Какви су обиласци производа Пендо?

Пендо обиласци производа су популарно решење за интеграцију корисника за многе СааС компаније.

Али да ли је вредно пажње (и цене од 50.000 долара)? Како се Пендо обиласци производа пореде са другим софтвером за уградњу или софтверским решењима за обилазак производа на тржишту?

Учење како Пендо заиста функционише може бити тешко јер његова бесплатна пробна верзија не укључује много кључних функција које бисте желели да испробате пре куповине. Дакле, пре него што кренете у обиласке Пендо производа – прочитајте овај детаљни преглед и поређење са сличним решењима.

Немате времена за читање? Прочитајте овај ТЛ; ДР:

  • Познати као „Водичи“, обиласци производа видљиви у Пендо-овој бесплатној пробној верзији су прилично линеарни и оријентисани на опис алата .
  • Водичи у испитивању су направљени на основу лажних података . Ако желите да направите сопствени, потребно је да инсталирате ЈС исечак како би Пендо могао да комуницира са вашом веб локацијом.
  • Пендо систем грађевних блокова је прилично интуитиван и једноставан за коришћење, али не можете да правите обиласке производа
  • Водичи су уграђени у Пендо-ов власнички алат за дизајн, упркос чињеници да су бројни Пендо корисници радије наставили да користе своје старо проширење за Цхроме (које је настало 2019.).
  • Пендо обиласци производа су углавном засновани на опису алата , али могу укључивати и банере или кутије за преглед. Недостају им многи УИ шаблони које нуди Усерпилот , посебно самосталне контролне листе . Пендо-ове контролне листе могу се покренути само из његовог Ресурсног центра , што по нашем мишљењу подржава његову сврху.
  • Сегментација обиласка производа на Пендо-у изгледа више као да је створена за машине, а не за људске клијенте са дефинисаним пословним потребама.
  • Најинтерактивнији елемент који можете да направите као део обиласка Пендо производа је микро анкета , али Пендо-ова одлука да чак и микроистраживања укључи у Водичи уопште нема смисла.
  • Највећи проблем са Пендо обиласцима производа је тај што их не можете покренути за сегменте публике изграђене на основу прилагођених догађаја (= понашање корисника у апликацији). Дакле, ако желите да прикажете ток сегменту који је нпр. кликнуо на одређено дугме, не можете то да урадите у Пендо-у. Али то можете учинити у Усерпилот-у или Аппцуес-у.
  • Исто тако, није могуће покренути обиласке Пендо производа на основу догађаја у апликацији (клик на дугме, коришћење функције, куповина у апликацији итд.). Опет, ово је могуће са другим алатима као што су Усерпилот и Аппцуес.
  • Обиласци производа Усерпилот-а су бољи од Пендо-ових у погледу корисничког искуства, једноставности коришћења и вредности за новац.

Пендо обиласци производа – први утисци

Када се први пут региструјете за Пендо пробни налог, интерфејс вас пита да ли у почетку желите да истражите водиче, аналитику понашања или контролне табле.

Отворите екран добродошлице

Пендо понекад може бити помало жаргонски, па је вредно брзо приметити шта значе ове опције:

Као што сте можда претпоставили, овај чланак ће се пре свега фокусирати на функцију Водичи.

Пендо сопствени обилазак производа

Очигледно је да је Пендо направио сопствене обиласке производа у Пенду – па пре него што уронимо у креирање обилазака производа у Пенду, погледајмо његову сопствену креацију.

Пендоов сопствени обилазак производа није посебно интерактиван или занимљив за нове кориснике.

Они су линеарни, што је врста обиласка производа за које смо саветовали читаоце овог блога да се држе подаље од више пута у прошлости. Корисници мрзе линеарне обиласке производа:

Мржња за обиласком производа

Пендо-ове властите туре производа заправо се састоје само од љубичастог описа алата за љубичастим описом.

Пендо тоолтип

 

Креирање обилазака производа у Пенду

Ако изаберете обилазак производа „Водичи“, можда ћете бити мало збуњени чињеницом да већ постоје неки водичи који су покренути и раде унутар апликације Пендо… упркос чињеници да их сами нисте направили.

Пендо Гуидес

Ове водиче је креирао Пендо на основу лажних података . Другим речима, ово је демо садржај осмишљен да вам покаже какве обиласке производа можете да направите за своју апликацију, а не на основу стварних података. Ово је паметан потез, који смањује криву учења повезану са преузимањем софтвера за укључивање по први пут.

Креирање сопствених обилазака производа Пендо

Ако желите да креирате обиласке производа које користе стварне корисничке сегменте вашег производа, мораћете да инсталирате Пендо на своју веб локацију.

Ово је једноставан процес који укључује коришћење ЈС исечка, на потпуно исти начин као што бисте инсталирали Усерпилот .

Пендо сниппет

Када се скрипта инсталира, моћи ћете да видите обиласке производа које креирате како се појављују у вашој апликацији након што их тестирате.

Колико је лако креирати обиласке производа у Пенду?

Ако сте упознати са Диви, Елементор, или чак Вордпресс-овим сопственим системом блокова, приступ грађевинских блокова који Пендо користи за прављење водича биће изузетно интуитиван.

Пендо грађевни блокови

Можете превући и отпустити различите елементе и ускладити боје и стил са својим брендом .

У смислу једноставности коришћења, овај аспект прављења водича је сличан изградњи токова на Усерпилоту.

Али постоји једна кључна разлика: Усерпилот вам омогућава да направите обиласке производа у свом проширењу за Цхроме, што вам омогућава да одмах видите како ће обилазак изгледати у вашем производу (шта-видите-је-шта-добијате), док Пендо водичи су уграђени у контролну таблу:

Додатак за Цхроме корисника Усерпилот

Висуал Десигн Студио против Пендо Цлассиц

Пендо је раније користио алатку за дизајн која је функционисала као проширење за Цхроме, слично како данас функционише Усерпилот. Овај алат је данас познат као “Класични”.

Али у фебруару 2019, Пендо је објавио интерни алат под називом Висуал Десигн Студио (ВДС).

Пендо Висуал Десигн Студио

Сви њихови тренутни развојни напори су усмерени на ВДС, а нови корисници више не могу да преузму проширење из Цхроме веб продавнице.

Другим речима, ако желите да направите обилазак производа користећи Пендо, мораћете да направите водич унутар ВДС-а.

Ово је тежак процес, посебно зато што се водичи прегледају у апликацији.

Чак и корисници Пендо-а преферирају Цхроме проширење…

Занимљиво је да постоји основна група купаца који користе Пендо од пре 2019. године који још увек користе Пендо Цлассиц.

О томе сведочи чињеница да је велики број Пендо чланака помоћи намењен корисницима Цлассица.

Пендо Цлассиц

 

То сугерише да је, барем за неке кориснике, стари интерфејс био бољи. Можда Пендо мора да га одржава да би одржао ниво задовољства купаца .

Имајте на уму да овај проблем не добијате са Усерпилотом или другим алатима. Кад год дође до ажурирања корисничког сучеља Усерпилот, или када се објаве нове функције , сви корисници усвајају најновији интерфејс.

Које УКС шаблоне обухватају Пендо-ови водичи?

Једна ствар коју је Пендо урадио прилично добро је да створи свеобухватан ресурсни центар који ће људима помоћи да извуку максимум из његове апликације.

Њихова страница са ресурсима о креирању водича укључује згодан видео који објашњава главне типове УКС шаблона који се могу креирати као део обиласка производа, на следећи начин:

Лигхтбок

Постоји светлосна кутија, која је помало налик модалима Усерпилот-а. Усредсређен је на екран клијента. Можете га користити за добродошлицу новим корисницима или прикупљање повратних информација клијената.

Пендо лигхтбок

Банер

Затим, ту је банер, који се спушта са врха екрана. На много начина, ово изгледа потпуно исто као кутија за преглед, само другачије позиционирана.

Пендо банер

Тоолтип

Као и Усерпилот, Пендо вам такође омогућава да креирате описе алата . По мом личном мишљењу, ово је УКС елемент који Пендо најбоље ради.

Пендо тоолтип

Објашњење алата се покреће као одговор на такозване „значке“, које су мале иконе постављене поред елемента на вашој страници. Када посетиоци кликну на тај елемент, приказаће се водич за тај опис.

Ово је веома слично функцији Усерпилот-овог описа алата, која се такође може поставити где год корисник жели и често је повезана са елементима који нису одмах интуитивни.

Унапред направљени елементи

Последњи тип шаблона који помиње видео са објашњењем су различити случајеви у којима је члан тима претходно направио прилагођени образац од претходних опција које сам горе навео.

Ови прилагођени обрасци се чувају у оквиру Водичи тако да се могу поново користити.

Наведени примери укључују:

  • Поруке о успеху
  • Анкете (било квантитативне или квалитативне)
  • Екран добродошлице са уводом о члану тима, у стилу који је на овом блогу популарисао Контентино (овај је заправо направљен у Усерпилоту).
Контентино екран добродошлице

Оно што недостаје

Ево неких образаца које Усерпилот укључује, али Пендо не:

  • Слидеоутс – мањи модали средње величине који се користе да привлаче пажњу корисника на мање ометајући начин:постфити видео слидеоут
  • Вођене радње – користе се за фокусирање пажње корисника на дати елемент да би се покренуле радње као што су клик или унос
  • Вруће тачке – мали трепћући светионици који подстичу корисника да се фокусира на одређени елемент:анимације хотспота

Најневероватнија ствар која недостаје у водичима Пендо-а у поређењу са Усерпилот-ом су самосталне контролне листе .

Они су апсолутно неопходни као начин да се корисници у одређеном сегменту активирају .

На Усерпилоту, ово је једноставно као сервирање прилагођене контролне листе датој кохорти корисника на основу њихових индивидуалних потреба за производом.

Постфити контролна листа

Контролне листе постоје на Пендо-у и могу се чак прилагодити према сегментима корисника, али су уграђене у функцију центра ресурса.

Ово их чини много мање видљивим за крајњег корисника него што би били на Усерпилоту.

Колико је лако сегментирати обиласке производа на Пендо-у?

Сегментација постоји и на Пенду, мада се мора мало копати да би се то пронашло.

Обиласци демо производа у функцији Водича су сегментирани на „Сви“, што је још један начин да се каже да уопште нису сегментирани.

Пендо сегментација

Пошто демонстрација није баш поучна, најбоље место за учење о Пендо опцијама сегментације је консултовање њиховог чланка у центру ресурса на ову тему .

Према чланку, Пендо вам омогућава да сегментирате по веома великом броју фактора, као што показује овај снимак екрана:

Пендо фактори сегментације

Очигледна ствар која недостаје Пендо опцијама сегментације је сегментирање према прилагођеним догађајима. Дакле, ако желите да прикажете обилазак Пендо производа само оним корисницима који су кликнули на дугме „купи сада“ 5 пута у последњем месецу, не можете то да урадите.

Ово је вероватно због технолошког дуга који Пенду не дозвољава да покреће или циља обиласке на основу прилагођених догађаја.

Модернија решења за усвајање производа као што су Усерпилот или Аппцуес нуде ту опцију (и штавише – Усерпилот нуди сегментацију не само по догађајима, већ и по атрибутима догађаја – нпр. купио мајицу …. за 50 долара… и укључује само ‘зелени Т -Адидас мајице.’)

Да ли су ваши купци људи или роботи?

Оно што ме запањује читајући ову листу је колико је већина ових фактора невероватно технолошки оријентисана .

Подсећа ме на Пендо-ову аналитику , која прати понашање корисника на све врсте техничких начина, али вам заправо не даје прилику да разговарате директно са својим клијентима како бисте добили повратне информације путем НПС-а (осим ако нисте вољни да платите).

Мислим, волим аутоматизацију колико и следећи пословни човек, али зар овде негде не постоји граница?

Упоредите ово са Усерпилот-ом, који нуди низ опција сегментације под следећим факторима:

  • Демографија
  • Понашање у апликацији (нпр. да ли је корисник завршио прилагођени догађај или прошао кроз одређени ток)
  • Кориснички атрибути (нпр. тип плана, језик)
  • НПС
  • Налог (нпр. напредни корисник наспрам новог корисника)
Нова сегментација Усерпилот-а

Ови фактори изгледају много људскији и опипљивији од Пендових.

Сегментација као средство за тестирање карактеристика

Једна ствар која ми се свиђа код сегментирања обилазака производа на Пендо-у је како вам софтвер даје могућност да сегментирате Водич за себе у сврхе тестирања .

Једноставно поставите ИД посетиоца као себе и тада ћете само ви моћи да видите Водич који сте направили.

Пендо тест сегментације

Ово је одличан начин да спречите непријатност због неисправних бета верзија обилазака нових производа. Усерпилот има сличну функционалност из истог разлога.

Колико су Пендо обиласци производа интерактивни?

Од 3 демо водича које Пендо приказује у својој бесплатној пробној верзији, 2 од њих имају само један корак.

Сва 3 се приказују аутоматски, за разлику од покретања само након што корисник изврши одређену радњу .

Пендо Ацтиватион

Ово је далеко од Усерпилот-а, са његовим нагласком на токове искуства у више корака који одговарају на претходно понашање корисника.

Генерално, Пендо обиласци производа изгледају веома вођени описом алата . Ово је вероватно зато што као старији алат Пендо није био у стању да превазиђе свој технолошки дуг да би омогућио покретање засновано на догађајима. Ово чини искуство усвајања производа прилично неинтерактивним, а аналитику – неактивном. Дакле, шта знате да је сегмент корисника извршио одређене радње, ако не можете да реагујете на њих искуством у апликацији?

Постоји разлог зашто су користили све те љубичасте описе алата као обилазак производа за своју апликацију: ти описи алата су заправо прилично добар приказ квалитета њихових водича у целини.

Интерактивне микроанкете у обиласку производа?

Један потенцијални контра-аргумент идеји да Пендо обиласци производа немају интерактивност је њихова карактеристика микроиспитивања .

Они ово не зову микроиспитивање као такво, али можете направити квантитативне или квалитативне микро анкете на кутијама за преглед и банерима, који су обоје део Пендо-ових обилазака производа.

Пендо мицросурвеи

Иако је интерактивност цењена, збуњујуће је за корисника да укључи микроанкете под Водичи.

То је зато што обилазак производа заиста треба да буде интерактивни водич , где корисници прате вишеструке мрвице које су оставили продавци ваших производа док не достигну циљ који је значајан за њихов случај употребе.

Микроанкета је више једнократна комуникациона алатка за дељење порука у апликацији него део дужег, у више корака, као што је ово.

Сама по себи, микроанкета не „води“ корисника да уради било шта, осим да попуни анкету .

 

Закључак

Надамо се да сте добили нешто вредно из овог истраживања Пендо система обиласка производа.

Такође бисмо желели да се надамо да видите да су Усерпилот-ови обиласци производа само бољи .

У поређењу са Пендом, обиласци производа Усерпилот-а:

  • Више су интерактивни
  • Мање су линеарни
  • Садржи већи избор елемената корисничког интерфејса
  • Имајте опције сегментације које су више усредсређене на потребе купаца него на произвољне техничке податке
  • Користите контролне листе које је крајњим корисницима лакше да виде
  • И може се уградити у Цхроме апликацију, а не у гломазан алат као што је ВДС

А ако вам то није довољан аргумент да испробате Усерпилот, он такође долази са бесплатном пробном верзијом.

Дакле, буквално немате шта да користите ако испробате данас. Кликните овде да бисте започели!

previous post