Sådan bruger du vejledninger i appen til at uddanne dine brugere og øge produktadoptionen
Hvad er tutorials i appen, og hvordan kan de hjælpe dig med at forbedre brugernes onboarding og produktadoption?
I denne artikel vil vi tale om:
- Hvordan vejledninger i appen hjælper med at forbedre din brugerindlæringsproces
- Bedste praksis ved oprettelse af vejledninger i apps
- Værktøjer til gratis at oprette vejledninger kode
Vi vil også give dig nogle gode eksempler til inspiration.
TL;DR
-
En vejledning i appen er en interaktiv vejledning, der kører oven på din brugergrænseflade og skal give vejledning og træning i dit produkt i appen.
- Vejledninger i appen giver mulighed for læring i eget tempo, får nye brugere til at opleve værdien hurtigere og skaber brugerengagement, hvilket i sidste ende fører til højere fastholdelse.
- Bedste praksis ved oprettelse af vejledninger i apps:
-
Hold dine vejledninger i appen korte og enkle for IKKE at overvælde brugerne
-
Test forskellige formater (forgrenet vejledning ved hjælp af modaler, trinvis vejledning med værktøjstip, videovejledninger osv.)
- Tilpas indholdet til hver enkelt brugssituation
- Gør dem interaktive ved at lade brugerne vælge deres vej
- Udløs dem kontekstuelt ved hjælp af segmentering
- Gør vejledninger tilgængelige efter behov ved at tilføje dem til dit ressourcecenter i appen
- Følg altid dine resultater i forhold til dine mål og se, hvor du kan forbedre dig
- Indsaml feedback efter engagementet for at forstå, hvad der virker eller ikke virker
-
-
Der findes et væld af værktøjer til onboarding uden kode, hvis du ønsker at komme i gang med tutorials i apps, men du bør måske kigge på Userpilot vs Appcues vs Userguiding:
- Userpilot er det bedste værktøj til at opbygge personlige og kontekstuelle onboarding-tutorials i apps, og det giver dig adgang til det største udvalg af UI-mønstre, som du kan bruge, når du opbygger dine tutorials. Du kan også opbygge et ressourcecenter i appen for at inkludere dine vejledninger og få adgang til avanceret analyse og segmentering. Det laveste abonnement starter ved 249 $/måned uden relevante begrænsninger i funktionerne.
- Appcues er dit foretrukne værktøj, hvis du skal lave tutorials til mobilen. Ulempen er, at det begrænser den funktionalitet, der er tilgængelig i det laveste abonnement (Essentials), kraftigt. Hvis du har brug for tjeklister, mere end 10 begivenheder eller mere end 5 brugersegmenter, skal du opgradere til vækstplanen (fra $879/måned, der betales årligt).
- Userguiding er dit værktøj, hvis du er på et budget. Hvis det eneste, du leder efter, er en forholdsvis nem måde at opbygge enkle onboarding-flow på, kan dette være et godt valg for dig. Men folk, der leder efter mere analyse, tilpasning eller komplekse integrationer, bør nok kigge andre steder hen. Abonnementer starter ved 99 $/måned, men tilbyder begrænset funktionalitet.
Kom godt i gang med vejledninger i appen uden at skulle kode. Prøv Userpilot!
Hvad er en vejledning i appen?
En vejledning i appen er en interaktiv vejledning, der kører oven på din brugergrænseflade og skal give vejledning og træning i dit produkt i appen. Det kan være videovejledninger, der kører i appen, eller trinvise vejledninger (også kendt som gennemgange af apps eller interaktive gennemgange).
Hvorfor skal du bruge vejledninger i appen i din onboarding-oplevelse?
Hovedformålet med vejledninger i appen er at fremme accept af funktioner og produkter. Det er det, som ethvert produktteam ønsker. Hvis du er en del af teamet for kundesucces, produktstyring eller kundesupport, skal din onboarding-oplevelse guide brugerne til at få værdi af dit produkt og blive ved med at bruge det.
Det er her, at vejledninger i appen kommer ind i billedet.
Giv mulighed for læring i eget tempo
Det er svært for os mennesker at optage mange oplysninger på én gang. Det er derfor, at lange, kedelige produktturnéer ikke virker. Du kan ikke forvente, at en ny bruger skal sidde igennem en uendelig række af værktøjstips, der fører dem gennem hele dit produkts brugergrænseflade og forklarer hvert enkelt element på én gang, og samtidig huske det hele.
En vejledning i appen giver derimod detaljerede oplysninger og guider brugerne til at bruge produktet i deres eget tempo.
Få nye brugere til at opleve værdien hurtigere
Få brugerne til at komme til Aha! Moment er afgørende. Men det er vigtigere at få dem til også at opleve den forventede værdi.
Ser du, den Aha! Moment handler mest om, at brugerne indser, at der kan være værdi i at bruge dit produkt.
Det er den potentielle værdi, der får dem til at tilmelde sig. Derefter skal de også nå frem til aktiveringsstedet.
Vejledninger i appen hjælper brugerne med at komme hurtigere i gang og opleve værdi, da de tilbyder den nødvendige træning i appen, der forkorter indlæringskurven og holder nye brugere engagerede.
Fremme brugernes engagement
Engagement er alt, når det handler om at overbevise en ny bruger om at blive. Hvis de blot stirrer på den første skærm, de ser, holder de ikke længe. Du har brug for, at de klikker, scroller, skriver – at de interagerer på en eller anden måde.
En god vejledning i appen tilskynder til disse interaktioner. Det opfordrer og guider brugerne til at gøre noget, og det betyder, at de er mere tilbøjelige til at gøre det, hvis det, du guider dem til at gøre, giver mening i forhold til, hvor de befinder sig i deres rejse.
Hvis man f.eks. klikker på et punkt på en tjekliste, udløser det specifikke oplevelser, der fører til aktivering. En tjekliste fungerer både for nye brugere og for mere avancerede brugere, som kan have gavn af at opdage andre funktioner, som de ikke bruger. Du skal blot tilføje specifikke opgaver baseret på, hvor brugeren befinder sig i sin rejse.
Øget kundefastholdelse
Vejledninger er beregnet til at give vejledning i appen, hvor og når brugeren har brug for det i hele brugerindføringsprocessen. Når det er gjort rigtigt, hjælper disse interaktive gennemgange med at fjerne frustrationer forårsaget af stejlere indlæringskurver og gør det lettere for brugeren at bruge produktet.
Jo mere de engagerer sig, jo mere bliver produktet en del af deres liv, og jo mere værdi får de.
Ved at bruge vejledninger til at få brugerne med på alle stadier af brugerrejsen vil du i sidste ende øge fastholdelsesprocenten, da brugerne ikke skifter, når de oplever gentagen værdi fra et produkt.
Bedste praksis ved oprettelse af en vejledning i en app
Så forhåbentlig forstår du nu, hvorfor vejledninger i appen er så vigtige, når det drejer sig om at fremme produktadoption.
Men hvad er en god vejledning i en app? Hvordan gør du det så effektivt som muligt?
Det er det, vi skal se på nu.
Hold dine vejledninger i appen korte og enkle for IKKE at overvælde brugerne
Alle dine vejledninger i appen skal være effektive og fokusere på at få brugerne til at engagere sig og tage de vigtigste funktioner i dit produkt til sig, én ad gangen.
Dine brugere har ikke brug for at vide noget om disse sekundære funktioner (i hvert fald ikke endnu), og derfor kan du gøre din vejledning i appen mere fokuseret. Start med målet for hver vejledning, og sørg for at vejlede brugerne om, hvordan de kan nå det.
Disse mål vil være baseret på, hvor brugerne befinder sig i deres rejse, og hvor de skal hen som det næste. Det kan være at nå et aktiveringspunkt, at tage en ny funktion i brug eller at lære at bruge nogle avancerede funktioner i dit produkt.
Her er et eksempel på, hvordan Userpilot gør det.
Velkomstmodulet fokuserer på at skabe de rette forventninger til værktøjet og vejlede brugerne til at foretage den første nødvendige handling for at komme tættere på værdien. Dette er alt, hvad nye brugere skal vide.
Når de har installeret Chrome Extension Builder, får de vist en succesmeddelelse, der guider dem til at tage det næste skridt og bygge deres første flow.
I stedet for at give nye brugere alle oplysninger på forhånd fokuserer Userpilot på at tilskynde dem til at tilføje Builder først. Dette er det første skridt, de skal tage, ellers kan en ny bruger ikke rigtig bruge og opleve værdi af værktøjet.
Kom godt i gang med vejledninger i appen uden at skulle kode. Prøv Userpilot!
Test forskellige formater
En modal, et tooltip, en video – alt kan være en del af dine tutorials, der giver kunderne succes. Da brugerne er forskellige, vil de foretrække forskellige typer kommunikation i appen.
Du bør altid afprøve, hvad der virker bedst til at nå målet.
Er det f.eks. nok at tilføje en modal med en klar CTA, eller skal du også bruge en tjekliste?
For at få svaret kan du bruge A/B-testning og sammenligne din målopfyldelsesprocent for brugere, der ser og bruger en tjekliste, og dem, der ikke gør det.
Bemærk: Ikke alle værktøjer tillader A/B-testning, så hvis du vil prøve dette, bør du tjekke Userpilot, da dette er en af deres funktioner.
Tilpas dine vejledninger i appen til hver enkelt brugssituation
De fleste SaaS-produkter vil have nogle få forskellige brugssituationer eller brugerpersonligheder. Det er sikkert at sige, at disse brugssituationer ofte vil have andre behov end dit produkt. Så det vil aldrig fungere at give alle den samme vejledning i appen.
I stedet bør du oprette en separat og personlig vejledning i appen for hver enkelt brugssituation. Derefter skal du blot udløse den rigtige for hver bruger, der tilmelder sig dit produkt.
For at kunne gøre dette skal du naturligvis sikre dig, at du ved, hvilken brugssituation dine brugere tilhører. Den bedste måde at gøre det på er at spørge dem ved hjælp af en mikroundersøgelse enten under tilmeldingsprocessen eller på din velkomstskærm.
Brug derefter de indsamlede oplysninger til at oprette forskellige brugersegmenter og starte forskellige tutorials for hvert segment.
Gør tutorials interaktive ved at lade brugerne vælge deres vej
Du kan oprette en anden interaktiv gennemgang for hvert brugersegment, men du kan også bruge en mere engagerende tilgang og lade brugerne vælge deres egen vej undervejs.
Begge viser nye brugere rundt i produktet og fremhæver forskellige funktioner og fungerer som nyttige vejledninger i appen. Men der er en væsentlig forskel. Den ene lader brugerne føle, at de selv bestemmer over deres oplevelse.
Grundlæggende betyder den interaktive karakter, at brugerne er mere opmærksomme, beholder mere af det, de har lært, og begynder at se værdien hurtigere.
Desuden hjælper det at lade brugerne vælge deres vej til at få dem til at opleve værdi hurtigere ved at springe irrelevante trin over.
Se, hvordan ConvertKit gør det.
De stiller brugerne et enkelt spørgsmål: De stiller brugerne et enkelt spørgsmål: “Hvor kommer du fra?”. Da indlæringsoplevelsen vil være forskellig for en bruger, der lige er begyndt, sammenlignet med en bruger, der allerede har en kontaktliste og flytter fra et andet værktøj, lader ConvertKit brugerne vælge den bedste vej for dem.
Når en bruger vælger en mulighed, vil han/hun blive præsenteret for forskellige muligheder, som er relevante for hans/hendes brugssituation.
Udløs vejledning i appen kontekstuelt
Et af problemerne med at give nye brugere oplysninger på forhånd er, at de sandsynligvis glemmer det hele inden for ti minutter efter, at de har brugt dit produkt.
Det betyder, at din onboarding var spild af tid, og at dine brugere stadig vil være i uvished, når det kommer til at bruge dit produkt.
Løsningen er at
at gøre dine vejledninger i appen mere kontekstuelle
.
Hvad betyder det i praksis? Det betyder, at du kun bør fortælle brugeren om en bestemt funktion i dit produkt, når de har brug for at vide det.
Lad os sige, at du lancerer en ny funktion og ønsker at hjælpe brugerne med at tage den til sig ved hjælp af en interaktiv gennemgang. Ville det give mening at udløse dette for brugere, der endnu ikke har brugt nøglefunktioner for at nå til aktiveringsfasen?
Selvfølgelig ikke.
Brug i stedet segmentering for at sikre, at din besked kun vises til relevante brugere.
Kontekstuel onboarding kan gøre dine vejledninger i appen langt mere effektive og dermed fremme produktadoptionen.
Kom godt i gang med vejledninger i appen uden at skulle kode. Prøv Userpilot!
Gør tutorials tilgængelige on-demand
Ved hjælp af data om produktbrug kan du forstå, hvornår og hvor dine brugere har brug for hjælp. Men du kan udløse app-tutorials, når du tror, at brugeren har brug for dem, er en måde at gøre det på.
Jeg siger ikke, at det ikke virker. I de fleste tilfælde vil det være den bedste løsning.
Men for at sikre, at brugerne rent faktisk bruger det, kan du tilføje dine interaktive gennemgange til et ressourcecenter i appen, så de kan få adgang til det så mange gange, de har brug for det, og når de har brug for det.
Spore præstationer og forbedre
Ved at opbygge interaktive gennemgange, app-tutorials og vejledninger handler det om at fremme brugerengagementet og -adoptionen gennem hele brugerrejsen gennem brugeruddannelse.
Og hvordan kan du vide, om de er effektive, hvis du ikke holder øje med resultaterne?
En måde at forstå effektiviteten på er ved at opstille mål, som du ønsker, at dine brugere skal nå. F.eks. ved at bruge en bestemt funktion eller ved at nå aktivering.
Når du har opstillet disse mål, skal du sørge for at forbinde hver produktgennemgang eller videotutorial med et specifikt mål. På den måde sikrer du dig, at du ikke opbygger vejledninger uden formål, og du kan også måle deres effektivitet.
Forbedre dine vejledninger på baggrund af brugernes feedback
Sidst, men ikke mindst, bør du altid indsamle feedback fra dine brugere og forbedre dig.
Ligesom ved opbygning af vejledninger i appen skal din feedback være detaljeret og kontekstuel.
Hvad betyder det?
Brug forskellige typer af undersøgelser på forskellige punkter i brugerrejsen for at forstå brugeroplevelsen, men også hvor brugerne har problemer, og hvor en ny vejledning ville være nyttig.
Lad os f.eks. sige, at din bruger lige er blevet færdig med at deltage i gennemgangen af din onboarding-aktiveringsapp og har nået en ny milepæl.
Du vil gerne vide, hvordan deres oplevelse var. Du kan spørge dem ved hjælp af en simpel mikroundersøgelse.
De bedste eksempler på vejledning i apps
Jeg har allerede dækket nogle eksempler, da jeg gennemgik bedste praksis for tutorials i apps, men her er en samling af nogle af de bedste tutorials, der også følger dem.
Userpilot-videovejledning i appen plus en trin-for-trin-guide
Userpilot er et fantastisk værktøj til at opbygge tutorials til dine brugere og udløse dem på det rigtige tidspunkt. Det giver derfor god mening, at vi også praktiserer det, vi prædiker.
Jeg har allerede vist, hvordan vi guider nye brugere til at komme i gang, så her er et eksempel på en videotutorial, der skal opmuntre brugerne til at bygge deres første flow.
Vi bruger en modal med en kort video indlejret og en simpel CTA, der opfordrer brugerne til at handle. Når de klikker på Start bygning, starter en trinvis interaktiv gennemgang af opbygningen ved hjælp af værktøjstip, som fører nye kunder gennem hvert enkelt trin, der forklares i videoen.
Hvorfor er dette et godt eksempel:
- anvender forskellige typer indhold
- er kontekstbestemt: modalen udløses for nye brugere første gang de bruger app-siden
- den er kort og fokuseret på ét mål
Kom godt i gang med vejledninger i appen uden at skulle kode. Prøv Userpilot!
Kommunikér i app-vejledning, der guider brugerne trin-for-trin
Kommunicate er en platform til automatisering af kundesupport, der gør det muligt for brugerne at bygge deres egne AI-chatbots uden nogen form for kodning.
Når Kommunicate indleder sine brugere, anvender de interaktive gennemgange, der guider brugerne i at tilpasse deres chat-widget. Trin-for-trin-vejledninger gives i en simpel kopi og udløses først, når brugeren har fulgt det foregående trin i serien og følger instruktionen.
Når der f.eks. vises et værktøjstip, der beder brugeren om at indsætte tekst, vises det næste værktøjstip først, når brugeren har udført handlingen.
Hvorfor er dette et godt eksempel?
- giver brugerne mulighed for at engagere sig og lære i deres eget tempo
- den er kort og let at forstå
- og er fokuseret på ét mål: tilpasning af widgets
Tolstoy bruger flere videovejledninger til forskellige brugssituationer
Tolstoy er en platform, der har til formål at øge den digitale adoption ved at udnytte video i forbindelse med kundeintroduktion. Videoer har vist sig at skabe engagement, øge fastholdelse af viden og øge konverteringen.
De har lavet forskellige videotutorials og interaktive vejledninger til specifikke brugssituationer i stedet for én vejledning til at styre dem alle. Menneskelige ansigter bidrager til at tilføje et element af personalisering, og denne granulære tilgang hjælper brugerne med at få præcis det, de har brug for fra platformen, hurtigt.
Hvorfor er dette et godt eksempel?
- granulær tilgang: forskellige brugssituationer
- videoer i små bidder hjælper brugerne med at behandle information lettere
- visuelle elever prioriteres, og det fungerer, da selve værktøjet er en platform til oprettelse af videoer til vejledere
No-code onboarding-værktøjer til opbygning af vejledninger i apps
Der findes et væld af værktøjer uden kode til onboarding, hvis du ønsker at komme i gang med tutorials i apps. For at gøre arbejdet nemt for dig er der tre valgmuligheder baseret på dit budget og dine behov.
Hvis du vil have en grundig sammenligning af Userpilot vs Appcues vs Userguiding, kan du tjekke den her eller få et resumé nedenfor.
Userpilot – det bedste værktøj til personlig og kontekstuel onboarding i app-vejledninger
Userpilot er udviklet specielt til SaaS-produktteams, der ønsker at forbedre deres brugerinddragelsesoplevelse og øge brugeraktiveringen. Du kan opbygge et stort udvalg af forskellige brugeroplevelser og vejledningsstrømme i appen uden at skulle kode.
Men det bedste er?
Med Userpilot får du virkelig mest værdi for dine penge.
Sammenlignet med Appcues og Userguiding giver Userpilot dig adgang til det største udvalg af brugergrænseflademønstre til brug ved opbygningen af dine tutorials, og segmenteringsmulighederne er de mest avancerede.
Fordele og ulemper ved Userpilot
✅ UI-mønstre er ikke begrænset af abonnementet – du får adgang til dem alle på hvert enkelt abonnement, hvilket betyder, at du får værdi selv med Traction-abonnementet (det er det laveste abonnement )
✅ Engagerende gennemgange og vejledninger til introduktion – opbyg interaktive gennemgange, der er målrettet forskellige brugersegmenter.
✅ Hjælp i appen – opbyg et ressourcecenter, der tilbyder selvbetjeningssupport til dine brugere, tilpas det med dit branding, og vælg mellem en række hjælpemuligheder for at øge brugertilfredsheden (f.eks. videoer, flows i appen, chat og meget mere)
✅ Avanceret analyse og segmentering – analysér produktbrug og engagement i app-flowet, og opbyg ubegrænsede brugersegmenter ved hjælp af dataene.
❌ Kun browser/webapp – Userpilot kører ikke på mobile enheder/applikationer.
❌ Ikke egnet til små startups med et lille budget (<$100)- Userpilot er et kraftfuldt værktøj på mellem- og virksomhedsniveau. Så 249 dollars om måneden kan være for dyrt for virkelig små startups. Se priserne på Userpilot her.
Kom godt i gang med vejledninger i appen uden at skulle kode. Prøv Userpilot!
Appcues – det bedste værktøj til at opbygge vejledninger til mobilapps
Appcues plejede at levere onboarding-skabeloner, hvilket gjorde det nemt at bruge værktøjet. Men det gav en foruddefineret måde at tænke på onboarding på, samtidig med at det havde en højere pris end anden onboarding-software. I skrivende stund (i slutningen af 2022) har Appcues fjernet sine onboarding-skabeloner – uden at de reelt er blevet erstattet af en anden løsning.
Appcues giver dig mulighed for at designe flows, der gør onboarding-processer til en leg. Det er disse flows, du bruger til at oprette produktrundvisninger og anden kommunikation med brugerne i appen.
Fordele og ulemper ved Appcues
✅ Kan også bruges i webapps og mobilapps.
✅ Du kan bruge foruddefinerede flows eller bygge dine egne ved hjælp af et stort udvalg af brugergrænseflademønstre. Se Appcues funktioner her.
✅ Giver mulighed for grundlæggende segmentering og udløsning af flow baseret på hændelser.
❌ Den begrænser i høj grad de funktioner, der er tilgængelige i den laveste plan (Essentials). Hvis du har brug for tjeklister, mere end 10 begivenheder eller mere end 5 brugersegmenter, skal du opgradere til vækstplanen (fra $879/måned, som skal betales årligt, hvilket betyder, at du skal betale mere end $10.500 for at begynde at bruge Appcues til flere anvendelsesområder. Tjek Appcues priser her.
❌ Appcues har ikke en ressourcecenterfunktion, hvilket betyder, at du ikke kan bruge den til at tilbyde selvbetjeningssupport til dine brugere.
Brugervejledning – det bedste værktøj, når du er på et budget
UserGuiding er et billigere værktøj til produktovertagelse på begynderniveau med en række funktioner, der hjælper virksomheder med at få nye kunder og øge produktovertagelsen.
UserGuiding er fremragende til at opbygge enkle onboarding-oplevelser for brugere. Den indeholder en builder uden kode, segmenteringsmuligheder og let tilføjede UI-mønstre som hotspots, tooltips og modals.
Selv om det også har nogle andre gode ting som et ressourcecenter og analyser, er det vigtigste i dette produkt dets onboarding flow builder. Hvis det eneste, du leder efter, er en forholdsvis nem måde at opbygge enkle onboarding-flow på, kan dette være et godt valg for dig. Men folk, der leder efter mere analyse, tilpasning eller komplekse integrationer, bør nok kigge andre steder hen.
Fordele og ulemper ved brugervejledning
✅ For små nystartede eller uafhængige virksomheder er prisen et attraktivt element at overveje.
✅ Et godt udvalg af brugergrænseflademønstre at vælge imellem, når du opbygger flows og vejledninger
❌ Der er mange fejl og problemer med ydeevnen, når du bruger værktøjet. Brugergrænsefladen er også ret besværlig at navigere i.
❌ Den har begrænset funktionalitet, især på basisabonnementet. Der har du kun et lille udvalg af funktioner til rådighed – alle med UserGuiding-vandmærket/branding.
Konklusion
En veludformet vejledning i appen vil altid fungere bedst sammenlignet med en produkttour, og den vil hjælpe brugerne med at guide dem nemt gennem produktets brugerflade og få dem til at bruge værdifulde funktioner uden gnidninger.
Hvis du ønsker at forbedre din brugeroplevelse, er en vejledning til gennemgang af onboarding den rette vej at gå. Få en Userpilot-demo for at komme i gang.