Slik bruker du veiledninger i appen for å utdanne brukerne dine og øke produktadopsjonen

Hva er opplæringsprogrammer i appen og hvordan de kan hjelpe deg med å forbedre brukerintroduksjon og produktadopsjon?

I denne artikkelen skal vi snakke om:

 • Hvordan veiledninger i appen hjelper deg med å forbedre innføringsprosessen for brukere
 • Gode fremgangsmåter når du lager veiledninger i appen
 • Verktøy for å bruke for å lage opplæringskode gratis

Vi vil også dekke noen gode eksempler for å inspirere deg.

TL;DR

 • En veiledning i appen er en interaktiv guide som kjører på toppen av brukergrensesnittet ditt og er ment å gi veiledning og opplæring i appen i produktet ditt.

 • Opplæringsprogrammer i appen gir læring i eget tempo, får nye brukere til å oppleve verdi raskere og driver brukerengasjement som til slutt fører til høyere oppbevaring.
 • Gode fremgangsmåter når du lager veiledninger i appen:
  • Hold guidene dine i appen korte og enkle for IKKE å overvelde brukere

  • Test forskjellige formater (forgrenet opplæring ved bruk av modaler , trinn-for-trinn- verktøytipsguide , videoveiledninger , etc)

  • Tilpass innholdet til hver brukssituasjon
  • Gjør dem interaktive ved å la brukerne velge sin vei
  • Utløs dem kontekstuelt ved hjelp av segmentering
  • Gjør veiledninger tilgjengelige på forespørsel ved å legge dem til i ressurssenteret ditt i appen
  • Spor alltid ytelsen mot målene dine og se hvor du kan forbedre deg
  • Samle tilbakemeldinger etter engasjement for å forstå hva som fungerer eller ikke
 • Det er en mengde verktøy uten kode der ute hvis du ønsker å komme i gang med opplæringsprogrammer i appen, men du vil kanskje se på Userpilot vs Appcues vs Userguiding:

  • Userpilot er det beste verktøyet for å bygge personlig tilpassede og kontekstuelle opplæringsprogrammer i appen, og det vil gi deg tilgang til det største utvalget av brukergrensesnittmønstre du kan bruke når du bygger veiledningene dine. Du kan også bygge et ressurssenter i appen for å inkludere guidene dine og få tilgang til avanserte analyser og segmentering. Den laveste planen starter på $249/md uten relevante funksjonsbegrensninger.
  • Appcues vil være ditt verktøy hvis du trenger å bygge veiledninger for mobil. Ulempen med det er at det sterkt begrenser funksjonaliteten som er tilgjengelig i den laveste (Essentials) planen. Hvis du trenger sjekklister, mer enn 10 arrangementer eller mer enn 5 brukersegmenter, må du oppgradere til vekstplanen (starter på $879/md betales årlig).
  • Brukerveiledning er ditt verktøy hvis du har et budsjett. Hvis alt du leter etter er en relativt enkel måte å bygge enkle onboarding-flyter på, kan dette være et godt valg for deg. Imidlertid bør folk som leter etter mer analyser, tilpasning eller komplekse integrasjoner sannsynligvis se andre steder. Planer starter på $99/md, men tilbyr begrenset funksjonalitet.

Kom i gang med opplæringsprogrammer i appen uten å måtte kode. Prøv Userpilot!

Få en DEMO nå

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

 

Hva er en opplæring i appen?

En veiledning i appen er en interaktiv guide som kjører på toppen av brukergrensesnittet ditt og er ment å gi veiledning og opplæring i appen i produktet ditt. Dette kan være videoopplæringer som kjører in-app eller trinnvise veiledninger (også kjent som app-gjennomganger eller interaktive gjennomganger ).

Hvorfor bør du bruke opplæringsprogrammer i appen i brukeropplevelsen din?

Hovedformålet med opplæringsprogrammer i appen er å fremme funksjons- og produktadopsjon . Dette er hva ethvert produktteam ønsker. Hvis du er en del av kundesuksessen, produktadministrasjonen eller kundestøtteteamet, vil du at introduksjonsopplevelsen din skal veilede brukere til å få verdi fra produktet ditt og holde seg til.

Det er her opplæringen i appen kommer inn.

Gi læring i eget tempo

Det er vanskelig for oss mennesker å absorbere mye informasjon på en gang. Dette er grunnen til at lange, kjedelige produktomvisninger ikke fungerer. Du kan ikke forvente at en ny bruker skal sitte gjennom en uendelig serie med verktøytips som leder dem gjennom hele produktets brukergrensesnitt og forklarer hvert element på én gang, og også husker alt.

En veiledning i appen, derimot, gir detaljerte biter av informasjon og veileder brukere om hvordan de kan engasjere seg med produktet, i deres eget tempo.

Få nye brukere til å oppleve verdi raskere

Få brukere til Aha! Øyeblikk er avgjørende. Men det som er viktigere er å få dem til også å oppleve den forventede verdien.

Du skjønner Aha! Øyeblikk handler mest om at brukere innser at det kan være verdi i å bruke produktet ditt.

Verdipotensialet er det som får dem til å registrere seg. De må da også komme til aktiveringspunktet.

Opplæringsprogrammer i appen hjelper deg med å få brukerne dit og oppleve verdi raskere, siden de tilbyr den nødvendige opplæringen i appen som forkorter læringskurven og holder nye brukere engasjert.

Drive brukerengasjement

Engasjement er alt når det gjelder å overbevise en ny bruker om å bli. Hvis de bare stirrer på den første skjermen de ser, vil de ikke vare særlig lenge. Du trenger at de klikker, ruller, skriver – for å samhandle på en eller annen måte.

En god opplæring i appen oppmuntrer til disse interaksjonene. Det ber og veileder brukere til å gjøre noe og betyr at det er mer sannsynlig at de faktisk gjør det hvis det du veileder dem til å gjøre er fornuftig med tanke på hvor de er på reisen.

Å klikke på et sjekklisteelement, for eksempel, utløser spesifikke opplevelser som fører til aktivering . En sjekkliste fungerer både for nye brukere og for mer avanserte brukere som kan ha nytte av å oppdage andre funksjoner de ikke bruker. Du trenger bare å legge til spesifikke oppgaver basert på hvor brukeren er på reisen.

Postfity sjekkliste

Øk kundelojalitet

Veiledninger er ment å tilby veiledning i appen hvor og når brukeren trenger det gjennom hele brukerens ombordstigningsprosess. Når de gjøres riktig, hjelper disse interaktive gjennomgangene å fjerne frustrasjon forårsaket av brattere læringskurver og gjør det enklere for brukeren å faktisk bruke produktet.

Jo mer de engasjerer seg , jo mer blir produktet en del av livet deres, og jo mer verdi får de.

Å bruke veiledninger til brukere ombord på alle trinn av brukerreisen vil til slutt øke oppbevaringsraten siden brukerne ikke churner når de opplever gjentatt verdi fra et produkt.

Gode fremgangsmåter når du oppretter en veiledning i appen

Så forhåpentligvis forstår du nå hvorfor opplæringsprogrammer i appen er så avgjørende når det gjelder å få produktadopsjon .

Men hva gjør en god opplæring i appen? Hvordan gjør du det så effektivt som mulig?

Det er det vi skal se på nå.

Hold guidene dine i appen korte og enkle for IKKE å overvelde brukere

Alle veiledningene dine i appen bør være på punkt, med fokus på å få brukere til å engasjere seg og ta i bruk nøkkelfunksjoner i produktet ditt, én om gangen.

Brukerne dine trenger ikke å vite om disse sekundære funksjonene (i hvert fall ikke ennå), så du kan gjøre opplæringen i appen mer fokusert. Start med målet for hver veiledning og sørg for å veilede brukerne om hvordan de kan nå den.

Disse målene vil være basert på hvor brukerne er på sin reise og hvor de må komme seg videre. Dette kan være å nå aktiveringspunktet, ta i bruk en ny funksjon eller lære hvordan du bruker noen avanserte funksjoner i produktet ditt.

Her er hvordan Userpilot gjør det for eksempel.

Velkomstmodalen fokuserer på å stille de riktige forventningene til verktøyet og veilede brukere til å ta sin første nødvendige handling for å komme nærmere verdien. Dette er alt nye brukere trenger å vite.

Når de har installert Chrome-utvidelsesbyggeren, ser de en suksessmelding som veileder dem til å ta neste steg og bygge sin første flyt.

I stedet for å gi nye brukere all informasjon på forhånd, fokuserer Userpilot på å oppmuntre dem til å legge til Builder først. Dette er det første steget de må ta, ellers kan ikke en ny bruker virkelig bruke og oppleve verdi fra verktøyet.

Kom i gang med opplæringsprogrammer i appen uten å måtte kode. Prøv Userpilot!

Få en DEMO nå

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

 

Test ulike formater

En modal, et verktøytips , en video, alt kan være en del av veiledningene dine som driver kundenes suksess . Siden brukerne er forskjellige, vil de foretrekke forskjellige typer kommunikasjon i appen .

Du bør alltid teste hva som fungerer best for å nå målet.

Er det for eksempel nok å legge til en modal med en klar CTA, eller bør du også bruke en sjekkliste ?

For å få svaret ditt kan du bruke A/B-testing og sammenligne målgjennomføringsraten for brukere som ser og engasjerer seg i en sjekkliste og de som ikke gjør det.

Merk: Ikke alle verktøy vil tillate A/B-testing, så hvis du vil prøve dette bør du sjekke Userpilot siden dette er en av funksjonene.

Tilpass veiledningene dine i appen til hvert brukstilfelle

De fleste SaaS-produkter vil ha noen forskjellige brukstilfeller eller brukerpersonligheter . Det er trygt å si at disse brukstilfellene ofte vil ha andre behov enn ditt produkt. Så å gi alle den samme opplæringen i appen kommer aldri til å fungere.

I stedet bør du lage en egen og personlig veiledning i appen for hver brukstilfelle. Da trenger du bare å utløse den rette for hver bruker som registrerer seg for produktet ditt.

For å gjøre dette må du selvfølgelig sørge for at du vet hvilken use case brukerne dine tilhører. Den beste måten å gjøre det på er å spørre dem ved hjelp av en mikroundersøkelse enten under registreringsprosessen eller på velkomstskjermen.

Bruk deretter informasjonen som samles inn til å lage forskjellige brukersegmenter og utløse forskjellige veiledninger for hver.

Gjør opplæringen interaktiv ved å la brukerne velge veien

Du kan lage en annen interaktiv gjennomgang for hvert brukersegment, men du kan også bruke en mer engasjerende tilnærming og la brukerne velge sin egen vei mens de går.

Begge går nye brukere rundt i produktet, fremhever ulike funksjoner, og fungerer som nyttige opplæringsprogrammer i appen. Men det er en nøkkelforskjell. Man lar brukerne føle at de har ansvaret for opplevelsen deres.

I utgangspunktet betyr den interaktive naturen at brukere legger mer oppmerksomhet, beholder mer av det de har lært og begynner å se verdi raskere.

I tillegg hjelper det å la brukerne velge sin vei til å få dem til å oppleve verdi raskere, ved å hoppe over irrelevante trinn.

Ta en titt på hvordan ConvertKit gjør det.

De stiller brukerne et enkelt spørsmål: “Hvor blir du med oss fra?”. Siden innføringsopplevelsen vil være annerledes for en bruker som nettopp har startet opp sammenlignet med en bruker som allerede har en kontaktliste og flytter fra et annet verktøy, lar ConvertKit brukere velge den beste veien for dem.

Når en bruker velger ett alternativ, vil de bli presentert med forskjellige alternativer som er relevante for deres brukssituasjon.

Utløs veiledning i appen kontekstuelt

Et av problemene med å forhåndslaste informasjon til nye brukere er at de sannsynligvis vil glemme alt innen ti minutter etter bruk av produktet ditt.

Det betyr effektivt at ombordstigningen din var bortkastet tid, pluss at brukerne dine fortsatt vil være i mørket når det gjelder å bruke produktet ditt.

Løsningen er å gjøre veiledningene dine i appen mer kontekstuelle .

Hva betyr det i praksis? Vel, det betyr at du bare bør fortelle en bruker om en bestemt funksjon ved produktet ditt når de trenger å vite om det.

La oss si at du lanserer en ny funksjon og ønsker å hjelpe brukere med å ta den i bruk ved hjelp av en interaktiv gjennomgang. Ville det være fornuftig å utløse dette for brukere som ikke har engasjert seg med nøkkelfunksjoner ennå for å nå aktiveringsstadiet ?

Selvfølgelig ikke.

Bruk i stedet segmentering for å sikre at meldingen din bare vises til relevante brukere.

Kontekstuell introduksjon kan gjøre veiledningene dine i appen langt mer effektive, og dermed føre til produktadopsjon.

Kom i gang med opplæringsprogrammer i appen uten å måtte kode. Prøv Userpilot!

Få en DEMO nå

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

 

Gjør opplæringen tilgjengelig på forespørsel

Ved å bruke data om produktbruk kan du forstå når og hvor brukerne trenger hjelp. Men å utløse appopplæringer når du tror brukeren trenger dem er en vei å gå.

Jeg sier ikke at det ikke fungerer. I de fleste tilfeller vil det være det beste alternativet.

Men for å sikre at brukerne faktisk engasjerer seg i det, kan de få tilgang til det så mange ganger de trenger og når de trenger det ved å legge til interaktive gjennomganger til et ressurssenter i appen .

Spor ytelse og forbedre

Å bygge interaktive gjennomganger, appopplæringer og veiledninger handler om å fremme brukerengasjement og -adopsjon gjennom hele brukerreisen gjennom brukeropplæring.

Og hvordan vil du vite om de er effektive hvis du ikke sporer ytelsen?

En måte å forstå effektiviteten på er å sette opp mål du vil at brukerne dine skal nå. For eksempel engasjere seg med en bestemt funksjon eller nå aktivering.

Når du har satt opp disse målene, sørg for at du kobler hver produktgjennomgang eller videoopplæring til et spesifikt mål. På denne måten sørger du for at du ikke bygger guider uten en hensikt, og du måler også effektiviteten deres.

Forbedre guidene dine basert på tilbakemeldinger fra brukere

Sist, men ikke minst, bør du alltid samle tilbakemeldinger fra brukerne dine og forbedre deg.

På samme måte som med å bygge opplæringsprogrammer i appen, må tilbakemeldingene dine være detaljerte og kontekstuelle.

Hva betyr dette?

Bruk forskjellige typer spørreundersøkelser på forskjellige punkter i brukerreisen for å forstå brukeropplevelsen, men også hvor brukerne sliter, og en ny veiledning vil være nyttig.

La oss for eksempel si at brukeren din nettopp er ferdig med å engasjere seg i gjennomgangen av aktiveringsappen for onboarding og har nådd en ny milepæl.

Du vil gjerne vite hvordan opplevelsen deres var. Du kan spørre dem ved å bruke en enkel mikroundersøkelse .

Beste eksempler på opplæringsprogrammer i appen

Jeg har allerede dekket noen eksempler mens jeg gikk over beste fremgangsmåter for veiledninger i appen, men her er en samling av noen av de beste veiledningene som følger dem også.

Brukerpilot-videoopplæring i appen pluss en trinn-for-trinn-veiledning

Userpilot er et flott verktøy for å bygge opplæringsprogrammer for brukerne dine og utløse dem til rett tid. Så det gir full mening at vi også praktiserer det vi forkynner.

Jeg viser allerede hvordan vi veileder nye brukere til å komme i gang, så her er et videoopplæringseksempel ment å oppmuntre brukere til å bygge sin første flyt.

Vi bruker en modal med en kort video innebygd og en enkel CTA som ber brukerne om å iverksette tiltak. Når de klikker på Begynn å bygge, vil en trinn-for-trinn interaktiv introduksjonsgjennomgang ved hjelp av verktøytips utløse nye kunder på tvers av hvert trinn som er forklart i videoen.

Hvorfor er dette et godt eksempel:

 • bruker ulike typer innhold
 • er kontekstuell: Modalen utløses for nye brukere for første gang de engasjerer seg på appsiden
 • den er kort og fokusert på ett mål

Kom i gang med opplæringsprogrammer i appen uten å måtte kode. Prøv Userpilot!

Få en DEMO nå

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

 

Kommunikasjonsveiledning i appen veileder brukere trinn for trinn

Kommunicate er en automatiseringsplattform for kundestøtte som gjør det mulig for brukere å bygge sine egne AI-chatboter uten koding.

Når du tar ombord på sine brukere, distribuerer Kommunicate interaktive gjennomganger som veileder brukere om hvordan de kan tilpasse chat-widgeten. Trinn-for-trinn-instruksjoner gis i enkel kopi og utløses først når brukeren har engasjert seg i forrige trinn i serien og følger instruksjonene.

For eksempel, når et verktøytips dukker opp som ber brukeren om å sette inn tekst, vil neste verktøytips først vises når brukeren har utført handlingen.

Hvorfor er dette et godt eksempel?

 • lar brukere engasjere seg og lære i sitt eget tempo
 • det er kort og lett å forstå
 • og er fokusert på ett mål: widgettilpasning

Tolstoy bruker flere videoopplæringer for forskjellige brukstilfeller

Tolstoy er en plattform som tar sikte på å øke digital adopsjon ved å utnytte video i kundeonboarding. Det er bevist at videoer driver engasjement, øker kunnskapsbevaring og øker konverteringen.

De laget forskjellige videoopplæringer og interaktive veiledninger for spesifikke brukstilfeller i stedet for én veiledning for å styre dem alle . Menneskelige ansikter bidrar til å legge til et element av personalisering, og denne granulære tilnærmingen hjelper brukere å få akkurat det de trenger fra plattformen, raskt.

Hvorfor er dette et godt eksempel?

 • granulær tilnærming: forskjellige brukstilfeller
 • videoer i små biter hjelper brukere med å behandle informasjon enklere
 • visuelle elever prioriteres, og dette fungerer siden selve verktøyet er en videoopprettingsplattform for guider

Innføringsverktøy uten kode for å bygge opplæringsprogrammer i appen

Det er en mengde verktøy uten kode der ute hvis du ønsker å komme i gang med opplæringsprogrammer i appen. For å gjøre jobben din enkel, her er tre valg basert på budsjett og behov.

Hvis du vil ha en grundig sammenligning av Userpilot vs Appcues vs Userguiding, kan du sjekke det her eller få sammendraget nedenfor.

Userpilot – det beste verktøyet for personlig tilpassede og kontekstuelle opplæringsprogrammer i appen

Userpilot ble bygget spesielt for SaaS-produktteam som ønsker å forbedre brukeropplevelsen og øke brukeraktiveringen. Du kan bygge et stort utvalg av brukeropplevelser og veiledningsflyter i appen uten å måtte kode.

Men den beste delen?

Med Userpilot får du virkelig mest mulig for pengene.

Sammenlignet med Appcues og Userguiding, gir Userpilot deg tilgang til det største utvalget av UI-mønstre du kan bruke når du bygger opplæringsprogrammer, og segmenteringsalternativene er de mest avanserte.

Fordeler og ulemper med Userpilot

✅ UI-mønstre er ikke begrenset av planen – du får tilgang til dem alle på hver enkelt plan, noe som betyr at du får verdi selv med Traction-planen (dette er inngangsnivået)

✅ Engasjerende gjennomganger og introduksjonsveiledninger – bygg interaktive gjennomganger målrettet mot distinkte brukersegmenter.

✅ Hjelp i appen – bygg et ressurssenter som tilbyr selvbetjent støtte til brukerne dine, tilpass det med merkevarebyggingen din, og velg fra en rekke hjelpealternativer for å øke brukertilfredsheten (f.eks. videoer, flyter i appen, chat og mer )

Avansert analyse og segmentering – analyser produktbruk og flytengasjement i appen og bygg ubegrensede brukersegmenter ved å bruke dataene.

❌ Bare nettleser/nettapp – Userpilot vil ikke kjøre på mobile enheter/applikasjoner.

❌ Ikke egnet for små startups med et lite budsjett (< $100)- Userpilot er et kraftig verktøy på mellommarkedet til bedriftsnivå. Så $249 i måneden kan være for dyrt for veldig små oppstarter. Se Userpilot-priser her.

Kom i gang med opplæringsprogrammer i appen uten å måtte kode. Prøv Userpilot!

Få en DEMO nå

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort

 

Appcues-beste verktøyet for å bygge opplæringsprogrammer for mobilapper

Appcuer brukes til å gi onboarding maler, som gjorde det enkelt å bruke verktøyet. Det ga imidlertid en forhåndsdefinert måte å tenke onboarding på, samtidig som den hadde en høyere prislapp enn annen onboarding-programvare. I skrivende stund (slutten av 2022) har Appcues fjernet sine onboarding-maler – uten egentlig å erstatte dem med en annen løsning.

Appcues lar deg designe flyter som gjør onboarding-prosesser til en lek. Disse flytene er det du bruker til å lage produktomvisninger og annen kommunikasjon i appen med brukere.

Fordeler og ulemper med apper

✅ Kan også brukes på nettapper og mobilapper.

✅ Du kan bruke forhåndsdefinerte flyter eller bygge dine egne ved å bruke et godt utvalg av UI-mønstre. Sjekk Appcues-funksjonene her.

✅ Tillater grunnleggende segmentering og hendelsesbasert flytutløsning.

❌ Det begrenser kraftig funksjonaliteten som er tilgjengelig i den laveste (Essentials) planen. Hvis du trenger sjekklister, mer enn 10 arrangementer eller mer enn 5 brukersegmenter, må du oppgradere til vekstplanen (starter på $879/md som betales årlig, noe som betyr at du må punge ut mer enn $10 500 for å begynne å bruke Appcues for flere brukstilfeller. Sjekk Appcues-priser her.

Appcues har ikke en ressurssenterfunksjon, noe som betyr at du ikke kan bruke den til å tilby selvbetjeningsstøtte til brukerne dine.

 

Brukerveiledning – det beste verktøyet når du har et budsjett

UserGuiding er et billigere produktadopsjonsverktøy på inngangsnivå som tilbyr en rekke funksjoner for å hjelpe bedrifter med nye kunder og øke produktadopsjonen.

UserGuiding utmerker seg ved å bygge enkle onboard-opplevelser for brukere. Den inkluderer en kodefri bygger, segmenteringsalternativer og enkelt lagt til UI-mønstre som hotspots, verktøytips og modaler.

Selv om det også har noen andre godbiter som et ressurssenter og analyser, er kjøttet til dette produktet dets flyttbygger ombord. Hvis alt du leter etter er en relativt enkel måte å bygge enkle onboarding-flyter på, kan dette være et godt valg for deg. Imidlertid bør folk som leter etter mer analyser, tilpasning eller komplekse integrasjoner sannsynligvis se andre steder.

 

Fordeler og ulemper med brukerveiledning

 

✅ For små startups eller uavhengige bedrifter er prisen et attraktivt element å vurdere.

✅ Et godt utvalg av UI-mønstre å velge mellom når du bygger flyter og guider

❌ Det er mange feil og ytelsesproblemer når du bruker verktøyet. Brukergrensesnittet er også ganske vanskelig å navigere.

❌ Den har begrenset funksjonalitet, spesielt på grunnplanen. Der har du bare et lite utvalg funksjoner tilgjengelig – alle med UserGuiding vannmerke/merkevare.

Konklusjon

En vellaget veiledning i appen vil alltid fungere best sammenlignet med en produktomvisning , og den vil hjelpe brukerne gjennom produktgrensesnittet på en enkel måte og engasjere seg i verdifulle funksjoner uten friksjon.

Hvis du ønsker å forbedre brukeropplevelsen din, er en introduksjonsveiledning veien å gå. Få en Userpilot-demo for å komme i gang.

Kom i gang med opplæringsprogrammer i appen uten å måtte kode. Prøv Userpilot!

Få en DEMO nå

 • 14 dagers prøveperiode
 • Krever ikke kredittkort
previous post next post

Leave a comment