheter. En funktion för A/B-testning är särskilt viktig.

Är dina genomgångar verkligen interaktiva?

Det finns en del verktyg för introduktion som bara låter dig bygga produktgenomgångar med hjälp av verktygstips, eller som tror att en linjär produktvisning fortfarande är ett bra sätt att introducera nya kunder. Sök i stället efter ett verktyg som gör det möjligt att skapa genomgångar som verkligen är interaktiva, i den meningen att de är lyhörda för kundens input.
Om du till exempel är ett verktyg för schemaläggning av sociala medier skulle du inte vilja att din rundtur visar användarna möjligheten att lägga upp ett Facebook-meddelande innan de först har anslutit sitt Facebook-konto.

Kan du kommunicera med dina användare i appen?

Det är lätt att hitta programvaror för onboarding som spammar kundens inkorg med e-postmeddelanden och enkäter, men är detta verkligen den bästa lösningen?
Istället för att riskera att användaren distraheras av sin inkorg, bör du söka efter programvara som gör det möjligt för dig att kommunicera med dem i appen.
Mikroundersökningar är ett utmärkt sätt att göra detta. Undersökningarna du skickar ut kan vara kvantitativa (t.ex. NPS) eller kvalitativa (t.ex. förklara varför användaren valde att göra något).

Är ditt onboardingverktyg verkligen kodfritt?

Tyvärr finns det onboarding-verktyg som marknadsför sig som “kodfria” trots att de inte är något sådant.
Ett vanligt problem är när du med hjälp av programvara kan bygga enkla användargränssnittselement utan kod, men sedan måste använda avancerad CSS för att skapa något mer sofistikerat. Gör din due diligence noggrant i förväg och se till att programvaran för onboarding ger dig vad den lovat.

Programvara för kundintagning för SaaS i storskalig skala

Medan företag som befinner sig i ett tidigt skede (mer om det nedan) helt enkelt behöver hjälpa till att guida användarna genom produkten, behöver SaaS-företag som befinner sig i en stor skala mycket mer. Till att börja med kommer företag som befinner sig i ett skede att köra betydligt fler experiment med onboarding. Det betyder att det är viktigt att programvaran för kundanpassning erbjuder A/B-testning och andra former av experiment. Detta skapar en möjlighet till framgång för kunden. Du kan givetvis inte göra experiment utan detaljerad analys, så det är också viktigt att din programvara för kundanpassning ger dig de data du behöver för att fatta produktbeslut. Slutligen är det bra att ha stöd för flera produktteam, eftersom det är troligt att olika team kommer att arbeta med olika delar av din produkt.

Programvara för kundanpassning #1 – Userpilot

Ja, vi börjar vår lista med vår egen programvara. Userpilot skiljer sig från konkurrenterna genom det stora utbudet av onboardingmönster som du kan skapa utan att behöva koda. Allt du kan tänkas behöva finns tillgängligt, från modaler till verktygstips och drivna åtgärder till hotspots, och du kan välja att bygga några enkla verktygstips eller en grundlig interaktiv rundvandring (se varför rundvandringar är bättre än produktvisningar här). Du kan välja mellan checklistor, slideouts, modaler med mera. Allt är kodfritt och helt anpassningsbart till ditt företags varumärke.

Om du använder Userpilots segmenteringsfunktion kan du också anpassa dina genomgångar till varje segments individuella behov.

De faktorer som du kan använda dig av är bland annat:
  • Plats
  • Enhet
  • Språk
  • Kontonivå
  • Kontots ålder
  • Företagets e-postadress
Userpilot har en kraftfull analyssvit som gör det möjligt att kontrollera att de mönster som du byggt upp för onboarding ger de mätvärden som du har valt för onboarding. Avsnitten om A/B-testning och antagande av funktioner är särskilt värdefulla.

Om du behöver kommunicera med dina kunder i appen kan du också göra det med Userpilot. Userpilot erbjuder NPS-undersökningar och kvalitativa mikroundersökningar.

Det innebär att du kan bedöma ett visst kundsegment och sedan följa upp med kvalitativa mikroundersökningar om du behöver mer data för att styrka deras NPS-poäng.

Till skillnad från vissa andra onboarding-verktyg på marknaden ingår alla dessa funktioner i alla planeringsnivåer, och den enda kod du behöver är ett litet JS-snippet under installationen. Allt därefter är kodfritt, vilket innebär att dina utvecklare kan fokusera på komplexa tekniska problem i stället för att ändra färgen på ett verktygstips. Userpilot har allt du behöver och priset börjar vid 249 dollar för 2500 MAUs. Få en gratis demo idag!

Programvara för kundmottagning #2 – Pendo

Pendo är mest känt i världen av onboardingprogramvara för sina analysfunktioner, som vi tidigare skrivit om här.
Några av höjdpunkterna är:
  • Funktionen Paths, som gör det möjligt för SaaS-företag att visualisera alla möjliga vägar in och ut ur ett visst anpassat evenemang.
  • Funnels, som gör det möjligt att spåra användarnas framsteg mot en förutbestämd sekvens av steg.
  • Rapporter, som visar olika mätvärden för användning, t.ex. sidvisningar.
Utmaningen ur användarens perspektiv är att Pendo ger dig så många grafer och datapunkter att det är svårt att se skogen för alla träd.
Userpilots analyser är däremot extremt fokuserade på ett mål: att få användarna att ta till sig funktionerna.
Förutom analys ger Pendo dig också möjlighet att göra kodfria produktvisningar som består av välkända element som verktygstips, välkomstskärmar och meddelanden om framgång.
Även om utbudet av UI-mönster är bra saknar Pendos rundturer den interaktivitet som konkurrenter som Userpilot erbjuder. Efter ett tag blir det lite repetitivt att läsa 3-4 lila verktygstips i rad.
Om du är ett stort företag som har pengar och arbetskraft att avvara kan det vara värt ansträngningen att förstå Pendos klumpiga analyser och något livlösa produktvisningar. Kanske kan du tilldela en analytiker till varje analysverktyg?
Men för mindre SaaS-företag är det svårt att se hur denna klumpighet motiverar en prislapp på 12 000-30 000 dollar per år, särskilt när det finns mer kraftfulla alternativ (tips: Userpilot).

Programvara för kundanpassning #3 – Appcues

Appcues lanserades ursprungligen 2013 och är därmed den äldsta programvaran på marknaden.
Trots sin ålder är den fortfarande användarvänlig att använda. Appcues Chrome-tillägg är enkelt att ladda ner och installera, och precis som Userpilot kräver det minimal kod för att komma igång. Appcues erbjuder ett antal funktioner som liknar Userpilots.
Det är särskilt svårt att bygga mer komplexa gränssnittsmönster i Appcues utan att använda CSS. Det skiljer sig från Userpilot i detta avseende. Appcues analyser är lätta att använda och datavisualiseringarna är väl utformade.
Så vad är haken? Låt oss bara säga att det lönar sig att läsa prisinformationen noga.
Appcues grundkostnad är exakt densamma som för Userpilot: 249 dollar för 2 500 MAU:er. Detta ger dock bara tillgång till Appcues mest grundläggande funktioner, medan detta pris på Userpilot ger dig alla funktioner.
Och priset om du vill ha samma funktionalitet som Userpilot? Prova en smidig $879!

Mjukvara för kundintagning för SaaS i ett tidigt skede

Startupföretag har mycket att tänka på när de funderar på programvara för kundanpassning. Du behöver en bra blandning av proaktiv och reaktiv onboarding (detta kommer att bli tydligare när vi fortsätter). Du måste också ta hänsyn till olika medier: e-post, hjälpdokument och meddelanden i appen… Dessutom: Att välja rätt programvara för onboarding är lite som att välja rätt person att gifta sig med. Om du fattar fel beslut kan det vara avgörande för hur snabbt du tar emot din produkt. Poängen är att verktyg för introduktion är mycket klibbiga . När du väl har byggt upp en genomarbetad onboardingprocess med flera e-postmeddelanden, upplevelser och verktygstips är det praktiskt taget omöjligt att flytta den till ett annat verktyg utan att behöva bygga upp den från grunden . Se därför till att du tänker igenom det noga så att du inte slösar tid och resurser på verktyg som inte hjälper dig att uppnå den tillväxt i användaranvändning som du eftersträvar.

SaaS-programvara för e-post för kundinbjudan

När en kund börjar använda din produkt för första gången är han eller hon lite osäker. De spenderar lite tid med att leka och sedan försvinner de för att göra något annat. Programvara för e-postinlärning hjälper till att engagera dessa kunder och förbättra produktanvändningen. Det finns två olika aspekter av onboarding som du måste ta hänsyn till när du använder e-post. De är proaktiva och reaktiva. Proaktiv onboarding innebär att du vet vilken väg användaren kommer att ta. Du kan sedan använda e-postmeddelanden för att proaktivt vägleda dem genom det. Reaktiv onboarding är när en användare har utforskat produkten grundligt och aktiverat den. De kan ha mer detaljerade frågor. På så sätt är e-postprocessen för inskolning lite överflödig, om du inte är villig att skapa arbetsflöden för varje möjligt resultat – vilket skulle vara alldeles för tidskrävande. Så e-postinskolning är en form av proaktiv inskolning, och dessa verktyg för kundinskolning kan underlätta inskolningsprocessen och hjälpa till att nå framgång för kunderna.

SaaS-programvara för kundmottagning #4 – Userlist

Det första verktyget som vi ska diskutera här är Userlist. Userlist är utformad för att göra det så enkelt som möjligt att skicka automatiserade onboardingflöden via e-post eller i appen. I den här artikeln kommer vi att tala om Userlists e-postfunktionalitet. Du kan ställa in avancerade utlösare baserat på användarens beteende i appen. Du kan till exempel vilja att en onboarding-process ska starta när en användare först når en viss sida i din produkt. Userlist har ett rent och enkelt användargränssnitt som gör det otroligt enkelt att skapa e-postmeddelanden och optimerar inlärningsupplevelsen. Det erbjuder också segmentering, så att du kan skicka olika flöden för introduktion av nya kunder till specifika grupper av nya kunder. Detta är ett utmärkt sätt att skräddarsy din onboarding-upplevelse för olika användningsfall eller kunder i olika skeden av onboarding-resan för att uppnå kundframgång. När det gäller prissättning erbjuder Userlist en bra startplan för dig som befinner dig i ett tidigt skede av utvecklingen. Det kostar bara 9 dollar i månaden för obegränsat antal meddelanden och upp till 100 nya användare. Priset stiger en hel del när du uppgraderar, men på det hela taget är priset rimligt för den funktionalitet du får. På det hela taget är Userlist ett bättre verktyg för kundanpassning om du vill sätta din e-postanpassning på autopilot.

Programvara för kundmottagning #5 – Encharge

Encharge är faktiskt mycket mer än bara ett verktyg för att ta emot e-postmeddelanden. Det gör det också möjligt att skicka Facebook-annonser och fungerar som en del av din marknadsföring. I den här artikeln kommer jag att fokusera på e-postfunktionalitet. Encharge har ett gränssnitt med dra-och-släpp-teknik som gör det enkelt att börja bygga upp arbetsflöden för e-post. Om du inte har tid att bygga dem kan du välja mellan massor av beprövade mallar från bland annat Dropbox och Airtable. Du har också tillgång till avancerad användarsegmentering, så att kampanjerna endast skickas till de mest relevanta nya användarna. Encharge kan anslutas till alla dina favoritverktyg, inklusive Segment, Intercom och Hubspot. När det gäller priset börjar Encharge på 49 dollar per månad. Detta ger dig upp till 2000 prenumeranter. Jag tycker att det är ett rimligt pris om du ska använda de marknadsföringsfunktioner som Encharge erbjuder. Om du bara letar efter något som kan hjälpa dig med din e-postintagningsprocess skulle jag rekommendera Userlist.

Programvara för kundanpassning för hjälpdokument

Medan e-postinlärning är ett exempel på proaktiv inlärning är hjälpdokumenten motsatsen – de är reaktiva. Kom ihåg att reaktiv onboarding sker när användaren redan har en uppfattning om hur produkten ska användas. Ibland behöver de bara få svar på en fråga. Hjälpdokument är ett utmärkt sätt att ge nya användare en självbetjäningsplanering. De kan få tillgång till dem när de behöver dem, vilket gör att de kan styra sin introduktion själv. Nästa grupp verktyg är utformade för att hjälpa SaaS-företag i ett tidigt skede att börja bygga upp sina hjälpdokument.

SaaS-programvara för kundanpassning #6 – Help Scout

Help Scout erbjuder många fantastiska funktioner när det gäller att skapa och underhålla dina hjälpdokument. Med en enkel artikelredigerare är det enkelt att lägga till nya hjälpdokument till din samling. Help Scout hjälper dig också att länka samman relevanta artiklar och organisera dem i logiska kategorier. Om du föredrar det kan du till och med bädda in dina artiklar i hjälpdokumenten någon annanstans, till exempel på en sida på din webbplats eller till och med i själva produkten. Det innebär att du kan göra dina hjälpdokument ännu mer tillgängliga. De erbjuder också en widget för hjälpcenter, Beacon, som gör att du kan ge användarna relevanta artiklar när de använder din produkt. Help Scout kostar 20 dollar per användare och månad (vid årlig fakturering), vilket är ungefär i linje med andra hjälpdokumentverktyg.

SaaS-programvara för kundanpassning #7 – Document360

Nästa på vår lista över programvaror för kundanpassning är Document360. Om du bara letar efter ett verktyg som hjälper dig att skapa hjälpdokument är detta ett utmärkt val. Det kanske inte har alla de funktioner som Help Scout har, men det erbjuder ett enkelt sätt att skapa och hantera dina hjälpdokument. Det finns en enkel redigerare som fokuserar på skrivandet. Du kan sedan organisera artiklarna i olika kategorier och sektioner. Det är också viktigt att kunna anpassa varumärket för att matcha din egen stil och skapa enhetlighet. En annan intressant och potentiellt användbar funktion är möjligheten att skapa privata hjälpdokument som är lösenordsskyddade. Detta är ett bra sätt att skapa interna dokument för dina anställda. Document360 börjar på 49 dollar per projekt och månad (faktureras årligen). Detta är lite dyrt med tanke på att funktionaliteten är lite mer begränsad än andra programvaror för kundintagning. Men om du vill ha en enkel metod för hjälpdokumentation kan detta fungera för dig.

Programvara för kundanpassning #8 – Helpjuice

Helpjuice är det sista verktyget för hjälpdokumentation på vår lista. Liksom de andra erbjuder den ett omfattande sätt att skapa och underhålla dina artiklar i hjälpdokumenten. Det finns en inbyggd redigerare så att du kan skapa dina hjälpdokument och sedan organisera dem i en struktur som är meningsfull för dina nya kunder. Ännu intressantare är att Helpjuice gör det möjligt för ditt team att samarbeta om hjälpdokument, precis som du kan göra med Google Docs. Detta kan vara användbart när du börjar bygga upp din hjälpdokumentation. En annan funktion som Helpjuice erbjuder är detaljerad analys. På så sätt kan du se vad användarna söker efter och vilken effekt dina hjälpdokument har. Helpjuice kostar 120 dollar per månad för startplanen, som ger dig tillgång till alla funktioner för upp till fyra användare. Det är ganska dyrt, särskilt för SaaS-företag som befinner sig i ett tidigt skede, så det kanske är något att överväga för framtiden.

In-app-kunders inpassering i kunden

Den sista typen av onboarding som jag vill titta på är onboarding i appen. Detta avser all onboarding som sker i din produkt. Den innehåller produktvisningar, interaktiva rundvandringar och andra element som verktygstips och checklistor. Vi nämnde den bästa programvaran för onboarding i appen för skalande SaaS-företag ovan, så dessa är perfekta alternativ för SaaS-företag i ett tidigt skede som vill optimera sin onboarding-upplevelse och förbättra aktiveringen:

#9 – HelpHero

HelpHero fokuserar på att göra det så enkelt som möjligt att lägga till produktvisningar i din SaaS-produkt. Den har en visuell guide som gör att du kan se hur din produktguide kommer att se ut när du redigerar den. Det krävs ingen kod för att bygga turerna, vilket innebär att du inte behöver använda värdefull utvecklingstid. Du kan anpassa utseendet på din rundtur så att den passar in i produktens användargränssnitt och varumärke. Förutom produktvisningar kan du lägga till checklistor till din produkt så att användarna kan se sina framsteg och få ett inslag av spelifiering. Du har också möjlighet att segmentera och lägga till triggers så att endast vissa grupper av användare visas en viss produktvisning. Detta hjälper dig att implementera kontextuell onboarding – där användarna visas rätt meddelande vid rätt tidpunkt – för din produkt. HelpHero börjar på 25 dollar per månad, vilket ger dig alla funktioner för upp till 1000 aktiva användare per månad. Det verkar vara ett rimligt pris för den funktionalitet du får.

#10 – Tooltip.io

Tooltip.io är en app för kundanpassning som är inriktad på meddelanden i appen. Det finns ett brett utbud av meddelandetyper, inklusive verktygstips, popup-fönster, bildrutor, banderoller med mera. Du kan enkelt skapa dessa meddelanden med Chrome Extension, ingen kod krävs. Tooltip.io erbjuder också anpassad utlösning och segmentering så att du kan nå rätt person vid rätt tidpunkt. Du kan också helt och hållet anpassa varumärket för de meddelanden du skickar, så att de matchar din produkt. I slutändan kan du bygga både enkla och komplexa onboardingflöden i appar med Tooltip.io. Det kan ta lite arbete om du vill ha en djupgående produktvisning, men du får full kontroll över hur flödet fungerar. Priserna börjar på 249 dollar per månad. För företag som befinner sig i ett mycket tidigt skede kan detta vara en för hög prisnivå. Du får dock mycket för pengarna, med upp till 100 000 aktiva användare per månad och alla funktioner som produkten har att erbjuda.

Kundanpassning med hög kontaktnivå

En kundanpassning med mycket kontakt är bäst lämpad för affärer som kostar mycket pengar. Att få in nya kunder i en produkt/tjänst tar vanligtvis några veckor till flera månader. Det krävs frekvent kommunikation och samarbete för att upprätthålla intressenternas engagemang och hålla projekten på rätt spår. En programvara för kundinskolning med mycket kontakt hjälper dig att hantera flera kundorienterade projekt för inskolning och implementering, förbättrar synligheten för ledarna och höjer kundupplevelsen.

#11 – Rocketlane

Rocketlane är en programvara för kundinskolning som är särskilt utformad för kundinskolning med mycket kontakt med kunden. Se det som verktyg för projekthantering, kommunikation och samarbete som kombineras för att effektivisera kundanpassning och programvaruimplementeringsprojekt. Rocketlane har en snygg instrumentpanel som ger insyn och insikter i projekt i hela organisationen. Det finns mallar som du kan använda för att kodifiera dina bästa metoder och skapa projekt med några få klick. Den har också inbyggda funktioner för tidsuppföljning som gör att ditt team kan logga timmar och ge insyn i deras arbetsbelastning. Rocketlanes särprägel är dess kundorientering. Med programvaran kan du imponera på dina kunder, göra livet enkelt för dem och hålla dem ansvariga under hela resan. Rocketlane tillhandahåller en kundportal som du kan anpassa för att återspegla ditt varumärke. Portalen underlättar rätt nivå av delning av uppgifter, dokument och kommunikation med kunden. Kunderna är nu alltid informerade om projektets eller uppgiftens status och kan enkelt få tillgång till information via magiska länkar. Inga anmälningar eller lösenord behövs. Med en unik enhetlig arbetsyta kan du dessutom samarbeta live med kunder om dokument och projektobjekt. Du kan också markera arbete som privat eller delat för att definiera vad som är synligt för vem. Rocketlane fungerar bäst för SaaS-företag som levererar till medelstora företag och företag, IT-tjänster, systemintegratörer och marknadsföringsbyråer. Priset börjar på 19 dollar per användare och månad och det finns en kostnadsfri 21-dagars testperiod. Det kan inte bli lättare att påskynda tiden till värde, skapa enhetlighet i din metodik och leverera en 5-stjärnig upplevelse av kundanpassning.

Slutsats

När du har läst den här artikeln bör du nu ha en bättre förståelse för vad onboardingprogram är och varför det är värdefullt. Vi har också gett dig ett ramverk för att avgöra vilken programvara för onboarding som är det bästa valet för ditt företag.
Vi hoppas att du väljer Userpilot! Den erbjuder ett brett utbud av funktioner till ett konkurrenskraftigt pris.
Testversionen är också gratis, så du har inget att förlora på att registrera dig för en demo idag.

Om författaren

Joe är en innehållsförfattare med flera års erfarenhet av att arbeta med nystartade SaaS-företag. Han är också grundare av Turing, en byrå för konversationsdesign som gör chattrobotar mänskligare.

previous post next post

Leave a comment