18 bästa verktygen för kundframgång genom tiderna [In-Depth]

Letar du efter de rätta verktygen för kundframgång för ditt SaaS?

Fler och fler SaaS-företag börjar inse hur viktigt det är med CS och användarretention, och därför investerar de mer tid och kraft i detta. Idag tar vi en titt på de bästa verktygen för kundsuccé som finns och tar upp alla deras för- och nackdelar.

Låt oss börja med en snabb översikt:

Vad är verktyg för kundframgång?

Verktyg för kundsuccé (SaaS) erbjuder i princip en 360-graders vy av dina kunder. De gör det möjligt för ditt CS-team att identifiera vilka kunder som behöver mer hjälp för att ta till sig din produkt, eller var det kan finnas potentiella friktionspunkter i kundresan.

I praktiken innebär det att de flesta programvaror för kundsuccé måste erbjuda en rad olika funktioner.

Några av de funktioner som verktygen för kundframgång erbjuder är:

De bästa verktygen för kundframgång i ett tidigt skede:

 • Userpilot
 • Viktigt
 • Helpscout
 • eWebinar
 • Wootric
 • Custify
 • eWebinar

De bästa verktygen för kundframgång i tillväxtfasen:

 • Gainsight
 • Totango
 • Natero
 • Akita
 • CustomerSuccessBox
 • Försäljningsmaskin
 • SmartKarrot
 • Brightback
 • Profitwell behåller
 • Sherlock
 • Churnbuster
 • Churnzero

Låt oss dyka in!

Verktyg för kundframgång för företag i ett tidigt skede:

I det tidiga skedet bör du fokusera på att förbättra kundupplevelsen och produkten genom att kontinuerligt samla in feedback från kunderna och se till att dina kundsuccéteam fokuserar på kundnöjdhet.

1. Verktyg för kundframgång för att skapa engagemang hos kunderna: Userpilot

verktyg för kundframgång Userpilot

Även om Userpilot i första hand är till för att hjälpa kunderna att komma in i systemet, förtjänar det ändå en plats på den här listan. Det hjälper dina kundsuccéteam att övervaka hur kunderna använder din produkt genom att uppnå målen.

Analysfunktionen gör det möjligt att borra ner sig i olika användarsegment med avancerade funktioner för kundsegmentering. Du kan se hur olika grupper använder din produkt, vilket gör det till en nödvändig programvara för CS-team för att få in kunderna på ett personligt sätt.

Det bästa är dock att ditt CS-team sedan kan förbättra meddelandena i appen. Detta bidrar till att öka engagemanget och i slutändan behålla kunderna, vilket leder till ett ökat livstidsvärde för kunderna.

Inte bara det, eftersom Userpilot inte kräver några kunskaper om kodning behöver dina kundsuccessteam inte förlita sig på ditt upptagna utvecklingsteam för att implementera meddelandet, allt de behöver är en programvara för kundsucces.

Du kan också använda Userpilot för att samla in användarfeedback i form avNPS-undersökningar (Net Promoter Score). Detta ger ännu mer data för ditt CS-team att analysera och agera på för att förbättra kundupplevelsen.

Vår recension

Userpilots användarvänlighet och effektiva användargränssnitt innebär att ditt CS-team kan börja göra förbättringar i varje onboarding-upplevelse på nolltid med en plattform för kundframgång som Userpilot.

Vill du veta mer om Userpilot? Du kan komma igång idag med en gratis demo.

2. Verktyg för kundframgång för att stärka CS-teamen: Viktigt

verktyget för att uppnå framgång för kunderna

Vitally används av SaaS-företag som Segment, Calendly och Zapier, så det är inte konstigt att Vitally hamnade på vår lista över de bästa verktygen för kundsuccé.

Vitally ger ditt kundsuccéteam möjlighet att skapa bättre kundupplevelser med hjälp av analyser, automatisering och projektledningsfunktioner. Allt i ett verktyg.

Den är utformad för att kundsuccessteam ska kunna hålla koll på interaktioner med kunden under hela kundlivscykeln och samtidigt hålla koll på de viktigaste mätvärdena.

Deras Customer Health Score är användbart när du behöver identifiera när en användare riskerar att bli av med sin kund och behöver hjälp av ditt framgångsteam. Med Vitally kan du se din kundnöjdhetspoäng från olika ekvationer med anpassade mått och vikter för olika användarsegment och få automatiska varningar när en kund är en risk eller en möjlighet, baserat på deras poäng.

Vitally integrerar med de mest använda verktygen i branschen som Segment, Mixpanel, Slack, Intercom och Zendesk, så du behöver inte oroa dig för att synkronisera kunddata från verktyg som du redan använder.

Vår recension

Vitally är helt klart byggt för att tillgodose behoven hos kundsuccessteam och underlättar inte bara insamling av kundfeedback, utan låter dig också spåra kundsucces och ger dina team möjlighet att hantera kundernas livscykel.

3. Verktyg för kundframgång för att utbilda dina kunder: Helpscout

helpscout verktyg för kundframgång

Kundutbildning är en stor del av kundframgången. Helpscout är en prisvärd metod för detta.

Du kan skapa en kunskapsdatabas för självbetjäning som ger hela kundbasen all hjälp och stöd de behöver för att använda din produkt på ett framgångsrikt sätt.

Om dina kunder behöver extra stöd kan de använda Helpscouts livechatt och meddelandefunktion för att chatta med ditt support- eller CS-team.

En annan bra funktion i Helpscout-plattformen för kundsuccé är möjligheten att skicka riktade meddelanden till kunderna när de använder din produkt. Detta innebär att du kan ge dem en knuff i rätt riktning för att förbättra kundbevarandet.

Du kan ansluta Helpscout till alla dina favoritverktyg. Det finns över 50 integrationer, inklusive Slack, Hubspot och Salesforce.

Vår recension

Helpscout är en fantastisk programvara för kundsuccé som hjälper dig att utbilda dina kunder, förbättra kundengagemanget och se till att användarna får ut det mesta av din produkt.

4. eWebinar – Webinarverktyget för att engagera kunderna

ewebinar verktyg för kundframgång

Det är viktigt att dina strategier för kundkontakt känns mänskliga och det är vad eWebinar bidrar med.

Deras automatiserade webbseminarier ger dina kunder samma välkomnande atmosfär, men utan allt besväret med att hålla live-evenemang och hoppas att du inte stöter på tekniska problem mitt i presentationen.

eWebinar ger dig det bästa av två världar genom att visa viktiga mätvärden direkt på instrumentpanelen samtidigt som du kan gräva djupare i analyserna när det behövs. På så sätt får du en detaljerad bild av kundernas känslor, dvs. hur kunderna reagerar på dina webbseminarier.

Du kan se hur många sessioner som har streamats, hur många deltagare som är registrerade, den genomsnittliga tittartiden och hur många procent som tittar till slutet, bland andra användbara mätvärden.

Vår recension

Med integrationer av tredjepartsapplikationer till ActiveCampaign, ConvertKit, Mailchimp, Keap, Slack, Zoom, Zapier med mera finns det mycket att gilla med eWebinar.

5. Wootric – för djupgående kundfeedback

Wootric instrumentpanel för kundframgång

En av de viktigaste sakerna som ett verktyg för kundsuccé hjälper till med är att få feedback från kunderna av god kvalitet. Detta innebär nöjda kunder…Wootric ger dig exakt det.

De erbjuder ett brett utbud av undersökningar av kundkänslor, inklusive NPS, CSAT och kundansträngningsresultat.

En chef för kundsuccé kan få tillgång till kvalitativ kundfeedback med hjälp av mikroundersökningar och kan direkt påverka produktplanen med hjälp av dessa data. Det betyder att du kan fokusera på att bygga det som användarna faktiskt behöver, förbättra produktanvändningen och minska kundförlusterna.

Slutligen hjälper Wootric ditt CS-team att sluta loopen. Du kan använda valfri programvara för kundsuccé för att nå ut till kunderna och uppdatera dem om deras feedback.

Vår recension

Kundåterkoppling är avgörande för alla SaaS-företag, och Wootric är verktyget för uppgiften.

6. Custify – verktyget för kundframgång för tillväxt och merförsäljning

skärmdump av custify

Strategier för kundframgång handlar inte bara om att behålla kunderna, utan också om att upptäcka möjligheter till merförsäljning till dina kunder. Det är där Custify kommer in i bilden.

Custify erbjuder en rad olika funktioner. Du kan se en fullständig 360-vy över dina kunders beteende och hälsodata, produktanvändning och resa.

Du kan också skapa automatiseringsflöden för vanliga uppgifter, vilket innebär att ditt CS-team kan undvika det dagliga arbetet och fokusera på att förbättra kundupplevelsen.

Men där Custify skiljer sig från andra programvaror för kundsuccé är med sin tillväxtfunktion. Custify meddelar dig om kunder som håller på att avsluta sin provperiod så att du kan kontakta dem. Det visar också vilka kunder som sannolikt kommer att sälja mer, så att du kan fokusera dina ansträngningar på detta och öka kundernas livstidsvärde. Det är här som kraften i kundsegmentering kommer in i bilden.

Vår recension

Om du vill ha en enkel metod för merförsäljning är Custify rätt programvara för kundsuccé.

Verktyg för kundframgång i tillväxtfasen

7. Gainsight – För de tunga lyftarna

skärmdump av gainsight

Gainsight är en av tungviktarna när det gäller programvara för kundsuccé. Man kan lugnt säga att det har funnits ett tag och har blivit ett av de största namnen.

Själva produkten är extremt robust och erbjuder en mängd olika funktioner. Det gör att det kan passa alla typer av CS-team.

Den erbjuder strategisk planering för chefer på högre nivå som ansvarar för kundsuccé och kontanthantering på lägre nivå för den kundsuccéchef som utför det dagliga arbetet. Du kan se övergripande trender, men också borra ner till mer specifika uppgifter.

En av Gainsights mest användbara funktioner är den nya anställningen. När du utökar ditt CS-team kan nya CSM:er lära sig dina processer på jobbet. Gainsight kommer att visa dem genomgångar och videohandledningar och ge dem kontextuell vägledning. Alla får snabbt en ny uppfattning om hur det går till.

Vår recension

För stora företag som skalar snabbt är Gainsight en självklarhet.

8. Totango – programvara för kundframgång för företag

skärmdump totango

Totango är en jätte inom området för kundframgång. Den riktar sig till företag som har ett stort CS-team och många kundrelationer att hantera.

Totango Spark, den primära produkten, är en robust programvara för kundframgång. Du kan göra kundhälsobedömningar, visa analyser av produktanvändning och komma igång med mallar för bästa praxis och kundhälsobedömningar.

Medan Totango Spark riktar sig till ditt CS-team är Totango Zoe en produkt för hela organisationen. Det är ett samtalsgränssnitt som gör det möjligt för alla anställda att få tillgång till kundernas hälsodata och att anmäla sig frivilligt till kundorienterade aktiviteter.

Vår recension

Totango tillhandahåller allt du behöver för att driva ett CS-team på ett effektivt sätt.

Om du är ett stort företag som vill vara så kundorienterad som möjligt och mäta kundnöjdhet på ett effektivt sätt kan Totango vara rätt val.

9. Natero – programvara för kundsuccé i stor skala

skärmdump av natero

Natero från Freshworks är ett annat verktyg för kundframgång som gör det möjligt för B2B SaaS-företag att skala upp CS-verksamheten.

Det kan du göra genom att standardisera din process med Nateros inbyggda mallverktyg. Detta hjälper dig att automatisera vissa processer.

Du kan också schemalägga personliga kampanjer och utlösa dem baserat på kundernas beteende. Natero innehåller även verktyg som hjälper dig att hantera ditt CS-team.

Vår recension

Om du vill skala upp dina CS-insatser och automatisera viktiga uppgifter är Natero ett bra val.

10. Akita – För en mängd olika integrationer

skärmdump av akita

Akita erbjuder många användbara funktioner för att hjälpa kunderna att lyckas. Du kan se hur dina kunder använder din produkt med hjälp av spårning av användningen. Du kan också se hur kunderna går igenom dina onboardingflöden. Detta ger värdefulla insikter om en så viktig del av kundens livscykel.

Men där Akita verkligen briljerar är i det stora utbudet av integrationer som erbjuds. Det kan anslutas till praktiskt taget alla andra SaaS-verktyg i din stapel. Mailchimp, G Suite, Stripe, Typeform, Zendesk, Slack och Intercom stöds alla, tillsammans med hundratals andra.

Dessa integrationer gör det möjligt för ditt CS-team att ansluta Akita till sitt befintliga arbetsflöde. Det är mycket effektivare på detta sätt.

Akita erbjuder också automatisering, vilket gör att du kan ställa in automatiska arbetsflöden.

Vår recension

Akita är ett utmärkt val om du vill ansluta din programvara för kundsuccé till alla dina befintliga verktyg.

11. CustomerSuccessBox – För att uppnå dina affärsmål

 

skärmdump av customeruccessbox

Kundsuccé är viktigt, men ännu viktigare är det när du tänker på hur det påverkar ditt företags mål.

CustomerSuccessBox fokuserar på att hjälpa B2B SaaS-företag att skala upp sina insatser för kundframgång samtidigt som de fokuserar på affärsmålen.

Du kan kombinera kunddata från CRM och faktureringsprogrammen så att du får en helhetsbild av den totala kundnöjdheten. Du kan också kombinera dina kommunikationsverktyg så att alla dina kundkonversationer finns på ett och samma ställe.

Detta hjälper dig att skala upp effektivt när du får fler kunder och utökar ditt CS-team.

CustomerSuccessBox fokuserar också på merförsäljning. Den markerar kunder som är redo att uppgradera så att ditt CS-team kan kontakta dem och försöka avsluta försäljningen.

Vår recension

Är du redo att skala upp din kundframgång? CustomerSuccessBox är en av de bästa programvarorna för kundframgång som riktar sig till B2B SaaS-företag.

12. Salesmachine – för att automatisera dina CS-processer

skärmdump av salesmachine

Salesmachine är ett fantastiskt verktyg för kundsuccé som syftar till att automatisera det mesta av ditt CS-teams arbetsbörda så att de kan fokusera på att leverera värde till kunder som behöver lite mer stöd.

Istället för att manuellt beräkna och uppdatera kundhälsobedömningar kan Salesmachine sköta det åt dig. Ditt CS-team kan sedan proaktivt nå ut till kunder med låga poäng innan de avstår.

Salesmachine kan också integreras med kommunikationsverktyg som e-post och Slack. Detta innebär att dina CSM:er meddelas när kunderna är i behov av extra stöd.

Du kan också integrera Salesmachine med andra verktyg som Hubspot eller Salesforce. Du kan sedan generera vissa åtgärder som utlöses av kundernas hälsodata.

Vår recension

Om du vill automatisera ditt arbete med kundsuccé så mycket som möjligt och öka kundbindningen kan Salesmachine hjälpa dig att nå dit.

13. SmartKarrot – för att uppnå kundframgång

smartkarrot instrumentpanel

SmartKarrot är en snabbväxande plattform för kundsuccé som är utrustad med en kontounderrättelsemotor som förhindrar att kunderna försvinner och driver på intäktsökningen.

Produkten är robust, stabil och fullmatad med funktioner som kontoinformation, system för tidig varning, kundhälsopoäng, analys av produktanvändning, kontaktpunkter, automatiserade spelböcker, introduktion, feedback och många fler.

Det gör det möjligt för CSM-teamen att enkelt automatisera och skala upp produktintroduktion och framgångsrik verksamhet. Det ger cheferna sanningsenliga data i realtid för att fatta välgrundade beslut om antagande av strategier och intäktsstyrning.

Deras instrumentpanel är enkel, flexibel och kräver mindre eller ingen inlärningskurva. Den är lämplig för företag av alla storlekar.

Vår recension

SmartKarrot är en av de mest lämpliga plattformarna för kundframgång för företag som vill öka kundframgången och produktanvändningen på ett kundcentrerat sätt.

14. Brightback – för att förstå din churn

skärmdump av brightback

Ett av de bästa sätten att undvika framtida kundbortfall är att förstå orsakerna till det nuvarande kundbortfallet. Brightback vill hjälpa dig att göra just det.

Brightback segmenterar dina kunder baserat på deras prisplan eller faktureringsperiod. När de visar tecken på att de är på väg att bli ombytta kommer Brightback att flagga för dem.

Därefter får kunder som inte vill ha betalt en skräddarsydd avbokningssida. Sidan innehåller personliga erbjudanden baserade på kundsegmentering. Det kommer också att samla in feedback från kunderna om varför de avbokade.

Detta bidrar till att minska antalet kunder som inte är på plats och ger ditt CS-team värdefull kundfeedback om kundens beteende.

Ditt CS-team får också varningar i realtid så att de kan nå ut till kunderna och förhindra att kunderna blir av.

Vår recension

Om du vill förstå varför kunderna slutar, är Brightback en utmärkt programvara för kundframgång.

15. Profitwell Retain – för att vinna tillbaka dina kunder

behålla skärmdump

Retain är en av Profitwells produkter. Den är utformad som ett sista minuten-försök för att förbättra bibehållandet av personal.

Retain använder algoritmer för att bestämma det bästa sättet att återvinna kunder som lämnat företaget. Det betyder att du kan luta dig tillbaka och slappna av, förvissad om att Retain hjälper dig bakom kulisserna.

Den är också helt vitmärkt, så att dina kunder får en enhetlig upplevelse. Detta är viktigt i ett så känsligt skede av kundens livscykel.

Deras priser är också rimliga. Det är gratis upp till din nuvarande återvinningsgrad, och sedan börjar du betala baserat på resultat utöver det.

Vår recension

Om du letar efter ett verktyg som lär sig under tiden är Profitwells Retain ett bra verktyg att prova.

16. Sherlock – verktyg för kundframgång för användbara insikter

skärmdump av sherlock

Sherlock har som mål att ta bort smärtan från analyser. Det gör den genom att kamma igenom din rikedom av kunddata och ta fram de viktigaste insikterna.

Detta kan spara mycket tid och arbete åt ditt CS-team och gör det lättare att börja göra förbättringar direkt.

Sherlock hävdar också att de har det enda systemet för att bedöma produktengagemanget. Detta system kombinerar olika mått på engagemang, inklusive registrering och visning av en viss sida. Därefter kombineras dessa kundhälsopoäng för att ge varje kund en övergripande poäng för produktengagemang.

Detta är ett mycket användbart mått för alla team för kundsuccé, eftersom engagemang är en stark indikator på kundnöjdhet och framtida kundbevarande.

Sherlock lanserade också nyligen en ny AI-funktion. AI kommer att titta på dina data och ge dig insikter om samtal. Det är som att ha en datavetare som ständigt analyserar dina data och rapporterar tillbaka till dig för att förbättra kundnöjdheten.

Vår recension

Om du vill få fram användbara insikter baserat på kundernas beteende kommer Sherlock att göra livet mycket enklare för ditt CS-team.

17. Churnbuster – för att bekämpa churn

skärmdump av churnbuster

Churnbuster är inte som de andra verktygen på den här listan – det är en plattform för kundframgång som är utformad för att fokusera på en specifik aspekt av kundbortfall.

Enligt teamet på Churnbuster står misslyckade betalningar för 40 % av avhoppen. Churnbuster vill därför hjälpa till att stoppa dessa misslyckade betalningar.

Den försöker automatiskt hämta misslyckade betalningar för din räkning. Det kommer också att ta ut en extra avgift från kunderna när de äntligen uppdaterar sina kortuppgifter.

Churnbuster ger dig också Slack-varningar i realtid. Du kan själv ta saken i egna händer och minska antalet kunder om ett konto med högt värde riskerar att bli bortkastat.

Vår recension

Även om Churnbuster är mer reaktivt och ett sista försök att minska antalet kunder är det ett användbart verktyg för kundsuccessteam att ha till sitt förfogande.

18. ChurnZero – för en omfattande översikt

churnzero skärmdump

ChurnZero erbjuder alla de viktigaste funktionerna som andra programvaror för kundframgång också erbjuder.

Du kan övervaka kundernas hälsa, samla in NPS-data, segmentera kunderna, spåra kundresan och kommunicera med dem.

ChurnZeros främsta fördel är att det tillhandahåller en kommandocentral som gör att ditt kundsuccessteam vet exakt vad de ska göra varje dag. Detta garanterar att inga uppgifter faller mellan stolarna.

Den har också en användbar kommunikationsfunktion. Du kan kommunicera med dina kunder i realtid från din produkt. Detta förbättrar kundernas upplevelse och säkerställer att dina meddelanden inte ignoreras.

Vår recension

Om du behöver en omfattande programvara för kundsuccé som hjälper dig att organisera ditt CS-teams arbete, behöver du inte leta längre än till ChurnZero.

Vilken programvara för kundsuccé är rätt för dig?

Det kan vara svårt att välja mellan alla dessa verktyg för kundframgång.

Förhoppningsvis har du nu fått en bättre uppfattning om vad de har att erbjuda och vilken du behöver för att uppnå din strategi för kundframgång.

Vi har sammanställt alla programvaror för kundsuccé i en funktionsmatris så att du enkelt kan jämföra dem. ( Rachel från Recurly är den som först skapade sin egen funktionsmatris.)

Funktioner för produkter som befinner sig i ett tidigt skede av sin utveckling:

Tabell med funktionsmatris för verktyg för kundframgång i ett tidigt skede

Funktionella matriser för produkter i tillväxtfasen:

Tabell med funktionsmatris för verktyg för kundframgång i tillväxtstadiet

Slutsats

Det var mycket, eller hur?

Kundframgång är inte en aktivitet som man sätter upp och glömmer bort. Det kräver ständiga förbättringar och kommunikation med kunden.

Det är okej att känna sig överväldigad av antalet tillgängliga verktyg för kundframgång, men det viktiga är att börja någonstans.

Om du vill få bättre insikter om hur dina användare beter sig i appen, samla in feedback på ett kontextuellt sätt och nå ut till dina kunder för att förbättra engagemanget, ska du skaffa en Userpilot-demo och komma igång direkt.

 

previous post next post

Leave a comment