18 beste klanten succestools aller tijden [In-Depth]

Op zoek naar de juiste customer success tools voor uw SaaS?

Steeds meer SaaS-bedrijven beginnen zich te realiseren hoe belangrijk CS en gebruikersbehoud zijn, en dus investeren ze er meer tijd en moeite in. Vandaag bekijken we de beste customer success tools die er zijn, en gaan we in op hun voor- en nadelen.

Laten we beginnen met een kort overzicht:

Wat zijn Customer Success Tools?

In wezen bieden customer success tools (SaaS) een volledig 360-graden beeld van uw klanten. Zo kan uw CS-team vaststellen welke klanten meer hulp nodig hebben om uw product te gebruiken, of waar er potentiële wrijvingspunten in het klanttraject zijn.

In de praktijk betekent dit dat de meeste customer success software een reeks verschillende functies moet bieden.

Enkele van de functies die tools voor klantensucces zullen bieden zijn:

De beste hulpmiddelen voor klantensucces in een vroeg stadium:

 • Userpilot
 • Vitaal
 • Helpscout
 • eWebinar
 • Wootric
 • Custify
 • eWebinar

De beste tools voor succes bij groei:

 • Gainsight
 • Totango
 • Natero
 • Akita
 • CustomerSuccessBox
 • Verkoopmachine
 • SmartKarrot
 • Brightback
 • Profitwell Behoud
 • Sherlock
 • Churnbuster
 • Churnzero

Laten we erin duiken!

Tools voor klantensucces voor bedrijven in de beginfase:

In het beginstadium moet u zich richten op het verbeteren van uw klantervaring en uw product door voortdurend feedback van klanten te verzamelen en ervoor te zorgen dat uw teams voor klantensucces gericht zijn op klanttevredenheid.

1. Customer Success Tools voor het stimuleren van klantbetrokkenheid: Userpilot

tools voor klantensucces Userpilot

Hoewel Userpilot vooral bedoeld is voor het onboarden van klanten, verdient het toch een plekje op deze lijst. Het helpt uw customer success teams om na te gaan hoe klanten uw product gebruiken tot en met de voltooiing van hun doel.

Met zijn analysefunctie kunt u verschillende gebruikerssegmenten uitdiepen met geavanceerde klantsegmentatiemogelijkheden. U kunt zien hoe verschillende groepen met uw product omgaan, waardoor het een noodzakelijke onboarding software is voor CS teams om klanten op een gepersonaliseerde manier in te werken.

Het mooiste is echter dat uw CS-team vervolgens uw in-app berichtgeving kan verbeteren. Dit bevordert de betrokkenheid en uiteindelijk de retentie, wat leidt tot een hogere customer lifetime value.

Niet alleen dat, maar omdat Userpilot geen coderingskennis vereist, hoeven uw customer success teams niet te vertrouwen op uw drukke Dev team om de messaging te implementeren, alles wat ze nodig hebben is customer success software.

U kunt Userpilot ook gebruiken om feedback van gebruikers te verzamelen, in de vorm van Net Promoter Score(NPS) enquêtes. Dit levert nog meer gegevens op die uw CS-team kan analyseren en gebruiken om de klantervaring te verbeteren.

Onze beoordeling

Dankzij het gebruiksgemak en de efficiënte UI van Userpilot kan uw CS-team in een mum van tijd verbeteringen aanbrengen in elke onboarding-ervaring met een customer success platform als Userpilot.

Wilt u meer weten over Userpilot? U kunt vandaag nog beginnen met een gratis demo.

2. Customer Success Tools For Empowering CS Teams: Vitaal

vitaal-klant-succes-tool

Gebruikt door SaaS bedrijven zoals Segment, Calendly, of Zapier, geen wonder dat Vitally het moest maken op onze lijst van de beste customer success tools.

Vitally stelt uw customer success team in staat betere klantervaringen te creëren met analyses, automatisering en mogelijkheden voor projectbeheer. Alles in één gereedschap.

Het is ontworpen voor customer success teams om de interacties met klanten tijdens de hele klantlevenscyclus bij te houden en tegelijkertijd de belangrijkste statistieken in de gaten te houden.

Hun Customer Health Score zal nuttig zijn wanneer u moet nagaan wanneer een gebruiker het risico loopt op churning en hulp nodig heeft van uw succesteam. Met Vitally kunt u uw live klantgelukscore bekijken aan de hand van verschillende vergelijkingen met aangepaste metriek en gewichten voor verschillende segmenten van gebruikers, en geautomatiseerde waarschuwingen krijgen wanneer een klant een risico of een kans is, op basis van zijn score.

Vitally integreert met de meest gebruikte tools in de branche, zoals Segment, Mixpanel, Slack, Intercom en Zendesk, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het synchroniseren van klantgegevens van tools die u al gebruikt.

Onze beoordeling

Vitally is duidelijk gebouwd met de behoeften van customer success teams in het achterhoofd en vergemakkelijkt niet alleen het verzamelen van klantenfeedback, maar laat u ook klantsucces volgen en geeft uw teams de mogelijkheid tot echt customer lifecycle management.

3. Tools voor het opleiden van uw klanten: Helpscout

helpscout tools voor klantensucces

Klantenvoorlichting is een groot deel van het succes van de klant. Helpscout is een betaalbare aanpak.

U kunt een zelfbedieningskennisbank opzetten, die het hele klantenbestand alle hulp en ondersteuning biedt die zij nodig hebben om uw product met succes te gebruiken.

Als uw klanten extra ondersteuning nodig hebben, kunnen ze de live chat en messaging functie van Helpscout gebruiken om met uw Support of CS team te chatten.

Een andere leuke functie van het Helpscout customer success platform is de mogelijkheid om gerichte berichten te sturen naar klanten terwijl ze je product gebruiken. Dit betekent dat u hen in de juiste richting kunt sturen om de klantenbinding te verbeteren.

U kunt Helpscout verbinden met al uw favoriete tools. Er zijn meer dan 50 integraties, waaronder Slack, Hubspot en Salesforce.

Onze beoordeling

Helpscout is een geweldige klantensuccessoftware die helpt uw klanten op te leiden, de klantbetrokkenheid te verbeteren en ervoor te zorgen dat gebruikers het meeste uit uw product halen.

4. eWebinar – de webinar-tool voor het betrekken van klanten

ewebinar tools voor klantsucces

Het is essentieel dat uw strategieën voor klantenbinding menselijk aanvoelen en dat is wat eWebinar te bieden heeft.

Hun geautomatiseerde webinars brengen dezelfde gastvrije sfeer naar uw klanten, maar zonder al het gedoe van het organiseren van live evenementen en het hopen dat u niet tegen technische problemen aanloopt halverwege de presentatie.

eWebinar biedt u het beste van beide werelden door de belangrijkste statistieken direct op het dashboard weer te geven, terwijl u ook dieper kunt graven in de analyses wanneer dat nodig is. Dit geeft u zowel een arendsoog als een granulair beeld van het klantsentiment, d.w.z. hoe klanten reageren op uw webinars.

U kunt zien hoeveel sessies zijn gestreamd, het aanwezigheidspercentage van inschrijvers, de gemiddelde kijktijd en welk percentage mensen tot het einde kijkt, naast andere nuttige statistieken.

Onze beoordeling

Met integraties van toepassingen van derden met ActiveCampaign, ConvertKit, Mailchimp, Keap, Slack, Zoom, Zapier en meer is er veel om van te houden bij eWebinar.

5. Wootric – Voor diepgaande klantenfeedback

wootric customer success dashboard

Een van de belangrijkste dingen waar een customer success tool bij helpt is – goede kwaliteit klantfeedback. Dit betekent tevreden klanten. Wootric geeft je precies dat.

Het biedt een breed scala aan klanttevredenheidsonderzoeken, waaronder NPS, CSAT en scores voor klantinspanningen.

Een customer success manager kan met micro-surveys toegang krijgen tot kwalitatieve gegevens over de feedback van klanten, en met die gegevens de product roadmap rechtstreeks beïnvloeden. Dit betekent dat u zich kunt concentreren op het bouwen van wat uw gebruikers werkelijk nodig hebben, het gebruik van het product kunt verbeteren en het terugvallen van klanten kunt verminderen.

Tot slot helpt Wootric uw CS-team om de lus te sluiten. U kunt de customer success software van uw keuze gebruiken om klanten te bereiken en bij te praten over hun feedback.

Onze beoordeling

Feedback van klanten is cruciaal voor elk SaaS-bedrijf, en Wootric is het instrument voor deze taak.

6. Custify – Het hulpmiddel voor succes voor groei en upselling

custify screenshot

Bij successtrategieën gaat het niet alleen om retentie, maar ook om het signaleren van mogelijkheden tot upselling aan uw klanten. Dat is waar Custify om de hoek komt kijken.

Custify biedt een reeks verschillende functies. U krijgt een volledig 360-zicht op het gedrag en de gezondheidsgegevens van uw klant, het productgebruik en het traject.

U kunt ook automatiseringsstromen instellen voor veelvoorkomende taken, zodat uw CS-team het dagelijkse werk kan vermijden en zich kan richten op het verbeteren van de klantervaring.

Maar waar Custify zich onderscheidt van andere customer success software is met zijn groeifunctie. Custify informeert je over klanten die het einde van hun proefperiode bereiken, zodat je hen kunt bereiken. Het laat ook zien welke klanten waarschijnlijk zullen upsellen, zodat u uw inspanningen daarop kunt richten en de customer lifetime value kunt verhogen. Hier komt de kracht van klantsegmentatie om de hoek kijken.

Onze beoordeling

Voor een eenvoudige aanpak van upselling is Custify de juiste customer success software.

Tools voor klantensucces in de groeifase

7. Gainsight – Voor de zwaargewichten

screenshot van gainsight

Gainsight is een van de zwaargewichten als het gaat om customer success software. Het is veilig om te zeggen dat het al een tijdje bestaat en een van de grootste namen is geworden.

Het product zelf is uiterst robuust en biedt een schat aan verschillende functies. Daardoor kan het geschikt zijn voor elk soort CS-team.

Het biedt strategische planning, voor customer success managers op hoger niveau, en account management op lager niveau voor de customer success manager die het dagelijkse werk doet. U kunt algemene trends zien, maar ook dieper ingaan op meer specifieke gegevens.

Een van de nuttigste functies van Gainsight is het inwerken van werknemers. Als u uw CS-team uitbreidt, kunnen nieuwe CSM’s uw processen on the job leren. Gainsight laat hen walkthroughs en video tutorials zien, die contextuele begeleiding bieden. Iedereen is snel op de hoogte.

Onze beoordeling

Voor grote bedrijven die snel schalen is Gainsight een no-brainer.

8. Totango – Software voor klantensucces voor ondernemingen

screenshot totango

Totango is een reus in de customer success ruimte. Het is gericht op ondernemingen met een groot CS-team en veel te beheren klantrelaties.

Totango Spark, het primaire product, is een robuuste customer success software. Hiermee kunt u klantgezondheidsscores uitvoeren, analyses van productgebruik bekijken en aan de slag gaan met sjablonen van best practices en klantgezondheidsscorekaarten.

Terwijl Totango Spark gericht is op uw CS-team, is Totango Zoe een product voor uw hele organisatie. Het is een conversationele interface waarmee elke medewerker toegang heeft tot gezondheidsgegevens van klanten en zich vrijwillig kan inzetten voor klantgerichte activiteiten.

Onze beoordeling

Totango biedt alles wat je nodig hebt om een Enterprise CS team efficiënt en effectief te runnen.

Als u een grote onderneming bent die zo klantgericht mogelijk wil zijn en de klanttevredenheid effectief wil meten, dan is Totango wellicht de juiste keuze.

9. Natero – Software voor klantensucces op schaal

natero screenshot

Natero van Freshworks is een andere customer success tool waarmee B2B SaaS-bedrijven hun CS-activiteiten kunnen opschalen.

U kunt dit doen door uw proces te standaardiseren met de ingebouwde templating van Natero. Dit helpt u om bepaalde processen te automatiseren.

U kunt ook gepersonaliseerde campagnes plannen, die worden geactiveerd op basis van klantgedrag. Natero bevat ook hulpmiddelen om u te helpen uw CS-team te beheren.

Onze beoordeling

Als u uw CS-inspanningen wilt opschalen en belangrijke taken wilt automatiseren, dan is Natero een goede keuze.

10. Akita – Voor een verscheidenheid aan integraties

akita screenshot

Akita biedt veel nuttige functies voor klantsucces. U kunt zien hoe uw klanten uw product gebruiken met de gebruikstracering. U kunt ook zien hoe klanten door uw onboarding stromen gaan. Dit biedt nuttige inzichten in zo’n cruciaal onderdeel van de levenscyclus van de klant.

Maar waar Akita echt in uitblinkt is het enorme aanbod aan integraties. Het is verbonden met praktisch elke andere SaaS tool in uw stack. Mailchimp, G Suite, Stripe, Typeform, Zendesk, Slack en Intercom worden allemaal ondersteund, samen met honderden andere.

Met deze integraties kan uw CS-team Akita aansluiten op hun bestaande workflow. Het is veel efficiënter op deze manier.

Akita biedt ook automatisering, waarmee u automatische workflows kunt instellen.

Onze beoordeling

Akita is een uitstekende keuze als u uw customer success software wilt koppelen aan al uw bestaande tools.

11. CustomerSuccessBox – Voor het bereiken van uw zakelijke doelstellingen

 

screenshot customersuccessbox

Klantsucces is belangrijk, maar nog meer als je kijkt naar de impact ervan op de doelstellingen van je bedrijf.

CustomerSuccessBox richt zich op het helpen van B2B SaaS-bedrijven bij het opschalen van hun inspanningen voor klantensucces, terwijl ze zich concentreren op de bedrijfsdoelstellingen.

U kunt klantgegevens uit uw CRM en factureringssoftware combineren, zodat u een volledig beeld krijgt van de algehele klanttevredenheid. U kunt ook uw communicatiemiddelen combineren, zodat al uw klantgesprekken op één plaats staan.

Zo kunt u efficiënt opschalen naarmate u meer klanten werft en uw CS-team uitbreidt.

CustomerSuccessBox richt zich ook op upselling. Het markeert klanten die klaar zijn om te upgraden, zodat uw CS-team de verkoop kan proberen te sluiten.

Onze beoordeling

Klaar om uw klantsucces op te schalen? CustomerSuccessBox behoort tot de beste customer success software gericht op B2B SaaS-bedrijven.

12. Salesmachine – Voor het automatiseren van uw CS-processen

verkoopmachine screenshot

Salesmachine is een geweldige customer success tool die tot doel heeft het grootste deel van de werklast van uw CS-team te automatiseren, zodat zij zich kunnen richten op het leveren van waarde aan klanten die wat meer ondersteuning nodig hebben.

In plaats van het handmatig berekenen en bijwerken van klantgezondheidsscores, doet Salesmachine dat voor u. Uw CS-team kan dan proactief klanten met lage scores benaderen voordat ze afhaken.

Salesmachine integreert ook met communicatietools zoals e-mail en Slack. Dit betekent dat uw CSM’s op de hoogte worden gebracht wanneer klanten extra ondersteuning nodig hebben.

U kunt Salesmachine ook integreren met andere tools zoals Hubspot of Salesforce. U kunt dan bepaalde acties genereren die worden geactiveerd door de gezondheidsgegevens van de klant.

Onze beoordeling

Als u uw inspanningen voor klantensucces zoveel mogelijk wilt automatiseren en de klantretentie wilt verhogen, dan kan Salesmachine u daarbij helpen.

13. SmartKarrot – Voor het bereiken van klantensucces

smartkarrot dashboard

SmartKarrot is een snelgroeiend platform voor klantensucces, uitgerust met een account intelligence engine die klantverloop voorkomt en omzetverhoging stimuleert.

Het product is robuust, stabiel en zit vol met functies zoals account intelligence, early warning system, customer health score, product adoption analytics, touchpoints, geautomatiseerde playbooks, onboarding, feedback, en nog veel meer.

Het stelt de CSM-teams in staat om productadoptie en succesoperaties gemakkelijk te automatiseren en te schalen. Het voorziet leidinggevenden van realtime waarheidsgetrouwe gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen voor de adoptiestrategie en het inkomstenbeheer.

Hun dashboard is eenvoudig, flexibel en vereist minder of geen leercurve. Het is geschikt voor bedrijven van elke omvang.

Onze beoordeling

SmartKarrot is een van de meest geschikte customer success platforms voor bedrijven die customer success en productadoptie klantgericht willen opschalen.

14. Brightback – Voor inzicht in uw churn

screenshot van brightback

Een van de beste manieren om toekomstige churn te voorkomen is inzicht te krijgen in de redenen voor uw huidige churn. Brightback wil u daarbij helpen.

Brightback segmenteert uw klanten op basis van hun prijsplan of factuurtermijn. Als ze tekenen van kolken vertonen, zal Brightback ze signaleren.

Vervolgens biedt het churning klanten een op maat gemaakte annuleringspagina. Deze pagina bevat gepersonaliseerde aanbiedingen op basis van klantsegmentatie. Het zal ook feedback van klanten verzamelen over waarom ze geannuleerd hebben.

Dit helpt om churn bij on-the-fence klanten te verminderen, en geeft uw CS-team waardevolle feedback over het gedrag van de klant.

Uw CS-team krijgt ook realtime waarschuwingen, zodat ze klanten kunnen bereiken en churn kunnen voorkomen.

Onze beoordeling

Als u wilt begrijpen waarom klanten churn, Brightback is een geweldige customer succes software om te hebben.

15. Profitwell Retain – Voor het terugwinnen van uw klanten

screenshot behouden

Retain is een van de producten van Profitwell. Het is ontworpen als een last-minute poging om de retentie te verbeteren.

Retain gebruikt algoritmen om te bepalen wat de beste manier is om afgehaakte klanten terug te winnen. Dit betekent dat u achterover kunt leunen en ontspannen, in het vertrouwen dat Retain u achter de schermen helpt.

Het is ook volledig white-label, zodat uw klanten een consistente ervaring hebben. Dit is essentieel in zo’n delicate fase van de levenscyclus van de klant.

Hun prijzen zijn ook eerlijk. Het is gratis tot uw huidige herstelpercentage, en dan begint u te betalen op basis van elke prestatie daarbuiten.

Onze beoordeling

Als u op zoek bent naar een aanmaningshulpmiddel dat al doende leert, dan is Retain van Profitwell een goede om te proberen.

16. Sherlock – Hulpmiddel voor klantensucces voor bruikbare inzichten

screenshot van sherlock

Sherlock wil de pijn uit analytics halen. Het doet dit door uw rijkdom aan klantgegevens uit te kammen en de belangrijkste inzichten eruit te halen.

Dit kan uw CS-team veel tijd en moeite besparen en maakt het gemakkelijker om meteen met verbeteringen te beginnen.

Sherlock beweert ook het enige scoringssysteem voor productbetrokkenheid te hebben. Dit systeem combineert verschillende statistieken van betrokkenheid, waaronder het inschrijven en het bekijken van een bepaalde pagina. Vervolgens worden deze klantgezondheidsscores gecombineerd om elke klant een algemene productbetrokkenheidsscore te geven.

Dit is een zeer nuttige metriek voor elk customer success team, want betrokkenheid is een sterke indicator voor klanttevredenheid en toekomstige klantenbinding.

Sherlock lanceerde onlangs ook een nieuwe AI-functie. De AI kijkt naar uw gegevens en geeft u conversationele inzichten. Het is alsof een datawetenschapper voortdurend uw gegevens analyseert en aan u rapporteert om de klanttevredenheid te verbeteren.

Onze beoordeling

Als u op zoek bent naar bruikbare inzichten op basis van klantgedrag, dan zal Sherlock het leven van uw CS-team veel gemakkelijker maken.

17. Churnbuster – Voor het bestrijden van churn

churnbuster screenshot

Churnbuster is niet zoals de andere tools op deze lijst – het is een platform voor klantensucces dat zich richt op een specifiek aspect van churn.

Volgens het team van Churnbuster zijn mislukte betalingen verantwoordelijk voor 40% van de churn. Met dat in gedachten wil Churnbuster helpen die mislukte betalingen te stoppen.

Het zal automatisch proberen mislukte betalingen voor u terug te halen. Het zal de klanten ook terugbetalen wanneer ze eindelijk hun kaartgegevens bijwerken.

Churnbuster voorziet u ook van real-time Slack alerts. U kunt het heft in eigen handen nemen en de churn verminderen als een rekening met hoge waarde dreigt te churken.

Onze beoordeling

Hoewel Churnbuster meer reactief is, en een laatste poging om churn te verminderen, is het een nuttig instrument voor customer success teams om tot hun beschikking te hebben.

18. ChurnZero – Voor een uitgebreid overzicht

churnzero screenshot

ChurnZero biedt alle belangrijke functionaliteiten die andere customer success software ook biedt.

U kunt klantgezondheidsscores monitoren, NPS-gegevens verzamelen, klanten segmenteren, het klanttraject volgen en met hen communiceren.

De belangrijkste troef van ChurnZero is dat het een commandocentrum biedt waarmee uw customer success team precies weet wat het elke dag moet doen. Zo vallen er geen taken weg.

Het biedt ook een nuttige communicatiefunctie. U kunt in real-time met uw klanten communiceren, vanuit uw product. Dit verbetert de ervaring van uw klanten en zorgt ervoor dat uw berichten niet worden genegeerd.

Onze beoordeling

Als u een uitgebreide klantensuccessoftware nodig hebt die de inspanningen van uw CS-team helpt organiseren, zoek dan niet verder dan ChurnZero.

Welke Customer Success Software is geschikt voor u?

Kiezen uit al deze customer success tools kan lastig zijn.

Hopelijk hebt u nu een beter idee van wat elk van hen te bieden heeft en welke u nodig hebt om uw strategie voor klantensucces te verwezenlijken.

Wij hebben alle customer success software samengevat in een feature matrix, zodat u ze gemakkelijk kunt vergelijken. (Krediet gaat naar Rachel van Recurly die als eerste haar eigen functiematrix maakte).

Kenmerkenmatrix voor producten in een vroeg stadium:

Eigenschapmatrixtabel voor instrumenten voor succes bij klanten in een vroeg stadium

Kenmerkenmatrix voor producten in de groeifase:

Kenmerkenmatrixtabel voor tools voor succes bij klanten in de groeifase

Conclusie

Dat was veel, toch?

Klantensucces is geen activiteit van het type “instellen en vergeten”. Het vereist voortdurende verbetering en communicatie met uw klant.

Het is niet erg om je overweldigd te voelen door het aantal beschikbare tools voor klantensucces, maar het is belangrijk om ergens te beginnen.

Als u beter inzicht wilt krijgen in hoe uw gebruikers zich in de app gedragen, feedback op een contextuele manier wilt verzamelen en uw klanten wilt bereiken om de betrokkenheid te verbeteren, vraag dan een Userpilot-demo aan en ga meteen aan de slag.

 

previous post next post

Leave a comment