18 најбољих алата за успех клијената свих времена [In-Depth]

Тражите праве алате за успех клијената за ваш СааС?

Све више и више СааС компанија почиње да схвата колико су важни ЦС и задржавање корисника , и зато улажу више времена и труда у то. Данас ћемо погледати најбоље алате за успех купаца и бавити се свим њиховим предностима и недостацима.

Почнимо са кратким прегледом:

Шта су алати за успех купаца?

У суштини, алати за успех купаца (СааС) нуде пун поглед на ваше клијенте од 360 степени. Они омогућавају вашем ЦС тиму да идентификује којим клијентима је потребна већа помоћ за усвајање вашег производа или где могу постојати потенцијалне тачке трења на путу купца.

У пракси, то значи да већина софтвера за успех купаца мора да понуди низ различитих функција.

Неке од карактеристика које ће обезбедити алати за успех клијената су:

Најбољи алати за успех клијената у раној фази:

  • Усерпилот
  • Витално
  • Хелпсцоут
  • еВебинар
  • Воотриц
  • Цустифи
  • еВебинар

Најбољи алати за успех купаца у фази раста:

  • Гаинсигхт
  • Тотанго
  • Натеро
  • Акита
  • ЦустомерСуццессБок
  • Салесмацхине
  • СмартКаррот
  • Бригхтбацк
  • Профитвелл Ретаин
  • Схерлоцк
  • Цхурнбустер
  • Цхурнзеро

Хајде да заронимо!

Алати за успех клијената за компаније у раној фази:

У раној фази, требало би да се усредсредите на побољшање корисничког искуства и вашег производа кроз континуирано прикупљање повратних информација купаца , водећи рачуна да ваши тимови за успех клијената буду фокусирани на задовољство купаца .

1. Алати за успех корисника за подстицање ангажовања купаца: Усерпилот

алати за успех корисника Усерпилот

Иако је Усерпилот првенствено намењен корисницима који се укључују , он и даље заслужује место на овој листи. Помаже тимовима за успех клијената да прате како клијенти користе ваш производ кроз постизање циља.

Његова аналитичка функција вам омогућава да анализирате различите сегменте корисника уз напредне могућности сегментације купаца. Можете да видите како се различите групе ангажују са вашим производом, што га чини неопходним софтвером за интеграцију за ЦС тимове за персонализовано прилагођавање клијената.

Најбољи део је, међутим, да ваш ЦС тим може да побољша ваше размену порука у апликацији . Ово помаже да се подстакне ангажовање и коначно задржавање , што доводи до повећане вредности клијената током целог живота.

И не само то, већ пошто Усерпилот не захтева знање о кодирању, ваши тимови за успех клијената неће морати да се ослањају на ваш заузет Дев тим да имплементира размену порука, све што ће им требати је софтвер за успех корисника.

Такође можете користити Усерпилот за прикупљање повратних информација корисника, у облику анкете Нет Промотер Сцоре ( НПС ). Ово пружа још више података вашем ЦС тиму за анализу и деловање како би побољшао корисничко искуство.

Наш преглед

Једноставан и ефикасан кориснички интерфејс Усерпилот-а значи да ваш ЦС тим може да почне да унапређује свако искуство уласка у систем за кратко време помоћу платформе за успех корисника као што је Усерпилот.

Желите да сазнате више о Усерпилоту? Можете почети данас са бесплатном демо.

2. Алати за успех корисника за оснаживање ЦС тимова: Витално

виталли-цустомер-суццесс-тоол

Користе га СааС компаније као што су Сегмент, Цалендли или Запиер, није ни чудо што је Виталли морао да се нађе на нашој листи најбољих алата за успех клијената.

Виталли оснажује ваш тим за успех клијената да створи боље корисничко искуство помоћу аналитике , аутоматизације и могућности управљања пројектима. Све у једном алату.

Дизајниран је за тимове за успех купаца како би могли да прате интеракције са клијентима током целог животног циклуса корисника , док држе на оку најважније метрике.

Увидећете да је њихова оцена здравља корисника корисна када треба да идентификујете када је корисник у опасности од одбацивања и када ће можда требати помоћ вашег тима за успех. Користећи Виталли можете да видите свој живи резултат задовољства купаца из различитих једначина са прилагођеним метрикама и тежинама за различите сегменте корисника, и добијате аутоматска упозорења када клијент представља ризик или прилику, на основу њиховог резултата.

Виталли се интегрише са најчешће коришћеним алатима у индустрији као што су Сегмент, Микпанел, Слацк, Интерцом и Зендеск, тако да не морате да бринете о синхронизацији података клијената са алатима које већ користите.

Наш преглед

Виталли је јасно направљен имајући у виду потребе тимова за успех клијената и не само да олакшава прикупљање повратних информација купаца , већ вам омогућава и да пратите успех купаца и омогућава истинско управљање животним циклусом клијената за ваше тимове.

3. Алати за успех купаца за едукацију ваших купаца: Хелпсцоут

помаже у проналажењу алата за успех купаца

Едукација купаца је огроман део успеха купаца. Хелпсцоут је приступачан приступ томе.

Можете да успоставите самоуслужну базу знања , пружајући целокупној бази клијената сву помоћ и подршку која им је потребна за успешно коришћење вашег производа.

Ако је вашим клијентима потребна додатна подршка, могу да користе Хелпсцоут-ову функцију ћаскања уживо и размене порука да ћаскају са вашим тимом за подршку или ЦС.

Још једна згодна карактеристика Хелпсцоут платформе за успех купаца је могућност слања циљаних порука купцима док користе ваш производ. То значи да их можете подстаћи у правом смеру побољшавајући задржавање купаца .

Можете да повежете Хелпсцоут са свим вашим омиљеним алатима. Постоји преко 50 интеграција, укључујући Слацк, Хубспот и Салесфорце.

Наш преглед

Хелпсцоут је одличан софтвер за успех клијената који помаже у образовању ваших купаца, побољшању ангажовања купаца и осигуравању да корисници максимално искористе ваш производ.

4. еВебинар — алатка за вебинар за привлачење купаца

алати за успех корисника евебинара

Од суштинског је значаја да ваше стратегије ангажовања клијената буду људски и то је оно што еВебинар доноси на сто.

Њихови аутоматизовани вебинари доносе исту атмосферу добродошлице вашим клијентима, али без муке око одржавања догађаја уживо и наде да нећете наићи на било какве техничке проблеме усред презентације.

еВебинар вам пружа најбоље из оба света тако што приказује кључне метрике директно на контролној табли, а истовремено вам омогућава да дубље копате у његову аналитику када је то потребно. Ово вам даје и орловски и детаљан поглед на расположење купаца, тј. како клијенти реагују на ваше вебинаре.

Можете видети колико је сесија стримовано, стопу посећености регистрованих, просечно време гледања и који проценат људи гледа до краја, међу осталим корисним показатељима.

Наш преглед

Уз интеграције апликација независних произвођача у АцтивеЦампаигн, ЦонвертКит, Маилцхимп, Кеап, Слацк, Зоом, Запиер и још много тога, еВебинар има много тога да вам се допадне.

5. Воотриц — за детаљне повратне информације купаца

воотриц контролна табла успеха купаца

Једна од најважнијих ствари у којој алат за успех купаца помаже је – квалитетне повратне информације купаца. То значи да су задовољни купци.. Воотриц вам даје управо то.

Нуди широк спектар анкета о расположењу купаца , укључујући НПС , ЦСАТ и резултате труда купаца.

Менаџер успеха купаца може приступити квалитативним подацима о повратним информацијама о купцима помоћу микро анкета и имати директан утицај на план производа користећи те податке. То значи да можете да се фокусирате на стварање онога што је вашим корисницима заиста потребно, да побољшате коришћење производа и смањите одлив купаца.

Коначно, Воотриц помаже вашем ЦС тиму да затвори петљу. Можете да користите софтвер за успех клијената по свом избору да дођете до клијената и обавестите их о њиховим повратним информацијама.

Наш преглед

Повратне информације купаца су кључне за сваку СааС компанију, а Воотриц је алат за тај посао.

6. Цустифи — алатка за успех купаца за раст и продају

цустифи сцреенсхот

Стратегије успеха купаца се не односе само на задржавање , већ и на уочавање могућности за продају својим клијентима. Ту долази Цустифи.

Цустифи нуди низ различитих функција. Можете да видите пун приказ од 360 степени о понашању и здравственим подацима вашег клијента, коришћењу производа и путовању .

Такође можете да подесите токове аутоматизације за уобичајене задатке, што значи да ваш ЦС тим може да избегне свакодневицу и да се фокусира на побољшање корисничког искуства.

Али оно што се Цустифи издваја од других софтвера за успех купаца јесте његова карактеристика раста. Цустифи ће вас обавестити о клијентима који стижу до краја пробног периода како бисте могли да им се обратите. Такође истиче клијенте за које постоји вероватноћа да ће се више продавати, тако да можете да усредсредите своје напоре у складу са тим и повећате животну вредност купаца. Овде долази до изражаја моћ сегментације купаца .

Наш преглед

За једноставан приступ повећању продаје, Цустифи је прави софтвер за успех купаца.

Алати за успех купаца за фазу раста

7. Гаинсигхт — за оне који дижу тешке терете

снимак екрана добитак

Гаинсигхт је један од тешкаша када је у питању софтвер за успех корисника . Може се са сигурношћу рећи да постоји већ неко време и да је постао једно од највећих имена.

Сам производ је изузетно робустан, нуди мноштво различитих карактеристика. Као резултат тога, може послужити било којој врсти ЦС тима.

Нуди стратешко планирање, за менаџере за успех клијената вишег нивоа, као и управљање налогом нижег нивоа за тог менаџера за успех клијената који обавља свакодневни посао. Можете да видите опште трендове, али онда детаљније анализирате податке.

Једна од најкориснијих функција Гаинсигхт-а је укључивање запослених. Како повећавате свој ЦС тим, нови ЦСМ-и могу да науче ваше процесе на послу. Гаинсигхт ће им показати упутства и видео туторијале, пружајући контекстуалне смернице. Сви се брзо доводе до брзине.

Наш преглед

За велике компаније које се брзо повећавају, Гаинсигхт је једноставан.

8. Тотанго — софтвер за успех клијената за предузећа

сцреенсхот тотанго

Тотанго је гигант у области успеха купаца. Намењен је предузећима предузећа која имају велики ЦС тим и много односа са клијентима којима треба управљати.

Тотанго Спарк, примарни производ, је робустан софтвер за успех корисника. Омогућава вам да извршите оцењивање здравља купаца, прегледате аналитику коришћења производа и почнете да радите са шаблонима најбољих пракси и таблицама резултата здравља купаца.

Док је Тотанго Спарк намењен вашем ЦС тиму, Тотанго Зое је производ за целу вашу организацију. То је интерфејс за разговор који омогућава сваком запосленом да приступи здравственим подацима корисника и волонтира за активности усмерене на клијента.

Наш преглед

Тотанго пружа све што вам је потребно за ефикасно и ефективно вођење Ентерприсе ЦС тима.

Ако сте велика компанија која жели да буде што је могуће више усредсређена на купце и да ефикасно мери задовољство купаца, онда би Тотанго могао бити прави избор.

9. Натеро — Цустомер Суццесс Софтваре Фор Сцале

натеро сцреенсхот

Натеро би Фресхворкс је још један алат за успех клијената који омогућава Б2Б СааС компанијама да прошире ЦС операције.

То можете учинити тако што ћете стандардизовати свој процес помоћу Натеро-ових уграђених шаблона. Ово вам помаже да аутоматизујете одређене процесе.

Такође можете да закажете персонализоване кампање, покрећући их на основу понашања корисника . Натеро укључује алате који ће вам помоћи да управљате и својим ЦС тимом.

Наш преглед

Ако желите да повећате своје ЦС напоре и аутоматизујете кључне задатке, онда је Натеро добар избор.

10. Акита — За разне интеграције

акита сцреенсхот

Акита нуди много корисних функција за успех купаца . Можете да видите како ваши клијенти користе ваш производ помоћу праћења његове употребе. Такође можете видети како клијенти напредују кроз ваше токове укључивања . Ово пружа користан увид у тако кључни део животног циклуса корисника .

Али оно што Акита заиста блиста је са својим огромним избором интеграција у понуди. Повезује се са практично сваким другим СааС алатом у вашој групи. Маилцхимп, Г Суите, Стрипе, Типеформ, Зендеск, Слацк и Интерцом су сви подржани, заједно са стотинама других.

Ове интеграције омогућавају вашем ЦС тиму да повеже Акита са својим постојећим током рада. Овако је далеко ефикасније.

Акита такође нуди аутоматизацију, омогућавајући вам да подесите аутоматске токове посла.

Наш преглед

Акита је одличан избор ако желите да повежете софтвер за успех клијената са свим вашим постојећим алатима.

11. ЦустомерСуццессБок — за постизање ваших пословних циљева

 

цустомерсуццессбок сцреенсхот

Успех купаца је важан, али још више када узмете у обзир његов утицај на циљеве вашег пословања.

ЦустомерСуццессБок се фокусира на помагање Б2Б СааС компанијама да повећају своје напоре за успех клијената док се фокусирају на пословне циљеве.

Можете комбиновати податке о клијентима из ЦРМ-а и софтвера за наплату тако да имате потпуни увид у опште задовољство корисника. Такође можете комбиновати своје комуникационе алате тако да сви разговори са клијентима буду на једном месту.

Ово вам помаже да се ефикасно повећате док стекнете више клијената и проширите свој ЦС тим.

ЦустомерСуццессБок се такође фокусира на додатну продају. Истиче клијенте који су спремни за надоградњу како би ваш ЦС тим могао да се обрати и покуша да затвори продају.

Наш преглед

Спремни сте да повећате успех својих купаца? ЦустомерСуццессБок је међу најбољим софтвером за успех клијената који је намењен Б2Б СааС компанијама.

12. Салесмацхине — за аутоматизацију ваших ЦС процеса

сцреенсхот салесмацхине

Салесмацхине је одличан алат за успех клијената који има за циљ да аутоматизује већину посла вашег ЦС тима како би се могли фокусирати на испоруку вредности купцима којима је потребна мало већа подршка.

Уместо да морате ручно да израчунавате и ажурирате резултате здравља купаца, Салесмацхине ће то обавити уместо вас. Ваш ЦС тим тада може проактивно доћи до клијената са ниским резултатима пре него што одустану .

Салесмацхине се такође интегрише са комуникационим алатима као што су е-пошта и Слацк. То значи да су ваши ЦСМ-ови обавештени када је клијентима потребна додатна подршка.

Такође можете да интегришете Салесмацхине са другим алатима као што су Хубспот или Салесфорце. Затим можете да генеришете одређене радње које ће покренути подаци о здрављу корисника.

Наш преглед

Ако желите да аутоматизујете своје напоре за успех клијената што је више могуће и повећате задржавање купаца, онда Салесмацхине може да вам помогне да то постигнете.

13. СмартКаррот — За постизање успеха купаца

смарткаррот дасхбоард

СмартКаррот је брзорастућа платформа за успех клијената, која је опремљена мотором за обавештавање налога који спречава одлив купаца и подстиче повећање прихода.

Производ је робустан, стабилан и пун функција као што су обавештавање о налогу, систем раног упозорења, резултат здравља купаца, аналитика за усвајање производа, тачке додира, аутоматизовани водичи, укључивање , повратне информације и још много тога.

Омогућава ЦСМ тимовима да с лакоћом аутоматизују и скалирају усвајање производа и успешне операције. Он пружа услуге руководиоцима са истинитим подацима у реалном времену како би донели информисане одлуке о стратегији усвајања и управљању приходима.

Њихова контролна табла је једноставна, флексибилна и захтева мање или никакву криву учења. Погодан је за компаније било које величине.

Наш преглед

СмартКаррот је једна од најпогоднијих платформи за успех купаца за компаније које желе да повећају успех купаца и усвајање производа на начин оријентисан на купца.

14. Бригхтбацк — за разумевање вашег одлива

Бригхтбацк сцреенсхот

Један од најбољих начина да се избегне будући одлив купаца је разумевање разлога за ваш тренутни одлив. Бригхтбацк има за циљ да вам помогне да урадите управо то.

Бригхтбацк сегментира ваше клијенте на основу њиховог плана цена или периода обрачуна. Када покажу знаке бујања, Бригхтбацк ће их означити.

Затим клијентима који одустају од продаје пружа прилагођену страницу за отказивање. Ова страница ће укључивати персонализоване понуде засноване на сегментацији купаца. Такође ће прикупити повратне информације клијената о томе зашто су отказали.

Ово помаже да се смањи одлив за сталне клијенте и пружа вашем ЦС тиму вредне повратне информације о понашању клијената

Ваш ЦС тим ће такође добијати обавештења у реалном времену како би могли да допру до купаца и спрече одлив.

Наш преглед

Ако желите да разумете зашто купци одустају, Бригхтбацк је одличан софтвер за успех клијената.

15. Профитвелл Ретаин — за враћање купаца

задржати снимак екрана

Ретаин је један од Профитвелл-ових производа. Дизајниран је као покушај у последњем тренутку да се побољша задржавање.

Ретаин користи алгоритме за одређивање најбољег начина да поврати одбачене купце. То значи да можете да седнете и опустите се, уверени да вам Ретаин помаже иза кулиса.

Такође је потпуно бело означен, тако да ваши клијенти имају доследно искуство. Ово је од виталног значаја у тако деликатној фази животног циклуса корисника .

Њихове цене су такође фер. Бесплатно је до ваше тренутне стопе опоравка, а затим почињете да плаћате на основу било којег учинка изван тога.

Наш преглед

Ако тражите алатку за опомену која учи како иде, онда је Профитвелл’с Ретаин добар за испробавање.

16. Шерлок — алатка за успех корисника за увиде на које се може радити

снимак екрана Шерлока

Шерлок има за циљ да отклони бол из аналитике . То ради тако што прочешља ваше богатство података о клијентима и извуче кључне увиде.

Ово вашем ЦС тиму може уштедети много времена и труда и олакшава вам да одмах почнете да правите побољшања.

Шерлок такође тврди да има једини систем бодовања ангажовања производа. Овај систем комбинује различите показатеље ангажовања , укључујући пријављивање и гледање одређене странице. Затим комбинује ове оцене здравља купаца да би сваком купцу дао укупну оцену ангажовања производа .

Ово је заиста корисна метрика за сваки тим за успех клијената, јер је ангажовање снажан показатељ задовољства купаца и будућег задржавања купаца .

Шерлок је такође недавно лансирао нову АИ функцију. АИ ће погледати ваше податке и дати вам увид у разговор. То је као да имате научника за податке који стално анализира ваше податке и извештава вас како би побољшао задовољство купаца.

Наш преглед

Ако желите да извучете корисне увиде засноване на понашању купаца, онда ће Схерлоцк знатно олакшати живот вашем ЦС тиму.

17. Цхурнбустер — Фор Цомбаттинг Цхурн

цхурнбустер сцреенсхот

Цхурнбустер није као други алати на овој листи – то је платформа за успех корисника дизајнирана да се фокусира на одређени аспект одлива .

Према тиму у Цхурнбустеру, неуспела плаћања чине 40% одлива. Имајући то на уму, Цхурнбустер има за циљ да помогне у заустављању тих неуспешних плаћања.

Аутоматски ће покушати да преузме неуспеле уплате у ваше име. Такође ће задужити клијенте када коначно ажурирају детаље своје картице.

Цхурнбустер вам такође пружа Слацк упозорења у реалном времену. Можете да преузмете ствари у своје руке и смањите одлив ако постоји ризик од одбацивања налога велике вредности.

Наш преглед

Иако је Цхурнбустер реактивнији и последњи покушај да се смањи одлив, то је корисно средство које тимови за успех купаца имају на располагању.

18. ЦхурнЗеро — За свеобухватан преглед

цхурнзеро сцреенсхот

ЦхурнЗеро нуди све главне функционалности које нуде и други софтвери за успех корисника.

Можете пратити резултате здравља купаца, прикупљати НПС податке, сегментирати купце , пратити пут корисника и комуницирати са њима.

Главна предност ЦхурнЗеро-а је то што пружа командни центар који омогућава вашем тиму за успех клијената да зна тачно шта треба да ради сваки дан. Ово осигурава да ниједан задатак не пропадне кроз празнине.

Такође нуди корисну функцију комуникације. Можете да комуницирате са својим клијентима у реалном времену, из унутрашњости вашег производа. Ово побољшава искуство ваших клијената и осигурава да ваше поруке неће бити игнорисане.

Наш преглед

Ако вам је потребан свеобухватан софтвер за успех клијената који помаже да организујете напоре вашег ЦС тима, онда не тражите даље од ЦхурнЗеро.

Који софтвер за успех клијената је прави за вас?

Избор између свих ових алата за успех купаца може бити тежак.

Надамо се да сада имате бољу представу о томе шта сваки од њих има да понуди и који вам је потребан да бисте постигли своју стратегију успеха купаца.

Сажели смо сав софтвер за успех клијената у матрицу карактеристика, тако да можете лако да их упоредите. (Заслуга припада Рејчел из Рецурли-ја која је прва креирала сопствену матрицу карактеристика.)

Матрица карактеристика за производе у раној фази :

Табела матрице карактеристика за алате за успех корисника у раној фази

Матрица карактеристика за производе у фази раста:

Табела матрице карактеристика за алате за успех купаца у фази раста

Закључак

То је било много, зар не?

Успех купаца није врста активности коју намештате и заборавите. Захтева континуирано побољшање и комуникацију са вашим клијентом.

У реду је осећати се преплављеним бројем доступних алата за успех купаца, али оно што је важно је да почнете однекуд.

Ако желите да имате бољи увид у то како се ваши корисници понашају у апликацији, прикупите повратне информације на контекстуалан начин и допрете до својих клијената како бисте побољшали ангажовање, а затим набавите Усерпилот Демо и почните одмах.

 

previous post next post